Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też, nie będę sama
Już po. Zdrowy chłopczyk ❤️❤️❤️ siurka pokazał bez problemów, wszystkie ryzyka niskie, jest idealny ❤️ data porodu 4 stycznia i tak zostajee_mil_ka, Dudka1997, Madeline , SamiDe, Giosiek, Nattttal, _Hope, Morelka456, Kasiastaraczka, Olive lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Anu5ia wrote:Hejka. Wróciłam wczoraj ze szpitala. Jestem bardzo zadowolona tym szpitalem. Tak jak podejrzewałam miałam bakterię E.coli w moczu w dużej ilości. Dawali mi antybiotyk dożylnie, mam brać teraz doustnie jeszcze przez 5 dni i zakwaszać organizm żurawitem i wit.C. Spadła mi hemoglobina więc dostałam na to jeszcze tabletki. Po zakończeniu antybiotykoterapii powtórzę badania. Ale resztą zajmie się już mój lekarz.
To była dobra decyzja, żeby jechać do szpitala, bo zajęli się kompleksowo. W dodatku sama nie dałabym rady chyba zbić 39 stopni gorączki. Zwłaszcza że w szpitalu następnego dnia również się pojawiła. A tak to miałam pewność że z dzieckiem jest wszystko dobrze.
Bardzo się bałam o dziecko, chyba nie przepracowałam poprzedniej straty za bardzo. Tym bardziej że okoliczności teraz były identyczne.
Odpoczywam w domu teraz i czekam z niecierpliwością na wizytę 14 lipca u swojego lekarza. Ciąża jak na razie nie jest dla mnie złotym okresem... już drugi raz w szpitalu, wymioty non stop 😂 ale teraz w szpitalu dali mi coś dożylnie na wymioty, wspaniały lek, wszystko ustąpiło. Mam nadzieję, że już będzie dobrze.
Pijcie dużo wody!! Nasłuchałam się w szpotalu różnych historii i żeby dobrze zadbać o pęcherz i nerki pijcie dużo wody, nie na słodko bo bakterie lubią się rozwijać w takich warunkach 😘
Tak to prawda trzeba dużo pić ja mam kamicę ale i tak mimo że staram się dużo pić to i tak mam problem. A Tobie dużo zdrówka oby już było wszystko dobrze.Anu5ia lubi tę wiadomość
-
SamiDe wrote:Dziewczyny jestem prawie pewna, że czuję już pierwsze kopniaki! Macica jest dobrze wyczuwalna 4 palce od pępkiem i jak dzisiaj pogłaskałam sie po brzuchu to poczułam 2 delikatne muśnięcia!
Co do połówkowego, ja zapiszę sie na +-22 tc, tak mi najbardziej pasuje
Pamiętacie żeby dużo brzuszka nie głaskać bo to wywołuje skurcze. W szpitalu krzyczą żeby nie głaskać brzuchów. -
kropeczek wrote:Dziewczyny chętne - zrobiłam grupę prywatną ukrytą. Dodam Was do przyjaciółek i w wiadomości prywatnej wyśle link do grupy
Chętne te które odnalazłam to wysłałam Wam zaproszenie do przyjaciółek. -
e_mil_ka wrote:Pamiętacie żeby dużo brzuszka nie głaskać bo to wywołuje skurcze. W szpitalu krzyczą żeby nie głaskać brzuchów.
Czytałam u poloznej I.Dembińskiej,że ten kontakt prenatalny jest ważny. To ja nie wiem jak go zrobić,żeby dzidzia wiedziała,że ja do niej mówię? -
e_mil_ka wrote:Pamiętacie żeby dużo brzuszka nie głaskać bo to wywołuje skurcze. W szpitalu krzyczą żeby nie głaskać brzuchów.
Dostałam od położnej taki poradnik o ciąży i tam jest, żeby głaskać, mówić do dziecka, by w ten sposób nawiązać więź... dziwne, bo głaskanie powinno właśnie rozluzniac mięśnie, a nie je napinać. Przy smarowaniu brzucha też jest dużo głaskania i wcierania 😉Dudka1997 lubi tę wiadomość
-
alex0806 wrote:Ja też, nie będę sama
Już po. Zdrowy chłopczyk ❤️❤️❤️ siurka pokazał bez problemów, wszystkie ryzyka niskie, jest idealny ❤️ data porodu 4 stycznia i tak zostaje
Ale super, będziesz mieć w domu parkę ❤️
Ja też poproszę o dodanie! ☺️
alex0806, Morelka456 lubią tę wiadomość
-
kropeczek wrote:Dziewczyny chętne - zrobiłam grupę prywatną ukrytą. Dodam Was do przyjaciółek i w wiadomości prywatnej wyśle link do grupy
Chętne te które odnalazłam to wysłałam Wam zaproszenie do przyjaciółek.
