Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
kropeczek wrote:Moja córka była totalnie anty butelkowa. Nawet jak musiałam gdzieś wyjść bez niej to z butelki nie chciała mojego pokarmu. Ponad 2 lata ją karmiłam, totalny cycoholik to był. Teraz nie zamierzam karmić piersią 😀
Łatwo było odstawić?
Ja karmię nadal Synka i coraz bardziej bolą mnie cycki... wczoraj karmiłam tylko do drzemki, dziś też tylko do drzemki, ciekawe czy zaśnie bez- bo jeszcze bryka...Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Wiewioora wrote:Olive, też niestety nie pomogę, ale może to jakiś jednorazowy wynik, nie musi być od razu źle 🙂 wyczytałam w internecie, że może być to spowodowane zwiększoną dzienną podazą bialka. Póki co wdech i wydech i czekaj na info od położnej 🙂
Dziewczyny, mam trochę inne pytanie. Będziemy wymieniać kuchnie w tym roku ( w końcu!!!). Na co zwrócić uwagę? Mam projekt mebli w Ikei, będziemy mieć dwie narożne szafki (typu nerka) bo taki mam układ kuchni, pod zlewem szafka zwykła, bo tam musi być butla z gazem, będzie zmywarka, 3 szafki z samymi szufladami i jedna szafka typu cargo (30cm) na olej itp. Będą też dwie szafki wiszące. W nowej kuchni chce mieć talerze w szufladzie, tak samo pojemniki z mąką itp. Macie jakieś rady?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2023, 21:30
-
kropeczek wrote:👀 dla wielu kontrowersyjny temat
Jaki polecacie smoczek dla dzidziusia? Na co powinnam zwrócić uwagę? (Moja starsza córka nawet raz nie użyła smoczka więc nie wiem a jednak chciałabym się teraz zaopatrzyć w razie czego)
My używaliśmy lovi ale teraz spróbuję bez smoczka bo mieslmy straszny problem z jego odstawienie i niestety zgryz już niestety ucierpiał u córki. -
Morelka456 wrote:Mam wyniki krwi i moczu.
Crp w normie,więc nie wiem skąd te przeziębienie.
Martwią mnie te zaniżone parametry i hemoglobina słabo. Miała tak któraś?
https://zapodaj.net/plik-IsY8ZnpxhF
https://zapodaj.net/plik-vxGMmVifWBWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2023, 21:27
-
Morelka456 wrote:Nic nie biorę, dotąd miałam 13,79 ale to było 1 czerwca hemoglobina
U mnie też powoli spada...
Muszę bardziej zadbać o dietę i pić więcej zakwasu i sok z pokrzywySynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Też myślę że początki anemii, na dodatek płytki krwi bardzo nisko. Kiedy idziesz do lekarza? Trzeba te wyniki skonsultować
Ja żelaza nie brałam z córką, trzymało mi się ładnie całą ciążę. Ale przez leki które biorę to musiałam kontrolować też np wapń. I brałam w ciąży.
Wczoraj lekarz mówił że encorton do połowy ciąży i dopiero na kolejnej wizycie będziemy myśleć o odstawieniu. Mam 24.08 dopiero, a prenatalne 29.08.Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Też myślę że początki anemii, na dodatek płytki krwi bardzo nisko. Kiedy idziesz do lekarza? Trzeba te wyniki skonsultować
Ja żelaza nie brałam z córką, trzymało mi się ładnie całą ciążę. Ale przez leki które biorę to musiałam kontrolować też np wapń. I brałam w ciąży.
Wczoraj lekarz mówił że encorton do połowy ciąży i dopiero na kolejnej wizycie będziemy myśleć o odstawieniu. Mam 24.08 dopiero, a prenatalne 29.08.
Badania prawidłowe, brak ogólnych parametrów zapalnych, morfologia uwzględniając ciążę i jej etap - prawidłowa, mocz w granicach normy. CRP w normie. Postepowanie tylko dotyczące stanu miejscowego górnych dróg oddechowych- w razie nasilania objawów rekonsultacja u lekarza rodzinnego.
Taka dostałam wiadomość od mojego ginekologa. Płytki krwi mam w normie nadal.
Wizytę u niego mam 7 sierpnia. Przed wizytą zrobię może jeszcze raz morfologię i żelazo i zobaczymy jak wygląda. Ja po połowie ciąży miałam hemoglobinę 12,1 i 12,6 i dostałam żelazo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2023, 07:47
-
Morelka456 wrote:To pewnie dostaniesz żelazo, każdą to pewnie czekaSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Ha ha córka z Ciebie wszystko wyciągnęła, że już nie chcesz?
Łatwo było odstawić?
Ja karmię nadal Synka i coraz bardziej bolą mnie cycki... wczoraj karmiłam tylko do drzemki, dziś też tylko do drzemki, ciekawe czy zaśnie bez- bo jeszcze bryka...
A odstawienie się udało po tym jak trafiłam do szpitala na 3 dni, mnie nie było więc partner ją musiał usypiać itd nawet dobrze mu to poszło. Po tym jak wróciłam jeszcze miesiąc się zeszło z tym jak łapała mi za koszulkę i chciała cyca ale tłumaczyłam jej że jest duża itd i jakoś to przeszłoKasiastaraczka lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
kropeczek wrote:Ona chciała cały czas pierś. W najgorszym momencie ważyłam tylko 43kg i czułam się fatalnie..
