Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kciuki za wizyty dziewczyny. Jeju, już połówkowe nie powiem, zleciał mi ten lipiec ale jakoś tak dziwnie. Mam wrażenie że jestem mega długo w ciąży, a to dopiero 17 tydzień. Ale jak sobie pomyślę że za 3 tygodnie już pół ciąży to tak jakoś dziwnie
Ja mam dopiero za ponad miesiąc połówkoweDudka1997, kropeczek, Madeline lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Kciuki za wizyty 😊
Ja jestem zmarnowana tym kaszlem, nie wiadomo skąd się wziął,wydzielina mi spływa do gardła i je podrażnia przez to,dodatkowo wydzielina ma kolor zielony. Lekarz rodzinny mnie osłuchał i zaglądał do gardła i mówił,że jest czysto. Sama się go musiałam pytać czy mogę zastosować inhalacje z soli fizjologicznej. A mi już głos się traci.
Ruchy małego jakoś ucichły, nie czuje go. Nie wiem czemu. Pewnie to jeszcze za wcześnie i mam jeszcze czas. -
Kasiastaraczka wrote:Nattttal jak Twoje połówkowe?
Matleena89 a Twoja wizyta?
😚
U nas wszystko super. Synek rośnie i wszystko w USG wyszło prawidłowo. Waży 334 g ❤️ i kopie jak szalony od 2 tygodni. Miałam ostatnio dużo USG w związku z pobytami w szpitalach i każdy lekarz narzeka, że trzeba szybko działać, bo ciągle im ucieka 😀Morelka456, Kasiastaraczka, alex0806, Dudka1997, Giosiek, _Hope, Enni, Madeline , Olive lubią tę wiadomość
-
Madeline wrote:Dudka, Kropeczek, Natash - trzymam kciuki za połówkowe!
Dzella - powodzenia na wizycie
🧡
Trzymamy kciuki 😚kropeczek, Dudka1997 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Nattttal wrote:U nas wszystko super. Synek rośnie i wszystko w USG wyszło prawidłowo. Waży 334 g ❤️ i kopie jak szalony od 2 tygodni. Miałam ostatnio dużo USG w związku z pobytami w szpitalach i każdy lekarz narzeka, że trzeba szybko działać, bo ciągle im ucieka 😀
Mój synuś z podobną wagą był w piątek
Ha ha no to jakiś cyrkowiec rośnie 😁💙Nattttal, Madeline lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Morelka456 wrote:Kciuki za wizyty 😊
Ja jestem zmarnowana tym kaszlem, nie wiadomo skąd się wziął,wydzielina mi spływa do gardła i je podrażnia przez to,dodatkowo wydzielina ma kolor zielony. Lekarz rodzinny mnie osłuchał i zaglądał do gardła i mówił,że jest czysto. Sama się go musiałam pytać czy mogę zastosować inhalacje z soli fizjologicznej. A mi już głos się traci.
Ruchy małego jakoś ucichły, nie czuje go. Nie wiem czemu. Pewnie to jeszcze za wcześnie i mam jeszcze czas.
Odrywa Ci się ta wydzielina? Może warto coś z prawoślazem? Albo samo zioło - tylko trzeba doczytać czy w ciąży można
Ja w poprzedniej jak chorowałam robiłam syrop z cebuli na kaszel
Straszny smak...Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Ech współczuję tego kaszlu
Odrywa Ci się ta wydzielina? Może warto coś z prawoślazem? Albo samo zioło - tylko trzeba doczytać czy w ciąży można
Straszny smak...
Raz odrywa raz siedzi i ją czuje w gardle.
