Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Madeline wrote:Masz na myśli ulgę w martwieniu o poronienie? Kurczę,no to jest chyba najtrudniejsze, jeszcze ostatnio koleżanka zaszła w ciążę i mówi,że marzy by być po 1szym trymestrze i odetchnąć... Nie chciałam jej mówić,że i w drugim się traci ciążę, chyba ten lęk albo z nami będzie albo nie i to nie zależy od tygodnia ciąży....
Ja próbuję odpuścić,ale kiedy daję mniej atencji do brzucha,mam więcej wysiłku i np.czuję się bardziej zmęczona, pojawiają się obawy i słowa historii i utratach. Staram się do nich nie przywiązywać. Wierzyć,że jest dobrze, wiele więcej nie zrobię dla siebie i dzidzi niż to, co już robię. ☺️
Poronienie, przedwczesny poród, dalsze problemy z szyjką, bakterie, długo by wymieniać listę zmartwień. Na pewno nie pomagały hospitalizacje, chociaż podczas każdej z nich wszyscy lekarze mówili, że dzidziuś rozwija się prawidłowo i jest dokładnie tak, jak powinno być na tym etapie.
Też staram się jak najmniej myśleć o tym, co może pójść źle i skupić się na jak najlepszym przygotowaniu na przyjście maluszka, natomiast nie zawsze jest to proste ☺️
Też przed ciążą uważałam, że grunt to przetrwać I trymestr. Słodka nieświadomość ☺️ -
Dudka1997 wrote:Ja już po wizycie wszystko z dzidziolką w porządku;) doktor powiedział że będzie z tych większych dzieci bo jest Hej do przodu z wagą 🤣 417g małego człowieka 😆 ale rozmawiam wlasnie z mamą to ja też byłam dużą kluski bo ważyłam 4200😅 łożysko mam na tylnej ścianie ,szyjka zbadana wszystko okej jest tak jak powinna być następna wizyta 22.08 mozna mnie wpisać
Uwielbiam czytać takie pozytywne wieści!! 🤩Dudka1997 lubi tę wiadomość
-
Morelka dziękuję za pamięć 😘 czekam na wizytę właśnie. Jestem tak zabieganaąże nawet nie mam czasu poczytać spokojnie forum. Powodzenia dziewczyny na wizytach.
Morelka456, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Nattttal wrote:Poronienie, przedwczesny poród, dalsze problemy z szyjką, bakterie, długo by wymieniać listę zmartwień. Na pewno nie pomagały hospitalizacje, chociaż podczas każdej z nich wszyscy lekarze mówili, że dzidziuś rozwija się prawidłowo i jest dokładnie tak, jak powinno być na tym etapie.
Też staram się jak najmniej myśleć o tym, co może pójść źle i skupić się na jak najlepszym przygotowaniu na przyjście maluszka, natomiast nie zawsze jest to proste ☺️
Też przed ciążą uważałam, że grunt to przetrwać I trymestr. Słodka nieświadomość ☺️
Niestety w ciąży jest dużo niewiadomych, dużo złego może się wydarzyć. Zawsze się mówi o poronieniach w pierwszym trymestrze, nikt nie mówi o tym, że później też może być różnie. Ale nie można o tym myśleć, bo wiadomo że nie są to sytuacje częste. Mi psycholog radziła by myśleć o tym co jest tu i teraz, mam swoje obciążenia, między innymi PROM. Ale jeżeli będę o tym cały czas myślę, to nie będę cieszyć się obecną ciążą. A tu przecież jest nowe życie, trzeba brać to co jest.
Super dziewczyny, że u Was wszystko dobrze, trzymam kciuki za kolejne wizyty. Wasze maluchy już są takie duże 😍 moje dziecię ostatnio coś cicho siedziało, żadnych ruchów nie czułam, dobrze że mam ten detektor bo bym ześwirowała.Dudka1997, Nattttal, Kasiastaraczka, Giosiek, _Hope lubią tę wiadomość
-
Madeline wrote:Ja kiedyś piłam syrop z cebuli i mi mega smakował 😂 taki słodki wywar się robi, to jest zasypanie cebuli cukrem i takie słodki syrop się robi,nie? mmmniam
Ale to był zrobiony przez babcię bratowej,więc może tajne myki zastosowała od babulinek, to wszystko lepiej smakuje.Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dudka1997 wrote:Ja już po wizycie wszystko z dzidziolką w porządku;) doktor powiedział że będzie z tych większych dzieci bo jest Hej do przodu z wagą 🤣 417g małego człowieka 😆 ale rozmawiam wlasnie z mamą to ja też byłam dużą kluski bo ważyłam 4200😅 łożysko mam na tylnej ścianie ,szyjka zbadana wszystko okej jest tak jak powinna być następna wizyta 22.08 mozna mnie wpisać
Noo to możesz mieć dużego bobaska,a Twój mąż z jaką wagą się urodził?
