Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane, melduje sie z Polski. Pogoda no coz...zostawmy bez komentarza. Mam tylko nadzieje, ze sie szybko wypogodzi.
No i melduje sie tez po wizycie. Wszystko z maluszkiem w porzadku i wiemy, ze to chlopiec. Jejku ale jestem szczesliwa 😊 poplakalam sie podczas usg 🤣
Trzymam kciuki za wizyty. Oby byly rownie wspaniale 😊Kasiastaraczka, Morelka456, Giosiek, alex0806, Dudka1997, RedTail_Rudzia, e_mil_ka, Madeline , _Hope, SamiDe lubią tę wiadomość
-
Olive wrote:Kochane, melduje sie z Polski. Pogoda no coz...zostawmy bez komentarza. Mam tylko nadzieje, ze sie szybko wypogodzi.
No i melduje sie tez po wizycie. Wszystko z maluszkiem w porzadku i wiemy, ze to chlopiec. Jejku ale jestem szczesliwa 😊 poplakalam sie podczas usg 🤣
Trzymam kciuki za wizyty. Oby byly rownie wspaniale 😊
Gratulacje 💙 ale emocje 🥰Olive lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Olive, gratuluję udanej wizyty no i synka 😊
No niestety pogoda nie za piękną. Fajną mamy jesień tego lata 🤷🏼♀️Olive, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość
-
Już miałam o 8:55 ale dopiero do domu wróciłam 😀 dzisiaj musiałam zabrać ze sobą córkę bo nie chciała wcale zostać u babci..
U nas też wszystko dobrze, ginekolog mówi że dzidzi dobrze tam w brzuszku. Pytał się ile przytyłam a ja zaledwie z 0,5kg 🙃 ale mówił że do końca ciąży przypuszcza że przytyję z 8kg. Płeć bez zmian dziewczynka, waga nie wiem bo nie mierzył 😕 trochę mnie to denerwuje bo na tych co miesięcznych wizytach nigdy nie sprawdza wagi 🥴 Tylko raz na połówkowych do tej pory miałam podaną wagę ale wykonywała je inna Pani ginekolog.
https://zapodaj.net/plik-Izp8xbcGVJOlive, Morelka456, Kasiastaraczka, Giosiek, alex0806, Linka2019, Dudka1997, RedTail_Rudzia, e_mil_ka, Madeline , _Hope, Malgo_93, SamiDe lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Hejka dziewczyny mam pytanko, wstałam dziś z okropnym bólem nóg, głównie chodzi o uda, bolą tak jak bym wczoraj była cat dzień na siłowni i robiła trening nóg plus potem weszła po schodach ale tak przynajmniej było by ich z milion 🙄
Dosłownie takie zakwasy boli jak dotykam
I od razu mówię nie wczoraj nie byłam na spacerze na długim spacerze czy coś dzień jak co dzień, nogi bolał w każdej pozycji myślicie ze to normalne ? -
Olive wrote:Kochane, melduje sie z Polski. Pogoda no coz...zostawmy bez komentarza. Mam tylko nadzieje, ze sie szybko wypogodzi.
Trzymam kciuki za wizyty. Oby byly rownie wspaniale 😊Olive lubi tę wiadomość
-
Jesteśmy już po, mały waży 323g. W dalszym ciągu jest odwrócony poprzecznie i widać jego kręgosłup,więc żeby zobaczyć buźkę było ciężko. Z córką na połówkowych już była ułożona główkowo, ale wiadomo jeszcze ma sporo czasu.
Mam nadzieję,że na połówkowych już pokaże nam buźkę,bo chcemy mieć nagrany filmik 😊
Szyjka 5,5 cm więc długa,nawet dłuższa niż z córką. Łożysko na przedniej ścianie,wysoko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 17:28
Dudka1997, alex0806, Giosiek, Kasiastaraczka, e_mil_ka, _Hope, Nattttal, Malgo_93 lubią tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:Jesteśmy już po, mały waży 323g. W dalszym ciągu jest odwrócony poprzecznie i widać jego kręgosłup,więc żeby zobaczyć buźkę było ciężko.
Mam nadzieję,że na połówkowych już pokaże nam buźkę,bo chcemy mieć nagrany filmik 😊
Szyjka 5,5 cm więc długa,nawet dłuższa niż z córką. Łożysko na przedniej ścianie,wysoko. -
Morelka456 wrote:Jesteśmy już po, mały waży 323g. W dalszym ciągu jest odwrócony poprzecznie i widać jego kręgosłup,więc żeby zobaczyć buźkę było ciężko. Z córką na połówkowych już była ułożona główkowo, ale wiadomo jeszcze ma sporo czasu.
