Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiastaraczka wrote:O kurcze, ciekawe co lekarz zaleci
Trzymam kciuki 😚
Byłam i powiedział,że mam się nie przejmować.
Są to prawidłowo działające nerki.
A co do kaszlu... Refluks,cofa mi się wszystko. Cała góra jest spięta, kręgosłup do wymiany. Także no...RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:Byłam i powiedział,że mam się nie przejmować.
Są to prawidłowo działające nerki.
A co do kaszlu... Refluks,cofa mi się wszystko. Cała góra jest spięta, kręgosłup do wymiany. Także no...
Ale ten kręgosłup..
😥Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja glukozę z pierwszej ciąży też nie wspominam źle a piłam tą zwykłą ) mam nadzieję że teraz też tak dobrze przejdę to badanie
Wgl dzisiaj tak dużo się zadziało że czasami to ja już mam dość i najchętniej uciekłabym gdzieś albo poleciała w kosmos. Jestem totalnie psychicznie po dzisiejszym dniu wyczerpana i całe szczęście że już się kończy ❤RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
kropeczek wrote:Ja glukozę z pierwszej ciąży też nie wspominam źle a piłam tą zwykłą ) mam nadzieję że teraz też tak dobrze przejdę to badanie
Wgl dzisiaj tak dużo się zadziało że czasami to ja już mam dość i najchętniej uciekłabym gdzieś albo poleciała w kosmos. Jestem totalnie psychicznie po dzisiejszym dniu wyczerpana i całe szczęście że już się kończy ❤
Też mam czasem takie dni albo noce tak jak ta. Mąż śpi a ja walczę o spokojny sen córki. Jeszcze nie zmrużyłam oka. Nie wiem czy to jakiś skok rozwojowy czy jak ale nie dość że przestała spać w dzień to w nocy wstaje do niej milion razy a kiedy wezmę ją do siebie to kręci się tak że nie da się spac.
Mam nadzieję że u Ciebie to tylko gorszy dzień i niebawem wróci Ci nastrój. -
Glukozy są smakowe, ja miałam cytrynową a jest jeszcze pomarańczowa, o smaku coli. Są rozrobione w buteleczkach i w proszku do sporządzania, ja miałam proszek
Jeszcze chwila a każdą to czekae_mil_ka, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja jako jedyna na tym forum z cukrzycą ciążową krzywą mam już za sobą. Piłam glukozę cytrynową i w pierwszym trymestrze, gdzie te mdłości miałam nasilone było ciężko, ale małymi łyczkami dałam radę. W poprzedniej ciąży robiłam po 24tc i nie było problemu.
e_mil_ka, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
kropeczek wrote:Ja glukozę z pierwszej ciąży też nie wspominam źle a piłam tą zwykłą ) mam nadzieję że teraz też tak dobrze przejdę to badanie
Wgl dzisiaj tak dużo się zadziało że czasami to ja już mam dość i najchętniej uciekłabym gdzieś albo poleciała w kosmos. Jestem totalnie psychicznie po dzisiejszym dniu wyczerpana i całe szczęście że już się kończy ❤
Ja dziś tak się czuję .. koleżanka zadzwonila i później się jej rozpłakałam zaraz się cieszyłam Chyba wariuje -
alex0806 wrote:Glukozy są smakowe, ja miałam cytrynową a jest jeszcze pomarańczowa, o smaku coli. Są rozrobione w buteleczkach i w proszku do sporządzania, ja miałam proszek
Jeszcze chwila a każdą to czeka
Dziękuję ❤️ ja z ledwością przechodzę te badanie wtedy walczę by nie zwrócić a nie każdy w laboratorium powie , jak Pani się źle czuje to może inny smak ? Nie wiem czemu się tak dzieje , ja to nie lubię za mocno cukru mój jak słodzi i niechcący jego się kawy napije ( nawet jak nie byłam w ciąży ) to mnie aż wypluć się chce .. taka już chyba moja uroda że nie lubię za bardzo cukru( słodkiego).. dziękuję za rady ❤️a które według Was jest najsmaczniejsza ta smakowa? -
Redtail dasz radę, hormony po prostu wariują 😂
A dziewczyny mam pytanko kiedy zapisywać się do szkoły rodzenia w szpitalu ? Chciałabym chociaż z mężem a wiem ze później będzie nie miał tak czasu a wiem ze za wcześnie tez nie można ?RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
Dzella19 wrote:Redtail dasz radę, hormony po prostu wariują 😂
A dziewczyny mam pytanko kiedy zapisywać się do szkoły rodzenia w szpitalu ? Chciałabym chociaż z mężem a wiem ze później będzie nie miał tak czasu a wiem ze za wcześnie tez nie można ?
Dziękuję za słowa wsparcia ❤️ dziś czuję się wypompowana ale całkiem możliwe że to przez to że kilka nocek miałam zarwanych
A dziś musiałam wyszykować ( tzn ona sama robiła ja nadzorowałam) Moją Córę bo jutro jedzie na pierwszy w swoim życiu obóz
Przysnęłam chyba około 15 obudził mnie "Stary" po 16.00 to nie wiedziałam jak się nazywam 🙈🤣 -
A dziewczyny mam pytanko kiedy zapisywać się do szkoły rodzenia w szpitalu ? Chciałabym chociaż z mężem a wiem ze później będzie nie miał tak czasu a wiem ze za wcześnie tez nie można ? -
A dziewczyny mam pytanko kiedy zapisywać się do szkoły rodzenia w szpitalu ? Chciałabym chociaż z mężem a wiem ze później będzie nie miał tak czasu a wiem ze za wcześnie tez nie można ?
Z tego co widziałam te godziny między 18-21 są już dość mocno ograniczone,nawet we wrześniu ciężko, w listopadzie też niektóre dni zajęte
Wybrałaś szpital?
Ja chcę żelazna,ale do szkoły tam nie idę
W pierwszej ciąży brałam udział w szkole akredytowanej przez żelazną
Teraz idę w inne miejsce,ale też z nfzSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
alex0806 wrote:Ja wbijam w boczki bardziej. W brzuch większe siniaki. Ale z córką całą ciążę w brzuch. Raz zrobiłam w udo i powiedziałam że nigdy więcej, siniak kilka mc schodził a bolało jak cholera
W boczki? Mi ginekolog powiedział,że od pępka 5 cm po bokach. Ja z córką właśnie pół na pół,że w brzuch a później w uda.
Znowu mi inny ginekolog powiedział,że w uda nie,bo to za blisko macicy i może dojść do krwotoku i jak już to zmienić na ramiona.
Więc już sama nie wiem. Dziwne,bo wbijalam wtedy w uda i wszystko było ok. -
Ja już chodzę na zajęcia ze szkoły rodzenia do swojej przychodni, jestem tylko ja i druga dziewczyna, więc dołączyłam już w połowie cyklu, ale później zacznę od nowa. Zastanawiam się czy ma NFZ mogę też pójść na szkołę rodzenia w szpitalu. Wiecie coś na ten temat? W szpitalu mogłabym z mężem chodzi, dodatkowo mają zajęcia z dietetykiem, z chustonoszenia.