X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzieki za opinie, a pytanko o łóżeczko polecacie jakieś ? Albo z jakiego sklepu ?

• Madeline Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie można tej krwi wykorzystać np.dla męża? Tylko dla rodzeństwa?

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Oki dzieki za opinie, a pytanko o łóżeczko polecacie jakieś ? Albo z jakiego sklepu ?
    My na początek mieliśmy drewnianą dostawke,a teraz drewniane łóżeczko
    Obydwa z olx
    Nowe materace rucken

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo_93 wrote:
    Nie poznałaś po nicku? 😁 przy Idze i Tosi też byłyśmy tutaj na BBF razem a potem na fb i przy drugim też mamy synchronizację Bobasów i forum ☺️
    Boże ja to mam jakiś zanik pamięci 😅 ale już zakumałam że Ty to Ty 😀 tylko ja nie wiem co mi się ybzduralo że ty masz na później termin. Boże ja nie wiem gdzie mam mózg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2023, 22:58

Malgo_93 lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mamy imię... Może zecie wpisać ale nie wiem czy już tak na 100% zostanie. Chyba będzie Nikodem

Kasiastaraczka, Olive, Madeline , RedTail_Rudzia, Malgo_93 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Natash88 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    A nie można tej krwi wykorzystać np.dla męża? Tylko dla rodzeństwa?

Dla dorosłej osoby wykorzystuje się komórki macierzyste z banku komórek w konkretnych schorzeniach (na ten moment jest ich ograniczona ilość np. SMA/SLA, dzięki temu można opóźnić progres choroby o kilka miesięcy). Ilość krwi pobrana od dziecka nie jest wystarczająca dla dorosłego mężczyzny, tam chyba punkt odcięcia to 30/40 kg - na tyle tych komórek od noworodka starcza w przeliczeniu na kg ciała osoby, której można by udzielić pomocy. Btw, jak masz bankowana krew pępowinowa to i tak musisz zapłacić za użycie tych komórek macierzystych, które są 'Twoje'. Dla dorosłych używa się komórek macierzystych z banku, nie ma znaczenia ich DNA. Polecam naprawdę posłuchać 'Eksperymentu' - dostarcza dużo wiedzy, ale też pokazuje, jak zarabia się na zdrowiu.

Madeline lubi tę wiadomość

preg.png
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej!!
    Trochę miałam do nadrobienia. Gratuluję wszystkim udanych wizyt, ja mam jutro i już mam stresa, chociaż nie wiem czemu, bo czuję już ruchy nawet jak stoję czy chodzę. A między 23h00, a 24h00 mała tak się uaktywnia, że nie mogę spać 😉

Czy słyszałyście o czymś takim jak vasa previa?? Czy badają to na polowkowych? Ktoś pytał swojego ginekologa? Gdzieś o tym przeczytałam na jakimś forum i przyznam, że nigdy nie słyszałam... nie wiem czy jutro o to pytać. I z racji tego, że nie prowadzę ciąży w Polsce to zastanawiam się czy na polowkowych sprawdzą mi też szyjkę? Czy muszę o to poprosić... jednak długo juz mam nie badaną...

Co do imienia, to my jeszcze nie zdecydowaliśmy, ale mam nadzieję, że namówię męża i córkę na Nelę 😉

Witam nową koleżankę :)

Madeline , Kasiastaraczka, Malgo_93 lubią tę wiadomość

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Ja ma polecane przez kilka osób i od nich dostanę taką dostawkę, jako łóżeczko. Lekka bardzo i mobilna (na kółeczkach) otwierane,więc jest łatwy dostęp do dzidzi (prosto z własnego łóżka:)).

Nadaje się też dobrze na wyjazdy, bo łatwo się składa do płaskiego.

Wygląda jak to mniej więcej:

Screenshot-2023-08-09-11-25-48-383-com-android-chrome-edit.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2023, 12:09

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina i Malgo dziś Wasze wizyty 🙂
    Trzymamy kciuki i dajcie znać po 🥰

Malgo_93 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe wrote:
    Hej, hej!!
    Trochę miałam do nadrobienia. Gratuluję wszystkim udanych wizyt, ja mam jutro i już mam stresa, chociaż nie wiem czemu, bo czuję już ruchy nawet jak stoję czy chodzę. A między 23h00, a 24h00 mała tak się uaktywnia, że nie mogę spać 😉

Czy słyszałyście o czymś takim jak vasa previa?? Czy badają to na polowkowych? Ktoś pytał swojego ginekologa? Gdzieś o tym przeczytałam na jakimś forum i przyznam, że nigdy nie słyszałam... nie wiem czy jutro o to pytać. I z racji tego, że nie prowadzę ciąży w Polsce to zastanawiam się czy na polowkowych sprawdzą mi też szyjkę? Czy muszę o to poprosić... jednak długo juz mam nie badaną...

Co do imienia, to my jeszcze nie zdecydowaliśmy, ale mam nadzieję, że namówię męża i córkę na Nelę 😉

Witam nową koleżankę :)
    Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę 😚

Ja nie słyszałam o tym

A szyjkę miałam zmierzoną USG,nie prosiłam o to

Ha ha jeszcze trochę czasu masz, więc jest szansa na namówienie 😁

SamiDe lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mała dostawie drewniana na kółkach. Super sprawa,bo mogłam jeździć z dzieckiem po całym domu 🙂 kupiłam chyba na olx czy coś takiego.

