Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i dobrych wiadomosci 😊
Alex kciuki za dzisiejsza wizyte🤞
Dziewczyny, ja dzis z pytaniem 🫣 miala ktoras podwyzszona kreatynine w moczu? Niestety sama zaczelam sprawdzac w necie, chyba zapedzilam sie w kozi rog i jestem przerazona., widze same czarne scenariusz😱Tesciowa jest pielegniarka i mowi, ze pewnie za malo wody pije, ale w pierwszym trymestrze, w upaly czasami nawet szklanki wody nie dalam rady wypic i mialam badania OK, a teraz ta kreatynina 😮💨 Napisalam do poloznej i czekam na odpowiedz, ale ryczec mi sie chce, czy ja nie moge byc w normalnej, spokojnej ciazy tylko zawsze cos. Z corka tez n'a tym etapie zaczely sie problemy, tylko ze inne i juz nie bylo spokoju do porodu😥 -
Nie miałam nigdy takich wyników to nie pomogę ;( daj znać co powie położna
Ja się trochę stresuje wizytą. Jemy zupę i zaraz wychodzimy, bo tam jeszcze do położnej na pomiary muszę podejść więc trochę czasu zejdzieLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Kasiastaraczka wrote:Można skrzyżować nogi,a głowę odwrócić w bok, żeby nie obciążać mięśni dna miednicy
Info od fizjo
Praktycznie od początku ciąży zmagam się z kichaniem i katarem. A najgorsze jak idą w parze i podczas kichnięcia cała się obsmarkam 🫣😅
Teraz stosuję metodę od Twojej fizjo i jest mega różnica. W końcu nie boli/ciągnie mnie brzuch podczas kichania ☺️Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Kasiu, dziękuję serdecznie za Twój wpis 😙
Praktycznie od początku ciąży zmagam się z kichaniem i katarem. A najgorsze jak idą w parze i podczas kichnięcia cała się obsmarkam 🫣😅
Teraz stosuję metodę od Twojej fizjo i jest mega różnica. W końcu nie boli/ciągnie mnie brzuch podczas kichania ☺️Giosiek lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
A mnie czasami ukłuje tam w środku w pochwie.
Nie mogę sobie przypomnieć czy przy późniejszym etapie w ciąży miałam tak z córką,wiem że na samym początku miałam na pewno.
Macie tak może?
Dziś oddałam krew na morfologię i crp z związku z tym moim przeziębieniem i mocz -
Olive, też niestety nie pomogę, ale może to jakiś jednorazowy wynik, nie musi być od razu źle 🙂 wyczytałam w internecie, że może być to spowodowane zwiększoną dzienną podazą bialka. Póki co wdech i wydech i czekaj na info od położnej 🙂
Dziewczyny, mam trochę inne pytanie. Będziemy wymieniać kuchnie w tym roku ( w końcu!!!). Na co zwrócić uwagę? Mam projekt mebli w Ikei, będziemy mieć dwie narożne szafki (typu nerka) bo taki mam układ kuchni, pod zlewem szafka zwykła, bo tam musi być butla z gazem, będzie zmywarka, 3 szafki z samymi szufladami i jedna szafka typu cargo (30cm) na olej itp. Będą też dwie szafki wiszące. W nowej kuchni chce mieć talerze w szufladzie, tak samo pojemniki z mąką itp. Macie jakieś rady?Olive lubi tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:A mnie czasami ukłuje tam w środku w pochwie.
Nie mogę sobie przypomnieć czy przy późniejszym etapie w ciąży miałam tak z córką,wiem że na samym początku miałam na pewno.
Macie tak może?
Dziś oddałam krew na morfologię i crp z związku z tym moim przeziębieniem i mocz -
Kawał chłopa, 205 g, wszystko w porządku wymiarowo nawet na 4 dni w przód. Także koksuje nie chciał współpracować, brykał jak oszalały, kopał. Ułożony miednicowo, nic pokazać nie chciał ale mam nadzieję że siurek nadal jest. Wszystko w normie. Moje bóle ponoć też są normalne, a jeszcze jak się tak układa że wypycha brzuch to wtedy mnie może boleć mocniej.