Szyjka 5,5 cm więc długa,nawet dłuższa niż z córką. Łożysko na przedniej ścianie,wysoko.
Mój Heniu tydzień przed polowkowymi był miednicowo,a na połówkowych już główkowo. Z Tadziem też tak miałam, później do końca ciąży robiłam to ćwiczenie. W ogóle ono pomaga na bóle kręgosłupa,miednicy
To już kawał syneczka, cieszę się 🥰Morelka456, Madeline lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja nie ide na zadna szkole rodzenia. Bylam w pierwszej ciazy i strata kasy (robilam przyspieszony kurs weekendowy bo maz nie mogl inaczej). Jutro mam polowkowe. Pozdrawiam Was wszystkie i gratuluje udanych wizyt :*
Morelka456, Kasiastaraczka, Olive, Giosiek, _Hope lubią tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Kasiastaraczka wrote:Polecam pozycję kolankowo łokciową,pomaga przy naturalnym odwróceniu bobasa 😁
Mój Heniu tydzień przed polowkowymi był miednicowo,a na połówkowych już główkowo. Z Tadziem też tak miałam, później do końca ciąży robiłam to ćwiczenie. W ogóle ono pomaga na bóle kręgosłupa,miednicy
To już kawał syneczka, cieszę się 🥰
A często mam robić takie ćwiczenie?
Polecasz jakieś ćwiczenia jeszcze ogólnie na łagodny poród? -
Morelka456 wrote:A często mam robić takie ćwiczenie?
Polecasz jakieś ćwiczenia jeszcze ogólnie na łagodny poród?
Ogólnie w poprzedniej ciąży ćwiczyłam z Izabela Dembińska na grupie i polecam jej ćwiczenia
Teraz mam od fizjo
Ćwiczę codziennie
Myślę, że na yt coś by się znalazło 😁
Mi niestety nie udało się z porodem sn,bo synek wcześniej zapragnął się z nami przywitać
Ale miałam poczucie, że zrobiłam co mogłam
Teraz też chcę z takim poczuciem rodzić,mam nadzieję na udany vbac
Śmiesznie, bo jak ćwicze to mój Synek razem ze mną 🤣RedTail_Rudzia, Madeline lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
My też już po. Czekamy na kolejnego synka 💙 wszystko ok, waży 391 g 😊 ale leży poprzecznie, więc było trochę problemów w mierzeniem, ale to co najważniejsze się udało 🙂
Morelka456, Kasiastaraczka, Nattttal, Olive, alex0806, e_mil_ka, Madeline , _Hope, Dudka1997, Malgo_93, SamiDe lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Polecam pozycję kolankowo łokciową,pomaga przy naturalnym odwróceniu bobasa 😁
To już kawał syneczka, cieszę się 🥰kropeczek lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Ja aktualnie robię raz dziennie przez ok 2 minuty. Jestem na macie i kołysze biodrami
Ogólnie w poprzedniej ciąży ćwiczyłam z Izabela Dembińska na grupie i polecam jej ćwiczenia
Teraz mam od fizjo
Ćwiczę codziennie
Myślę, że na yt coś by się znalazło 😁
Mi niestety nie udało się z porodem sn,bo synek wcześniej zapragnął się z nami przywitać
Ale miałam poczucie, że zrobiłam co mogłam
Teraz też chcę z takim poczuciem rodzić,mam nadzieję na udany vbac
Śmiesznie, bo jak ćwicze to mój Synek razem ze mną 🤣
Fajnie,że jest zaangażowany w ćwiczenia 😁
Też muszę jakiejś fizjo poszukaćKasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Wiewioora wrote:My też już po. Czekamy na kolejnego synka 💙 wszystko ok, waży 391 g 😊 ale leży poprzecznie, więc było trochę problemów w mierzeniem, ale to co najważniejsze się udało 🙂
Wiewioora lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Wiewioora wrote:Możesz coś więcej opowiedzieć o tych ćwiczeniach? Chętnie skorzystam 😊
https://youtu.be/6uAqDhYMk7sWiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 20:02
Wiewioora, Giosiek lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Na YT np. https://youtu.be/Z8DYWnPNpTc
https://youtu.be/6uAqDhYMk7sKasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Olive, Kropeczek, Morelka, Wiewioora,
gratuluję Wam pozytywnych wiadomości po wizytach! 😊
Cudownie się czyta, że wszystko w porządku i dzieciaczki się zdrowo rozwijają ☺️
Anakin, trzymam kciuki za jutrzejsze połówkowe 🍀✊🍀✊kropeczek, Morelka456, Olive, Wiewioora lubią tę wiadomość