Mój Synek miał być duży,bo my z tych większych -maz 4020, ja 3700Dudka1997 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Cieszę się, że wszystko w porządku z Dzidziulka ❤️
Noo to możesz mieć dużego bobaska,a Twój mąż z jaką wagą się urodził?
Mój Synek miał być duży,bo my z tych większych -maz 4020, ja 3700 -
Jeny cały czas jestem w przychodni. Dziecko źle ułożone, nie da się nic zmierzyć. Wypiłam już całą butelkę pepsi i nic się nie rusza. Już dwa podejścia do badania za mną 😶😶 Jedyne co wiem że ma ułożenie miednicowe i jest tyłem obrócone
Nattttal lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
kropeczek wrote:Jeny cały czas jestem w przychodni. Dziecko źle ułożone, nie da się nic zmierzyć. Wypiłam już całą butelkę pepsi i nic się nie rusza. Już dwa podejścia do badania za mną 😶😶 Jedyne co wiem że ma ułożenie miednicowe i jest tyłem obrócone
-
Gratuluję pozytywnych wieści z wizyt!
U mnie szybkie badanie, wszystko gra, szyjka, przepływy etc. Młody 340g, łożysko na przedniej ścianie, wysoko (tak ku pokrzepieniu dla innych - nadal nie czuję ruchów ). Był ze mną mój partner, pierwszy raz (i pewnie ostatni), z ciekawości i jesteśmy zachwyceni możliwościami nowoczesnej medycyny (USG 3D, 4D).
Ah, moje kolejne badanie dopiero 31.08, bo po drodze wyjezdzamy na wakacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 18:25
Morelka456, Dudka1997, alex0806, Nattttal, Giosiek, e_mil_ka, Kasiastaraczka, _Hope, Olive lubią tę wiadomość
-
Dopiero weszłam do domu. Trzy razy wchodziłam 🙈 Ale wszystko ok, zdrowa dziewczynka. Waży 292g, szyjka 38mm 💜 łożysko na bocznej ścianie mam napisane
Giosiek, Linka2019, alex0806, Wiewioora, e_mil_ka, Dudka1997, Nattttal, Kasiastaraczka, _Hope, Anu5ia, Olive lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Melduje po wizycie. U nas rośnie synek. Mam tylko za niski wynik płytek krwi i muszę to monitorować. Do porodu muszę mieć lepsze wyniki. Ogólnie wszystko dobrze serduszko bije ruchy widoczne ale ja ich nie czuje jeszcze. Następna wizyta 22. 08. A połówkowe 23.08. szyjka 4 cm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 21:13
alex0806, Giosiek, kropeczek, Dudka1997, Nattttal, Kasiastaraczka, _Hope, Wiewioora, Anu5ia, Olive lubią tę wiadomość
-
Ja tez po wizycie 😃 wszystko dobrze wyniki morfologi i moczu Oki , następna wizyta prawie za 4 tygodnie bo 18 sierpnia, dzidzia dziś pełen relaks dosłownie nogi były wyprostowane założone na siebie i był typowy lezing 😂 co do wagi moja gin mówi ze w takim młodym okresie bez seansu ważyć No ale coś próbowała i wyszło prawie 200gram zerknęła na szyjkę wszystko dobrze, na następne wizyty znowu tylko morfologia i mocz a i przeciwciała bo mam niezgodność i na połówkowe muszę się zapisać tez za jakieś 3/4 tyg wiec narazie spokój i tego się trzymam plus kolejne leki przeciwymiotne chodź gin chce już od następnej wizyty powoli odchodzić od nich wiec zobaczymy ja boje się z nimi rozstawać 😂
_Hope, Dudka1997, Olive lubią tę wiadomość
-
Dudka, Kropeczek, Natash, Dzella, Emilka, gratuluję! 🥳 Super, że wszystko dobrze u Was i Waszych maluszków. 😍🥰
Cudownie, że każda otrzymała dobre wiadomości i oby tylko takie się pojawiały już do samego końca u każdej z nas. 🍀
Nattttal, kropeczek, e_mil_ka, Dudka1997 lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