Też mnie czasem kłuje w pochwie, z córką też tak mialam
Kasiastaraczka, Wiewioora, Nattttal, _Hope, Dudka1997, Olive, Giosiek, e_mil_ka lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Kawał chłopa, 205 g, wszystko w porządku wymiarowo nawet na 4 dni w przód. Także koksuje nie chciał współpracować, brykał jak oszalały, kopał. Ułożony miednicowo, nic pokazać nie chciał ale mam nadzieję że siurek nadal jest. Wszystko w normie. Moje bóle ponoć też są normalne, a jeszcze jak się tak układa że wypycha brzuch to wtedy mnie może boleć mocniej.
Też mnie czasem kłuje w pochwie, z córką też tak mialamalex0806 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
👀 dla wielu kontrowersyjny temat
Jaki polecacie smoczek dla dzidziusia? Na co powinnam zwrócić uwagę? (Moja starsza córka nawet raz nie użyła smoczka więc nie wiem a jednak chciałabym się teraz zaopatrzyć w razie czego)Kasiastaraczka, Nattttal lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
kropeczek wrote:👀 dla wielu kontrowersyjny temat
Jaki polecacie smoczek dla dzidziusia? Na co powinnam zwrócić uwagę? (Moja starsza córka nawet raz nie użyła smoczka więc nie wiem a jednak chciałabym się teraz zaopatrzyć w razie czego)
Mojemu synkowi od razu przypadł do gustu ten kształt
Odrzucił go sam,gdy boleśnie wychodziły mu górne jedynki, więc jeszcze przed rokiem pozbyliśmy się smokaSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Alex super wiadomosc 😊
Kropeczek ja moze nie bylam anty ale mialam duze nadzieje, ze corka nie bedzie potrzebowac, ale nie udalo sie. Zreszta zmienilam zdanie po przeczytaniu kilku tekstow u Hafiji. Naprawde polecam. No ale jesli chodzi o konkrety to mialam 3rozne smoczki (Mam, Chicco silikonowy i jeszcze jakis ale nie pamietam jaki) i corka zaakceptowala tylko ten silikonowy. Zabralismy go corce jak miala 15miesiecy i musze powiedziec, ze przez 2-3dni bylo ciezko z zasypianiem, ale dalismy wszyscy rade😁
Morelka ja z wlasnego doswiadczenia moge tylko powiedziec zeby nie stresowac sie i skonsultowac z lekarzem 😉 i wiem jal to latwo powiedziec 🫣
Wiewiora ja kuchni jeszcze nigdy nie robilam, ale czesto wynajmowalam umeblowane mieszkanie, i teraz mam n'a dole same szuflady. Uwazam, ze to jest super, ale wazne zeby dna byly grube, zeby nie siadaly pod wplywem ciezaru, tym bardziej jesli beda glebokie. Jedynie czego mi brakuje to tego systemu, nie wiem jak to nazwac, ze szuflady, szafki same sie zamykaja, wystarczy lekki je popchnac. A, i fajna opcja to mala szuflada w szufladzie. Mam cos takiego pod plyta, trzymam tam sztucce i przyprawy w sloiczkach.
Mi odpisala polozna, ze mam sie nie martwic bo pozostale wyniki mam OK, a keratynine mam podana zeby zbadac stosunek z bialkiem, no a to mam tez OK. Troche mnie uspokoila ☺️Kasiastaraczka, Wiewioora lubią tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:Mam wyniki krwi i moczu.
Crp w normie,więc nie wiem skąd te przeziębienie.
Martwią mnie te zaniżone parametry i hemoglobina słabo. Miała tak któraś?
https://zapodaj.net/plik-IsY8ZnpxhF
https://zapodaj.net/plik-vxGMmVifWB
Suplementujesz coś?
Pewnie dostaniesz jakiś lekSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
alex0806 wrote:Ja byłam anty i moja córka nie miała. Ani smoczka ani butelki
Teraz robię research i młody dostanie smoczka 🤣 tyle że nie na początku żeby nie zaburzyć laktacji♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina