Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzella19 wrote:Oki dzieki za opinie, a pytanko o łóżeczko polecacie jakieś ? Albo z jakiego sklepu ?
Obydwa z olx
Nowe materace ruckenSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Malgo_93 wrote:Nie poznałaś po nicku? 😁 przy Idze i Tosi też byłyśmy tutaj na BBF razem a potem na fb i przy drugim też mamy synchronizację Bobasów i forum ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2023, 22:58
Malgo_93 lubi tę wiadomość
-
Madeline wrote:A nie można tej krwi wykorzystać np.dla męża? Tylko dla rodzeństwa?
Dla dorosłej osoby wykorzystuje się komórki macierzyste z banku komórek w konkretnych schorzeniach (na ten moment jest ich ograniczona ilość np. SMA/SLA, dzięki temu można opóźnić progres choroby o kilka miesięcy). Ilość krwi pobrana od dziecka nie jest wystarczająca dla dorosłego mężczyzny, tam chyba punkt odcięcia to 30/40 kg - na tyle tych komórek od noworodka starcza w przeliczeniu na kg ciała osoby, której można by udzielić pomocy. Btw, jak masz bankowana krew pępowinowa to i tak musisz zapłacić za użycie tych komórek macierzystych, które są 'Twoje'. Dla dorosłych używa się komórek macierzystych z banku, nie ma znaczenia ich DNA. Polecam naprawdę posłuchać 'Eksperymentu' - dostarcza dużo wiedzy, ale też pokazuje, jak zarabia się na zdrowiu.Madeline lubi tę wiadomość
-
Hej, hej!!
Trochę miałam do nadrobienia. Gratuluję wszystkim udanych wizyt, ja mam jutro i już mam stresa, chociaż nie wiem czemu, bo czuję już ruchy nawet jak stoję czy chodzę. A między 23h00, a 24h00 mała tak się uaktywnia, że nie mogę spać 😉
Czy słyszałyście o czymś takim jak vasa previa?? Czy badają to na polowkowych? Ktoś pytał swojego ginekologa? Gdzieś o tym przeczytałam na jakimś forum i przyznam, że nigdy nie słyszałam... nie wiem czy jutro o to pytać. I z racji tego, że nie prowadzę ciąży w Polsce to zastanawiam się czy na polowkowych sprawdzą mi też szyjkę? Czy muszę o to poprosić... jednak długo juz mam nie badaną...
Co do imienia, to my jeszcze nie zdecydowaliśmy, ale mam nadzieję, że namówię męża i córkę na Nelę 😉
Witam nową koleżankęMadeline , Kasiastaraczka, Malgo_93 lubią tę wiadomość
-
Dzella19 wrote:Oki dzieki za opinie, a pytanko o łóżeczko polecacie jakieś ? Albo z jakiego sklepu ?
Nadaje się też dobrze na wyjazdy, bo łatwo się składa do płaskiego.
Wygląda jak to mniej więcej:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2023, 12:09
-
SamiDe wrote:Hej, hej!!
Trochę miałam do nadrobienia. Gratuluję wszystkim udanych wizyt, ja mam jutro i już mam stresa, chociaż nie wiem czemu, bo czuję już ruchy nawet jak stoję czy chodzę. A między 23h00, a 24h00 mała tak się uaktywnia, że nie mogę spać 😉
Czy słyszałyście o czymś takim jak vasa previa?? Czy badają to na polowkowych? Ktoś pytał swojego ginekologa? Gdzieś o tym przeczytałam na jakimś forum i przyznam, że nigdy nie słyszałam... nie wiem czy jutro o to pytać. I z racji tego, że nie prowadzę ciąży w Polsce to zastanawiam się czy na polowkowych sprawdzą mi też szyjkę? Czy muszę o to poprosić... jednak długo juz mam nie badaną...
Co do imienia, to my jeszcze nie zdecydowaliśmy, ale mam nadzieję, że namówię męża i córkę na Nelę 😉
Witam nową koleżankę
Ja nie słyszałam o tym
A szyjkę miałam zmierzoną USG,nie prosiłam o to
Ha ha jeszcze trochę czasu masz, więc jest szansa na namówienie 😁SamiDe lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja miałam mała dostawie drewniana na kółkach. Super sprawa,bo mogłam jeździć z dzieckiem po całym domu 🙂 kupiłam chyba na olx czy coś takiego.
