Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
alex0806 wrote:Już jak się wyspałam i odpoczęłam to nie boli. Pewnie napięcia skóry, brzuch rośnie, więzadła się naciągają. W czwartek mam lekarza to mu o wszystkim powiem
Wczoraj rozmawialiśmy z mężem o imionach i chyba ostatecznie będzie Szymon nic innego nam się nie spodobało i nie pasuje do niego
Super, że już zdecydowaliście. Szymon to bardzo ładne imię. 😍 Też braliśmy je pod uwagę. 😉
Jeśli chodzi o bóle brzucha, to mi też się zdarzają. Wiadomo, że wszystko rośnie i się rozciąga, ale u mnie ma też na to wpływ to, że czasem muszę dźwigać moją córcię i to, że przy niej jestem ciągle w biegu. Na szczęście po odpoczynku bóle mijają. Uspokajają mnie też ruchy maluszka. 🥰
Oczywiście, warto o tych bólach porozmawiać z lekarzem.2021 H🩷
2023 W🩵 -
A boli was brzuch przy dotyku? Coś w stylu takiego nieprzyjemnego ucisku? W sumie tak jak czasem boli pełny pęcherz. Ja nie pamiętam już rodzaju bólu w ciąży z córką...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2023, 13:41
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Byłam dzisiaj w smyku mówię może coś wyprawkowego pooglądam.. Byłam w nim pierwszy raz i okazał się tam bardzo mały wybór, 3/4 albo jeszcze więcej sklepu to same ubrania. Więc dla bobasa nic nie kupiłam ale już trochę zaopatrzyłam starszą córkę w ubrania do przedszkola.
Widziałam te kombinezony niemowlęce co teraz są na promce po 35zł ale mi się wydaje że bardzo sztywny jest więc nie wzięłam też.♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
kropeczek wrote:Byłam dzisiaj w smyku mówię może coś wyprawkowego pooglądam.. Byłam w nim pierwszy raz i okazał się tam bardzo mały wybór, 3/4 albo jeszcze więcej sklepu to same ubrania. Więc dla bobasa nic nie kupiłam ale już trochę zaopatrzyłam starszą córkę w ubrania do przedszkola.
Widziałam te kombinezony niemowlęce co teraz są na promce po 35zł ale mi się wydaje że bardzo sztywny jest więc nie wzięłam też. -
Morelka456 wrote:Kupiłam na targu jagody, teraz tak myślę czy dobrze je umyłam w garnku,3 razy przepłukałam i zjadłam. A panuje bąblowica.
Jecie jagody?Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
alex0806 wrote:A boli was brzuch przy dotyku? Coś w stylu takiego nieprzyjemnego ucisku? W sumie tak jak czasem boli pełny pęcherz. Ja nie pamiętam już rodzaju bólu w ciąży z córką...
Ale mam czasami takie bolesne miejsca przy dotyku..Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Chyba się obrócił bo bolało przy dotyku a teraz już nie. Ale widziałam w jednym miejscu takie gwałtowne ruchy jakby nogi wypychał, skakał czy coś 🤣 aż mi brzuch skakał
Kasiastaraczka, Anu5ia lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Kasiastaraczka wrote:Jak moja mama była w lesie na zbiorach to raz jadłam tak przepłukane.. później usłyszałam o bąblowicy i przelewałam bardzo ciepłą wodą z czajnika, ewentualnie gotowaliśmy owsianki albo już przerobione w knedlach/jagodziankach
No właśnie, ważne że były umyte a nie prosto ze sklepu czy z krzaka jedzoneKasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Ale jestem dzisiaj wyczerpana psychicznie. Moja starsza dama daje tak w kość.. Na dodatek jeszcze od niedawna siusiała na nocnik a teraz jej się tak pozmieniało że wcale nie chce tylko robi awanturę i drze się o pampersa. Nie wiem może to przez to że w ostatnim czasie bardzo mało spędzaliśmy czasu w domu i na czas nieobecności zakładaliśmy jej pampersa i stwierdziła że jednak woli pampersy. Za miesiąc przedszkole a tyle się muszę namęczyć, tłumaczyć itd itd a ona i tak tylko raz przez cały dzień zrobiła na nocnik 😑😑😑 cały czas wstrzymała mocz jak nie zakładaliśmy jej pampersa kiedy chciała..♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
-
kropeczek wrote:Podobno jest jakaś pozycja do kichania 😁 ale nie pamiętam jaka, niby pomaga innym 😁 może poszukaj na necie
Info od fizjoMadeline , Giosiek lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
kropeczek wrote:Ale jestem dzisiaj wyczerpana psychicznie. Moja starsza dama daje tak w kość.. Na dodatek jeszcze od niedawna siusiała na nocnik a teraz jej się tak pozmieniało że wcale nie chce tylko robi awanturę i drze się o pampersa. Nie wiem może to przez to że w ostatnim czasie bardzo mało spędzaliśmy czasu w domu i na czas nieobecności zakładaliśmy jej pampersa i stwierdziła że jednak woli pampersy. Za miesiąc przedszkole a tyle się muszę namęczyć, tłumaczyć itd itd a ona i tak tylko raz przez cały dzień zrobiła na nocnik 😑😑😑 cały czas wstrzymała mocz jak nie zakładaliśmy jej pampersa kiedy chciała..
Witaj w klubie. Moja też jeszcze w pampersach i nie mogę jej nauczyć. Zdjemuje sama pampersa bo siku na nocnik chce. Idzie siada i nic. A to tylko pretekst żeby latać z gołym tyłkiem. Dodatkowo od 2 godzin nie śpi. Mam dość. Najpierw piciu potem pobujać potem ona chce spać z mamą. Wzięłam ją do siebie po pół godzinie stwierdziła że ona jednak będzie spala w łóżeczku. No już przysnela za chwilę słyszę płacze.poszlam do niej ona chce piciu o matko. Dałam pić i wyszłam bo już mnie taka wzięła nerwica że masakra. Nie wiem czy śpi czy leży. Jeszcze do tego ja jestem chora. Katar gardło oddychać nie mogę a za 1,5 godziny muszę wstać do pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 04:04
-
Dzisiaj połówkowe o 17 🥲 nie śpimy od 6:20 bo Majuśka wstała z płaczem bo ona chce psi patrol oglądać, do tej pory mi marudzi że chce bajkę. O jenyy kolejny dłuuuugi dzień się nam zapowiada
alex0806 lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
-
kropeczek wrote:Dzisiaj połówkowe o 17 🥲 nie śpimy od 6:20 bo Majuśka wstała z płaczem bo ona chce psi patrol oglądać, do tej pory mi marudzi że chce bajkę. O jenyy kolejny dłuuuugi dzień się nam zapowiada
alex0806 lubi tę wiadomość
-
Dudka, Kropeczek, Natash - trzymam kciuki za połówkowe!
Dzella - powodzenia na wizycie
🧡Dudka1997, kropeczek lubią tę wiadomość