Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Madeline wrote:Ja mam z kolei aż na miesiąc te na 1 trymestr. Sprawdziłam różnice między nimi a tymi od 2 trymestru i od 2 trymestru nie ma Wit.B6 i B12 i chyba choliny i jodu. Za to jest podwójna DHA. Zastanawiam się,czy nie brać dalej tego co mam,ew.brac dwa razy więcej DHA...
Czy wiecie,czy są jakieś przeciwwskazania do brania wit.B od 2 trymestru?
Dha biorę sporo,bo 1800
Całą ciążę też biorę b complex
I wit D
Ja biorę wszystko oddzielnie
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
SamiDe wrote:Nawet nie wiedzialam, ze sa takie witaminy na 1, 2 trymestr, to nie jest trochę taki chwyt marketingowy? W Belgii witaminy dla kobiet w ciazy to witaminy dla kobiet w ciazy, ja biore od początku do konca te same, na opakowaniu napisane, ze dla kobiet w ciazy i karmiących. I jest w nich witamina B1, B2, B3, B5, B6 i B12. I mam w tym zestawie 2 tabletki, jedna z witaminami, druga z omega.
Do tego oddzielnie wit d3
Myślę, że ten skład to tak mało co się zmieniaSamiDe lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dobra nic się nie stanie jak teraz nie wezmę i poczekam do wizyty i pogadam z gin co mam robic, ja nawet przy początkowych silnych wymiotach miałam mówione ze nie misze brac kwasu jak nie dmą rady
Alex rozumiem ja mam kaszkę na czole i krostki na plecach ale już mija powoli naszczescie i jestem kosmetologiem i nic sobie z tym nie poradziło niestety to hormony wiec dupa -
alex0806 wrote:Ja z córką brałam wszystkie Wit osobno i brałam b12.
W pueria Duo jest kwas foliowy, d3, jod i cholina. I 2 x dha
Dziewczyny co mogę stosować na wypryski w ciąży? Nigdy nie miałam trądziku a teraz to jakiś dramat, czoło tragedia i plecy. Nie miałam z tym problemu nigdy i już źle się z tym czuje
Mi dermatolog poleciła serum La roche-posay Effaclar, stosuję na noc i do tego krem nawilżający Effaclar H ISO-BIOME. Rewelacja! Miałam mega wypryski bolące, teraz wyskoczy czasem jeden lub dwa, ale szybciutko znika potraktowany tym serum.
Tez nie mialam nigdy tradziku, wyskoczył w ciąży i te serum sobie poradziło świetnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 20:50
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Umówiłam się na POŁÓWKOWE! 25.07 możesz mnie Kasia wpisać 💗💗
Nattttal, SamiDe, Kasiastaraczka, Dudka1997, alex0806, Morelka456, _Hope, Madeline lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Zdjęłam dziś aparat i ... jest wspaniale 🥰
Choć przy czyszczeniu bardziej niż zwykle miałam podkrwawione dziąsła,ale w ciąży taki uroke_mil_ka, SamiDe, Morelka456, Nattttal, Madeline lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Hej dziewczyny,dopiero do nczykam czytać tyle naprodukowalyscie😅chyba też myślę że wygodniej byłoby na FB
Ja w Holandii też biorę Wit te same całą ciążę,ale z badań teraz wyszło że mam mało Wit b12 i muszę suplementowac,reszta badań ok,położna dzwoniła i powiedziała że z badań wyszło że dziecko jest zdrowe więc kamień z serca ,
Za tydzień wizyta na płeć i w niedzielę imprezka ,pozatym mój ma cały tydzień wolne i robimy sobie ogródek,znaczy wynajęty pan robi a my np złożyliśmy basen i trampolinę 😅pozatym spędza czas na wędkowaniu a ja mam więcej energii więc szukam sobie zajęć ,chce już poznać płeć i moc zacząć zakupy ,wszystko muszę kupić od podstaw mimo że mam już dwójkę dzieci ale już dużych,wszystko powydawalam innym,
Co do wagi to przytyłam narazie ok 2 kg,ale ja jestem ogólnie pulchna ,więc nawet się nie "chwałę" waga bo przy was to aż głupio 😏
Też mam straszne niestrawności w ciąży,czasem zjem coś i odrazu bol brzucha albo coś ,wydaje mi się że w poprzednich ciążach też tak było i nawet jeszcze po porodzie ,
Witam nowa koleżankę ,dobrze że jest nas coraz więcej i też z poza granicy Polski ☺️Kasiastaraczka, SamiDe, Dudka1997, Nattttal lubią tę wiadomość
-
Hejka. Wróciłam wczoraj ze szpitala. Jestem bardzo zadowolona tym szpitalem. Tak jak podejrzewałam miałam bakterię E.coli w moczu w dużej ilości. Dawali mi antybiotyk dożylnie, mam brać teraz doustnie jeszcze przez 5 dni i zakwaszać organizm żurawitem i wit.C. Spadła mi hemoglobina więc dostałam na to jeszcze tabletki. Po zakończeniu antybiotykoterapii powtórzę badania. Ale resztą zajmie się już mój lekarz.
