X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzieki za opinie, a pytanko o łóżeczko polecacie jakieś ? Albo z jakiego sklepu ?

• Madeline Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie można tej krwi wykorzystać np.dla męża? Tylko dla rodzeństwa?

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Oki dzieki za opinie, a pytanko o łóżeczko polecacie jakieś ? Albo z jakiego sklepu ?
    My na początek mieliśmy drewnianą dostawke,a teraz drewniane łóżeczko
    Obydwa z olx
    Nowe materace rucken

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgo_93 wrote:
    Nie poznałaś po nicku? 😁 przy Idze i Tosi też byłyśmy tutaj na BBF razem a potem na fb i przy drugim też mamy synchronizację Bobasów i forum ☺️
    Boże ja to mam jakiś zanik pamięci 😅 ale już zakumałam że Ty to Ty 😀 tylko ja nie wiem co mi się ybzduralo że ty masz na później termin. Boże ja nie wiem gdzie mam mózg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2023, 22:58

Malgo_93 lubi tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mamy imię... Może zecie wpisać ale nie wiem czy już tak na 100% zostanie. Chyba będzie Nikodem

Kasiastaraczka, Olive, Madeline , RedTail_Rudzia, Malgo_93 lubią tę wiadomość

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Natash88 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2023, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    A nie można tej krwi wykorzystać np.dla męża? Tylko dla rodzeństwa?

Dla dorosłej osoby wykorzystuje się komórki macierzyste z banku komórek w konkretnych schorzeniach (na ten moment jest ich ograniczona ilość np. SMA/SLA, dzięki temu można opóźnić progres choroby o kilka miesięcy). Ilość krwi pobrana od dziecka nie jest wystarczająca dla dorosłego mężczyzny, tam chyba punkt odcięcia to 30/40 kg - na tyle tych komórek od noworodka starcza w przeliczeniu na kg ciała osoby, której można by udzielić pomocy. Btw, jak masz bankowana krew pępowinowa to i tak musisz zapłacić za użycie tych komórek macierzystych, które są 'Twoje'. Dla dorosłych używa się komórek macierzystych z banku, nie ma znaczenia ich DNA. Polecam naprawdę posłuchać 'Eksperymentu' - dostarcza dużo wiedzy, ale też pokazuje, jak zarabia się na zdrowiu.

Madeline lubi tę wiadomość

preg.png
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej!!
    Trochę miałam do nadrobienia. Gratuluję wszystkim udanych wizyt, ja mam jutro i już mam stresa, chociaż nie wiem czemu, bo czuję już ruchy nawet jak stoję czy chodzę. A między 23h00, a 24h00 mała tak się uaktywnia, że nie mogę spać 😉

Czy słyszałyście o czymś takim jak vasa previa?? Czy badają to na polowkowych? Ktoś pytał swojego ginekologa? Gdzieś o tym przeczytałam na jakimś forum i przyznam, że nigdy nie słyszałam... nie wiem czy jutro o to pytać. I z racji tego, że nie prowadzę ciąży w Polsce to zastanawiam się czy na polowkowych sprawdzą mi też szyjkę? Czy muszę o to poprosić... jednak długo juz mam nie badaną...

Co do imienia, to my jeszcze nie zdecydowaliśmy, ale mam nadzieję, że namówię męża i córkę na Nelę 😉

Witam nową koleżankę :)

Madeline , Kasiastaraczka, Malgo_93 lubią tę wiadomość

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Ja ma polecane przez kilka osób i od nich dostanę taką dostawkę, jako łóżeczko. Lekka bardzo i mobilna (na kółeczkach) otwierane,więc jest łatwy dostęp do dzidzi (prosto z własnego łóżka:)).

Nadaje się też dobrze na wyjazdy, bo łatwo się składa do płaskiego.

Wygląda jak to mniej więcej:

Screenshot-2023-08-09-11-25-48-383-com-android-chrome-edit.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2023, 12:09

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina i Malgo dziś Wasze wizyty 🙂
    Trzymamy kciuki i dajcie znać po 🥰

Malgo_93 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe wrote:
    Hej, hej!!
    Trochę miałam do nadrobienia. Gratuluję wszystkim udanych wizyt, ja mam jutro i już mam stresa, chociaż nie wiem czemu, bo czuję już ruchy nawet jak stoję czy chodzę. A między 23h00, a 24h00 mała tak się uaktywnia, że nie mogę spać 😉

Czy słyszałyście o czymś takim jak vasa previa?? Czy badają to na polowkowych? Ktoś pytał swojego ginekologa? Gdzieś o tym przeczytałam na jakimś forum i przyznam, że nigdy nie słyszałam... nie wiem czy jutro o to pytać. I z racji tego, że nie prowadzę ciąży w Polsce to zastanawiam się czy na polowkowych sprawdzą mi też szyjkę? Czy muszę o to poprosić... jednak długo juz mam nie badaną...

Co do imienia, to my jeszcze nie zdecydowaliśmy, ale mam nadzieję, że namówię męża i córkę na Nelę 😉

Witam nową koleżankę :)
    Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę 😚

Ja nie słyszałam o tym

A szyjkę miałam zmierzoną USG,nie prosiłam o to

Ha ha jeszcze trochę czasu masz, więc jest szansa na namówienie 😁

SamiDe lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mała dostawie drewniana na kółkach. Super sprawa,bo mogłam jeździć z dzieckiem po całym domu 🙂 kupiłam chyba na olx czy coś takiego.

