X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Wam dziewczyny życzę!🤗😊

Jutro połówkowe 🥰

Rudzia o której masz swoją wizytę? Ja mam rano.

RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość

• RedTail_Rudzia Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moreluś dziękuję że pytasz ja mam o 11.20 ale może być opóźnienie - bo czasem tak jest że jak dziecko nie współpracuje - więc wtedy badanie się przedłuża - a tam starają się dokładnie pomierzyć - czasem mamy wychodzą i znowu wchodzą po jakimś czasie - mój Maluch nie współpracował na pierwszych ale udało mu się pomierzyć - ja to jakaś nienormalna jestem - ponieważ jak się stresuje to się śmieje i wtedy mi się brzuch faluje
    Ja nie jem mięsa surowego , wszystko myje, dlatego byłam zdziwiona że ja przeszłam bez objawów, zawsze też ręce po kocie myje i innych zwierzakach
    Może moja ciotka niedokładnie coś umyła i mi podała teraz już tego się nie dowiem - ale naprawdę miałam bardzo duży szok jak zobaczyłam to - a na wiosce gdzie ona mieszka to dużo kotów jest - a ona to kociara jest
    Nie mam takiego bzika, że jestem w ciąży to kota nie dotkne - nie przeszkadza mi to - zawsze mam też przy sobie płyn do dezynfekcji ( w aucie - kiedyś mi się rozlał ale śmierdziało spirytusem haha)
    Z innej beczki
    Boże co za upał - wyobraźcie sobie że oszukałam wczoraj przeznaczenie - wiatrak który mam w pokoju leżę sobie spokojnie słyszę Huk - patrzę dwie łopatki się połamały - dobrze że mam osłonę - gdyby jej nie było by mnie trafiło 🤣🙈
    Nie wiem czy jutro wstanę na badania - bo w nocy nie śpię nad ranem najlepiej - mówię no zombie będę ale może wtedy mniej będę się stresować ( oby !)
    Co do takiego kucia - też je mam - w poprzedniej też miałam - miałam wrażenie że to nawet jak dziecko mnie kopię to taki prąd przechodzi mnie po szwie który mam założony
    Dziś też miałam - a praktycznie jestem osobą leżąca - więc może to od ruchów dzieciaczka - jakieś rozciąganie ? Więzadeł ? Ale jak to zawsze się mówi warto wtedy się z lekarzem skonsultować na wizycie
    Przyznaje się bez bicia - boję się jutrzejszej wizyty - tu nie chodzi o Maluszka ale o tę moją szyjkę
    Ale jak to się mówi co ma być to będzie

SamiDe lubi tę wiadomość

Rudzia ❤️
    preg.png
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redtail,ja też jak się stresuje,to się śmieję, więc tak wyglądały moje pierwsze prenatalne 😁 udało się go złapać,ale też łatwo obrócić w ten sposób.

Hmm,ja właśnie nie nazwałbym tego kłuciem,tylko skurczem właśnie... I jak szukam czegokolwiek w necie to info o skurczach w kroczu znajduje dopiero w 3 trymestrze, także no hmm....

Ogólnie odpoczynek mi pomaga, więc tego będę się trzymać. Rozumiem,że przy skracaniu się szyjki nie macie takich dolegliwości, więc pozostaje spokojna.

Gina mam dopiero 23.08, a mojej fizjo urogin.nie chce straszyć, także chciałam podpytać Was 😁

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie - powiem Ci tak -mi jak się skraca szyjka - ja tego nie czuje - owszem w poprzedniej ciąży miałam alarmy - ale towarzyszyły im plamienia
    Teraz cisza i spokój - oby jak najdłużej 🥰
    Może nie koniecznie to są skurcze ale hmm uczucie ciągnięcia w sensie mi chodzi o to że więzadło obłe macicy one idą do macicy ( od jego bocznego brzegu )- mają długość do 14 cm idą po obydwóch stronach , w skrócie lecą po pachwinach i rozdziela się na drobne pasma i kończą się w tkance podskórnej warg sromowych i wzgórka łonowego
    Więc może to odczuwasz ? Jednakże jak coś Cię nie pokoi to albo zapytaj swojej fizjo
    Bądź hm odpoczywaj - jak odpoczywasz i jest lepiej - to tak jakbyś powiedzmy pobiegała i masz zakwasy bo dawno nie biegałas- więc możliwe że wiesz dzidzia rośnie - wiec i te więzadła muszą się rozciągnąć - kurcze staram się jakoś Ciebie uspokoić byś mi tylko nic nie szukała po internetach
    Aaa i najważniejsze byś nie odczuwała takich skurczy jak na miesiączkę - jak ich nie masz to jest dobrze - odpoczywaj Kochana tyle ile możesz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2023, 22:23

Rudzia ❤️
    preg.png
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2023, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na początku ciąży ból więzadła oblego, a ostatnio jakoś w 19tc, aż znalazłam się z nim na sorze... bardzo silny, tępy ból po jednej stronie brzucha. Po prenatalnych utrzymywał się 2 dni, bo naruszyli mi chyba głowicą od usg, a ostatnio jakieś półtorej godziny.

