X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria.w9 wrote:
    Hej, ja właśnie tez wczoraj robiłam badania, bo lekarz kazał mi wszystko skontrolować.

Ja jestem na Euthyrox25 od trzech miesięcy i przed ciąża miałam TSH 3,5 a wczoraj wyszło 1,7 😊

Moja intuicja podpowiedziała mi żeby zbadać żelazo i tutaj zaczęłam się martwić bo mam za niskie: 45.

Czy któraś z Was miała niski poziom żelaza? Wysłałam już Smsa do Pani ginekolog, ale już zaczynam się denerwować 😔

Ja miałam niski poziom żelaza w poprzedniej ciąży całą ciążę musiałam przyjmować doustnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2023, 18:32

Daria.w9 lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po wizycie u gin. Zdołowała mnie,że mam się oszczędzać,nie jechać w góry, bo podróż długa i wysiłek,plecak. Nawet pytała,czy chcę zwolnienie z pracy!
    Podniosła mi Duphaston do 2x dziennie (zaznaczając,że to minimum).
    Zdurniałam... Nie jestem atletką, ale zagnieżdżenie musiało zajść właśnie w górach, myślałam,że te wyniki są całkiem spoko...

Czy miałyście takie prog na początku ciąży i lekarz kazał Wam się tak mocno oszczędzać?

Ja boję się,że jak stracę teraz kondycję,to potem nie nadrobię i nie będę mieć sił na noszenie brzucha i poród... 😣 We wszystkich źródłach czytałam,że należy zachować podobny wysiłek do tego, co był... Spacery i natura to jedyne co uprawiam, co mam 😣...
    Jestem w 4tc wg niej (27dc przy 26dniowych cyklach). Nie mam żadnych większych dolegliwości,jedynie biegunka, trochę ból głowy.

Nie wiem,czy ona jest taka na wyrost zapobiegliwa, czy tak serio powinnam uważać (?)

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Daria.w9 Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeleine, a miałaś już jakieś poronienia?

Ja teraz jestem obstawiona Duphastonem,Liteina, Clexanem i również siedzę na zwolnieniu i mam się oszczędzać, e to właśnie dlatego że poprzednią ciążę poronilam 7tc.

Rozumiem Twój ból, bo również chodziłam na zajęcia salsation, biegał i jeszcze na początku kwietnia byłam w górach.

Sądzę że jeżeli lekarz każe się oszczędzać, to mimo wszystko bym odpoczywała 😀

🙋‍♀️ 24l
    Trombofilia (niski poziom białka C)

🙋 28l
    03.2023 morfologia plemników 0%
    09.2023 morfologia plemników 0%

🔸️07.2023 🕊💔 poronienie zatrzymane 7tc/10tc
    🔸️09.2022 rozpoczęcie starań o cud ❣
    🔸️16.05.2023 poronienie 9tc 💔🕊
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria.w9 wrote:
    Madeleine, a miałaś już jakieś poronienia?

Ja teraz jestem obstawiona Duphastonem,Liteina, Clexanem i również siedzę na zwolnieniu i mam się oszczędzać, e to właśnie dlatego że poprzednią ciążę poronilam 7tc.

Rozumiem Twój ból, bo również chodziłam na zajęcia salsation, biegał i jeszcze na początku kwietnia byłam w górach.

Sądzę że jeżeli lekarz każe się oszczędzać, to mimo wszystko bym odpoczywała 😀
    Nie miałam żadnych poronień. W poprzednim cyklu biochem,ale jej nie wzruszył, ona duphaston też tak z marszu prawie mi dała po niewielkim wywiadzie. Inna gin była zdziwiona i pytała mnie, czemu mi tamta Duphaston przepisała, a ja skąd mam to wszystko wiedzieć. Ginekologiczne sprawdziła i wszystko wygląda dobrze. Nic niepokojącego.

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • Daria.w9 Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na temat wysiłku fizycznego co Ci powiedzial drugi ginekolog?

🙋‍♀️ 24l

🙋 28l

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline na początku chyba warto trochę odpuścić,ale spacery,natura to akurat jak dla mnie aktywność ok
    Nie martw się ,na pewno nie stracisz kondycji
    Warto ćwiczyć pod poród
    Ja polecam grupę położnej Izabeli Dembinskiej,sama byłam na tej grupie, przeczytałam książki
    U mnie nie udało się z sn, miałam CC przez odklejone łożysko,ale bardzo szybko doszłam do siebie, fizjoterapeutka sprawdzała mi brzuch, mięśnie i bardzo szybko wszystko wyglądało cacy

Madeline lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeleine - jak do końca ciąży fizjologicznej pracowałam, jeździłam autem, aktywność jak przed ciąża, przytyłam 9kg w dzień porody 38t6d spacer 10km.
    Skąd zalecenie Duphaston? Progesteron masz książkowy, beta super ...
    Duphaston przy takim progesteronie bym nie brała, a na wycieczki bym dalej hasała

preg.png
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria.w9 wrote:
    A na temat wysiłku fizycznego co Ci powiedzial drugi ginekolog?
    Byłam u tej drugiej w poprzednim cyklu, właściwie jak już zaczęło się krwawienie przy biochemie, więc tylko mówiła by seksu unikac, by nie drażnić macicy,skoro krwawię, ale to już było po temacie wtedy. Betę miałam niziutką 18,31 i prog.2,1. Wtedy ewidentnie coś się nie skleiło. Znalazłam konsultacje na piątek u jeszcze innego...

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m wrote:
    Madeleine - jak do końca ciąży fizjologicznej pracowałam, jeździłam autem, aktywność jak przed ciąża, przytyłam 9kg w dzień porody 38t6d spacer 10km.
    Skąd zalecenie Duphaston? Progesteron masz książkowy, beta super ...
    Duphaston przy takim progesteronie bym nie brała, a na wycieczki bym dalej hasała
    Dzięki, bardzo mnie Twoje słowa pocieszają:)
    Duphaston, bo... Przyszłam w trzecim cyklu bezowocnych starań i mialam ból piersi przed miesiączką i bardziej krótki niż długi cykl (26dni). Czy to jest argument? Nie wiem. Też mi zależało,by chuchać na zimne, ale teraz wydaje mi się,że jestem w normach (wg tabeli z wyników badań), ale lekarka chyba wie lepiej(?)

Będę się konsultować u innych jeszcze.
    Na dzień dzisiejszy czuję się mega zniechęcona do powrotu do tej. Może miała zły dzień, ale nawet się nie uśmiechnęła na wieść ode mnie.... Ja potrzebuję kogoś,kto mnie uspokoi,ja jestem przeostrożna sama z siebie.

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam mocno za wsparcie 😘

Daria.w9 lubi tę wiadomość

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Dziewczyny, jestem po wizycie u gin. Zdołowała mnie,że mam się oszczędzać,nie jechać w góry, bo podróż długa i wysiłek,plecak. Nawet pytała,czy chcę zwolnienie z pracy!
    Zdurniałam... Nie jestem atletką, ale zagnieżdżenie musiało zajść właśnie w górach, myślałam,że te wyniki są całkiem spoko...

Czy miałyście takie prog na początku ciąży i lekarz kazał Wam się tak mocno oszczędzać?

Ja boję się,że jak stracę teraz kondycję,to potem nie nadrobię i nie będę mieć sił na noszenie brzucha i poród... 😣 We wszystkich źródłach czytałam,że należy zachować podobny wysiłek do tego, co był... Spacery i natura to jedyne co uprawiam, co mam 😣...
    Jestem w 4tc wg niej (27dc przy 26dniowych cyklach). Nie mam żadnych większych dolegliwości,jedynie biegunka, trochę ból głowy.

Nie wiem,czy ona jest taka na wyrost zapobiegliwa, czy tak serio powinnam uważać (?)

Ja byłam w górach chyba w 9 tygodniu. Spacery po kilka kilometrów z idpoczynkami. Ciąża zdrowa donoszona.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja po wizycie ciąża potwierdzona. Pęcherzyk ciążowy w macicy więc to już połowa sukcesu. Za dwa tygodnie wizyta.

Kasiastaraczka, _Hope, kropeczek, alauda, Madeline , Dudka1997 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Daria.w9 Koleżanka

Wysłany: 26 kwietnia 2023, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka super wiadomość, niech kropeczka rośnie zdrowo ❤

Mvada, e_mil_ka lubią tę wiadomość

🙋‍♀️ 24l

🙋 28l

• _Hope Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, super wieści ❤ trzymam kciuki za kolejną wizytę 🍀 rośnijcie zdrowo!

e_mil_ka lubi tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam luteine mimo że mój progesteron był przy pierwszej becie 31 a kolejnej 53. Wskazaniem są dwie poprzednie utracone ciążę.

Ja mam dzisiaj wizytę u ginekologa, pierwszą u tego co będę prowadzić ciążę. Jestem ciekawa jak tam mój krwiak, czy rośnie czy się wchłania. Ogólnie miałam mieć o 18:50 ale dzwoniłam tam i idę już na 14 😁

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Xoxo92 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:

Ja bym we wtorek na pierwszym usg z miesiączki to 5 tydzień, był pęcherzyk ciążowy i zółtkowy, kolejna wizyta za dwa tygodnie aby założyć kartę ciąży i zobaczysz zarodek z serduszkiem. Tez jadę w góry teraz na majówkę, pytałam się czy mogę, lekarz nie widział przeciwwskazań a też biorę progesteron w tabletkach ponieważ jestem po transferze.

Madeline , Kasiastaraczka, _Hope lubią tę wiadomość

• alauda Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, Xoxo92, super wiadomość! Teraz czekamy na serduszka :)

Madeline, skoro ciąża nie jest zagrożona to wydaje mi się, że powinnaś się ruszać. Zwłaszcza, że byłaś aktywna przed ciążą.
    Ale też nie bój się, ze stracisz formę. Ja w poprzedniej ciąży wprawdzie zrezygnowałam z siłowni i biegów, ale dużo chodziłam (dopóki skurcze nie zaczęły dokuczać) i nie czułam się jakoś bez formy :)

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka na pewno za 2 tygodnie będzie serduszko ❤️
    U mnie właśnie tak było

Kropeczku super, że wizyta wcześniej 😁daj znać później
    Ja jutro mam o 17,a miałam mieć o 20.40, więc też wcześniej 🙃

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam mocno za wsparcie 😘 Potrzebowałam tego usłyszeć. Wydaje mi się,że gin z marszu traktuje jak zagrożoną ze względu na to,że bardzo mi zależało,żeby się udało.

Emilka, Xoxo92 - piękne wiadomości! 🤩 Coraz bliżej na usłyszenie ich ♥️♥️ .

U mnie na razie "słabo widoczny pęcherzyk ciążowy", i jednak gin.liczy, że to 4.tc.😉

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2023, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xoxo92, cudownie! 🥰 Czekamy na kolejne bijące serduszko! ❤

Kropeczku, czekamy na wieści po wizycie. Trzymam kciuki. 🍀

Kasiastaraczka, koniecznie daj znać jutro! Trzymam kciuki! ✊

Mnie dopada jakieś złe przeczucie... I po cichu trochę Wam zazdroszczę, że już macie wizyty za sobą lub tuż przed sobą. 🙊 Ehhhh myślałam, że w drugiej ciąży będzie łatwiej, a ja stresuję się znaczenie bardziej🙊🙈

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