X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Wam dziewczyny życzę!🤗😊

Jutro połówkowe 🥰

Rudzia o której masz swoją wizytę? Ja mam rano.

RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość

• RedTail_Rudzia Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moreluś dziękuję że pytasz ja mam o 11.20 ale może być opóźnienie - bo czasem tak jest że jak dziecko nie współpracuje - więc wtedy badanie się przedłuża - a tam starają się dokładnie pomierzyć - czasem mamy wychodzą i znowu wchodzą po jakimś czasie - mój Maluch nie współpracował na pierwszych ale udało mu się pomierzyć - ja to jakaś nienormalna jestem - ponieważ jak się stresuje to się śmieje i wtedy mi się brzuch faluje
    Ja nie jem mięsa surowego , wszystko myje, dlatego byłam zdziwiona że ja przeszłam bez objawów, zawsze też ręce po kocie myje i innych zwierzakach
    Może moja ciotka niedokładnie coś umyła i mi podała teraz już tego się nie dowiem - ale naprawdę miałam bardzo duży szok jak zobaczyłam to - a na wiosce gdzie ona mieszka to dużo kotów jest - a ona to kociara jest
    Nie mam takiego bzika, że jestem w ciąży to kota nie dotkne - nie przeszkadza mi to - zawsze mam też przy sobie płyn do dezynfekcji ( w aucie - kiedyś mi się rozlał ale śmierdziało spirytusem haha)
    Z innej beczki
    Boże co za upał - wyobraźcie sobie że oszukałam wczoraj przeznaczenie - wiatrak który mam w pokoju leżę sobie spokojnie słyszę Huk - patrzę dwie łopatki się połamały - dobrze że mam osłonę - gdyby jej nie było by mnie trafiło 🤣🙈
    Nie wiem czy jutro wstanę na badania - bo w nocy nie śpię nad ranem najlepiej - mówię no zombie będę ale może wtedy mniej będę się stresować ( oby !)
    Co do takiego kucia - też je mam - w poprzedniej też miałam - miałam wrażenie że to nawet jak dziecko mnie kopię to taki prąd przechodzi mnie po szwie który mam założony
    Dziś też miałam - a praktycznie jestem osobą leżąca - więc może to od ruchów dzieciaczka - jakieś rozciąganie ? Więzadeł ? Ale jak to zawsze się mówi warto wtedy się z lekarzem skonsultować na wizycie
    Przyznaje się bez bicia - boję się jutrzejszej wizyty - tu nie chodzi o Maluszka ale o tę moją szyjkę
    Ale jak to się mówi co ma być to będzie

SamiDe lubi tę wiadomość

Rudzia ❤️
    preg.png
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redtail,ja też jak się stresuje,to się śmieję, więc tak wyglądały moje pierwsze prenatalne 😁 udało się go złapać,ale też łatwo obrócić w ten sposób.

Hmm,ja właśnie nie nazwałbym tego kłuciem,tylko skurczem właśnie... I jak szukam czegokolwiek w necie to info o skurczach w kroczu znajduje dopiero w 3 trymestrze, także no hmm....

Ogólnie odpoczynek mi pomaga, więc tego będę się trzymać. Rozumiem,że przy skracaniu się szyjki nie macie takich dolegliwości, więc pozostaje spokojna.

Gina mam dopiero 23.08, a mojej fizjo urogin.nie chce straszyć, także chciałam podpytać Was 😁

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie - powiem Ci tak -mi jak się skraca szyjka - ja tego nie czuje - owszem w poprzedniej ciąży miałam alarmy - ale towarzyszyły im plamienia
    Teraz cisza i spokój - oby jak najdłużej 🥰
    Może nie koniecznie to są skurcze ale hmm uczucie ciągnięcia w sensie mi chodzi o to że więzadło obłe macicy one idą do macicy ( od jego bocznego brzegu )- mają długość do 14 cm idą po obydwóch stronach , w skrócie lecą po pachwinach i rozdziela się na drobne pasma i kończą się w tkance podskórnej warg sromowych i wzgórka łonowego
    Więc może to odczuwasz ? Jednakże jak coś Cię nie pokoi to albo zapytaj swojej fizjo
    Bądź hm odpoczywaj - jak odpoczywasz i jest lepiej - to tak jakbyś powiedzmy pobiegała i masz zakwasy bo dawno nie biegałas- więc możliwe że wiesz dzidzia rośnie - wiec i te więzadła muszą się rozciągnąć - kurcze staram się jakoś Ciebie uspokoić byś mi tylko nic nie szukała po internetach
    Aaa i najważniejsze byś nie odczuwała takich skurczy jak na miesiączkę - jak ich nie masz to jest dobrze - odpoczywaj Kochana tyle ile możesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2023, 22:23

Rudzia ❤️
    preg.png
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na początku ciąży ból więzadła oblego, a ostatnio jakoś w 19tc, aż znalazłam się z nim na sorze... bardzo silny, tępy ból po jednej stronie brzucha. Po prenatalnych utrzymywał się 2 dni, bo naruszyli mi chyba głowicą od usg, a ostatnio jakieś półtorej godziny.

