X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex kciuki za dzisiejszą wizytę ✊🏻✊🏻✊🏻

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Olive Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2023, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i dobrych wiadomosci 😊

Alex kciuki za dzisiejsza wizyte🤞

Dziewczyny, ja dzis z pytaniem 🫣 miala ktoras podwyzszona kreatynine w moczu? Niestety sama zaczelam sprawdzac w necie, chyba zapedzilam sie w kozi rog i jestem przerazona., widze same czarne scenariusz😱Tesciowa jest pielegniarka i mowi, ze pewnie za malo wody pije, ale w pierwszym trymestrze, w upaly czasami nawet szklanki wody nie dalam rady wypic i mialam badania OK, a teraz ta kreatynina 😮‍💨 Napisalam do poloznej i czekam na odpowiedz, ale ryczec mi sie chce, czy ja nie moge byc w normalnej, spokojnej ciazy tylko zawsze cos. Z corka tez n'a tym etapie zaczely sie problemy, tylko ze inne i juz nie bylo spokoju do porodu😥

8.2021 👧
    23.04.23 ⏸️
    19.05.23 ♥️

preg.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam nigdy takich wyników to nie pomogę ;( daj znać co powie położna

Ja się trochę stresuje wizytą. Jemy zupę i zaraz wychodzimy, bo tam jeszcze do położnej na pomiary muszę podejść więc trochę czasu zejdzie

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive ja też nie pomogę,ale trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 😚

Alex kciuki zaciśnięte 🥰

Olive lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Można skrzyżować nogi,a głowę odwrócić w bok, żeby nie obciążać mięśni dna miednicy
    Info od fizjo
    Kasiu, dziękuję serdecznie za Twój wpis 😙
    Praktycznie od początku ciąży zmagam się z kichaniem i katarem. A najgorsze jak idą w parze i podczas kichnięcia cała się obsmarkam 🫣😅
    Teraz stosuję metodę od Twojej fizjo i jest mega różnica. W końcu nie boli/ciągnie mnie brzuch podczas kichania ☺️

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 27 lipca 2023, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Kasiu, dziękuję serdecznie za Twój wpis 😙
    Praktycznie od początku ciąży zmagam się z kichaniem i katarem. A najgorsze jak idą w parze i podczas kichnięcia cała się obsmarkam 🫣😅
    Teraz stosuję metodę od Twojej fizjo i jest mega różnica. W końcu nie boli/ciągnie mnie brzuch podczas kichania ☺️
    Cieszę się, że mogłam pomóc 🥰

Giosiek lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie czasami ukłuje tam w środku w pochwie.
    Nie mogę sobie przypomnieć czy przy późniejszym etapie w ciąży miałam tak z córką,wiem że na samym początku miałam na pewno.
    Macie tak może?
    Dziś oddałam krew na morfologię i crp z związku z tym moim przeziębieniem i mocz

• Wiewioora Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olive, też niestety nie pomogę, ale może to jakiś jednorazowy wynik, nie musi być od razu źle 🙂 wyczytałam w internecie, że może być to spowodowane zwiększoną dzienną podazą bialka. Póki co wdech i wydech i czekaj na info od położnej 🙂
    Dziewczyny, mam trochę inne pytanie. Będziemy wymieniać kuchnie w tym roku ( w końcu!!!). Na co zwrócić uwagę? Mam projekt mebli w Ikei, będziemy mieć dwie narożne szafki (typu nerka) bo taki mam układ kuchni, pod zlewem szafka zwykła, bo tam musi być butla z gazem, będzie zmywarka, 3 szafki z samymi szufladami i jedna szafka typu cargo (30cm) na olej itp. Będą też dwie szafki wiszące. W nowej kuchni chce mieć talerze w szufladzie, tak samo pojemniki z mąką itp. Macie jakieś rady?

Olive lubi tę wiadomość

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2023, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    A mnie czasami ukłuje tam w środku w pochwie.
    Nie mogę sobie przypomnieć czy przy późniejszym etapie w ciąży miałam tak z córką,wiem że na samym początku miałam na pewno.
    Macie tak może?
    Dziś oddałam krew na morfologię i crp z związku z tym moim przeziębieniem i mocz
    Też tak mam czasami z tymi ukłuciami 😉

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawał chłopa, 205 g, wszystko w porządku ;) wymiarowo nawet na 4 dni w przód. Także koksuje ;) nie chciał współpracować, brykał jak oszalały, kopał. Ułożony miednicowo, nic pokazać nie chciał ale mam nadzieję że siurek nadal jest. Wszystko w normie. Moje bóle ponoć też są normalne, a jeszcze jak się tak układa że wypycha brzuch to wtedy mnie może boleć mocniej.
    Też mnie czasem kłuje w pochwie, z córką też tak mialam

