Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiastaraczka wrote:Dziewczyny,co myślicie nad wpisaniem imion dzieciaczków? 🥰
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Hej hej. Cieszę się że Wasze wizyty przyniosły same dobre wieści. A ja się melduje z urlopu. Jesteśmy w Górach Stołowych i pierwszy dzień za nami. Co prawda pogoda niezbyt ale i tak korzystamy. Dziś byliśmy w sztolni ochrowej i kopalni złota. Uwielbiam takie aktywne wakacje. Jutro dla odpoczynku jakiś aquapark. Liczymy na lepszą pogodę bo chcemy wybrać się w Błedne Skały. Córka mimo swojego wieku daje radę lepiej niż czasem starsze zwiedzające dzieci. Jesteśmy z niej dumni bo i nawet w końcu udało się częściowo odpieluchować młodą także już w sumie całe dnie bez pampersa 🙏. Jeśli ktoś ma to przed sobą to polecam książkę Mamo chce kupę. No dla mnie rewelacja. Strasznie się stresowałam tym odpieluchowaniu ale idzie w dobrym kierunku. Same zobaczycie że to nie zawsze jest takie proste 😅
Nasz synek w brzuszku daje nam o sobie znać nawet w dzień a wieczorem to norma.Morelka456, Madeline , Kasiastaraczka, Malgo_93, Dudka1997, Olive, Nattttal, SamiDe lubią tę wiadomość
-
Cześć !☺️ Kilka dni na offlinie, a tu się tyle wydarzyło i zmieniło!
Witajcie nowoprzybyle Malgo i Rudzia👐
Olive, Kropeczek, Morelka, Wiewioora gratulacje po wizytach!🤩
Emilka, my też na wyjeździe, aktywnie, bo w górach, deszcze nas nie szczędzą, ale to nic:) natura wokół jest przepiękna. ☺️ Pomyślałam sobie,że durnie to sobie wymyśliłam, skoro już i tak miałam skurcze nóg, to jeszcze dorzuciłam takie zakwasy,że jest jeszcze gorzej 😂 Łykam magnez i liczę na to,że więcej z tego korzyści niż bólu będzie 😄
Kasiastaraczka, e_mil_ka, Olive lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Mężowi nie podoba się żadna z moich dotychczasowych propozycji, także szukam dalej 😅Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Ja też ćwiczę z Izabelą Dembińską już i mega mi się podoba. Polecam bardzo! W ogóle dostaje tyle pięknych historii i opowiadań o porodzie,że aż bym chciała tego odrobinę zasmakować juz teraz.
W skrócie, Morelka, zapewne wszystkie ruchy miednicą są mocno wspierające poród, teraz czytałam też,że pływanie może tak pomóc,że pierworódka rodzi jak wieloródka, więc zamierzam się zapisać i zacząć regularnie chodzić.Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, gratuluję samych dobrych wiadomości po wizytach, cudownie to czytać i oby tylko takie się pojawiały u każdej z nas. 🥰
Na naszym forum dominują chłopcy. 💙
Jeśli chodzi o wpisywanie imion, to ja jestem na tak 😊 ale oczywiście nic na siłę, 😉 niektórzy o imieniu decydują dopiero gdy maluch pojawi się na świecie. Mi w pierwszej ciąży też mówiono, że jak się dziecko urodzi to mi się odmieni. Nie odmieniło mi się i miło było w ciąży zwracać się do brzuszka po imieniu. 😉 Teraz też jeśli mówimy o maluchu, to używamy wybranego imienia. 🥰
Emilka, udanego urlopu.
Nam przy odpieluchowywaniu pomogły książeczki o tej tematyce; uwielbiamy wspólnie czytać i córeczka załapała ekspresowo. 😊
Kasiastaraczka, e_mil_ka, Olive, Nattttal lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Madeline wrote:Dla mnie spoko, ale możliwe,że na 100% zdecydujemy bliżej 3trymestru. Na razie nam się udało wyłonić 3 typy, co uważam za mega sukces 😅
Rozumiem, że niektórzy muszą spojrzeć dziecku w oczy i to imię przychodzi dopiero wtedy 😁Madeline lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Giosiek wrote:Ja jestem za, mimo, że nie wybraliśmy jeszcze imienia naszej córce 🫣
Mężowi nie podoba się żadna z moich dotychczasowych propozycji, także szukam dalej 😅Giosiek lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
_Hope wrote:Dziewczyny, gratuluję samych dobrych wiadomości po wizytach, cudownie to czytać i oby tylko takie się pojawiały u każdej z nas. 🥰
Jeśli chodzi o wpisywanie imion, to ja jestem na tak 😊 ale oczywiście nic na siłę, 😉 niektórzy o imieniu decydują dopiero gdy maluch pojawi się na świecie. Mi w pierwszej ciąży też mówiono, że jak się dziecko urodzi to mi się odmieni. Nie odmieniło mi się i miło było w ciąży zwracać się do brzuszka po imieniu. 😉 Teraz też jeśli mówimy o maluchu, to używamy wybranego imienia. 🥰
Emilka, udanego urlopu.
Nam przy odpieluchowywaniu pomogły książeczki o tej tematyce; uwielbiamy wspólnie czytać i córeczka załapała ekspresowo. 😊
Tadzio mówi, że to Nienio 😁
Giosiek, Nattttal lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Super, że Wasze wizyty przyniosły same pozytywne wieści!
Co do imion - ja byłam zdecydowana na jedno, ale partner kręci jednak nosem, zastanawiamy się teraz nad dwoma innymi (trochę mi szkoda, bo się przyzwyczaiłam do mojego wyboru ).
Wcześniej nie czułam ruchów, a teraz czuję wieczorami i powiem szczerze, że nie jest to dla mnie przyjemne uczucie (fizycznie) ... -
_Hope wrote:Dziewczyny, gratuluję samych dobrych wiadomości po wizytach, cudownie to czytać i oby tylko takie się pojawiały u każdej z nas. 🥰
Emilka, udanego urlopu.
Nam przy odpieluchowywaniu pomogły książeczki o tej tematyce; uwielbiamy wspólnie czytać i córeczka załapała ekspresowo. 😊 -
Madeline wrote:Cześć !☺️ Kilka dni na offlinie, a tu się tyle wydarzyło i zmieniło!
Witajcie nowoprzybyle Malgo i Rudzia👐
Olive, Kropeczek, Morelka, Wiewioora gratulacje po wizytach!🤩
Emilka, my też na wyjeździe, aktywnie, bo w górach, deszcze nas nie szczędzą, ale to nic:) natura wokół jest przepiękna. ☺️ Pomyślałam sobie,że durnie to sobie wymyśliłam, skoro już i tak miałam skurcze nóg, to jeszcze dorzuciłam takie zakwasy,że jest jeszcze gorzej 😂 Łykam magnez i liczę na to,że więcej z tego korzyści niż bólu będzie 😄 -
Ja to się boje gdziekolwiek ruszyć na l4 więc wakacji w tym roku nie planujemy
Można wpisać imiona jeśli ktoś już zdecydowany, chociaż to wiadomo jeszcze może się zmienić
Mój mąż ma urlop, odpoczywam trochę bo zaprowadza córkę i odbiera z przedszkola, ale ona jeszcze do końca tygodnia może chodzić. Później już miejsc nie ma 🤦 może mi się uda załatwić żeby chodziła później też, wybłagam może jakoś dyrektorkęLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