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Izi, trzymam kciuki za badania 😊 i oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty 😊✊
    Ja nie mam takich odczuć w pochwie, ale wczoraj chyba właśnie to więzadło obłe mnie strasznie bolało. Chcialosmt się trochę przejść, ale z każdym krokiem po bokach brzucha mnie ciągnęło, no nie dałam rady, a tydzień wcześniej bardzo dużo chodziłam i było ok 🤷🏼‍♀️
    Ale im bliżej auta tym już nie bolało, więc nie wiem co to miało być 🤷🏼‍♀️
    Ja już raz pisałam, ale gdzieś umknęło - proszę o wpisanie wizyty na 06.09 😊

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę Rudzia 😊
    Bo chyba nikt już nie ma dzisiaj wizyt oprócz mnie i Rudzi?
    Idę sobie jeszcze zrobić toksoplazmozę igm i morfologię. Sprawdzę jaką mam hemoglobinę i zapytam tej ginekolog co o tym sądzi.

• SamiDe Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka, Rudzia, kciuki za dzisiejsze wizyty. Izi za Waszą wizytę szczególnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2023, 07:32

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka, Rudzia kciuki za połówkowe 🥰

Izi za Twoją wizytę bardzo trzymamy kciuki 😚

Wiewiora wpisałam

My byliśmy przez 4 dni u teściów, czytałam gdzieś jednym okiem co pisalyscie

Sprawdźcie pierwszą stronę czy wszystkie Wasze wizyty są wpisane i czy dobre daty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2023, 08:08

Wiewioora lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane.. przyda się bo dziś się fatalnie czuję przez tę pogodę .. pół nocy nie spałam , jakoś już schizy ( objawy chyba białego fartucha ) że słabiej ruchy czuję
    Życzę Wam Miłego dnia i Moreluś też wszystkiego dobrego na badaniach ❤️

Morelka456 lubi tę wiadomość

Rudzia ❤️
    preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka, Rudzia, Izi trzymam kciuki za Wasze wizyty. ✊✊✊🍀

2021 🩷
    2023 🩵
    ...⏳🦋
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty dziewczyny 😘

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedTail_Rudzia wrote:
    Dziękuję Kochane.. przyda się bo dziś się fatalnie czuję przez tę pogodę .. pół nocy nie spałam , jakoś już schizy ( objawy chyba białego fartucha ) że słabiej ruchy czuję
    Życzę Wam Miłego dnia i Moreluś też wszystkiego dobrego na badaniach ❤️

Ja dzień przed połówkowymi też sobie wkręcałam, że coś ruchy gorzej czuję🤭

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Izi87 Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Za Wasze Morelka i Rudzia też trzymamy kciuki 🙂 ja mam dopiero na 18, także jeszcze sie trochę podenerwuje, ale tak sobie zaplanowałam dzień, żeby nie mieć za dużo czasu na myślenie. Do potem. 😗

SamiDe, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość

preg.png
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki dziewczyny, dajcie znać.
    Niech moc będzie z nami w tę pogodę 😑

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Juśka88 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was dziewczyny wszystko będzie pięknie ❤️

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do nowych dziewczyn- czy chcecie być na naszej liście na pierwszej stronie? Z tp i z wizytami
    Dajcie znać 🥰 tak/nie

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Pytanie do nowych dziewczyn- czy chcecie być na naszej liście na pierwszej stronie? Z tp i z wizytami
    Dajcie znać 🥰 tak/nie
    Tak, tp 12.12.2023 Basia :)

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Izi87 Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dajcie znać 🥰 tak/nie
    Tak
    Tp 19.12.23, najprawdopodobniej dziewczynka
    Dziękuję

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po. Mały jest ułożony pośladkowo, mam się nie martwić,bo ma jeszcze sporo czasu. Dopiero przy badaniu III usg w 30 tyg jak będzie miał takie ułożenie to będziemy myśleć,tyle usłyszałam- przesympatyczna ginekolog,dawno nie byłam u kobiety. Wszystko w porządku, siedzi dosłownie,bo nóżki ma na dole i miał je skrzyżowane jak po turecku 😁 Główka lekko jajowata,bo właśnie przez to że siedzi. Waży 428g i powiedziała,że mam sugerować się terminem porodu na 25 grudnia.
    W ogóle 9 dni temu na wizycie miał 323g a teraz aż 428g to aż 105g w tak krótkim czasie, bardzo dużo 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2023, 13:22

Giosiek, SamiDe, Dudka1997, Juśka88, alex0806, Kasiastaraczka, e_mil_ka, RedTail_Rudzia, _Hope, Madeline lubią tę wiadomość

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