X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    O kurcze, ciekawe co lekarz zaleci
    Trzymam kciuki 😚

Byłam i powiedział,że mam się nie przejmować.
    Są to prawidłowo działające nerki.

A co do kaszlu... Refluks,cofa mi się wszystko. Cała góra jest spięta, kręgosłup do wymiany. Także no...

RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Byłam i powiedział,że mam się nie przejmować.
    Są to prawidłowo działające nerki.

A co do kaszlu... Refluks,cofa mi się wszystko. Cała góra jest spięta, kręgosłup do wymiany. Także no...
    Uf,to chociaż tyle dobrego
    Ale ten kręgosłup..
    😥

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja glukozę z pierwszej ciąży też nie wspominam źle a piłam tą zwykłą :)) mam nadzieję że teraz też tak dobrze przejdę to badanie :)

Wgl dzisiaj tak dużo się zadziało że czasami to ja już mam dość i najchętniej uciekłabym gdzieś albo poleciała w kosmos. Jestem totalnie psychicznie po dzisiejszym dniu wyczerpana i całe szczęście że już się kończy ❤

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • RedTail_Rudzia Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:
    Można kupić glukozę cytrynową po prostu.

Dziękuję ❤️❤️ ratujesz mnie ❤️❤️❤️

Rudzia ❤️
    preg.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Ja glukozę z pierwszej ciąży też nie wspominam źle a piłam tą zwykłą :)) mam nadzieję że teraz też tak dobrze przejdę to badanie :)

Wgl dzisiaj tak dużo się zadziało że czasami to ja już mam dość i najchętniej uciekłabym gdzieś albo poleciała w kosmos. Jestem totalnie psychicznie po dzisiejszym dniu wyczerpana i całe szczęście że już się kończy ❤

Też mam czasem takie dni albo noce tak jak ta. Mąż śpi a ja walczę o spokojny sen córki. Jeszcze nie zmrużyłam oka. Nie wiem czy to jakiś skok rozwojowy czy jak ale nie dość że przestała spać w dzień to w nocy wstaje do niej milion razy a kiedy wezmę ją do siebie to kręci się tak że nie da się spac.
    Mam nadzieję że u Ciebie to tylko gorszy dzień i niebawem wróci Ci nastrój.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukozy są smakowe, ja miałam cytrynową a jest jeszcze pomarańczowa, o smaku coli. Są rozrobione w buteleczkach i w proszku do sporządzania, ja miałam proszek
    Jeszcze chwila a każdą to czeka ;)

e_mil_ka, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako jedyna na tym forum z cukrzycą ciążową krzywą mam już za sobą. Piłam glukozę cytrynową i w pierwszym trymestrze, gdzie te mdłości miałam nasilone było ciężko, ale małymi łyczkami dałam radę. W poprzedniej ciąży robiłam po 24tc i nie było problemu.

e_mil_ka, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:

Ja dziś tak się czuję .. :( koleżanka zadzwonila i później się jej rozpłakałam zaraz się cieszyłam Chyba wariuje

Rudzia ❤️
    preg.png

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Glukozy są smakowe, ja miałam cytrynową a jest jeszcze pomarańczowa, o smaku coli. Są rozrobione w buteleczkach i w proszku do sporządzania, ja miałam proszek
    Jeszcze chwila a każdą to czeka ;)

Dziękuję ❤️ ja z ledwością przechodzę te badanie wtedy walczę by nie zwrócić a nie każdy w laboratorium powie , jak Pani się źle czuje to może inny smak ? Nie wiem czemu się tak dzieje , ja to nie lubię za mocno cukru mój jak słodzi i niechcący jego się kawy napije ( nawet jak nie byłam w ciąży ) to mnie aż wypluć się chce .. taka już chyba moja uroda że nie lubię za bardzo cukru( słodkiego).. dziękuję za rady ❤️a które według Was jest najsmaczniejsza ta smakowa?

Rudzia ❤️
    preg.png
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redtail dasz radę, hormony po prostu wariują 😂
    A dziewczyny mam pytanko kiedy zapisywać się do szkoły rodzenia w szpitalu ? Chciałabym chociaż z mężem a wiem ze później będzie nie miał tak czasu a wiem ze za wcześnie tez nie można :/?

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas można od 32 TC dopiero. Wczesniej po prostu cię nie zapiszą

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    A dziewczyny mam pytanko kiedy zapisywać się do szkoły rodzenia w szpitalu ? Chciałabym chociaż z mężem a wiem ze później będzie nie miał tak czasu a wiem ze za wcześnie tez nie można :/?

Dziękuję za słowa wsparcia ❤️ dziś czuję się wypompowana ale całkiem możliwe że to przez to że kilka nocek miałam zarwanych
    A dziś musiałam wyszykować ( tzn ona sama robiła ja nadzorowałam) Moją Córę bo jutro jedzie na pierwszy w swoim życiu obóz
    Przysnęłam chyba około 15 obudził mnie "Stary" po 16.00 to nie wiedziałam jak się nazywam 🙈🤣

Rudzia ❤️
    preg.png
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Ja już miałam pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia a zapisywałam się jakoś koło 22 tygodnia ;) obecnie jestem w 23 tyg a mamy w grupie są na różnym etapie ;)

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas od 21 TC można się zapisać na edukację przedporodową u położnych. Co tydzień są spotkania. A taka przy szpitalu szkoła rodzenia że wykłady plus ćwiczenia na półkach itd to dopiero od 32

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    W szkole zosienka na żelaznej zapisywać się trzeba już, proponują zacząć od 27/28 TC
    Z tego co widziałam te godziny między 18-21 są już dość mocno ograniczone,nawet we wrześniu ciężko, w listopadzie też niektóre dni zajęte
    Wybrałaś szpital?
    Ja chcę żelazna,ale do szkoły tam nie idę
    W pierwszej ciąży brałam udział w szkole akredytowanej przez żelazną
    Teraz idę w inne miejsce,ale też z nfz

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,które mają heparynę.
    Wbijacie cały czas w brzuszek czy przeszłyście na inne miejsca?

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wbijam w boczki bardziej. W brzuch większe siniaki. Ale z córką całą ciążę w brzuch. Raz zrobiłam w udo i powiedziałam że nigdy więcej, siniak kilka mc schodził a bolało jak cholera

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja wbijam w boczki bardziej. W brzuch większe siniaki. Ale z córką całą ciążę w brzuch. Raz zrobiłam w udo i powiedziałam że nigdy więcej, siniak kilka mc schodził a bolało jak cholera

W boczki? Mi ginekolog powiedział,że od pępka 5 cm po bokach. Ja z córką właśnie pół na pół,że w brzuch a później w uda.
    Znowu mi inny ginekolog powiedział,że w uda nie,bo to za blisko macicy i może dojść do krwotoku i jak już to zmienić na ramiona.
    Więc już sama nie wiem. Dziwne,bo wbijalam wtedy w uda i wszystko było ok.

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w brzuch cały czas. Można od pępka 5cm aż po same boczki :)

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2023, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chodzę na zajęcia ze szkoły rodzenia do swojej przychodni, jestem tylko ja i druga dziewczyna, więc dołączyłam już w połowie cyklu, ale później zacznę od nowa. Zastanawiam się czy ma NFZ mogę też pójść na szkołę rodzenia w szpitalu. Wiecie coś na ten temat? W szpitalu mogłabym z mężem chodzi, dodatkowo mają zajęcia z dietetykiem, z chustonoszenia.

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