X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko,Dzella gdzie tak drogie jagodzianki?
    Ja bezglutenowe kupuję po 7 zł

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś wymaz wykonać kontrolny po antybiotyku czy tą bakterie wytępiłam.
    Wzięła i mi gmerała,bo bardzo dużo luteiny było i musiała wyczyścić,żeby materiał pobrać choć i tak jak mówiła trochę luteiny zebrała też. Idę jeszcze dziś na usg piersi.
    Dzella to podaj jaka płeć 😁

Nattttal lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś najadłam placków z cukinii bo miałam mega ochotę i kręci mnie mega na biegunkę ;( ale nic nie idzie. Zdechnę zaraz z bólu brzucha. Już mnie tak boli że chyba będę wymiotować :(

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, a czy przy skracającej się szyjce jeździłaś samochodem? My właśnie dziś się przeprowadziliśmy do miejsca oddalonego ok 40 km od mojego lekarza prowadzącego. Nie unikne więc podróży samochodem, zwłaszcza, że teraz kontrole mam co 2 tygodnie. Ewentualnie mogę też znaleźć lekarza bliżej mojego nowego miejsca zamieszkania w celu kontroli samej szyjki. Jak zdecydowaliśmy się na wyprowadzkę w czerwcu jeszcze nawet nie byłam w ciąży, jutro już oddajemy klucze.
    Pogadam o tym z lekarzem na następnej wizycie. Dziś lekarka powiedziała, że mogę normalnie funkcjonować, oczywiście nie nosić, nie schylać się. Natomiast powiedziała, że absolutnie mam nie spędzać całych dni w łóżku, bo przyniesie to więcej złego, niż korzyści, więc może to półtorej godziny w aucie co dwa tygodnie nie będzie niebezpieczne, zwłaszcza, że droga jest dobra.

preg.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasitastarczka ja kupuje pyszne na Targówku lub na Pradze południe jadłam dobre z vincenta to 17 zł jakoś płaciłam 😂 bo nienawidzę tych z putki czy innych są dla mnie sztuczne a te pyszne z kruszonka świeża wypiekane na miejscu cały czas i w środku same jagody takie kwasniejsze No bajka ❤️

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

• Dzella19 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natttal Boze biedna jesteś tyle km do lekarza to jeszcze nie magicznej byle by było wszystko w porządku a jak lekarz jest dobry to szkoda teraz szukać innego, odpoczywaj dużo 😃
    Ja jutro wizyta i już chodzę jak na szpilkach, była moja mama gadaliśmy o imionach bo błaga mnie żebym jej powiedziała o plciu ja powiedziałam ze cisza i koniec, ona zgaduje jakie imiona wybraliśmy z mężem ale ja cisza hahaha może później dziewczyny jak już każda będzie miała płeć itd yo napiszemy przy naszych serduszkami imiona jakie chcemy lub które wybraliśmy 😃

Nattttal, Matleena89 lubią tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Kasitastarczka ja kupuje pyszne na Targówku lub na Pradze południe jadłam dobre z vincenta to 17 zł jakoś płaciłam 😂 bo nienawidzę tych z putki czy innych są dla mnie sztuczne a te pyszne z kruszonka świeża wypiekane na miejscu cały czas i w środku same jagody takie kwasniejsze No bajka ❤️
    Ha ha rozumiem,kto bogatemu zabroni 😂 dla mnie to cena z kosmosu
    Ale ja i tak no gluten 😁

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja się dziś najadłam placków z cukinii bo miałam mega ochotę i kręci mnie mega na biegunkę ;( ale nic nie idzie. Zdechnę zaraz z bólu brzucha. Już mnie tak boli że chyba będę wymiotować :(

Ja dzisiaj coś zjadłam, co mi nie podpasowało, podejrzewam kupne ogórki korniszone, tak mnie bolał brzuch, że aż siódme poty ze mnie wyszły.. porządnie mnie przeczyściło 😂

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka a gdzie kupujesz swoje ?
    Alex i samide wiec co przeżywacie ja tez mam tak czasem zjem coś i nagle skręt jelit bulgotki i biegunka z okropnym bólem brzucha nigdy tak nie miałam przed ciąża a teraz zjadłam pol schabowego bol skręty i do łazienki 😂😂😂 dlatego boje się i będę bała jechać do kogoś na obiadek jak już nie będę obrzydzona do wszystkiego 😂 ze nagle mnie złapie lub tez wymioty 🤮

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak właściwie to trzeba być na czczo do badania morfologii? Gdzieś kiedyś czytałam że nie ale co o tym myślicie?

