X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Paulina_98 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2023, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem chętna 😊

HCG
    20.04.23- 1131,9
    18.04.23- 543
    Pozytywny test
    11.04.23
    💔25.12.23
    💔 14.02.22 cp laparoskopia
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też, nie będę sama ;)

Już po. Zdrowy chłopczyk ❤️❤️❤️ siurka pokazał bez problemów, wszystkie ryzyka niskie, jest idealny ❤️ data porodu 4 stycznia i tak zostaje

e_mil_ka, Dudka1997, Madeline , SamiDe, Giosiek, Nattttal, _Hope, Morelka456, Kasiastaraczka, Olive lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anu5ia wrote:
    Hejka. Wróciłam wczoraj ze szpitala. Jestem bardzo zadowolona tym szpitalem. Tak jak podejrzewałam miałam bakterię E.coli w moczu w dużej ilości. Dawali mi antybiotyk dożylnie, mam brać teraz doustnie jeszcze przez 5 dni i zakwaszać organizm żurawitem i wit.C. Spadła mi hemoglobina więc dostałam na to jeszcze tabletki. Po zakończeniu antybiotykoterapii powtórzę badania. Ale resztą zajmie się już mój lekarz.
    To była dobra decyzja, żeby jechać do szpitala, bo zajęli się kompleksowo. W dodatku sama nie dałabym rady chyba zbić 39 stopni gorączki. Zwłaszcza że w szpitalu następnego dnia również się pojawiła. A tak to miałam pewność że z dzieckiem jest wszystko dobrze.
    Bardzo się bałam o dziecko, chyba nie przepracowałam poprzedniej straty za bardzo. Tym bardziej że okoliczności teraz były identyczne.
    Odpoczywam w domu teraz i czekam z niecierpliwością na wizytę 14 lipca u swojego lekarza. Ciąża jak na razie nie jest dla mnie złotym okresem... już drugi raz w szpitalu, wymioty non stop 😂 ale teraz w szpitalu dali mi coś dożylnie na wymioty, wspaniały lek, wszystko ustąpiło. Mam nadzieję, że już będzie dobrze.
    Pijcie dużo wody!! Nasłuchałam się w szpotalu różnych historii i żeby dobrze zadbać o pęcherz i nerki pijcie dużo wody, nie na słodko bo bakterie lubią się rozwijać w takich warunkach 😘

Tak to prawda trzeba dużo pić ja mam kamicę ale i tak mimo że staram się dużo pić to i tak mam problem. A Tobie dużo zdrówka oby już było wszystko dobrze.

Anu5ia lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe wrote:
    Dziewczyny jestem prawie pewna, że czuję już pierwsze kopniaki! Macica jest dobrze wyczuwalna 4 palce od pępkiem i jak dzisiaj pogłaskałam sie po brzuchu to poczułam 2 delikatne muśnięcia!

Co do połówkowego, ja zapiszę sie na +-22 tc, tak mi najbardziej pasuje :)

Pamiętacie żeby dużo brzuszka nie głaskać bo to wywołuje skurcze. W szpitalu krzyczą żeby nie głaskać brzuchów.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Dziewczyny chętne - zrobiłam grupę prywatną ukrytą. Dodam Was do przyjaciółek i w wiadomości prywatnej wyśle link do grupy :)

Chętne te które odnalazłam to wysłałam Wam zaproszenie do przyjaciółek.
    Zaakceptowane :)

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczek,dodaj mnie też please! Znajdę to zaproszenie w aplikacji Ovufriend?

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Pamiętacie żeby dużo brzuszka nie głaskać bo to wywołuje skurcze. W szpitalu krzyczą żeby nie głaskać brzuchów.
    To jak się komunikować z dzidzią?
    Czytałam u poloznej I.Dembińskiej,że ten kontakt prenatalny jest ważny. To ja nie wiem jak go zrobić,żeby dzidzia wiedziała,że ja do niej mówię?

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:

Dostałam od położnej taki poradnik o ciąży i tam jest, żeby głaskać, mówić do dziecka, by w ten sposób nawiązać więź... dziwne, bo głaskanie powinno właśnie rozluzniac mięśnie, a nie je napinać. Przy smarowaniu brzucha też jest dużo głaskania i wcierania 😉

Dudka1997 lubi tę wiadomość

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja też, nie będę sama ;)

Już po. Zdrowy chłopczyk ❤️❤️❤️ siurka pokazał bez problemów, wszystkie ryzyka niskie, jest idealny ❤️ data porodu 4 stycznia i tak zostaje

Ale super, będziesz mieć w domu parkę ❤️

Ja też poproszę o dodanie! ☺️

alex0806, Morelka456 lubią tę wiadomość

preg.png
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Dziewczyny chętne - zrobiłam grupę prywatną ukrytą. Dodam Was do przyjaciółek i w wiadomości prywatnej wyśle link do grupy :)

Chętne te które odnalazłam to wysłałam Wam zaproszenie do przyjaciółek.

