Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Super Kasiu! Gratulacje! Macie już jakieś imię wytypowane,czy zaczniecie teraz burzę mózgów?
My dziś wróciliśmy do tematu i coś nam się sensownego wyłoniło (poprzednie rozmowy,to było dla nas więcej żartowania niż podejścia na serio 😄).
A z tym łożyskiem,to lekarze sami z siebie Wam mówią,gdzie macie? Bo mi żaden ani razu nie powiedział... Założyłam,że gdyby było nietypowo to by powiedzieli, ale właśnie moze to jeszcze jest taki etap,że się może przesunąć, więc nie ma sensu straszyć pacjentki?Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Zerknęłam na 1sza stronę i widzę,że chochliki wraz z upałem wskoczyły. Poprawiłabyś Kasiu? ☺️
9.08 nie mam wizyty
23.08 mam połówkowe i normalną wizytę
Trzymam kciuki jeszcze za Twoją wieczorną wizytę)
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
alex0806 wrote:Ja chodzę na Medicover ale nie raz tam po 40 min siedzę. Pewnie zależy od placówki i lekarza
Mam w czwartek wizytę i już się bardzo niecierpliwie. Wczoraj młody się mniej ruszał i jakieś schizy załapałam. Chce myśleć że to już jest bezpieczny etap ale tyle się ostatnio mówi o poronieniach na późnym etapie i martwych porodach że się martwię. Niczego innego nie pragnę jak zdrowego dziecka
Mam doświadczenie z enelmedem z pierwszej ciąży i teraz Luxmed
Chodzę tu tylko dlatego, że z racji pakietu mam badania za darmo
Pamiętam, że połówkowe miałam robione 2 razy w pierwszej ciąży i w Enel med trwały 10 min,a prywatnie gdzie chodzę 40 min. Różnica ogromna...
Alex rozumiem, że się martwisz 😚 mogę jedynie powiedzieć głowa do góry,na pewno wszystko będzie dobrze 🥰
To prawda, najważniejsze żeby tylko bobas był zdrowyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2023, 12:39
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Madeline wrote:Zerknęłam na 1sza stronę i widzę,że chochliki wraz z upałem wskoczyły. Poprawiłabyś Kasiu? ☺️
9.08 nie mam wizyty
23.08 mam połówkowe i normalną wizytę
Trzymam kciuki jeszcze za Twoją wieczorną wizytę)
Poprawiłam 🥰
Dziękuję ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2023, 12:43
Madeline lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Madeline wrote:Super Kasiu! Gratulacje! Macie już jakieś imię wytypowane,czy zaczniecie teraz burzę mózgów?
My dziś wróciliśmy do tematu i coś nam się sensownego wyłoniło (poprzednie rozmowy,to było dla nas więcej żartowania niż podejścia na serio 😄).
A z tym łożyskiem,to lekarze sami z siebie Wam mówią,gdzie macie? Bo mi żaden ani razu nie powiedział... Założyłam,że gdyby było nietypowo to by powiedzieli, ale właśnie moze to jeszcze jest taki etap,że się może przesunąć, więc nie ma sensu straszyć pacjentki?
Mój brat ma dwóch chłopaków,y nas będzie dwóch -moja mama chyba założy drużynę piłkarską 🤣
Trochę liczyłam na córkę,ale jak to mówią do trzech razy sztuka 🙃
Raczej zostaniemy przy Henryku
Choć jeszcze mi chodzi po głowie Józef albo Kazimierz
Przedyskutujemy z mężem
Ja zapytałam sama dziś o to łożysko,bo na usg I trymestru nie miałam takiej informacjiSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasia, gratuluję synka! 🥳
Teraz przewaga grudniowych chłopaków jeszcze bardziej nam się zwiększyła 😅
Lekarz na prenatalnych mówił, że statystycznie rodzi się więcej chłopczyków niż dziewczynek, bo mężczyźni żyją krócej i natura w ten sposób chce wyrównać tę niesprawiedliwość 😅 Nie powiem, ciekawa teoria 😬
O położeniu łożyska lekarz wspomniał dopiero na wczorajszej wizycie. Z tego co czytałam, to jego położenie określa się dopiero po 20 tygodniu. Do tego czasu u około 30% kobiet jest nieprawidłowo umiejscowione i u większości później się podnosi.
Także ja narazie nie mam zamiaru się tym matrwić. Zacznę, gdy się nie podniesie 😅Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Będziemy mieć drugiego Synka 💙
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Kasia gratuluje chłopca ❤️
Co do łożyska to mi nie mowila moja gin ale wy tak pisaliście o tym ze zapytałam gin byka w lekkim szoku bo powiedziała ze na tym etapie to jest mało znaczące i ze łożysko się właśnie „zmienia” i to można później obserwować.
