Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiastaraczka wrote:Dziękuję 💙
Mój brat ma dwóch chłopaków,y nas będzie dwóch -moja mama chyba założy drużynę piłkarską 🤣
Trochę liczyłam na córkę,ale jak to mówią do trzech razy sztuka 🙃
Raczej zostaniemy przy Henryku
Choć jeszcze mi chodzi po głowie Józef albo Kazimierz
Przedyskutujemy z mężem
Ja zapytałam sama dziś o to łożysko,bo na usg I trymestru nie miałam takiej informacji
Super, że już macie typy )Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
_Hope wrote:Trochę niejasno napisałam, przepraszam. 😉
Tak jak Kasia napisała, ostatecznie wybieraliśmy między 3 imionami: Szymonem, Nikosiem i Wojtkiem. Ja nie byłam do końca przekonana, ale mąż uważa, że decyzja podjęta i będzie Wojtuś. 🤣 I właściwie jak tak myślę o synku, to odpowiada mi to imię. 🥰
Kasia, u mnie córka ma totalną mamozę...😂🤦♀️🤷♀️ Jestem z nią sama, więc muszę sobie radzić, nawet jeśli jest cholernie ciężko. 😉_Hope lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
_Hope wrote:Olive, moja córka ma 2,5.
My większość czasu spędzamy na zewnątrz. Ma basen, piaskownicę, huśtawkę, trampolinę, chodzimy na spacery i na rower, ale moja córa ma tyle energii, że trudno ją zmęczyć, a ja przy niej padam. 😉 Na brak ruchu narzekać nie mogę. 😂_Hope lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
alex0806 wrote:Mnie boli dół brzucha jakby to takie giga wzdęcie było. Nie wiem jak to określić. Jakby to taki twardy balon był. I kłuje mnie trochę w pochwie wtedy. No taki ogólny nieprzyjemny ucisk. Nie wypoczne, jeszcze się wnerwiłam, ogólnie mam dość i najchętniej sama bym się z domu wyniosła. Niech robią co chcą. Ta marudzi, maz marudzi, ja mam skakać koło nich i robić wszystko. A nie mam już siły, wyć mi się chceSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Linka2019 wrote:Ja nie kontroluje swojej wagi, wydaje mi się, że nie muszę, bo przed zajściem w ciążę ważyłam 48kg, jestem drobnej postury.
Moja córka ma 2lata 4 miesiące. Jest uparta, lubi stawiać na swoim, czasem wymusza, testuje mnie. Chodzi do żłobka, ale teraz ma miesięczną przerwę, więc jestem z nią większość dnia. Tylko otworzy oczy i już chce na dwór, więc też większość czasu jestem na dworze.
Wczoraj miałam krwiomocz, dziś robiłam badania i rzeczywiści e erytrocyty w moczu. Moja lekarka na urlopie, więc chyba jutro zadzwonię nawet po teleporade. Zrobiłam też od razu posiew, ale wynik w poniedziałek. Co mnie zastanowiło, to oprócz tych erytrocytów nic nie mam podwyższone tj. leukocyty, które świadczą o zapaleniu. Nic mnie nie szczypie podczas oddawania moczu.
Ojej,brzmi dość poważnie z tym krwiomoczem
Myślę, że warto umówić się na wizytę, nawet na teleporadeLinka2019 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Jestem po drugiej wizycie
Chłopczyk potwierdzony
Główką do góry
330 g
147 tętno
Szyjka długa
Wszystko dobrze 🥰Nattttal, Wiewioora, Giosiek, Olive, alex0806, _Hope, Morelka456, Linka2019, Madeline lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Dziękuję ❤️
Hi hi byłoby łatwiej z wyprawką itp 😁
Ja praktycznie nic nie muszę kupować
Oo czyżby już na wizycie lekarz coś sugerował?Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
_Hope wrote:Ibiel, gratulacje, duży chłopczyk. 💙
Kasia, 330 g to już naprawdę spory maluch. 🥰 Super, że wszystko w porządku.
My z mężem rodzilismy się jako duże dzieci,a synek też byłby duży w terminie skoro w 36+5 urodził się 3140g😁_Hope lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dziewczyny wracam po paru dniach nieobecności tu 🤣 gratuluję wszystkim udanych wizyt i nowych wieści co do płci maluchów🤗🤗
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Jestem po drugiej wizycie
Chłopczyk potwierdzony
Główką do góry
330 g
147 tętno
Szyjka długa
Wszystko dobrze 🥰Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Nie nie wróżby to mowią 😅 u nas zawsze robimy wróżbę z obrączki. Taki zabobon zobaczymy czy się sprawdzi.
-
A co do wagi to wizytę mam we wtorek 🤭 ciekawa jestem ile kg do przodu 🤭 na ostatniej wizycie byłam-0,5kg od wagi początkowej, ale teraz czuję się już ciężej i brzuchol spory więc zobaczymy 🤣
-
Ja przed ciąża robiłam ta wróżbę obrączkowa i pytania głupie ale zadam 😂 moge teraz zrobić tez ? Jestem ciekawa co pokaże 😂 kiedyś „medium” wywróża mi dziewczynki i ze będę miała jedna płeć a w obrączkowej wychodziło co innego 😂😂😂 wiec ze to głupie ale pobawić się można 😃
-
Dzella19 wrote:Kasia gratuluje chłopca ❤️
Co do łożyska to mi nie mowila moja gin ale wy tak pisaliście o tym ze zapytałam gin byka w lekkim szoku bo powiedziała ze na tym etapie to jest mało znaczące i ze łożysko się właśnie „zmienia” i to można później obserwować.
Co do ruchów to może macie mniejsze ale jednak coś czujecie ja nic i dlatego się denerwuje we wtorek naszczescie wizyta już po prostu nie moge się doczekać 🙏🏻
Ja zamówiłam tort 🥳 taki przepiękny różowo niebieski z dodatkami różowo nie niebieskimi z owców muszę tylko pani podrzucić karteczkę i za tydzien w weekend impreza 🥳🥳
Imiona wybrane tak ze za tydzien wam zdradzę ❤️
Śniło mi się dziś ze rodziła 😂 i miał być chłopak itd imię wybrane ubranka pokoik i wyciągnęli dziewczynkę 😂 tak się cieszyłam hahah i prod trwał minutę i nie bolał byłam w szoku (wiem ze to nie możliwe ) 😂 ale to był mimo wszystko piękny sen 😂
Ci do tych filmów to serio albo samo się wyświetla albo jakiś film leci i tam jakieś straty w szoku jestem jakie to „popularne „ przykre 🙄 -
e_mil_ka wrote:Nie nie wróżby to mowią 😅 u nas zawsze robimy wróżbę z obrączki. Taki zabobon zobaczymy czy się sprawdzi.