No to ja też chętna, nie dostałam nic, albo nie wiem gdzie szukać :)

Baby girl 🩷
    preg.png
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2023, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja też, nie będę sama ;)

Super! Przewaga chłopców wzrasta 😁

alex0806 lubi tę wiadomość

Baby girl 🩷
    preg.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czułam że to chłopiec, cały czas mówiłam "on" ;) poproszę o wpisanie terminu porodu na 4 stycznia i chłopczykowe oznaczenie ;)

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozapraszałam Was 😁 Samide nie wiem gdzie szukać ale dopiero teraz wysłałam zapro

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie było mnie tylko niecałe dwa dni, a już tyle napisałyście 😊
    Wspaniale, że nam się tak wątek rozwija ☺️

Ja dziś byłam na wizycie. Z dzieckiem wszystko w porządku ❤️
    Przyznam się Wam, że mam obecnie trudny czas pod względem psychiki. Mniej więcej na tym etapie w poprzedniej ciąży, przestało bić serduszko mojej córeczki. Czuję, że następne tygodnie będą decydujące i że nie zaznam spokoju do kolejnej wizyty 🫣
    Na szczęście wyjeżdżamy na urlop, także mam nadzieję zająć głowę czym innym 😊
    Jeśli badania za trzy tygodnie wyjdą nadal w porządku, to chyba już wtedy odetchnę. Oby! 😅

PS. Też jestem chętna na dołączenie do grupy na FC ☺️

Kasiastaraczka, Nattttal, Madeline , Dudka1997 lubią tę wiadomość

age.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja czułam że to chłopiec, cały czas mówiłam "on" ;) poproszę o wpisanie terminu porodu na 4 stycznia i chłopczykowe oznaczenie ;)
    Zrobione 😁

Gratulacje 💙

alex0806 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Dziewczyny, nie było mnie tylko niecałe dwa dni, a już tyle napisałyście 😊
    Wspaniale, że nam się tak wątek rozwija ☺️

Ja dziś byłam na wizycie. Z dzieckiem wszystko w porządku ❤️
    Przyznam się Wam, że mam obecnie trudny czas pod względem psychiki. Mniej więcej na tym etapie w poprzedniej ciąży, przestało bić serduszko mojej córeczki. Czuję, że następne tygodnie będą decydujące i że nie zaznam spokoju do kolejnej wizyty 🫣
    Na szczęście wyjeżdżamy na urlop, także mam nadzieję zająć głowę czym innym 😊
    Jeśli badania za trzy tygodnie wyjdą nadal w porządku, to chyba już wtedy odetchnę. Oby! 😅

PS. Też jestem chętna na dołączenie do grupy na FC ☺️

Ja mialam tak samo, jak przyszedł 13 tc to byłam cała w nerwach, a tuż przed usg ryczałam ze strachu u ginekologa, że sytuacja się powtórzy.

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze 🥰
    Super, cieszę się, że wszystko dobrze 🙂

Giosiek lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje alex 😃
    Ja nie wiem na który termin patrzeć już 🙄 ale jak idziemy wszystkie usg to można mi zmienić na 5 stycznia hahah
    Ej laski te co maja detektory tętna poleciacie konkretny chce dziś zamówić ale nie wiem jaki akurat jak dojdzie to 14 tydzien to powinno być słychać 😃 co do grupy na fb jestem za jak ogarnę wszystko to się dodam na pewno 😃
    Ja zaraz jadę na uwaga rzęsy ! Bo bez nich niestety żyć nie moge i jeszcze jestem nie ogarnięta i leżę po śniadaniu i się modlę żeby czuc się dobrze 😂 tak nie wiem jak wy ale ja do końca ciąży paznokcie i rzęsy musza być hahha żeby nie było nie jestem Karyna hahah i rzęsy robię delikatnemu paznokcie tez mam krotkie ale po prostu ta wygoda w wakacje ze się nie maluje bo mam ciemne brei rzeski zrobione to jest super opcja a jak cera mi się wygoi to wgl jest idelane ale ja akurat w ciąży nie mam pryszczy tylko takie kaszki i to gownie na czole tak jak miałam 12 lat i dojrzewałam tak samo miałam hahahha

• Dzella19 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia mimo ze dobra opieka i lepiej się czujesz to i tak współczuje bo jednak szpital i spotkało cię takie coś ze musiało tam być wiec trzymaj się bo znam ten bol, jednak nie ma to jak w domu ale super ze ci pomogli ufff, odpoczywaj dużo ja niestety nie potrafię pic ani wody wbić nic u mnie jak wypije wszystkiego ze tak powiem 500ml to jest Maks No tak mam zmuszam się a i tak wychodzi ze wypiłam pol butelki 1,5 L i to wyczyn taki wtedy chciałabym pic te 1,5L ale kurde nie wiem czemu nie da się! Jestem na to zła ale zawsze tak miałam od małego , i tak potwierdzam leki które dają w szpitalu przeciwymiotne są cudowne ale jak mi nie dali na nic to już 6 rano wymiotowałam jak kot wiec to było słabe ze olali wtedy mnie oby dziewczyny te ciąże w 2/3 trymestrze były łaskawe

Anu5ia lubi tę wiadomość

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2023, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo rzęsy 😍 też bym chciała ale boję się że nie wyleżę

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