No to ja też chętna, nie dostałam nic, albo nie wiem gdzie szukać
-
alex0806 wrote:Ja też, nie będę sama
Już po. Zdrowy chłopczyk ❤️❤️❤️ siurka pokazał bez problemów, wszystkie ryzyka niskie, jest idealny ❤️ data porodu 4 stycznia i tak zostaje
Super! Przewaga chłopców wzrasta 😁alex0806 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie było mnie tylko niecałe dwa dni, a już tyle napisałyście 😊
Wspaniale, że nam się tak wątek rozwija ☺️
Ja dziś byłam na wizycie. Z dzieckiem wszystko w porządku ❤️
Przyznam się Wam, że mam obecnie trudny czas pod względem psychiki. Mniej więcej na tym etapie w poprzedniej ciąży, przestało bić serduszko mojej córeczki. Czuję, że następne tygodnie będą decydujące i że nie zaznam spokoju do kolejnej wizyty 🫣
Na szczęście wyjeżdżamy na urlop, także mam nadzieję zająć głowę czym innym 😊
Jeśli badania za trzy tygodnie wyjdą nadal w porządku, to chyba już wtedy odetchnę. Oby! 😅
PS. Też jestem chętna na dołączenie do grupy na FC ☺️Kasiastaraczka, Nattttal, Madeline , Dudka1997 lubią tę wiadomość
-
alex0806 wrote:Ja czułam że to chłopiec, cały czas mówiłam "on" poproszę o wpisanie terminu porodu na 4 stycznia i chłopczykowe oznaczenie
Gratulacje 💙alex0806 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Giosiek wrote:Dziewczyny, nie było mnie tylko niecałe dwa dni, a już tyle napisałyście 😊
Wspaniale, że nam się tak wątek rozwija ☺️
Ja dziś byłam na wizycie. Z dzieckiem wszystko w porządku ❤️
Przyznam się Wam, że mam obecnie trudny czas pod względem psychiki. Mniej więcej na tym etapie w poprzedniej ciąży, przestało bić serduszko mojej córeczki. Czuję, że następne tygodnie będą decydujące i że nie zaznam spokoju do kolejnej wizyty 🫣
Na szczęście wyjeżdżamy na urlop, także mam nadzieję zająć głowę czym innym 😊
Jeśli badania za trzy tygodnie wyjdą nadal w porządku, to chyba już wtedy odetchnę. Oby! 😅
PS. Też jestem chętna na dołączenie do grupy na FC ☺️
Ja mialam tak samo, jak przyszedł 13 tc to byłam cała w nerwach, a tuż przed usg ryczałam ze strachu u ginekologa, że sytuacja się powtórzy.
-
Gratulacje alex 😃
Ja nie wiem na który termin patrzeć już 🙄 ale jak idziemy wszystkie usg to można mi zmienić na 5 stycznia hahah
Ej laski te co maja detektory tętna poleciacie konkretny chce dziś zamówić ale nie wiem jaki akurat jak dojdzie to 14 tydzien to powinno być słychać 😃 co do grupy na fb jestem za jak ogarnę wszystko to się dodam na pewno 😃
Ja zaraz jadę na uwaga rzęsy ! Bo bez nich niestety żyć nie moge i jeszcze jestem nie ogarnięta i leżę po śniadaniu i się modlę żeby czuc się dobrze 😂 tak nie wiem jak wy ale ja do końca ciąży paznokcie i rzęsy musza być hahha żeby nie było nie jestem Karyna hahah i rzęsy robię delikatnemu paznokcie tez mam krotkie ale po prostu ta wygoda w wakacje ze się nie maluje bo mam ciemne brei rzeski zrobione to jest super opcja a jak cera mi się wygoi to wgl jest idelane ale ja akurat w ciąży nie mam pryszczy tylko takie kaszki i to gownie na czole tak jak miałam 12 lat i dojrzewałam tak samo miałam hahahha -
Anusia mimo ze dobra opieka i lepiej się czujesz to i tak współczuje bo jednak szpital i spotkało cię takie coś ze musiało tam być wiec trzymaj się bo znam ten bol, jednak nie ma to jak w domu ale super ze ci pomogli ufff, odpoczywaj dużo ja niestety nie potrafię pic ani wody wbić nic u mnie jak wypije wszystkiego ze tak powiem 500ml to jest Maks No tak mam zmuszam się a i tak wychodzi ze wypiłam pol butelki 1,5 L i to wyczyn taki wtedy chciałabym pic te 1,5L ale kurde nie wiem czemu nie da się! Jestem na to zła ale zawsze tak miałam od małego , i tak potwierdzam leki które dają w szpitalu przeciwymiotne są cudowne ale jak mi nie dali na nic to już 6 rano wymiotowałam jak kot wiec to było słabe ze olali wtedy mnie oby dziewczyny te ciąże w 2/3 trymestrze były łaskawe
Anu5ia lubi tę wiadomość