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Wzięła i mi gmerała,bo bardzo dużo luteiny było i musiała wyczyścić,żeby materiał pobrać choć i tak jak mówiła trochę luteiny zebrała też. Idę jeszcze dziś na usg piersi.
    Morelka trzymam kciuki żeby już był koniec tych stresów i żeby ten antybiotyk pomógł 💗💗

Morelka456, Nattttal lubią tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natttal a dlaczego nie powinno się jeździć samochodem? Ja w pierwszej ciąży miałam skracającą się szyjke i normalnie jeździłam. Do ginekologa też miałam 50km.
    Teraz mam aż 80 więc tak myślę że jakby miał się powtórzyć ten problem to czemu miałabym nie jeździć

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattttal wrote:
    Emilka, a czy przy skracającej się szyjce jeździłaś samochodem? My właśnie dziś się przeprowadziliśmy do miejsca oddalonego ok 40 km od mojego lekarza prowadzącego. Nie unikne więc podróży samochodem, zwłaszcza, że teraz kontrole mam co 2 tygodnie. Ewentualnie mogę też znaleźć lekarza bliżej mojego nowego miejsca zamieszkania w celu kontroli samej szyjki. Jak zdecydowaliśmy się na wyprowadzkę w czerwcu jeszcze nawet nie byłam w ciąży, jutro już oddajemy klucze.
    Pogadam o tym z lekarzem na następnej wizycie. Dziś lekarka powiedziała, że mogę normalnie funkcjonować, oczywiście nie nosić, nie schylać się. Natomiast powiedziała, że absolutnie mam nie spędzać całych dni w łóżku, bo przyniesie to więcej złego, niż korzyści, więc może to półtorej godziny w aucie co dwa tygodnie nie będzie niebezpieczne, zwłaszcza, że droga jest dobra.

Jasne że jeździłam. Tak naprawdę nie ma badań które by wskazywały co jest powodemskracajacej się szyjki u niektórych kobiet. Leżenie wcale wbrew pozorom nie jest dobre bo mięśnie się oslabiają iwtedy jest jeszcze gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 19:24

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    A lekarz nie mówił Ci żeby dzień przed wymazem nie brać luteiny? Bo ja miałam takie zalecenie przed wyjazdem bo wtedy może badanie nie być wiarygodne dokładne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 20:22

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    A tak właściwie to trzeba być na czczo do badania morfologii? Gdzieś kiedyś czytałam że nie ale co o tym myślicie?
    Ja zawsze jeżdżę na czczo z przyzwyczajenia jakoś;) chociaż nie powiem,mój organizm jest tak przyzwyczajony że jak nie zjem śniadania do godziny po przebudzeniu to mi nie dobrze i nawet wodą się porzygam :) do miasta mam 15min drogi więc jak umawiam się na badania morfologia i mocz to w dwie strony mi to zajmuje max 40 min to wytrzymuje;) ostatnio sama z siebie się śmiałam bo jak tak to sikam co 5 min a jak mialam nasikac do kubeczka to 2 kropelki naleciało i dopiero w przychodni się dobrze wysikałem bo za ten czas co jechałam mi się bardziej zachciało i się udało 😅😅🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 19:43

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • Paulina_98 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie 😉 u dzidzi wszystko dobrze ładnie rośnie i jest na 99% dziewczynka 🩷
    Niestety okazało się ze mam infekcje grzybicza ehh
    Następna wizyta 19.07

Nattttal, kropeczek, alex0806, e_mil_ka, Kasiastaraczka, _Hope, Dudka1997, SamiDe, Madeline , Matleena89 lubią tę wiadomość

HCG
    20.04.23- 1131,9
    18.04.23- 543
    Pozytywny test
    11.04.23
    💔25.12.23
    💔 14.02.22 cp laparoskopia
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    A lekarz nie mówił Ci żeby dzień przed wyjazdem nie brać luteiny? Bo ja miałam takie zalecenie przed wyjazdem bo wtedy może badanie nie być wiarygodne dokładne.

Nic nie mówił,bo mam brać. Jeśli ma coś wyjść to i tak wyjdzie z materiału,który pobrała położna

• Nattttal Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:

Trzeba trzeba. Tak samo na TSH i glukoza - z takich częstszych dla nas badań

preg.png
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    A lekarz nie mówił Ci żeby dzień przed wyjazdem nie brać luteiny? Bo ja miałam takie zalecenie przed wyjazdem bo wtedy może badanie nie być wiarygodne dokładne.

Mnie też lekarz mówił, żeby wieczorem i rano nie brać. Jak miałam jeszcze globulki na infekcje i musiałam zrobić posiew, to kazał mi jałowym gazikiem zabezpieczyc wejście do pochwy ☺️

e_mil_ka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczek i Emilka: tak dziś wyczytałam na jakimś forum, ale zupełnie nie konsultowałam tego z lekarzem. Natomiast dobrze wiedzieć, że u Was nie wpłynęło to zupełnie na szyjkę ❤️

preg.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