Co do ruchów to może macie mniejsze ale jednak coś czujecie ja nic i dlatego się denerwuje we wtorek naszczescie wizyta już po prostu nie moge się doczekać 🙏🏻
Ja zamówiłam tort 🥳 taki przepiękny różowo niebieski z dodatkami różowo nie niebieskimi z owców muszę tylko pani podrzucić karteczkę i za tydzien w weekend impreza 🥳🥳
Imiona wybrane tak ze za tydzien wam zdradzę ❤️
Śniło mi się dziś ze rodziła 😂 i miał być chłopak itd imię wybrane ubranka pokoik i wyciągnęli dziewczynkę 😂 tak się cieszyłam hahah i prod trwał minutę i nie bolał byłam w szoku (wiem ze to nie możliwe ) 😂 ale to był mimo wszystko piękny sen 😂
Ci do tych filmów to serio albo samo się wyświetla albo jakiś film leci i tam jakieś straty w szoku jestem jakie to „popularne „ przykre 🙄Kasiastaraczka, Olive lubią tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Kasiu gratuluję synka. My mamy córkę ale mimo wszystko liczymy na kolejną dziewczynkę 😅 ale znaki na niebie na to nie wskazują.
Ty masz 25 lipca wizytę dobrze pamiętam?
Pewnie teraz się dowiesz kto w brzuszku siedzi 😊e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Kasia, gratuluję synka! 🥳
Teraz przewaga grudniowych chłopaków jeszcze bardziej nam się zwiększyła 😅
Lekarz na prenatalnych mówił, że statystycznie rodzi się więcej chłopczyków niż dziewczynek, bo mężczyźni żyją krócej i natura w ten sposób chce wyrównać tę niesprawiedliwość 😅 Nie powiem, ciekawa teoria 😬
O położeniu łożyska lekarz wspomniał dopiero na wczorajszej wizycie. Z tego co czytałam, to jego położenie określa się dopiero po 20 tygodniu. Do tego czasu u około 30% kobiet jest nieprawidłowo umiejscowione i u większości później się podnosi.
Także ja narazie nie mam zamiaru się tym matrwić. Zacznę, gdy się nie podniesie 😅
No ciekawa teoria, ale rzeczywiście rodzi się więcej chłopakówSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
e_mil_ka wrote:Kasiu gratuluję synka. My mamy córkę ale mimo wszystko liczymy na kolejną dziewczynkę 😅 ale znaki na niebie na to nie wskazują.
Hi hi byłoby łatwiej z wyprawką itp 😁
Ja praktycznie nic nie muszę kupować
Oo czyżby już na wizycie lekarz coś sugerował?Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
alex0806 wrote:I tyle z mojego wolnego weekendu 🤦 mechanik jednak nie skończy naprawy auta, dopiero w poniedziałek.
Ale mąż obiecał że przejmie córkę trochę, ja muszę ogarnąć papierologię i zakończyć ten rok szkolnySynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasia, gratuluję synka! 💙🎊🥳
Przewaga chłopców na naszym forum rośnie.
Ja nie nastawiałam się ani na chłopca, ani na dziewczynkę. Mamy córeczkę. Teraz będziemy mieli synka. Bardzo się cieszę. I najbardziej zależy mi na zdrowiu maleństwa. 🙏 Codziennie czekam na ruchy malucha, trochę mnie uspokajają. Tym razem mam sporą przerwę między wizytami i będzie mi się bardzo dłużyło.
Na temat imion rozmawialiśmy z mężem zanim jeszcze poznaliśmy płeć dziecka. Zdecydowaliśmy już jak będzie miał na imię nasz synek. 🥰 Nadal oswajam się z tym wyborem, bo mieliśmy różne typy. 🤭
Ostatnio mam bardzo kiepskie dni. Jestem w domu sama z córką, która przechodzi jakiś okropny etap buntu🤦♀️ i zasypia około północy, nawet jeśli pominie drzemkę. Ja dodatkowo w nocy budzę się do toalety, po czym kręcę się w łóżku i nie mogę zasnąć... Do tego upały, które sprawiają, że czuję się bardzo słabo... Jestem wykończona. Jeśli nic się nie zmieni, to nie wiem jak ja sobie sama poradzę z córką i noworodkiem. 🤷♀️
Chciałabym Was zapytać czy kontrolujecie swoją wagę? Dużo już przytyłyście, czy może wcale? Ja trochę się martwię, że za dużo przybrałam, chociaż w poprzedniej ciąży było niemal identycznie, ale teraz mam cukrzycę i obawiam się za dużego malucha, choć odpukać! do tej pory wszystko było super. 😉Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Hope łączę się w bólu. Ja też już z przemęczenia z nadaktywną 4 latką świra dostaję. Tak się cieszyłam na wolny weekend ze aż mi dziś przykro. Odliczam do powrotu męża z pracy, a sił wstać nie mam. Ani się nie wysypiam, bo w nocy tak jak piszesz, albo upał albo spać się nie da. Dzisiaj córka miała jakiś koszmar że pająki czy robaki jej chodzą po ścianach i ją gryzą więc nie spała 1.5 h🤦 a ja razem z nią. A rano wstała po 6 i tyle z jej spania.
