Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny, dawno się nie odzywałam, ale byłam na urlopie w rodzinnym domu na polskiej wsi i tam nie zawsze miałam internet (mimo wifi) 😅
Także zrobiłam sobie wakacje także od neta 😬
Byłam dziś na usg. Z maleństwem wszystko w porządku. Szyjka macicy długa na ponad 6 cm, także przynajmniej z tym nie mam problemu 😊
Niestety mam łożysko na przedniej ścianie, także później poczuję ruchy dziecka ☹️ W dodatku zakrywa ono całkowicie ujście szyjki macicy, także jeśli się nie podniesie, to czeka mnie cesarka 🫣
Postanowiłam, że narazie nie będę się tym martwiła, bo i tak nie mam na to żadnego wpływu 🤷♀️ -
20+2
Jestem jestem, musze czesciej zagladac na forum. Dzidzia wierci sie jak szalona. Czy Wam tez twardnieja juz brzuchu? Martwi mnie to…alex0806 lubi tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Ja mam czasem twardnienie brzucha ale nie wiem czy to przypadkiem nie bobas, sama już nie wiem. ( 18 tydzień leci).
A ruchy już czuje od ok 3 tygodni, a również mam łożysko na przedniej ścianie. Teraz czuć tylko już trochę mocniej j częściej. Wcześniej były to sporadyczne wirkiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2023, 13:06
-
alex0806 wrote:Bo skóra się przyzwyczaja i pózniej może być przesuszona a emolientu już nie użyjesz skoro nie działa. Moja miała dopiero wtedy gdy skóra była wysypana alergicznie, miała aż ranki. To wtedy używaliśmy dermedic linum różowego
Ja u swojej pierwszej córki używałam jak miała AZS. A tak to też Hippa używamy♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Giosiek wrote:Witajcie dziewczyny, dawno się nie odzywałam, ale byłam na urlopie w rodzinnym domu na polskiej wsi i tam nie zawsze miałam internet (mimo wifi) 😅
Także zrobiłam sobie wakacje także od neta 😬
Byłam dziś na usg. Z maleństwem wszystko w porządku. Szyjka macicy długa na ponad 6 cm, także przynajmniej z tym nie mam problemu 😊
Niestety mam łożysko na przedniej ścianie, także później poczuję ruchy dziecka ☹️ W dodatku zakrywa ono całkowicie ujście szyjki macicy, także jeśli się nie podniesie, to czeka mnie cesarka 🫣
Postanowiłam, że narazie nie będę się tym martwiła, bo i tak nie mam na to żadnego wpływu 🤷♀️
Och takie wakacje są super, naprawdę można odpocząć chociaż od sm i wiadomości
Giosiek lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Jaki ja mam dziś senny dzień 🤦 właśnie wypiłam drugą kawę bo paść idzie. U nas dziś o wiele chłodniej to może na zmianę pogody, nie wiem. Młody też coś się słabiej rusza dziś. Córka z mężem poszli na plac więc mam chwilę ciszy, a jutro wieczorem jadą na 2 dni do teściów. Ja będę ogarniac papierologię z pracy, jakieś zaległe opinie, więc zostaje. Dwa dni ciszy. Tyle wygrać 🤣
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Jaki ja mam dziś senny dzień 🤦 właśnie wypiłam drugą kawę bo paść idzie. U nas dziś o wiele chłodniej to może na zmianę pogody, nie wiem. Młody też coś się słabiej rusza dziś. Córka z mężem poszli na plac więc mam chwilę ciszy, a jutro wieczorem jadą na 2 dni do teściów. Ja będę ogarniac papierologię z pracy, jakieś zaległe opinie, więc zostaje. Dwa dni ciszy. Tyle wygrać 🤣
Oj u nas też taki senny dzień, była burza, deszcz padał...a mnie jeszcze coś łamie w kościach...Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Boze ja kocham w ciąży taka pogodę, chłodno 20 stopni deszczyk 😂 jak siedzisz w domu to upały są dramat, a pytanie do was leżycie na brzuchu bo właśnie sobie uświadomiłam ze czasem się tak kładę na brzuch coś pisze na telefonie i tak nagle myśle sobie czy tak można 😂
-
Co do łożyska tez mam na przedniej i moja gin mowila ze na tym etapie to nie ma się czym przejmować, ja zaczynam jutro 18 tydzien kurde ruchów brak jestem już trochę zestresowana czy wszystko ok jak wy już czujecie, wizyta we wtorek trochę czarne scenariusze mam bo się ostatnio naoglądałam „strat” i już mam lekki stres dlaczego to tak długo trwa z ruchami otd eh
-
Dzella19 wrote:Boze ja kocham w ciąży taka pogodę, chłodno 20 stopni deszczyk 😂 jak siedzisz w domu to upały są dramat, a pytanie do was leżycie na brzuchu bo właśnie sobie uświadomiłam ze czasem się tak kładę na brzuch coś pisze na telefonie i tak nagle myśle sobie czy tak można 😂
-
Dzella dopóki brzuszek nie przeszkadza to możesz się na nim kłaść
Nie oglądaj głupot w internetach
Może lepiej filmiki o dobrych porodach, ćwiczeniach?
Jesteś w pierwszej ciąży,masz łożysko na przedniej ścianie, więc spokojnie, poczujesz,na pewno!Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dzella19 wrote:Co do łożyska tez mam na przedniej i moja gin mowila ze na tym etapie to nie ma się czym przejmować, ja zaczynam jutro 18 tydzien
Dzella jak Ty możesz zaczynać 18 tydzień jak Ty masz termin na 5 stycznia dopiero a ja mam wcześniejszy i dopiero 18 tydzień (17+0) zaczyna mi się w niedzielę? 🤔
Kasiu powodzenia dziś na wizycie 🤗Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:
Kasiu powodzenia dziś na wizycie 🤗
Dziękuję 😚
Czekam właśnie na pierwszą,z lux med
A wieczorem u mojego prowadzącegoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2023, 08:57
Nattttal, Madeline lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
alex0806 wrote:Super wszystko dobrze? Coś szybka wizyta
Szybko,bo to Luxmed 🤣
Porządną wizytę będę miała wieczorem
Dowiedziałam się, że łożysko mam na przedniej ścianie,ale wysokoalex0806 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja chodzę na Medicover ale nie raz tam po 40 min siedzę. Pewnie zależy od placówki i lekarza
Mam w czwartek wizytę i już się bardzo niecierpliwie. Wczoraj młody się mniej ruszał i jakieś schizy załapałam. Chce myśleć że to już jest bezpieczny etap ale tyle się ostatnio mówi o poronieniach na późnym etapie i martwych porodach że się martwię. Niczego innego nie pragnę jak zdrowego dzieckaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