Jak wybierzecie szpital, to dobrze jest się zapytać, czy preferują tam późne odpepnienie, wydaje mi się, że to już standard i jeśli oczywiście wszystko idzie zgodnie z planem j bez komplikacji to nie powinno być z tym problemu.Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj na szkole rodzenia położna mówiła, że późne odpepnienie jest już standardem. Tak samo skóra do skóry. I mam nadzieję, że faktycznie tak jest.
Ja planuję normalne łóżeczko plus na początku chciałam kosz Mojżeszowy, żeby w salonie mieć malucha przy sobie, ale chyba jednak wezmę taka dostawkę jak Madeline pokazała. Tak żeby i funkcjonowała jako dostawka do łóżka, ale też żeby po całym domu pojeździć 🙂Kasiastaraczka, Malgo_93 lubią tę wiadomość
-
Wiewioora wrote:Dzisiaj na szkole rodzenia położna mówiła, że późne odpepnienie jest już standardem. Tak samo skóra do skóry. I mam nadzieję, że faktycznie tak jest.
Ja planuję normalne łóżeczko plus na początku chciałam kosz Mojżeszowy, żeby w salonie mieć malucha przy sobie, ale chyba jednak wezmę taka dostawkę jak Madeline pokazała. Tak żeby i funkcjonowała jako dostawka do łóżka, ale też żeby po całym domu pojeździć 🙂
Nie wszystkie kobiety o tym wiedzą, więc fajnie że tu na forum dzielimy się takimi informacjami 😚
My kosz Mojżesza będziemy mieć z wyprawki warszawiaka
Mieliśmy przy synku i super się nad sprawdził,tym bardziej że nie mamy możliwości swobodnie przemieszczać się po mieszkaniu na kółkach...
Mam nadzieję, że młodszy będzie spał w dostawce,a starszak między nami 😁Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Samide nie słyszałam o tym a co to wgl jest ?
Madeline czy to dostawka z chicco? Ja chce kupić łóżeczko do pokoju dzidzi plus dostawkę do sypialni z chicco podobno jest świetna, plus będziemy mieli kosz. Mojżesza bo jest w wyprawce jak się jest z Warszawy 😃 aaa i chce kupić z chicco takie jeżdżące na kółkach nie pamietam nazwy a jest to 4w1 podobno mega 🙂 co do krwi pepowinowej to my i tak chyba się zdecydujemy ale to każdego indywidualna decyzja. -
Kasiastaraczka wrote:Jak pokazuje fundacja rodzić po ludzku niestety nie wszędzie... więc trzeba walczyć o swoje i zadbać o dobro maluszka 🥰
Nie wszystkie kobiety o tym wiedzą, więc fajnie że tu na forum dzielimy się takimi informacjami 😚
My kosz Mojżesza będziemy mieć z wyprawki warszawiaka
Mieliśmy przy synku i super się nad sprawdził,tym bardziej że nie mamy możliwości swobodnie przemieszczać się po mieszkaniu na kółkach...
Mam nadzieję, że młodszy będzie spał w dostawce,a starszak między nami 😁Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Madeline wrote:
-
Dzella19 wrote:Samide nie słyszałam o tym a co to wgl jest ?
Madeline czy to dostawka z chicco? Ja chce kupić łóżeczko do pokoju dzidzi plus dostawkę do sypialni z chicco podobno jest świetna, plus będziemy mieli kosz. Mojżesza bo jest w wyprawce jak się jest z Warszawy 😃 aaa i chce kupić z chicco takie jeżdżące na kółkach nie pamietam nazwy a jest to 4w1 podobno mega 🙂 co do krwi pepowinowej to my i tak chyba się zdecydujemy ale to każdego indywidualna decyzja.♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Hej, ja także dzisiaj po połówkowych (19+6).
All good, młody waży 330 gram, tętno 155, wszystkie wyniki w normie.
Szyjka 4 cm.
U nas już imię wybrane- Leon:)
alex0806, Kasiastaraczka, Morelka456, Giosiek, e_mil_ka, Olive, _Hope, Malgo_93, Madeline , SamiDe lubią tę wiadomość
-
Enni wrote:Hej, ja także dzisiaj po połówkowych (19+6).
All good, młody waży 330 gram, tętno 155, wszystkie wyniki w normie.
Szyjka 4 cm.
U nas już imię wybrane- Leon:)
Jak mój chrześniak 😁🥰Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87