Jak wybierzecie szpital, to dobrze jest się zapytać, czy preferują tam późne odpepnienie, wydaje mi się, że to już standard i jeśli oczywiście wszystko idzie zgodnie z planem j bez komplikacji to nie powinno być z tym problemu.

Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość

• Wiewioora Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na szkole rodzenia położna mówiła, że późne odpepnienie jest już standardem. Tak samo skóra do skóry. I mam nadzieję, że faktycznie tak jest.
    Ja planuję normalne łóżeczko plus na początku chciałam kosz Mojżeszowy, żeby w salonie mieć malucha przy sobie, ale chyba jednak wezmę taka dostawkę jak Madeline pokazała. Tak żeby i funkcjonowała jako dostawka do łóżka, ale też żeby po całym domu pojeździć 🙂

Kasiastaraczka, Malgo_93 lubią tę wiadomość

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioora wrote:
    Dzisiaj na szkole rodzenia położna mówiła, że późne odpepnienie jest już standardem. Tak samo skóra do skóry. I mam nadzieję, że faktycznie tak jest.
    Ja planuję normalne łóżeczko plus na początku chciałam kosz Mojżeszowy, żeby w salonie mieć malucha przy sobie, ale chyba jednak wezmę taka dostawkę jak Madeline pokazała. Tak żeby i funkcjonowała jako dostawka do łóżka, ale też żeby po całym domu pojeździć 🙂
    Jak pokazuje fundacja rodzić po ludzku niestety nie wszędzie... więc trzeba walczyć o swoje i zadbać o dobro maluszka 🥰
    Nie wszystkie kobiety o tym wiedzą, więc fajnie że tu na forum dzielimy się takimi informacjami 😚

My kosz Mojżesza będziemy mieć z wyprawki warszawiaka
    Mieliśmy przy synku i super się nad sprawdził,tym bardziej że nie mamy możliwości swobodnie przemieszczać się po mieszkaniu na kółkach...
    Mam nadzieję, że młodszy będzie spał w dostawce,a starszak między nami 😁

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samide nie słyszałam o tym a co to wgl jest ?
    Madeline czy to dostawka z chicco? Ja chce kupić łóżeczko do pokoju dzidzi plus dostawkę do sypialni z chicco podobno jest świetna, plus będziemy mieli kosz. Mojżesza bo jest w wyprawce jak się jest z Warszawy 😃 aaa i chce kupić z chicco takie jeżdżące na kółkach nie pamietam nazwy a jest to 4w1 podobno mega 🙂 co do krwi pepowinowej to my i tak chyba się zdecydujemy ale to każdego indywidualna decyzja.

• Wiewioora Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Jak pokazuje fundacja rodzić po ludzku niestety nie wszędzie... więc trzeba walczyć o swoje i zadbać o dobro maluszka 🥰
    Nie wszystkie kobiety o tym wiedzą, więc fajnie że tu na forum dzielimy się takimi informacjami 😚

My kosz Mojżesza będziemy mieć z wyprawki warszawiaka
    Mieliśmy przy synku i super się nad sprawdził,tym bardziej że nie mamy możliwości swobodnie przemieszczać się po mieszkaniu na kółkach...
    Mam nadzieję, że młodszy będzie spał w dostawce,a starszak między nami 😁
    Tak samo jak ze znieczuleniem, statystyki są przerażające.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Ja ma polecane przez kilka osób i od nich dostanę taką dostawkę, jako łóżeczko. Lekka bardzo i mobilna (na kółeczkach) otwierane,więc jest łatwy dostęp do dzidzi (prosto z własnego łóżka:)).

Nadaje się też dobrze na wyjazdy, bo łatwo się składa do płaskiego.

Wygląda jak to mniej więcej:

Screenshot-2023-08-09-11-25-48-383-com-android-chrome-edit.jpg
    My mamy takie po córce i faktycznie się sprawdza. Kupiłam używane u dalej jest sprawne. Na wyjazdy super też się sprawdziło

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Samide nie słyszałam o tym a co to wgl jest ?
    Madeline czy to dostawka z chicco? Ja chce kupić łóżeczko do pokoju dzidzi plus dostawkę do sypialni z chicco podobno jest świetna, plus będziemy mieli kosz. Mojżesza bo jest w wyprawce jak się jest z Warszawy 😃 aaa i chce kupić z chicco takie jeżdżące na kółkach nie pamietam nazwy a jest to 4w1 podobno mega 🙂 co do krwi pepowinowej to my i tak chyba się zdecydujemy ale to każdego indywidualna decyzja.
    Ale dużo tego wszystkiego 😀 wydaje mi się że jak będziecie mieć kosz mojżesza to to chicco baby hug jest zbędne 😀

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Enni Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja także dzisiaj po połówkowych (19+6).

All good, młody waży 330 gram, tętno 155, wszystkie wyniki w normie.
    Szyjka 4 cm.

U nas już imię wybrane- Leon:)

alex0806, Kasiastaraczka, Morelka456, Giosiek, e_mil_ka, Olive, _Hope, Malgo_93, Madeline , SamiDe lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enni wrote:
    Hej, ja także dzisiaj po połówkowych (19+6).

All good, młody waży 330 gram, tętno 155, wszystkie wyniki w normie.
    Szyjka 4 cm.

U nas już imię wybrane- Leon:)
    Super, gratulacje 💙
    Jak mój chrześniak 😁🥰

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych połówkowych ❤

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