Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiewioora wrote:Malgo gratulacje 😊 mam nadzieję, że w końcu pozbędziesz się bakterii 🙂
SamiDe, a czy bez wcześniejszej konsultacji z anestezjologiem też w razie czego podadzą znieczulenie?
Morelka, myślę że jeżeli jesz z umiarem a nie codziennie to nie zaszkodzi. Nie można też zwariować totalnie w ciąży.
Nie wiem czy w Polsce tak jest, ja rodziłam w Brukseli i właśnie tak to wyglądało, nie miałam wczesniej konsultacji z anestezjologiem. Po prostu po zgłoszeniu się na sor ze skurczami przy 4cm rozwarcia zapytali czy chcę znieczulenie. Widocznie jeszcze nie było za późno by podać 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2023, 11:35
-
Wiewiora myślę że jak szpital wymaga wizyty z anestezjologiem w 30tc to tego bym się trzymała i poszła na taką wizytę. Co by później nie było jakiś niemiłych niespodzianek podczas porodu że na takiej wizycie nie byłaś. A często też podczas porodu zdarza się że anestezjolodzy są zajęci i zanim dojdą to już jest za późno na podanie znieczulenia (tak przynajmniej czytam na grupie o szpitalu w którym planuję rodzić 😄)♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Kropeczek, nie wiem czy to spotkanie jest wymagane, czy jest dodatkowo, muszę zapytać o to ginekologa. Mam jeszcze trochę czasu, ale myślę, że chyba warto pójść. Zastanawiałam się jak to wygląda w innych szpitalach 🙂
RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
Kuźwa pisałam pisałam i mnie wyrzuciło i wiadomość się skasowała
Niestety nie wypowiem się jak to jest ze znieczuleniemi. Ja tego dnia co urodziłam córkę to byłam normalnie u ginekologa i mi powiedziała że rodzę że mam 4 cm rozwarcia ( a ja nic nie czułam - ale u mnie to normalne ) zrobiła mi chyba masaż szyjki bo zaczęłam po wizycie mocniej czuć ,zanim trafiłam na salę operacyjną to minęło kilka h. Jak już trafiłam do szpitala, mimo że chciałam bardzo rodzić naturalnie ( ze względów ginekologicznych zrobili mi CC) zrobili mi ktg wtedy przyszedł anestezjolog miałam bóle z kręgosłupa . Możliwe że już mieli wcześniej o mnie wywiad bo rodziłam w tym samym szpitalu co miałam zakładany szew
Trudno mi powiedzieć
Kochana wiem że się martwisz tą bakteria moja psiapsi też w ciąży miała i też ją ciężko było z niej " wygnebic" ale się udało a Dziewczynka zdrowa 🌹 po prostu robią wszystko dla Twojej dzidzi i nie mogą silnego antybiotyku podać ale w końcu się jej pozbedziesz 🌹 wierzę w to buziakiMalgo_93 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wystarczy że chwilę posiedzę i zaraz drętwieje mi noga i jej nie czuje. To mogą być skutki ciąży? Mam tak od 2 dni mniej więcej, nigdy mi się to wcześniej nie zdarzało
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
kropeczek wrote:Dziewczyny wystarczy że chwilę posiedzę i zaraz drętwieje mi noga i jej nie czuje. To mogą być skutki ciąży? Mam tak od 2 dni mniej więcej, nigdy mi się to wcześniej nie zdarzałoLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
kropeczek wrote:Dziewczyny wystarczy że chwilę posiedzę i zaraz drętwieje mi noga i jej nie czuje. To mogą być skutki ciąży? Mam tak od 2 dni mniej więcej, nigdy mi się to wcześniej nie zdarzałoSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dziewczyny nie wiem czy już pytałam co ile chodzicie ma wizyty ja przez to święto mam odwołana wizytę i nw czy się zapisywać do niej w innej lokazliaacji na środę czy czekac kolejny tydzien do wtorku czyli 22.08 teraz miało być po 3 tyg a 22 było by 4 tygodnie i nw czy już pójść później czy jednak nie ? Co uważacie ?
-
Dzella19 wrote:Dziewczyny nie wiem czy już pytałam co ile chodzicie ma wizyty ja przez to święto mam odwołana wizytę i nw czy się zapisywać do niej w innej lokazliaacji na środę czy czekac kolejny tydzien do wtorku czyli 22.08 teraz miało być po 3 tyg a 22 było by 4 tygodnie i nw czy już pójść później czy jednak nie ? Co uważacie ?Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja teraz przez to święto mam wizytę po 5 tygodniach i okropnie mi się czas ciągnie.
Jeszcze dziś maluch mało się rusza i bardzo mnie to stresuje. Czekam na wieczorne ruchy, bo wtedy jest zawsze najbardziej aktywny. Jak nadal będę kiepsko go czuć to chyba jutro pojadę do mojego lekarza albo do szpitala. Boję się, że coś jest nie tak... Chociaż zdarzały mi się już dni, kiedy te ruchy były słabe to bardzo się martwię. 😔2021 H🩷
2023 W🩵 -
Hope połóż się, zjedz coś słodkiego i obserwuj
Mi się cały dzień napina brzuch, takie uczucie ciężkości, zakwasów. W ciąży z córką miałam tak ale na późniejszym etapie raczej. Też mnie to martwi a wizyta dopiero za 2 tygLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Hope połóż się, zjedz coś słodkiego i obserwuj
Mi się cały dzień napina brzuch, takie uczucie ciężkości, zakwasów. W ciąży z córką miałam tak ale na późniejszym etapie raczej. Też mnie to martwi a wizyta dopiero za 2 tyg
Ale to raczej nie masz twardnienia brzucha?
Też tak mam właśnie -
_Hope wrote:Ja teraz przez to święto mam wizytę po 5 tygodniach i okropnie mi się czas ciągnie.
Jeszcze dziś maluch mało się rusza i bardzo mnie to stresuje. Czekam na wieczorne ruchy, bo wtedy jest zawsze najbardziej aktywny. Jak nadal będę kiepsko go czuć to chyba jutro pojadę do mojego lekarza albo do szpitala. Boję się, że coś jest nie tak... Chociaż zdarzały mi się już dni, kiedy te ruchy były słabe to bardzo się martwię. 😔 -
alex0806 wrote:No twardy jest, taki napięty. Wzięłam magnez i się położyłam.
-
Wiewioora wrote:Jest też twardy jak leżysz? Mój jest twardszy jak chodzę, ale wydaje mi się że to normalne....
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Wiewioora wrote:Czyli to nie jest tak, że bez wcześniejszej konsultacji nie dostanę w razie czego?