Jak wybierzecie szpital, to dobrze jest się zapytać, czy preferują tam późne odpepnienie, wydaje mi się, że to już standard i jeśli oczywiście wszystko idzie zgodnie z planem j bez komplikacji to nie powinno być z tym problemu.

Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość

• Wiewioora Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na szkole rodzenia położna mówiła, że późne odpepnienie jest już standardem. Tak samo skóra do skóry. I mam nadzieję, że faktycznie tak jest.
    Ja planuję normalne łóżeczko plus na początku chciałam kosz Mojżeszowy, żeby w salonie mieć malucha przy sobie, ale chyba jednak wezmę taka dostawkę jak Madeline pokazała. Tak żeby i funkcjonowała jako dostawka do łóżka, ale też żeby po całym domu pojeździć 🙂

Kasiastaraczka, Malgo_93 lubią tę wiadomość

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioora wrote:
    Dzisiaj na szkole rodzenia położna mówiła, że późne odpepnienie jest już standardem. Tak samo skóra do skóry. I mam nadzieję, że faktycznie tak jest.
    Ja planuję normalne łóżeczko plus na początku chciałam kosz Mojżeszowy, żeby w salonie mieć malucha przy sobie, ale chyba jednak wezmę taka dostawkę jak Madeline pokazała. Tak żeby i funkcjonowała jako dostawka do łóżka, ale też żeby po całym domu pojeździć 🙂
    Jak pokazuje fundacja rodzić po ludzku niestety nie wszędzie... więc trzeba walczyć o swoje i zadbać o dobro maluszka 🥰
    Nie wszystkie kobiety o tym wiedzą, więc fajnie że tu na forum dzielimy się takimi informacjami 😚

My kosz Mojżesza będziemy mieć z wyprawki warszawiaka
    Mieliśmy przy synku i super się nad sprawdził,tym bardziej że nie mamy możliwości swobodnie przemieszczać się po mieszkaniu na kółkach...
    Mam nadzieję, że młodszy będzie spał w dostawce,a starszak między nami 😁

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Dzella19 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samide nie słyszałam o tym a co to wgl jest ?
    Madeline czy to dostawka z chicco? Ja chce kupić łóżeczko do pokoju dzidzi plus dostawkę do sypialni z chicco podobno jest świetna, plus będziemy mieli kosz. Mojżesza bo jest w wyprawce jak się jest z Warszawy 😃 aaa i chce kupić z chicco takie jeżdżące na kółkach nie pamietam nazwy a jest to 4w1 podobno mega 🙂 co do krwi pepowinowej to my i tak chyba się zdecydujemy ale to każdego indywidualna decyzja.

• Wiewioora Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Jak pokazuje fundacja rodzić po ludzku niestety nie wszędzie... więc trzeba walczyć o swoje i zadbać o dobro maluszka 🥰
    Nie wszystkie kobiety o tym wiedzą, więc fajnie że tu na forum dzielimy się takimi informacjami 😚

My kosz Mojżesza będziemy mieć z wyprawki warszawiaka
    Mieliśmy przy synku i super się nad sprawdził,tym bardziej że nie mamy możliwości swobodnie przemieszczać się po mieszkaniu na kółkach...
    Mam nadzieję, że młodszy będzie spał w dostawce,a starszak między nami 😁
    Tak samo jak ze znieczuleniem, statystyki są przerażające.

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Ja ma polecane przez kilka osób i od nich dostanę taką dostawkę, jako łóżeczko. Lekka bardzo i mobilna (na kółeczkach) otwierane,więc jest łatwy dostęp do dzidzi (prosto z własnego łóżka:)).

Nadaje się też dobrze na wyjazdy, bo łatwo się składa do płaskiego.

Wygląda jak to mniej więcej:

Screenshot-2023-08-09-11-25-48-383-com-android-chrome-edit.jpg
    My mamy takie po córce i faktycznie się sprawdza. Kupiłam używane u dalej jest sprawne. Na wyjazdy super też się sprawdziło

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella19 wrote:
    Samide nie słyszałam o tym a co to wgl jest ?
    Madeline czy to dostawka z chicco? Ja chce kupić łóżeczko do pokoju dzidzi plus dostawkę do sypialni z chicco podobno jest świetna, plus będziemy mieli kosz. Mojżesza bo jest w wyprawce jak się jest z Warszawy 😃 aaa i chce kupić z chicco takie jeżdżące na kółkach nie pamietam nazwy a jest to 4w1 podobno mega 🙂 co do krwi pepowinowej to my i tak chyba się zdecydujemy ale to każdego indywidualna decyzja.
    Ale dużo tego wszystkiego 😀 wydaje mi się że jak będziecie mieć kosz mojżesza to to chicco baby hug jest zbędne 😀

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Enni Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja także dzisiaj po połówkowych (19+6).

All good, młody waży 330 gram, tętno 155, wszystkie wyniki w normie.
    Szyjka 4 cm.

U nas już imię wybrane- Leon:)

alex0806, Kasiastaraczka, Morelka456, Giosiek, e_mil_ka, Olive, _Hope, Malgo_93, Madeline , SamiDe lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enni wrote:
    Hej, ja także dzisiaj po połówkowych (19+6).

All good, młody waży 330 gram, tętno 155, wszystkie wyniki w normie.
    Szyjka 4 cm.

U nas już imię wybrane- Leon:)
    Super, gratulacje 💙
    Jak mój chrześniak 😁🥰

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2023, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych połówkowych ❤

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