Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny widzę, że zaczął się temat szkół rodzenia. Pytanie do dziewczyn, które mają już dziecko/dzieci. Czy Wy także czujecie potrzebę zapisania się do szkoły rodzenia? Nie twierdzę, że wszystko wiem, ale mam 2letnia córke. Uważacie, że podejście do opieki okołoporodowej i postępowanie z noworodkiem aż tak się zmieniło na przestrzeni 2-3lat?
-
Linka2019 wrote:Dziewczyny widzę, że zaczął się temat szkół rodzenia. Pytanie do dziewczyn, które mają już dziecko/dzieci. Czy Wy także czujecie potrzebę zapisania się do szkoły rodzenia? Nie twierdzę, że wszystko wiem, ale mam 2letnia córke. Uważacie, że podejście do opieki okołoporodowej i postępowanie z noworodkiem aż tak się zmieniło na przestrzeni 2-3lat?
Dowiedziałam się,że położna środowiskowa jest potrzebna już w trakcie ciąży. Po przybyciu do szpitala wymagają jej dane. -
Wiewioora wrote:Ja już chodzę na zajęcia ze szkoły rodzenia do swojej przychodni, jestem tylko ja i druga dziewczyna, więc dołączyłam już w połowie cyklu, ale później zacznę od nowa. Zastanawiam się czy ma NFZ mogę też pójść na szkołę rodzenia w szpitalu. Wiecie coś na ten temat? W szpitalu mogłabym z mężem chodzi, dodatkowo mają zajęcia z dietetykiem, z chustonoszenia.
Wiewioora lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Linka2019 wrote:Dziewczyny widzę, że zaczął się temat szkół rodzenia. Pytanie do dziewczyn, które mają już dziecko/dzieci. Czy Wy także czujecie potrzebę zapisania się do szkoły rodzenia? Nie twierdzę, że wszystko wiem, ale mam 2letnia córke. Uważacie, że podejście do opieki okołoporodowej i postępowanie z noworodkiem aż tak się zmieniło na przestrzeni 2-3lat?Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Morelka456 wrote:Dowiedziałam się,że położna środowiskowa jest potrzebna już w trakcie ciąży. Po przybyciu do szpitala wymagają jej dane.
Jak urodziłam sama do niej zadzwoniłam i się umowilysmy na wizytę patronazowaSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:U mnie nie wymagali tych danych...nikomu nie podawałam
Jak urodziłam sama do niej zadzwoniłam i się umowilysmy na wizytę patronazowa
To muszę podpytać. Taką informację mi ta położna przekazała, pobierała mi wymaz i zapytała który tydzień i czy już wybrałam położna i dała swoją wizytówkę 😊 -
Kasia szpital nie wybrałam na 100% ale będę dzwonić a pro po szkoły rodzenia jak nie tam gdzie myśle to gdzie indziej ja potrzebuje najlepiej w październiku się zapisać a godziny najlepiej wieczorne jak nie to zapisze się prywatnie tak żeby mąż był ze mną 🙂
-
U nas chyba normalnie można na NFZ 2 razy. Nikt nic nie mówił żeby nie można było. Ja np chciałam chodzić na ćwiczenia i niektóre wykłady żeby sobie poprzypominac trochę o oddechu itd.
Będę 21.08 szła do położnej się zapisać to zapytam. Bo idę potwierdzić deklaracje wyboru i mogę tam do niej chodzić na edukację a później na ktg, ale to moja koleżanka to na wykłady raczej nie będę chodzić tylko żeby ktg było za freeLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Linka2019 wrote:Dziewczyny widzę, że zaczął się temat szkół rodzenia. Pytanie do dziewczyn, które mają już dziecko/dzieci. Czy Wy także czujecie potrzebę zapisania się do szkoły rodzenia? Nie twierdzę, że wszystko wiem, ale mam 2letnia córke. Uważacie, że podejście do opieki okołoporodowej i postępowanie z noworodkiem aż tak się zmieniło na przestrzeni 2-3lat?
Ja mam potrzebę z uwagi na to że teraz będzie chłopiec a nie wiem jak się z chłopcem obchodzić jeśli chodzi o te intymne miejsca. Jeśli by była dziewczynka pewnie bym się nie zapisała. -
Morelka456 wrote:To muszę podpytać. Taką informację mi ta położna przekazała, pobierała mi wymaz i zapytała który tydzień i czy już wybrałam położna i dała swoją wizytówkę 😊
-
Dzisiaj wizyta 🥰 trzymajcie kciuki za nas 💗
alex0806, Nattttal, Kasiastaraczka, Linka2019, Giosiek, _Hope, Olive, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Kropeczek, na którą masz wizytę? ✊
Widzę, że dzisiaj dużo wizyt, moja na 17.30 bo połówkowe i idę z mężem. Mam nadzieję, że poznamy płeć dzisiaj 😊
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2023, 08:04
alex0806, Nattttal, Kasiastaraczka, Morelka456, Giosiek, _Hope, Olive, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość
-
Kciuki za wszystkie wizyty
Mój mąż dziś zaczyna urlop, córka do przedszkola a my coś w domu będziemy ogarniać w ciszy 🤣 na razie poszedł ją zaprowadzić, pospaliśmy do 7:40 bo weekend intensywnyKasiastaraczka, Olive, Wiewioora, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach ☺️☺️ widze sporo was dzisiaj wizytuje
Olive, Wiewioora lubią tę wiadomość