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Izi, trzymam kciuki za badania 😊 i oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty 😊✊
    Ja nie mam takich odczuć w pochwie, ale wczoraj chyba właśnie to więzadło obłe mnie strasznie bolało. Chcialosmt się trochę przejść, ale z każdym krokiem po bokach brzucha mnie ciągnęło, no nie dałam rady, a tydzień wcześniej bardzo dużo chodziłam i było ok 🤷🏼‍♀️
    Ale im bliżej auta tym już nie bolało, więc nie wiem co to miało być 🤷🏼‍♀️
    Ja już raz pisałam, ale gdzieś umknęło - proszę o wpisanie wizyty na 06.09 😊

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę Rudzia 😊
    Bo chyba nikt już nie ma dzisiaj wizyt oprócz mnie i Rudzi?
    Idę sobie jeszcze zrobić toksoplazmozę igm i morfologię. Sprawdzę jaką mam hemoglobinę i zapytam tej ginekolog co o tym sądzi.

• SamiDe Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka, Rudzia, kciuki za dzisiejsze wizyty. Izi za Waszą wizytę szczególnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2023, 07:32

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka, Rudzia kciuki za połówkowe 🥰

Izi za Twoją wizytę bardzo trzymamy kciuki 😚

Wiewiora wpisałam

My byliśmy przez 4 dni u teściów, czytałam gdzieś jednym okiem co pisalyscie

Sprawdźcie pierwszą stronę czy wszystkie Wasze wizyty są wpisane i czy dobre daty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2023, 08:08

Wiewioora lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane.. przyda się bo dziś się fatalnie czuję przez tę pogodę .. pół nocy nie spałam , jakoś już schizy ( objawy chyba białego fartucha ) że słabiej ruchy czuję
    Życzę Wam Miłego dnia i Moreluś też wszystkiego dobrego na badaniach ❤️

Morelka456 lubi tę wiadomość

Rudzia ❤️
    preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka, Rudzia, Izi trzymam kciuki za Wasze wizyty. ✊✊✊🍀

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty dziewczyny 😘

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedTail_Rudzia wrote:
    Dziękuję Kochane.. przyda się bo dziś się fatalnie czuję przez tę pogodę .. pół nocy nie spałam , jakoś już schizy ( objawy chyba białego fartucha ) że słabiej ruchy czuję
    Życzę Wam Miłego dnia i Moreluś też wszystkiego dobrego na badaniach ❤️

Ja dzień przed połówkowymi też sobie wkręcałam, że coś ruchy gorzej czuję🤭

Baby girl 🩷
    preg.png
  • Izi87 Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Za Wasze Morelka i Rudzia też trzymamy kciuki 🙂 ja mam dopiero na 18, także jeszcze sie trochę podenerwuje, ale tak sobie zaplanowałam dzień, żeby nie mieć za dużo czasu na myślenie. Do potem. 😗

SamiDe, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość

preg.png
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki dziewczyny, dajcie znać.
    Niech moc będzie z nami w tę pogodę 😑

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Juśka88 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was dziewczyny wszystko będzie pięknie ❤️

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do nowych dziewczyn- czy chcecie być na naszej liście na pierwszej stronie? Z tp i z wizytami
    Dajcie znać 🥰 tak/nie

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Pytanie do nowych dziewczyn- czy chcecie być na naszej liście na pierwszej stronie? Z tp i z wizytami
    Dajcie znać 🥰 tak/nie
    Tak, tp 12.12.2023 Basia :)

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Izi87 Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dajcie znać 🥰 tak/nie
    Tak
    Tp 19.12.23, najprawdopodobniej dziewczynka
    Dziękuję

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2023, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po. Mały jest ułożony pośladkowo, mam się nie martwić,bo ma jeszcze sporo czasu. Dopiero przy badaniu III usg w 30 tyg jak będzie miał takie ułożenie to będziemy myśleć,tyle usłyszałam- przesympatyczna ginekolog,dawno nie byłam u kobiety. Wszystko w porządku, siedzi dosłownie,bo nóżki ma na dole i miał je skrzyżowane jak po turecku 😁 Główka lekko jajowata,bo właśnie przez to że siedzi. Waży 428g i powiedziała,że mam sugerować się terminem porodu na 25 grudnia.
    W ogóle 9 dni temu na wizycie miał 323g a teraz aż 428g to aż 105g w tak krótkim czasie, bardzo dużo 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2023, 13:22

Giosiek, SamiDe, Dudka1997, Juśka88, alex0806, Kasiastaraczka, e_mil_ka, RedTail_Rudzia, _Hope, Madeline lubią tę wiadomość

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