X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,co myślicie nad wpisaniem imion dzieciaczków? 🥰

Giosiek, Malgo_93, Dudka1997, Nattttal, SamiDe lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Fajny pomysł, chociaż my jeszcze imienia nie wybraliśmy 😜

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioora wrote:
    Fajny pomysł, chociaż my jeszcze imienia nie wybraliśmy 😜
    Spoko,jak wybierzecie daj znać 😁

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Cieszę się że Wasze wizyty przyniosły same dobre wieści. A ja się melduje z urlopu. Jesteśmy w Górach Stołowych i pierwszy dzień za nami. Co prawda pogoda niezbyt ale i tak korzystamy. Dziś byliśmy w sztolni ochrowej i kopalni złota. Uwielbiam takie aktywne wakacje. Jutro dla odpoczynku jakiś aquapark. Liczymy na lepszą pogodę bo chcemy wybrać się w Błedne Skały. Córka mimo swojego wieku daje radę lepiej niż czasem starsze zwiedzające dzieci. Jesteśmy z niej dumni bo i nawet w końcu udało się częściowo odpieluchować młodą także już w sumie całe dnie bez pampersa 🙏. Jeśli ktoś ma to przed sobą to polecam książkę Mamo chce kupę. No dla mnie rewelacja. Strasznie się stresowałam tym odpieluchowaniu ale idzie w dobrym kierunku. Same zobaczycie że to nie zawsze jest takie proste 😅
    Nasz synek w brzuszku daje nam o sobie znać nawet w dzień a wieczorem to norma.

Morelka456, Madeline , Kasiastaraczka, Malgo_93, Dudka1997, Olive, Nattttal, SamiDe lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć !☺️ Kilka dni na offlinie, a tu się tyle wydarzyło i zmieniło!

Witajcie nowoprzybyle Malgo i Rudzia👐

Olive, Kropeczek, Morelka, Wiewioora gratulacje po wizytach!🤩

Emilka, my też na wyjeździe, aktywnie, bo w górach, deszcze nas nie szczędzą, ale to nic:) natura wokół jest przepiękna. ☺️ Pomyślałam sobie,że durnie to sobie wymyśliłam, skoro już i tak miałam skurcze nóg, to jeszcze dorzuciłam takie zakwasy,że jest jeszcze gorzej 😂 Łykam magnez i liczę na to,że więcej z tego korzyści niż bólu będzie 😄

Kasiastaraczka, e_mil_ka, Olive lubią tę wiadomość

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dla mnie spoko, ale możliwe,że na 100% zdecydujemy bliżej 3trymestru. Na razie nam się udało wyłonić 3 typy, co uważam za mega sukces 😅

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ja jestem za, mimo, że nie wybraliśmy jeszcze imienia naszej córce 🫣
    Mężowi nie podoba się żadna z moich dotychczasowych propozycji, także szukam dalej 😅

age.png
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ćwiczę z Izabelą Dembińską już i mega mi się podoba. Polecam bardzo! W ogóle dostaje tyle pięknych historii i opowiadań o porodzie,że aż bym chciała tego odrobinę zasmakować juz teraz.

W skrócie, Morelka, zapewne wszystkie ruchy miednicą są mocno wspierające poród, teraz czytałam też,że pływanie może tak pomóc,że pierworódka rodzi jak wieloródka, więc zamierzam się zapisać i zacząć regularnie chodzić. :)

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję samych dobrych wiadomości po wizytach, cudownie to czytać i oby tylko takie się pojawiały u każdej z nas. 🥰
    Na naszym forum dominują chłopcy. 💙

Jeśli chodzi o wpisywanie imion, to ja jestem na tak 😊 ale oczywiście nic na siłę, 😉 niektórzy o imieniu decydują dopiero gdy maluch pojawi się na świecie. Mi w pierwszej ciąży też mówiono, że jak się dziecko urodzi to mi się odmieni. Nie odmieniło mi się i miło było w ciąży zwracać się do brzuszka po imieniu. 😉 Teraz też jeśli mówimy o maluchu, to używamy wybranego imienia. 🥰

Emilka, udanego urlopu.
    Nam przy odpieluchowywaniu pomogły książeczki o tej tematyce; uwielbiamy wspólnie czytać i córeczka załapała ekspresowo. 😊

Kasiastaraczka, e_mil_ka, Olive, Nattttal lubią tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Malgo_93 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mil_ka wrote:

Emilka! Drugi raz razem, zastanawiałam się właśnie czy będziesz ☺️☺️

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Dla mnie spoko, ale możliwe,że na 100% zdecydujemy bliżej 3trymestru. Na razie nam się udało wyłonić 3 typy, co uważam za mega sukces 😅
    Na spokojnie 🥰
    Rozumiem, że niektórzy muszą spojrzeć dziecku w oczy i to imię przychodzi dopiero wtedy 😁

Madeline lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Ja jestem za, mimo, że nie wybraliśmy jeszcze imienia naszej córce 🫣
    Mężowi nie podoba się żadna z moich dotychczasowych propozycji, także szukam dalej 😅
    Ciężki orzech do zgryzienia 😁🤣

Giosiek lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Dziewczyny, gratuluję samych dobrych wiadomości po wizytach, cudownie to czytać i oby tylko takie się pojawiały u każdej z nas. 🥰

Jeśli chodzi o wpisywanie imion, to ja jestem na tak 😊 ale oczywiście nic na siłę, 😉 niektórzy o imieniu decydują dopiero gdy maluch pojawi się na świecie. Mi w pierwszej ciąży też mówiono, że jak się dziecko urodzi to mi się odmieni. Nie odmieniło mi się i miło było w ciąży zwracać się do brzuszka po imieniu. 😉 Teraz też jeśli mówimy o maluchu, to używamy wybranego imienia. 🥰

Emilka, udanego urlopu.
    Nam przy odpieluchowywaniu pomogły książeczki o tej tematyce; uwielbiamy wspólnie czytać i córeczka załapała ekspresowo. 😊
    My też już każdemu mówimy o brzuszku, że tam Henio i tak się zwracamy do niego 💙
    Tadzio mówi, że to Nienio 😁

Giosiek, Nattttal lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline a Wy gdzie pojechaliście w góry?
    Udanego wyjazdu 😚

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 7 sierpnia 2023, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które już są zdecydowane na imię albo te które chcą żeby wpisać przypomnijcie/napiszcie imię dzieciaczka🥰

Noo chłopaki górą na naszym wątku 😁💙

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Natash88 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że Wasze wizyty przyniosły same pozytywne wieści!

Co do imion - ja byłam zdecydowana na jedno, ale partner kręci jednak nosem, zastanawiamy się teraz nad dwoma innymi (trochę mi szkoda, bo się przyzwyczaiłam do mojego wyboru :D ;) ).

Wcześniej nie czułam ruchów, a teraz czuję wieczorami i powiem szczerze, że nie jest to dla mnie przyjemne uczucie (fizycznie) ... :D

preg.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:

Emilka, udanego urlopu.
    Ja też córce czytałam książeczki ale u nas niestety zero efektu było.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo_93 wrote:
    e_mil_ka wrote:

Emilka! Drugi raz razem, zastanawiałam się właśnie czy będziesz ☺️☺️
    😀 Nie za bardzo rozumiem o co chodzi 🤔🤭

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Cześć !☺️ Kilka dni na offlinie, a tu się tyle wydarzyło i zmieniło!

Witajcie nowoprzybyle Malgo i Rudzia👐

Olive, Kropeczek, Morelka, Wiewioora gratulacje po wizytach!🤩

Emilka, my też na wyjeździe, aktywnie, bo w górach, deszcze nas nie szczędzą, ale to nic:) natura wokół jest przepiękna. ☺️ Pomyślałam sobie,że durnie to sobie wymyśliłam, skoro już i tak miałam skurcze nóg, to jeszcze dorzuciłam takie zakwasy,że jest jeszcze gorzej 😂 Łykam magnez i liczę na to,że więcej z tego korzyści niż bólu będzie 😄
    Aj znam ten bol. W poprzedniej ciąży te zmagałam się że skurczami nóg. A gdzie wedrujecie?

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boje gdziekolwiek ruszyć na l4 więc wakacji w tym roku nie planujemy ;)

Można wpisać imiona jeśli ktoś już zdecydowany, chociaż to wiadomo jeszcze może się zmienić

Mój mąż ma urlop, odpoczywam trochę bo zaprowadza córkę i odbiera z przedszkola, ale ona jeszcze do końca tygodnia może chodzić. Później już miejsc nie ma 🤦 może mi się uda załatwić żeby chodziła później też, wybłagam może jakoś dyrektorkę

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