Kasiastaraczka, Wiewioora, Nattttal, _Hope, Dudka1997, Olive, Giosiek, e_mil_ka lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 27 lipca 2023, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Kawał chłopa, 205 g, wszystko w porządku ;) wymiarowo nawet na 4 dni w przód. Także koksuje ;) nie chciał współpracować, brykał jak oszalały, kopał. Ułożony miednicowo, nic pokazać nie chciał ale mam nadzieję że siurek nadal jest. Wszystko w normie. Moje bóle ponoć też są normalne, a jeszcze jak się tak układa że wypycha brzuch to wtedy mnie może boleć mocniej.
    Też mnie czasem kłuje w pochwie, z córką też tak mialam
    Super, że wszystko dobrze 🥰

alex0806 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex super że wszystko dobrze 💙

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

• _Hope Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, super, że wszystko u Was dobrze. 🥰 Naprawdę spory chłopczyk. 😍💙

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👀 dla wielu kontrowersyjny temat

Jaki polecacie smoczek dla dzidziusia? Na co powinnam zwrócić uwagę? (Moja starsza córka nawet raz nie użyła smoczka więc nie wiem a jednak chciałabym się teraz zaopatrzyć w razie czego)

Kasiastaraczka, Nattttal lubią tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam anty i moja córka nie miała. Ani smoczka ani butelki
    Teraz robię research i młody dostanie smoczka 🤣 tyle że nie na początku żeby nie zaburzyć laktacji

Kasiastaraczka, Nattttal lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki krwi i moczu.
    Crp w normie,więc nie wiem skąd te przeziębienie.
    Martwią mnie te zaniżone parametry i hemoglobina słabo. Miała tak któraś?

https://zapodaj.net/plik-IsY8ZnpxhF

https://zapodaj.net/plik-vxGMmVifWB

Wysłany: 27 lipca 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    👀 dla wielu kontrowersyjny temat

Jaki polecacie smoczek dla dzidziusia? Na co powinnam zwrócić uwagę? (Moja starsza córka nawet raz nie użyła smoczka więc nie wiem a jednak chciałabym się teraz zaopatrzyć w razie czego)
    My używaliśmy Lovi,ale dopiero od jakiegoś 2 mca życia synka. Wcześniej mieliśmy duże problemy z karmieniem i bałam się. Później zaczęłam wychodzić z synkiem dalej, jeździliśmy metrem,autobusem i trawmajem, więc czasami się przydawał.
    Mojemu synkowi od razu przypadł do gustu ten kształt
    Odrzucił go sam,gdy boleśnie wychodziły mu górne jedynki, więc jeszcze przed rokiem pozbyliśmy się smoka

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Olive Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex super wiadomosc 😊

Kropeczek ja moze nie bylam anty ale mialam duze nadzieje, ze corka nie bedzie potrzebowac, ale nie udalo sie. Zreszta zmienilam zdanie po przeczytaniu kilku tekstow u Hafiji. Naprawde polecam. No ale jesli chodzi o konkrety to mialam 3rozne smoczki (Mam, Chicco silikonowy i jeszcze jakis ale nie pamietam jaki) i corka zaakceptowala tylko ten silikonowy. Zabralismy go corce jak miala 15miesiecy i musze powiedziec, ze przez 2-3dni bylo ciezko z zasypianiem, ale dalismy wszyscy rade😁

Morelka ja z wlasnego doswiadczenia moge tylko powiedziec zeby nie stresowac sie i skonsultowac z lekarzem 😉 i wiem jal to latwo powiedziec 🫣

Wiewiora ja kuchni jeszcze nigdy nie robilam, ale czesto wynajmowalam umeblowane mieszkanie, i teraz mam n'a dole same szuflady. Uwazam, ze to jest super, ale wazne zeby dna byly grube, zeby nie siadaly pod wplywem ciezaru, tym bardziej jesli beda glebokie. Jedynie czego mi brakuje to tego systemu, nie wiem jak to nazwac, ze szuflady, szafki same sie zamykaja, wystarczy lekki je popchnac. A, i fajna opcja to mala szuflada w szufladzie. Mam cos takiego pod plyta, trzymam tam sztucce i przyprawy w sloiczkach.

Mi odpisala polozna, ze mam sie nie martwic bo pozostale wyniki mam OK, a keratynine mam podana zeby zbadac stosunek z bialkiem, no a to mam tez OK. Troche mnie uspokoila ☺️

Kasiastaraczka, Wiewioora lubią tę wiadomość

8.2021 👧
    23.04.23 ⏸️
    19.05.23 ♥️

preg.png

Wysłany: 27 lipca 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Mam wyniki krwi i moczu.
    Crp w normie,więc nie wiem skąd te przeziębienie.
    Martwią mnie te zaniżone parametry i hemoglobina słabo. Miała tak któraś?

https://zapodaj.net/plik-IsY8ZnpxhF

https://zapodaj.net/plik-vxGMmVifWB
    No anemia wisi w powietrzu jak nic 🙁
    Suplementujesz coś?
    Pewnie dostaniesz jakiś lek

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja byłam anty i moja córka nie miała. Ani smoczka ani butelki
    Teraz robię research i młody dostanie smoczka 🤣 tyle że nie na początku żeby nie zaburzyć laktacji
    Moja córka była totalnie anty butelkowa. Nawet jak musiałam gdzieś wyjść bez niej to z butelki nie chciała mojego pokarmu. Ponad 2 lata ją karmiłam, totalny cycoholik to był. Teraz nie zamierzam karmić piersią 😀

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