A odstawienie się udało po tym jak trafiłam do szpitala na 3 dni, mnie nie było więc partner ją musiał usypiać itd nawet dobrze mu to poszło. Po tym jak wróciłam jeszcze miesiąc się zeszło z tym jak łapała mi za koszulkę i chciała cyca ale tłumaczyłam jej że jest duża itd i jakoś to przeszłoSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:U mnie jeszcze trochę ponad normę i mam zamiar zadbać przez ten miesiąc naturalnie, zobaczymy na ile to pomoże 🙂
A jaki masz wynik?
Piszesz o hemoglobinie czy żelazie?
Żelazo to ja muszę sprawdzić na pewno.
Masz jakąś dietę? Jakieś rady? 😊 -
Ja moją odstawiłam jak miała 2 lata 2 mc. Też cycuś straszny był, ale miała wtedy jelitowkę masakryczna i wymiotowała po wszystkim. Nie mogła nic jeść ani pić i dawałam jej tylko trochę wody. Odstawiłam ją wtedy. Byłam na takim etapie że już mnie to męczyło strasznie.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Morelka456 wrote:A jaki masz wynik?
Piszesz o hemoglobinie czy żelazie?
Żelazo to ja muszę sprawdzić na pewno.
Masz jakąś dietę? Jakieś rady? 😊
Ferrytyne sprawdzałam wcześniej i miałam 85,8 przy normie od 13, więc zapas ładny
Lepiej właśnie sprawdź ferrytyne,bo żelazo bardzo zmienna dana
Aktualnie to biorę probiotyk sanprobi ibs, żeby żelazo z pożywienia lepiej się wchłaniało
Zamówiłam sobie zakwas z buraka,bo mi się skończyła butelka
Będę też wspomagać się floradix
Kupiłam też 2 buteleczki soku z buraka z cytryną i z młodej pokrzywy z cytrynąSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Hemoglobinę mam teraz 12,1 przy normie od 11,2
Ferrytyne sprawdzałam wcześniej i miałam 85,8 przy normie od 13, więc zapas ładny
Lepiej właśnie sprawdź ferrytyne,bo żelazo bardzo zmienna dana
Aktualnie to biorę probiotyk sanprobi ibs, żeby żelazo z pożywienia lepiej się wchłaniało
Zamówiłam sobie zakwas z buraka,bo mi się skończyła butelka
Będę też wspomagać się floradix
Kupiłam też 2 buteleczki soku z buraka z cytryną i z młodej pokrzywy z cytryną
I te wszystkie rzeczy możesz brać bez problemu na raz ?
Moja ferrytyna z 26.06 to 33,54. Właśnie mało,zawsze miałam niską -
kropeczek wrote:👀 dla wielu kontrowersyjny temat
Jaki polecacie smoczek dla dzidziusia? Na co powinnam zwrócić uwagę? (Moja starsza córka nawet raz nie użyła smoczka więc nie wiem a jednak chciałabym się teraz zaopatrzyć w razie czego)
U mnie jest duże przewrażliwienie na smoki, ze względu ze większość dzieci (rodzina,praca) ma zle dobrany i za długo nosi. Ale oczekując córki edukuje się i jednak to ważne aby go do ok 8 miesiąca miała. Można sobie znaleźć ciekawe materiały kiedy podawać a kiedy nie 😅
Koniec końców mamy suavinex zero, maja możliwość wyboru rozmiaru początkowego od -2 do 2 czyli jest na krótko dobry ale mysle ze dzidzia nie będzie męczyła się z za duzym smokiem 😁Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
HCG
20.04.23- 1131,9
18.04.23- 543
Pozytywny test
11.04.23
💔25.12.23
💔 14.02.22 cp laparoskopia -
Właśnie przejrzałam sporo artykułów neurologopedów i główne firmy które wymieniają to mam, suavinex i lovi. Ale tylko w razie konieczności
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Na pewno będę miała uchwyty. Cichy domyk to jeszcze do ustalenia Dla mnie właśnie szuflady zamiast szafek to podstawa. Aktualnie mam szafki i cholery dostaję jak coś muszę wyjąć. Czekam niecierpliwie na lepsze czasy, zwłaszcza że temat nowej kuchni ciągnie się już prawie 3 lata ;/
Morelka ja biorę żelazo, z tym że moja ferrytyna od początku była kijowa, cały czas poniżej normy, aktualnie na ostatnich badaniach miałam 6,5 a norma od 15. Hemoglobina też była nieco poniżej normy. Żelazo dostałam po 16 tc. Żelazo biorę na noc, po 2 godzinnej przerwie od jedzenia (w sumie nie narzekam, bynajmniej nie podjadam wieczorami ), rano nie mogę brać, bo rano biorę euthyrox, a nie można go mieszać z żelazem.
Ja nie mam doświadczenia ze smoczkami, więc chętnie poczytam Wasze doświadczenia
Morelka456 lubi tę wiadomość