To była dobra decyzja, żeby jechać do szpitala, bo zajęli się kompleksowo. W dodatku sama nie dałabym rady chyba zbić 39 stopni gorączki. Zwłaszcza że w szpitalu następnego dnia również się pojawiła. A tak to miałam pewność że z dzieckiem jest wszystko dobrze.
Bardzo się bałam o dziecko, chyba nie przepracowałam poprzedniej straty za bardzo. Tym bardziej że okoliczności teraz były identyczne.
Odpoczywam w domu teraz i czekam z niecierpliwością na wizytę 14 lipca u swojego lekarza. Ciąża jak na razie nie jest dla mnie złotym okresem... już drugi raz w szpitalu, wymioty non stop 😂 ale teraz w szpitalu dali mi coś dożylnie na wymioty, wspaniały lek, wszystko ustąpiło. Mam nadzieję, że już będzie dobrze.
Pijcie dużo wody!! Nasłuchałam się w szpotalu różnych historii i żeby dobrze zadbać o pęcherz i nerki pijcie dużo wody, nie na słodko bo bakterie lubią się rozwijać w takich warunkach 😘SamiDe, Dudka1997, Nattttal, e_mil_ka, Olive lubią tę wiadomość
-
Anu5ia wrote:W którym tyg są robione badania połówkowe? Btw czy jestem tu najmłodsza? Czy jest ktoś młodszy? Mam 25 lat
Ale lepiej zrobić po 20 tc gdy dziecko jest większe i wszystko lepiej widać
Dobrze, że byłaś w tym szpitalu pod dobrą opieką,bo tak jak piszesz w domu ciężko byłoby zapanować nad tymWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2023, 08:05
Nattttal lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
To może założymy grupę dla tych które będą chętne? Jak coś to mogłabym to ogarnąć
Dudka1997, Morelka456, Nattttal, Kasiastaraczka, Olive lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
-
Hej Dziewczyny, mam w pracy taki sajgon, że nie ogarniam czytania na bieżąco forum. Wybaczcie 😘
Co do stworzenia grupy na FB, to jestem za, pod warunkiem, że będzie to grupa prywatna i ukryta.
Ja z witamin, to biorę teraz Femibion 2 + DHA (niby jest od 13 tygodnia, ale zaczęłam kilka dni wcześniej, bo skończyło mi się opakowanie Femibion1 i nie chciałam kupować całego opakowania dla kilku tabl.). Do tego magnez 2x1 i wit.D 2000j.m. 1x1. Konsultowałam z lekarzem, mówi, że tak jest ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2023, 09:04
Nattttal lubi tę wiadomość
-
Ja będę miała połówkowe jak będę w 20+6
Kropeczek to śmiało możesz zakładać i nas pokieruj co i jakNattttal lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem prawie pewna, że czuję już pierwsze kopniaki! Macica jest dobrze wyczuwalna 4 palce od pępkiem i jak dzisiaj pogłaskałam sie po brzuchu to poczułam 2 delikatne muśnięcia!
Co do połówkowego, ja zapiszę sie na +-22 tc, tak mi najbardziej pasujealex0806, Dudka1997, Kasiastaraczka, Madeline , _Hope, Olive lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny chętne - zrobiłam grupę prywatną ukrytą. Dodam Was do przyjaciółek i w wiadomości prywatnej wyśle link do grupy
Chętne te które odnalazłam to wysłałam Wam zaproszenie do przyjaciółek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2023, 10:46
alex0806, SamiDe, Nattttal, Dudka1997, Kasiastaraczka, Morelka456, e_mil_ka, Madeline , _Hope, Olive lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