Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
kropeczek wrote:Dziewczyny a jakieś teraz jakaś taka norma ile dzieciątko przybiera na wadze tygodniowo?
Ja korzystam z aplikacji preglife i tam np. w tym tygodniu,czyli od 20+0 do 20+6 dziecko waży na początku tygodnia 290g,a pod koniec 360 g
Biorę to też z przymrużeniem oka,bo dzieci rosną różnie i różnej wielkościSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Czy robiłyście może crp? Bo nie wiem czy w ciąży nie jest ono podwyższone i się tak zastanawiam.
Bo ten kaszel dalej męczy, prawda taka że inhalacje z soli fizjologicznej zrobiłam narazie wczoraj i przedwczoraj tylko po razie ale dzisiaj chcę zrobić 3 razy, syrop z cebuli doczytałam,że rozrzedza krew i zmniejsza ciśnienie krwi a ja biorę heparynę i mam niskie ciśnienie. Zostaje mi jeszcze miód spadziowy,ale narazie nic nie pomaga. Boje się ,bo taki kaszel może doprowadzić do skracania się szyjki i jej rozwarcia -
Morelka456 wrote:Czy robiłyście może crp? Bo nie wiem czy w ciąży nie jest ono podwyższone i się tak zastanawiam.
Bo ten kaszel dalej męczy, prawda taka że inhalacje z soli fizjologicznej zrobiłam narazie wczoraj i przedwczoraj tylko po razie ale dzisiaj chcę zrobić 3 razy, syrop z cebuli doczytałam,że rozrzedza krew i zmniejsza ciśnienie krwi a ja biorę heparynę i mam niskie ciśnienie. Zostaje mi jeszcze miód spadziowy,ale narazie nic nie pomaga. Boje się ,bo taki kaszel może doprowadzić do skracania się szyjki i jej rozwarcia
Ja robiłam już kilkukrotnie. Kiedy miałam infekcje w I trymestrze miałam podniesione siedmiokrotnie. Jak już się wyleczyłam, to mam na poziomie między 2 a 3 (norma do 5). W ciąży może być lekko podniesione, ale dobrze jest sprawdzić jaki jest poziom, zwłaszcza jak się przechodzi infekcje ☺️ w każdym z 3 szpitali zawsze badali mi crp. Na pewno lekarz będzie w stanie ocenić na podstawie Twoich objawów i pozostałych wyników morfologii, czy ewentualnie podwyższone crp jest z powodu infekcji wirusowej bądź bakteryjnej, czy też z powodu ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2023, 11:12
Morelka456 lubi tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:Czy robiłyście może crp? Bo nie wiem czy w ciąży nie jest ono podwyższone i się tak zastanawiam.
Bo ten kaszel dalej męczy, prawda taka że inhalacje z soli fizjologicznej zrobiłam narazie wczoraj i przedwczoraj tylko po razie ale dzisiaj chcę zrobić 3 razy, syrop z cebuli doczytałam,że rozrzedza krew i zmniejsza ciśnienie krwi a ja biorę heparynę i mam niskie ciśnienie. Zostaje mi jeszcze miód spadziowy,ale narazie nic nie pomaga. Boje się ,bo taki kaszel może doprowadzić do skracania się szyjki i jej rozwarcia
Brałam acard i mam niskie ciśnienie i piłam ten syrop,ale nie wczytywalam się, aż tak w przeciwskazania. ..Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja robiłam przez zapalenie pęcherza. Lekarze mówili żeby do crp się nie przywiązywać aż tak. Bo mocno wybija w górę a nie jest to jedyny wskaźnik. Jak jest stan zapalny to będzie większy wynik zawsze. Norma jest do 5 chyba a ja mam miedzy 6 a 7. Podobno do 10 to nie ma tragedii
Nattttal lubi tę wiadomość
-
Jeju mam teraz takie przemyślenia że już prawie połowa ciąży za mną i jak bardzo szybko to minęło, jeszcze bardzo dobrze pamiętam dni poronień 🥺 nie mogę uwierzyć w to że już połówkowe badania za mną. Ale poczułam już taki całkowity spokój i się nie mogę doczekać już tego mojego małego szkrabka 😍😍😍
Nattttal, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Myślę, że te informacje o skracajacej się szyjce z powodu kaszlu są trochę przesadzone. Uważam że nie powinnaś się tym martwić. Ja w poprzedniej ciąży miałam zagrożenie przedwczesnego porodu przez skracająca się szyjkę. Kiedy dostałam skierowanie na założenie pessara okazało się że mam pozytywny wynik covid. Nie przyjęli mnie odesłali do domu. Miałam potworny kaszel i szyjka mimo to przez 2 tygodnie kiedy byłam objęta kwarantanna nie skróciła się bardziej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2023, 17:17
Morelka456 lubi tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:Jakie tętna mają Wasze maluchy?
Ja jak sprawdzam detektorem to teraz ma między 136 a 138,nie za nisko?♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
alex0806 wrote:Ja jutro mam wizytę na 13.30. już nie mogę się doczekać, mam nadzieję że z młodym jest wszystko dobrze.
-
Morelka456 wrote:Jakie tętna mają Wasze maluchy?
Ja jak sprawdzam detektorem to teraz ma między 136 a 138,nie za nisko?