Ja przytyłam jakieś 2.5 kg. Szczerze mówiąc to nie kontroluje tego specjalnie. Jem na co mam ochotę i co mi wchodzi. Z córką przytyłam 16 kg, zrzuciłam później 23 jedynie przez kp._Hope lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
_Hope wrote:Kasia, gratuluję synka! 💙🎊🥳
Przewaga chłopców na naszym forum rośnie.
Ja nie nastawiałam się ani na chłopca, ani na dziewczynkę. Mamy córeczkę. Teraz będziemy mieli synka. Bardzo się cieszę. I najbardziej zależy mi na zdrowiu maleństwa. 🙏 Codziennie czekam na ruchy malucha, trochę mnie uspokajają. Tym razem mam sporą przerwę między wizytami i będzie mi się bardzo dłużyło.
Na temat imion rozmawialiśmy z mężem zanim jeszcze poznaliśmy płeć dziecka. Zdecydowaliśmy już jak będzie miał na imię nasz synek. 🥰 Nadal oswajam się z tym wyborem, bo mieliśmy różne typy. 🤭
Ostatnio mam bardzo kiepskie dni. Jestem w domu sama z córką, która przechodzi jakiś okropny etap buntu🤦♀️ i zasypia około północy, nawet jeśli pominie drzemkę. Ja dodatkowo w nocy budzę się do toalety, po czym kręcę się w łóżku i nie mogę zasnąć... Do tego upały, które sprawiają, że czuję się bardzo słabo... Jestem wykończona. Jeśli nic się nie zmieni, to nie wiem jak ja sobie sama poradzę z córką i noworodkiem. 🤷♀️
Chciałabym Was zapytać czy kontrolujecie swoją wagę? Dużo już przytyłyście, czy może wcale? Ja trochę się martwię, że za dużo przybrałam, chociaż w poprzedniej ciąży było niemal identycznie, ale teraz mam cukrzycę i obawiam się za dużego malucha, choć odpukać! do tej pory wszystko było super. 😉
Pewnie, że zdrowe dzieciątko najważniejsze 😚
Ojej, współczuję tego buntu córy,oby to minęło do porodu i wtedy już może będzie bardziej pomocna, chętna w przynoszeniu rzeczy itp?
Oo zdradzisz imię Synka? U nas na 99% Henio
No ja właśnie przytyłam już jakieś 9 kg, trochę mnie to przeraża...bo w pierwszej 14kg i było akurat_Hope lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja cały czas myślę o młodym jak o Szymonie i nie wiem, tak mi się podoba dla niego i w sumie żadne inne nie pasuje, ale mąż uznał że ja wybierałam dla córki to on teraz myśli. Chociaż decyzję i tak podejmiemy razem
_Hope, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex, przykro mi, że plany Twojego spokojnego weekendu legły w gruzach. 🤗 Doskonale rozumiem Twoje zmęczenie.
Moja córcia ma 2,5 roku i daje mi mocno popalić. Wykańczają mnie już fizycznie i psychicznie jej dramaty bez powodu. 🤦♀️ Do tego brak snu, pogoda i ogólne złe samopoczucie w tej ciąży... No i niestety ja nie mogę liczyć na odciążenie, mąż jest tylko w niedzielę i jeszcze wtedy najchętniej zapraszałby gości lub gdzieś jechał, a ja po prostu padam ze zmęczenia...2021 H🩷
2023 W🩵 -
Co do tycia, ja na początku co przytyłam ten kilogram czy dwa to zaraz wymioty i chudłam teraz nie wiem ile ważę, zobaczymy na wizycie ale dużo na pewno nie bo ja słabo jem przez to ze raz mam chęć i zjem obiad a drugi dzień jest koszmarny i ledwo zjem śniadanie ale gin mówi ze moge i przytyć tylko 7 kg i będzie ok wiec spokojnie moja koleżanka która miała w 1 trymestrze non stop wymioty potem trochę lepiej ale nie jakoś super przytyła 9 kg jak urodziła i wyszła ze szpitala już miała na minusie te 9 😂 wiec nie ma reguły ze tycie duże lub małe jest złe 😂