Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Moreluś dziękuję że pytasz ja mam o 11.20 ale może być opóźnienie - bo czasem tak jest że jak dziecko nie współpracuje - więc wtedy badanie się przedłuża - a tam starają się dokładnie pomierzyć - czasem mamy wychodzą i znowu wchodzą po jakimś czasie - mój Maluch nie współpracował na pierwszych ale udało mu się pomierzyć - ja to jakaś nienormalna jestem - ponieważ jak się stresuje to się śmieje i wtedy mi się brzuch faluje
Ja nie jem mięsa surowego , wszystko myje, dlatego byłam zdziwiona że ja przeszłam bez objawów, zawsze też ręce po kocie myje i innych zwierzakach
Może moja ciotka niedokładnie coś umyła i mi podała teraz już tego się nie dowiem - ale naprawdę miałam bardzo duży szok jak zobaczyłam to - a na wiosce gdzie ona mieszka to dużo kotów jest - a ona to kociara jest
Nie mam takiego bzika, że jestem w ciąży to kota nie dotkne - nie przeszkadza mi to - zawsze mam też przy sobie płyn do dezynfekcji ( w aucie - kiedyś mi się rozlał ale śmierdziało spirytusem haha)
Z innej beczki
Boże co za upał - wyobraźcie sobie że oszukałam wczoraj przeznaczenie - wiatrak który mam w pokoju leżę sobie spokojnie słyszę Huk - patrzę dwie łopatki się połamały - dobrze że mam osłonę - gdyby jej nie było by mnie trafiło 🤣🙈
Nie wiem czy jutro wstanę na badania - bo w nocy nie śpię nad ranem najlepiej - mówię no zombie będę ale może wtedy mniej będę się stresować ( oby !)
Co do takiego kucia - też je mam - w poprzedniej też miałam - miałam wrażenie że to nawet jak dziecko mnie kopię to taki prąd przechodzi mnie po szwie który mam założony
Dziś też miałam - a praktycznie jestem osobą leżąca - więc może to od ruchów dzieciaczka - jakieś rozciąganie ? Więzadeł ? Ale jak to zawsze się mówi warto wtedy się z lekarzem skonsultować na wizycie
Przyznaje się bez bicia - boję się jutrzejszej wizyty - tu nie chodzi o Maluszka ale o tę moją szyjkę
Ale jak to się mówi co ma być to będzieSamiDe lubi tę wiadomość
-
Redtail,ja też jak się stresuje,to się śmieję, więc tak wyglądały moje pierwsze prenatalne 😁 udało się go złapać,ale też łatwo obrócić w ten sposób.
Hmm,ja właśnie nie nazwałbym tego kłuciem,tylko skurczem właśnie... I jak szukam czegokolwiek w necie to info o skurczach w kroczu znajduje dopiero w 3 trymestrze, także no hmm....
Ogólnie odpoczynek mi pomaga, więc tego będę się trzymać. Rozumiem,że przy skracaniu się szyjki nie macie takich dolegliwości, więc pozostaje spokojna.
Gina mam dopiero 23.08, a mojej fizjo urogin.nie chce straszyć, także chciałam podpytać Was 😁RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
Kochanie - powiem Ci tak -mi jak się skraca szyjka - ja tego nie czuje - owszem w poprzedniej ciąży miałam alarmy - ale towarzyszyły im plamienia
Teraz cisza i spokój - oby jak najdłużej 🥰
Może nie koniecznie to są skurcze ale hmm uczucie ciągnięcia w sensie mi chodzi o to że więzadło obłe macicy one idą do macicy ( od jego bocznego brzegu )- mają długość do 14 cm idą po obydwóch stronach , w skrócie lecą po pachwinach i rozdziela się na drobne pasma i kończą się w tkance podskórnej warg sromowych i wzgórka łonowego
Więc może to odczuwasz ? Jednakże jak coś Cię nie pokoi to albo zapytaj swojej fizjo
Bądź hm odpoczywaj - jak odpoczywasz i jest lepiej - to tak jakbyś powiedzmy pobiegała i masz zakwasy bo dawno nie biegałas- więc możliwe że wiesz dzidzia rośnie - wiec i te więzadła muszą się rozciągnąć - kurcze staram się jakoś Ciebie uspokoić byś mi tylko nic nie szukała po internetach
Aaa i najważniejsze byś nie odczuwała takich skurczy jak na miesiączkę - jak ich nie masz to jest dobrze - odpoczywaj Kochana tyle ile możeszWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2023, 22:23
-
Ja miałam na początku ciąży ból więzadła oblego, a ostatnio jakoś w 19tc, aż znalazłam się z nim na sorze... bardzo silny, tępy ból po jednej stronie brzucha. Po prenatalnych utrzymywał się 2 dni, bo naruszyli mi chyba głowicą od usg, a ostatnio jakieś półtorej godziny.
RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
Witaj Izi, trzymam kciuki za badania 😊 i oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty 😊✊
Ja nie mam takich odczuć w pochwie, ale wczoraj chyba właśnie to więzadło obłe mnie strasznie bolało. Chcialosmt się trochę przejść, ale z każdym krokiem po bokach brzucha mnie ciągnęło, no nie dałam rady, a tydzień wcześniej bardzo dużo chodziłam i było ok 🤷🏼♀️
Ale im bliżej auta tym już nie bolało, więc nie wiem co to miało być 🤷🏼♀️
Ja już raz pisałam, ale gdzieś umknęło - proszę o wpisanie wizyty na 06.09 😊 -
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę Rudzia 😊
Bo chyba nikt już nie ma dzisiaj wizyt oprócz mnie i Rudzi?
Idę sobie jeszcze zrobić toksoplazmozę igm i morfologię. Sprawdzę jaką mam hemoglobinę i zapytam tej ginekolog co o tym sądzi.RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
Morelka, Rudzia kciuki za połówkowe 🥰
Izi za Twoją wizytę bardzo trzymamy kciuki 😚
Wiewiora wpisałam
My byliśmy przez 4 dni u teściów, czytałam gdzieś jednym okiem co pisalyscie
Sprawdźcie pierwszą stronę czy wszystkie Wasze wizyty są wpisane i czy dobre datyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2023, 08:08
Wiewioora lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dziękuję Kochane.. przyda się bo dziś się fatalnie czuję przez tę pogodę .. pół nocy nie spałam , jakoś już schizy ( objawy chyba białego fartucha ) że słabiej ruchy czuję
Życzę Wam Miłego dnia i Moreluś też wszystkiego dobrego na badaniach ❤️Morelka456 lubi tę wiadomość
-
RedTail_Rudzia wrote:Dziękuję Kochane.. przyda się bo dziś się fatalnie czuję przez tę pogodę .. pół nocy nie spałam , jakoś już schizy ( objawy chyba białego fartucha ) że słabiej ruchy czuję
Życzę Wam Miłego dnia i Moreluś też wszystkiego dobrego na badaniach ❤️
Ja dzień przed połówkowymi też sobie wkręcałam, że coś ruchy gorzej czuję🤭RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Za Wasze Morelka i Rudzia też trzymamy kciuki 🙂 ja mam dopiero na 18, także jeszcze sie trochę podenerwuje, ale tak sobie zaplanowałam dzień, żeby nie mieć za dużo czasu na myślenie. Do potem. 😗
SamiDe, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość
-
Kciuki dziewczyny, dajcie znać.
Niech moc będzie z nami w tę pogodę 😑👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Kasiastaraczka wrote:Pytanie do nowych dziewczyn- czy chcecie być na naszej liście na pierwszej stronie? Z tp i z wizytami
Dajcie znać 🥰 tak/nieKasiastaraczka lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Jestem już po. Mały jest ułożony pośladkowo, mam się nie martwić,bo ma jeszcze sporo czasu. Dopiero przy badaniu III usg w 30 tyg jak będzie miał takie ułożenie to będziemy myśleć,tyle usłyszałam- przesympatyczna ginekolog,dawno nie byłam u kobiety. Wszystko w porządku, siedzi dosłownie,bo nóżki ma na dole i miał je skrzyżowane jak po turecku 😁 Główka lekko jajowata,bo właśnie przez to że siedzi. Waży 428g i powiedziała,że mam sugerować się terminem porodu na 25 grudnia.
W ogóle 9 dni temu na wizycie miał 323g a teraz aż 428g to aż 105g w tak krótkim czasie, bardzo dużo 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2023, 13:22
Giosiek, SamiDe, Dudka1997, Juśka88, alex0806, Kasiastaraczka, e_mil_ka, RedTail_Rudzia, _Hope, Madeline lubią tę wiadomość