Pomógł Ci ten syrop z cebuli? -
Nattttal wrote:U nas wszystko super. Synek rośnie i wszystko w USG wyszło prawidłowo. Waży 334 g ❤️ i kopie jak szalony od 2 tygodni. Miałam ostatnio dużo USG w związku z pobytami w szpitalach i każdy lekarz narzeka, że trzeba szybko działać, bo ciągle im ucieka 😀
Nattttal lubi tę wiadomość
-
To już połówkowe, wow 😍
Dudka, Kropeczek, Natash i Dzella, trzymam kciuki za wasze wizyty ! 🍀✊
Nattttal, super, że wszystko u Was dobrze. 🥰
Mój synuś też jest bardzo ruchliwy i czasem trudno wszystko ładnie zmierzyć, dlatego badanie trochę trwa. 😉🤭 Na szczęście mam dociekliwego i cierpliwego lekarza. 😄Nattttal, kropeczek, Dudka1997 lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Dziękuję ❤️
Z jednej strony zgadzam się z Wami, że szybko zleciało, ale z drugiej przez niektóre przygody mam czasami wrażenie, że czas leci strasznie wolno. Wszystko bym oddała, żeby być już z 36 tygodniu i poczuć minimalną ulgę. I jasne, wiem, że zawsze może się coś stać, ale w mojej głowie to jest granica, o której przekroczeniu marzę ☺️🩵
Trzymam również kciuki za wszystkie wizyty.Dudka1997 lubi tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:Raz odrywa raz siedzi i ją czuje w gardle.
Pomógł Ci ten syrop z cebuli?
Teraz ciepło to szybko Ci się zrobi
Bo zimą to chwilę musiałam czekać i stawiać na kaloryferzeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 09:48
Morelka456 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Cześć Dziewczyny, dawno tu nie zaglądałam. Ogarniałam wszystko w pracy przed odejściem i jak wracałam do domu, to nie miałam nawet siły telefonu wziąć do ręki. Od dziś już na L4, więc powinnam częściej tu zaglądać
Kciuki za dzisiejsze badania 🍀✊Kasiastaraczka, alex0806, Dudka1997, _Hope lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, dawno się nie odzywałam. Przyjechała na tydzień rodzina z Berlina i nie było na nic czasu.
Tydzień temu miałam wizytę i córcia ważyła 200g 😉
Lekarz mówił ze wszystko dobrze.
Ten tydzień zaczęłam z mdłościami i bez leków się nie obeszło ehh. Nie wiem kiedy to minie.
Ruchy są ale sporadycznie i mało. Za to chyba zaczął sie szybki wzrost bo tak mnie bolą mięśnie brzucha jakbym codziennie robiła mocny trening 😅
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🏼
My następna 9.08 to już połówkowe 🍀alex0806, Dudka1997, Kasiastaraczka, Madeline , _Hope lubią tę wiadomość
HCG
20.04.23- 1131,9
18.04.23- 543
Pozytywny test
11.04.23
💔25.12.23
💔 14.02.22 cp laparoskopia -
Ja na infekcje polecam irygacje nosa. Robiłam teraz i u mnie podziałało na gardło brałam syrop i pastylki Prenalen do ssania i płukałam gardło wodą z solą i odrobiną wody utlenionej. Aa i jeszcze inhalacje. Mi to pomogło
Morelka456, Nattttal, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Ech współczuję tego kaszlu
Straszny smak...
Ale to był zrobiony przez babcię bratowej,więc może tajne myki zastosowała od babulinek, to wszystko lepiej smakuje. -
Ja już po wizycie wszystko z dzidziolką w porządku;) doktor powiedział że będzie z tych większych dzieci bo jest Hej do przodu z wagą 🤣 417g małego człowieka 😆 ale rozmawiam wlasnie z mamą to ja też byłam dużą kluski bo ważyłam 4200😅 łożysko mam na tylnej ścianie ,szyjka zbadana wszystko okej jest tak jak powinna być następna wizyta 22.08 mozna mnie wpisać
alex0806, Madeline , Nattttal, Giosiek, e_mil_ka, Kasiastaraczka, _Hope, Olive lubią tę wiadomość
-
Nattttal wrote:Dziękuję ❤️
Z jednej strony zgadzam się z Wami, że szybko zleciało, ale z drugiej przez niektóre przygody mam czasami wrażenie, że czas leci strasznie wolno. Wszystko bym oddała, żeby być już z 36 tygodniu i poczuć minimalną ulgę. I jasne, wiem, że zawsze może się coś stać, ale w mojej głowie to jest granica, o której przekroczeniu marzę ☺️🩵
Trzymam również kciuki za wszystkie wizyty.
Ja próbuję odpuścić,ale kiedy daję mniej atencji do brzucha,mam więcej wysiłku i np.czuję się bardziej zmęczona, pojawiają się obawy i słowa historii i utratach. Staram się do nich nie przywiązywać. Wierzyć,że jest dobrze, wiele więcej nie zrobię dla siebie i dzidzi niż to, co już robię. ☺️