Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Morelka456 wrote:Dziewczyny dziś sprawdziłam wyniki z ureoplasmy i wynik ujemny 😊
Wytępiłam tą bakterie za pierwszym razem antybiotykiem na 3 dni.
Mam nadzieję,że wynik nie był sfałszowany przez luteinę,która położna trochę na patyczek zgarnęła.
Wspaniała wiadomość!!!Morelka456 lubi tę wiadomość
-
Modelka, dzięki temu, że pisałaś o jej bakterii sama idę na wymazy właśnie w kierunku ureoplazmy i innych dziadostw, bo niby posiew jest ujemny, ale czasami odczuwam lekkie pieczenie (ale pojawiło się odkąd zaczęłam brać luteinę, wiec nie panikuje). A lepiej wczesniej je wykryć i pokonać tak super, jak Ty.
Morelka456 lubi tę wiadomość
-
Madeline wrote:Matleena, ja te zawroty mam od początku,ale faktycznie nasiliły się ostatnio. Jeśli więcej Cię męczą, to polecam też trzymać szklankę wody przy łóżku,zanim wstaniesz usiąść i ew.wziac łyka na pokrzepienie;)
A ja dziś tuptam z niecierpliwością za całościowymi wynikami z prenatalnych. No i z krwi i moczu rano oddanych. Mocz na moje oko wyglądał lepiej (mniej zasadowo), więc jestem dobrej myśli.
Zdarzyło się to dopiero pierwszy raz. I to nie zaraz po wstaniu z łóżka, tylko kilka godzin później.Zaskoczyło mnie to totalnie. Dobrze, że miałam gdzie usiąść -
Morelka - cieszę się!!! U mnie na razie wyniki też super, morfologia utrzymuje się lepsza niż przed ciążą, TSH w normie, czekam na resztę. Moje huśtawki nastrojów od tych newsów wprawiły mnie w euforyczne podskoki 😄
Matleena89, to oby się nie rozkręcało, mnie zaskakuje zmiana balansu w ciele,że jakoś tak idąc z zamkniętymi oczami chwieję się 🫣
Edit: mam też wyniki moczu, pH spadło do 7, yaaaay, dobre flow dzisiaj na wyniki mamy dziewczyny )Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 12:42
Nattttal, Kasiastaraczka, Olive, Morelka456 lubią tę wiadomość
-
Też mam czasem zawroty głowy i kołatania serca. Objętość krwi się zwiększa, ciśnienie też. Do tego upał.
Ja mam od dzisiaj miesiąc z dzieckiem w domu. Już mam dość 🤣 wczoraj była złotym dzieckiem a dziś nadrabia, wszystko na nie, zabawki po całym domu rozwalone. Siedzialysmy na placu do teraz ale już musiałam wrócić i się położyć bo właśnie w głowie mi się kręciło. Byle do 15.30, mąż wróci i ją trochę przejmieLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Madeline wrote:Czy w badaniach połówkowych też jest jakaś wytyczna, że między 18-22 TC, ale najlepiej zrobić w 20tc, żeby wypośrodkować,czy to ma mniejsze znaczenie tutaj?
Moje wypadają w sierpniu i chce wiedzieć,jak sobie wakacje planować.Nattttal, Madeline lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Morelka456 wrote:Dziewczyny dziś sprawdziłam wyniki z ureoplasmy i wynik ujemny 😊
Wytępiłam tą bakterie za pierwszym razem antybiotykiem na 3 dni.
Mam nadzieję,że wynik nie był sfałszowany przez luteinę,która położna trochę na patyczek zgarnęła.Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dziewczyny ja też z tych co zawroty głowy mają od początku ciąży. U mnie nie ma reguły kiedy to się pojawi. Po prostu nagle mi słabo, kręci mi się w głowie, duszno mi, serce dziwnie mi bije, trzęsą mi się rece 🤔 w takich chwilach wiem, że nie dojdę do krzesła czy kanapy i od razu siadam na podłodze. Z tego powodu przez ponad 2miesiace nie wychodziłam sama czy nawet z corcia z domu. W poprzedniej ciąży miałam to samo, ale od początku ciąży miałam cukrzycę ciążową i tym to sobie tłumaczyłam. Teraz, poki co, cukry mam w normie a zawroty są 🤷
Morelka, Madeline super wiadomości 😁 dołączę do Was z dobrymi nowinami 😂 położna przesłała mi mailem wyniki Pappy i ryzyko jest bardzo niskie 😊 maila wysłała mi w piątek, no ale przecież Olive nie sprawdza poczty przez weekend 🙈😂 wizyte mam u niej jutro i caly weekend tylko o tym myślałam 😂🤦
Alex rozumiem Cie 😉 w domu mam prawie 2latke i jak przez ostatnie tygodnie była aniołkiem, tak teraz pokazuję co potrafi 🤯
Madeline , Nattttal, alex0806, _Hope, Giosiek, Morelka456 lubią tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Co do zawrotów głowy to odkąd hemoglobina mi się poprawiła to już nie mam żadnych zawrotów głowy.
Bo ja też mam te zawroty,a hemoglobina całkiem ok, ferrytyna też
Hemoglobina
12,8 (11,2-15,8 )
Ferrytyna
85,8 (13,00-150,00)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 13:44
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Olive, gratulacje!❤️❤️❤️ A ja ciągle odswiezam skrzynkę i czekam... Mam nadzieję,że dobrze mojego maila przepisali,bo jak uzupelnialam adres odręcznie,to nie wiedziałam jeszcze po co to robię, więc nie podałam bardziej oczywistego,czy drukowanymi
Olive lubi tę wiadomość
-
Morelka, Madeline, Olive gratulacje, super że wszystko u Was już dobrze 😊
Co do tych zawrotów głowy to też miewam, nagle się pojawiają, u mnie to na pewno od żelaza i ferrytyny. Zrobię teraz kontrolne badania i od następnej wizyty w razie potrzeby będziemy włączać żelazo 🙂 -
Już prawie 2 trymestr a tylko jak pomyślę że mdłości przechodzą to się pojawiają 🤦 dzisiaj od rana mnie mdli mega, Laura nie współpracuje za bardzo, odliczam do powrotu męża
Ja mam wszystkie wyniki w normie, hemoglobina powyżej 13, a zawroty głowy też mam. I bóle głowy, ale mam problemy z tym od zawsze. Osteopata na pól roku mi pomógł i miałam spokój, teraz mam termin dopiero na 20.11. Ale jak będzie dramat to mam dzwonic a on sam też spróbuję mnie wcisnąćMadeline lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Damn... Właśnie dowiedzialam się,że wyniki idą do Medicover, a ja muszę ich prosić o przesłanie ich do mnie, co nastąpi w ciągu 1-2 dni roboczych...
Na razie jest dostępne USG (z zeszłego tygodnia),a jak będą całe opracowane (co nie wiem kiedy na pewno się wydarzy),to znowu muszę zadzwonić i poprosić o przesłanie i kolejne 2 dni...
Ech -
Madeline wrote:Damn... Właśnie dowiedzialam się,że wyniki idą do Medicover, a ja muszę ich prosić o przesłanie ich do mnie, co nastąpi w ciągu 1-2 dni roboczych...
Na razie jest dostępne USG (z zeszłego tygodnia),a jak będą całe opracowane (co nie wiem kiedy na pewno się wydarzy),to znowu muszę zadzwonić i poprosić o przesłanie i kolejne 2 dni...
EchSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Ech wystawiają Cię na niezłą próbę cierpliwości... jeszcze chwilka 🥰
-
Hahhaha,dodzwoniłam się do placówki, która wykonywała mi badanie i powiedzieli,że mi wyślą te wyniki, hahaha... I że opracowywał, więc będą popołudniu. Ajajaj, rollercoaster,jak to w ciąży 😁
Olive, Kasiastaraczka, Nattttal lubią tę wiadomość