Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam wyniki. Chyba wszystko okay, termin z USG to 31.12 (błagam nie:D),ale pokrywa się z moimi estymacjami, może jednak przesuńmy mnie na 01.01,bo tak czuję,że tak będzie, sorry Kasia za ciągłe zmiany 🙈
Natomiast wykres z przezierności karku mnie zaniepokoił, czy to nie jest poniżej normy? Na badaniu lekarz nie mówił, żeby było nie okay... Czy ja to dobrze rozumiem,że powinno być pomiędzy górną a dolną kreską,najlepiej na zielonej?
EDIT: Doczytałam i przypomniało mi się,że lekarz mówił,że powyżej to jest podejrzenie chorób, ale o poniżej nikt nic nie mówi. Nie ma dolnej granicy normy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 16:18
SamiDe lubi tę wiadomość
-
Anioły czuwające nad niedoświadczonymi ! Gracias 🙏
Kasiastaraczka, alex0806, kropeczek, Nattttal lubią tę wiadomość
-
Madeline gratki czyli już wszystkie po prenatalnych i narazie nasze dzidzie zdrowe ? Trzymam za nas kciuki ja dziś zjadłam dwa obiady 😮 i byłam znowu na zakupach i kupiłam 3 pary spodenek ciążowych hahha i jeszcze sobie zamowie jakieś ciuszki bo nie było oczywscie rozmiaru M a w S się mieściłam ale brzuch ciasno 😂 jestem zbytnio nie zadowolona bo dzwonili do mnie ze odwołują wizytę jutrzejsza bo moja gin wychodzi ze szpitala a ona teraz na 3 tyg na urlop a ja byłam u niej miesiąc temu 😡 i powiedzieli mi ze w pt otwiera grafik orze durlopem na pilne wizyty ciężarnych tylko i tylko rano tak z 5 osób i tyle i ja oczywscie ze chce bo to pilne mam do niej po tych miesiącu milion pytan byłam tez w szpitalu zrobiłam morfologię gdzie 3 wyniki mam po niżej wiec nie ma opcji żeby teraz miesiąc się stresowała 🙄
Madeline lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj byłam u dermatologa, nadal borykam się z pokrzywką, chociaż już dużo mniejszą niż z początku, ale praktycznie codziennie pojawia się nowa zmiana..
Powiedzcie, czy wy tez macie tak, że czasami jak leżycie to możecie wyczuć twardą "kulkę" która znika po dotyku? Mam wrażenie, że to dzidzia się wypycha jakby pleckami czy może to główka i prostuje nóżki... nie wiem, ale czuję wtedy takie rozciąganie w środku, bardzo dziwne uczucie, które chyba miałam w pierwszej też ciąży, ale nie wiem czy też tak wcześnie.. no ale minęło już ponad 12 lat, to dla mnie ta ciąża jest jak pierwsza 😂 -
Dzella - jeszcze któraś czeka na czwartek na wyniki. Trzymam kciuki, żeby udało Ci się dostać na wizytę 🤞
SamiDe- o jaaaa... Ale bym chciała taką kulkę poczuć ja to jestem w tył od Ciebie o 3 tygodnie, a mi się wydaje czasami,jakbym tam jakieś stuku puku mrowienia czuła,ale nie umiem odróżnić od własnego bicia serca, możliwe,że moje tętno tak pulsuje w podbrzuszu,nie? Ale to nic,ja sobie sprawdzam, co czuję i czekam:) -
Dzella,a polecasz jakieś legginsy ciążowe? Ja jestem mało latająca po zakupach, więc chętnie przyjmę rekomendacje🙂
-
Madeline wrote:Dzella,a polecasz jakieś legginsy ciążowe? Ja jestem mało latająca po zakupach, więc chętnie przyjmę rekomendacje🙂
SamiDe, Madeline lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Dzella oby udało się załapać na wizytę, gdzie chodzisz? Ewentualnie idź do kogoś w zastępstwie, żeby nie czekać kolejnego miesiąca
SamiDe ja tak nie mam z brzuszkiem
Ale to może być bobasek 🥰
Ojej masz się z tą pokrzywką... współczuję 😚
Madeline ja miałam w poprzedniej ciąży z lidla i naprawdę spoko, bawełniane
Na razie chodzę w sukienkach, zobaczymy jak będzie jesienią - czy zmienię look 😁
Zostały mi te legginsy,ale mam też rajstopy ciążowe na chłodniejsze dni
SamiDe, Madeline lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Aaa to trzymam jeszcze kciuki za wyniki 😃
Madeline ja mam leginsy ciążowe z sinsay ale tylko te grubsze prążkowane są super tylko ze ja jestem wysoka i niestety są przed kostka wiec tylko na ciepłe dni ale to często mam problem ze przy długich nogach wszystkie spodnie przed kostkami 😂
Ja kupiłam spodenki ciążowe w h&m i są super wygodne elastyczne ja lubie takie luźne poluje jeszcze tylko na jeansowe ale to zamowie przez neta, kupiłam tez sukienki w h&m i mohito alurat dłuższe już tzn mini poszły w świat jestem team długich sukienek ale uważam żeby nie buły jakieś babcine tylko letnie kolorowe, jedyny mam problem do butów nie moge znaleźć fajnych klapek irytuje mnie to już i chyba powiem mężowi ze czeka nas kolejny wypad bo muszę buty, akurat jestem osoba co nienawidzi kupować butów jakichkolwiek nie wiem tak mam😂
Kasiastaraczka chodzę na saska kępę moja tez przyjmuje na wilanowie ale No w tym tyg nigdzie, może ten pt jak nie to znjade lekarza żeby pójść na kontrol z wynikami chociażby zobaczymy NoMadeline lubi tę wiadomość
-
Dzella19 wrote:Madeline ja mam leginsy ciążowe z sinsay ale tylko te grubsze prążkowane są super tylko ze ja jestem wysoka i niestety są przed kostka wiec tylko na ciepłe dni ale to często mam problem ze przy długich nogach wszystkie spodnie przed kostkami 😂
-
Samide to już jej współczuje hahah mam ten problem od zawsze i żebym ja kupiła spodnie to pot i łzy hahaha serio mam ogromne problemy od zawsze, mam jedna para normalna reszta krotkie i w zimę w adidasach wyglądam jak debil ale to nie moja wina serio xd
SamiDe lubi tę wiadomość
-
My idziemy na 13.40, biorę córkę ze sobą bo nie mam co z nią zrobić. Mam nadzieję że nas wpuści niby panie w rejestracji mówiły że raczej tak, bo mamy z wózkami też wchodzą
Na razie siedzimy na placu zabaw. Zjadłyśmy jagodzianki, siedzimy do 12, idziemy zjesc zupę i do lekarzaKasiastaraczka, SamiDe, Madeline , kropeczek, _Hope lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach 😊
Kiedy będziecie kontaktować się z położna? Będziecie chodzić na stacjonarne szkoły rodzenia?