Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja postanowiłam poukładać ubrania w komodzie i porażka 🤣 2 szuflady ogarnęłam i bolą mnie już plecy. Chyba muszę sobie zacząć jakieś ćwiczenia wzmacniające robić bo bardzo mi takie bóle w ciąży doskwierają .. A gdzie tu do końca♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Ah cześć a raczej dzień dobry czy tam dobry wieczór jest po 3 w nocy a ja zamiast spać to przypadkowo natrafiłam na te forum. Jestem nowa ale również zestresowana a nikt mnie nie zrozumie jak "kobietki" które musiały wiele przejść aby donosić ciążę , bądź starają się o Dzidzię bardzo długo ( ah jakie to nie sprawiedliwe - proszę wybaczyć mój sarkazm jestem osobą z dziwnym poczuciem humoru)
Szukałam różnic pomiędzy progesterone besins 200mg a luteina dopochwową 100mg i właśnie na tym forum znalazłam
Hmm jestem obecnie w 17+5 TC. Termin 31 grudzień 2023
21 lipca został mi założony szew okrężny na szyjkę macicy metoda McDonalda z powodu niewydolności ciśnieniowo- szyjkowej. Bałam się zajść w ciążę ponieważ jest to moja 4 ciąża. Jestem po 2 CC. Więc o ile donoszę ciążę więcej dzieciątek mieć nie będę mogła.
Jestem Mamą 9 letniej córki - żeby ją donosić musiałam leżeć od 9 TC prawie do 37 TC.
Wizytę u swojej doktor mam w poniedziałek. Jestem z jednej strony przerażona ( ponieważ nie wiem czy szew dobrze jest założony - czasem się dyslokuje - miałam badania po wyjściu - były wporzadku - strach zostaje w głowie - a ja ufam tylko swojej doktor - a nie ona mi zakładała niestety szew a musiałam mieć założony w 16 TC )
Oszczędzam się , dużo leżę - przez co mam zaparcia ah. To chyba tyle na początek o mnie.
Życzę Każdej Mamusi aby szczęśliwe urodziły swoje pociechy.
Pozdrawiam RudziaKasiastaraczka, SamiDe lubią tę wiadomość
-
RedTail_Rudzia wrote:Ah cześć a raczej dzień dobry czy tam dobry wieczór jest po 3 w nocy a ja zamiast spać to przypadkowo natrafiłam na te forum. Jestem nowa ale również zestresowana a nikt mnie nie zrozumie jak "kobietki" które musiały wiele przejść aby donosić ciążę , bądź starają się o Dzidzię bardzo długo ( ah jakie to nie sprawiedliwe - proszę wybaczyć mój sarkazm jestem osobą z dziwnym poczuciem humoru)
Szukałam różnic pomiędzy progesterone besins 200mg a luteina dopochwową 100mg i właśnie na tym forum znalazłam
21 lipca został mi założony szew okrężny na szyjkę macicy metoda McDonalda z powodu niewydolności ciśnieniowo- szyjkowej. Bałam się zajść w ciążę ponieważ jest to moja 4 ciąża. Jestem po 2 CC. Więc o ile donoszę ciążę więcej dzieciątek mieć nie będę mogła.
Jestem Mamą 9 letniej córki - żeby ją donosić musiałam leżeć od 9 TC prawie do 37 TC.
Wizytę u swojej doktor mam w poniedziałek. Jestem z jednej strony przerażona ( ponieważ nie wiem czy szew dobrze jest założony - czasem się dyslokuje - miałam badania po wyjściu - były wporzadku - strach zostaje w głowie - a ja ufam tylko swojej doktor - a nie ona mi zakładała niestety szew a musiałam mieć założony w 16 TC )
Oszczędzam się , dużo leżę - przez co mam zaparcia ah. To chyba tyle na początek o mnie.
Pozdrawiam RudziaRedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
kropeczek wrote:Kobietki jakie macie wybrane imiona dla dziewczynki? Szukam inspiracji 😃
Mojemu mężowi ostatnio zaczęło się podobać imię Kalina 😅 a mi od początku podobało się Mirella wybieraliśmy jeszcze pomiędzy Aurelia, Rozalia i Pola 😋Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Ja dla dziewczynki chciałam Klara lub Blanka mężowi się właśnie Klara podobała. Więcej bym wymyśliła niż dla chłopca ale powiem wam że bardzo się cieszę na synka. Niby drugie dziecko ale będzie też macierzyńskie wyzwanie jak ogarnąć takiego małego siurka 🤣
Rudzia miło że dołączyłas zupełnie się nie znam na szwach itd ale wierzę że wszystkie zdrowo donosimy ciążęRedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
RedTail_Rudzia wrote:Ah cześć a raczej dzień dobry czy tam dobry wieczór jest po 3 w nocy a ja zamiast spać to przypadkowo natrafiłam na te forum. Jestem nowa ale również zestresowana a nikt mnie nie zrozumie jak "kobietki" które musiały wiele przejść aby donosić ciążę , bądź starają się o Dzidzię bardzo długo ( ah jakie to nie sprawiedliwe - proszę wybaczyć mój sarkazm jestem osobą z dziwnym poczuciem humoru)
Pozdrawiam RudziaRedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
kropeczek wrote:Kobietki jakie macie wybrane imiona dla dziewczynki? Szukam inspiracji 😃
No może jeszcze kiedyś będziemy mieli córki 💗🥰Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Pozdrawiam Rudzia
Czy wpisać Cię na pierwszą stronę z terminem i kolejnymi wizytami?
Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku i urodzisz w terminie 💗RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Też poszukuję tego "idealnego" imienia dla córki. Mi się bardzo podoba Nela, ale mężowi i córce już nie Przeszły nam przez myśl Noemi, Liliana, Ella, szukam czegoś oryginalnego, ale bez przesady, moja starsza córka się nazywa Nicole, ale w Polsce niestety wszyscy do niej wołają Nikola, a ona się denerwuje, bo to nie jej imię 🤣
Za duzo Zoś, Maryś i Oliwii w tych czasach 😅
Witaj Rudzia! -
Właśnie mi Lila i Nela najbardziej się podobają a mojemu z kolei nie.. Z tych co wymieniłam mu że jeszcze w miarę podobają się czyli Amelka, Lena i Julia to powiedział że tylko Julia mu się podoba♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Ja też już po prenatalnych.
Zdrowa dziewczynka, ważyła chyba z440 gramów. Jest ułożona glowkowo baaardzo nisko, dobrze czuje każdy ruch. Łożysko też jest nisko. Szyjka 2,2, będę mieć zakładany pessar w przyszłym tygodniu. Szwu nie mogę, bo łożysko mogłoby bardzo krwawić. Ale cieszę się, że zdrowa i ruchliwa.alex0806, Dudka1997, Kasiastaraczka, e_mil_ka, Giosiek, _Hope lubią tę wiadomość
-
Linka2019 wrote:Ja też już po prenatalnych.
Zdrowa dziewczynka, ważyła chyba z440 gramów. Jest ułożona glowkowo baaardzo nisko, dobrze czuje każdy ruch. Łożysko też jest nisko. Szyjka 2,2, będę mieć zakładany pessar w przyszłym tygodniu. Szwu nie mogę, bo łożysko mogłoby bardzo krwawić. Ale cieszę się, że zdrowa i ruchliwa.
Super fajnie ze zdrowa i ruchliwa🥰 -
Jeszcze nie umiem , odpisywać na wybrane odpowiedzi tak poproszę by mnie wpisano może uda się donosić
Kochane wiem że powinno się funkcjonować ale mój przypadek jest ciężki ( jestem fizjo- więc wiem jak leżenie wpływa na człowieka ).. gdybym właśnie nie leżała z moją córka nie donosiłabym jej .. hmm u mnie pessar nie wchodził w grę ( ja mam tendencje do infekcji ) moja niewydolność jest " nie widoczna "
Więc tak 1 ciąża mi obumarła - zostałam wyłyżeczkowana ( dość drastycznie - nie wiedziałam o tym - dopóki nie straciłam synka w 24 TC w piątek na badaniach było ok we wtorek urodziłam ) później szczęśliwie dzięki szwu donosilam. Miałam rozwarcie od 29TC i szyjkę już pół cm. Szew trzymał mi się 19 TC ( to jest bardzo długo )
Ja mam krótka szyjkę .. miałam napięcia brzucha w poprzedniej ciąży
Bardzo się bałam założenia szwu teraz (ponieważ nie moja doktor go zakładała - urlop)
Chyba przez obciążony wywiad gin. Nie zaproponowano mi pessaru.
Są przypadki jeszcze że jest szew i pessar
No i Kochane mam cudowną endometrioze 🤣🙈
Teraz jak mi zakładano szew - miałam duże otarcia po wzierniku , opuchnięcie , plamienie (standard)
Dzidziuś mnie kopię - więc mam nadzieję że jest wszystko wporzadku - choć ja przy każdym ruchu mam takiego jakby igiełki które czuję w środku tam gdzie szew.. kurcze nie umiem tego opisać 🤣
Ćwiczenia mięśni Kegla też znam ( z racji zawodu ) ale muszę się zapytać doktor czy mogę . Bo z córką w ciąży miałam zakaz dotykania brzucha by nie potęgować napięć brzucha .. 🤣🙈 moja doktor mnie pocieszała że nie musi być w tej ciąży jak w poprzedniej w szczególności że minęło tyle lat.. ale kurcze chyba scenariusz się powtarza Jak jesteście zainteresowane moim przypadkiem
To opisze Wam wizytę w poniedziałek co Pani Doktor mówiła . Aaa najważniejsze jak byłam w 13 TC na prenatalnych to inny doktor( który wykonywał badanie) też mówił o założeniu szwu.
Teraz mam zalecenie - oszczędny tryb życia. Chodzę Kochane ale się bardzo oszczędzam. Jak czuję coś nie tak od razu udaje królowa angielska i kładę się do łóżka 🤣🙈
Jest jeszcze inny rodzaj szwu ( zabijcie mnie nie pamiętam teraz nazwy ) - zakłada się go przez powłoki brzuszne przed ciążą 🌹 ale jakoś żaden lekarz o tym nie wspomina
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2023, 19:56
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Rudzia, witaj na grupie 🙂 mam nadzieję, że teraz będzie u Ciebie wszystko w porządku 🙂
RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość