Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiastaraczka wrote:super
kawał babeczki z Barbary
A jak tam z wyprawkami dziewczyny wygladacie?👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Madeline, super że wszystko dobrze. A czemu mieliście tyle USG?
Wow, nie wiedziałam że takie talenty mamy na grupie 😀
Ja też staram walczyć z tym żelazem, jutro mam wizytę to zapytam lekarza o jakieś wspomagacze, właśnie jakiś probiotyk czy coś, słyszałam że Wit C też pomaga.
Lukaszkowa super, mała już coraz większa 😍Madeline lubi tę wiadomość
-
lukaszkowa wrote:Ano
A jak tam z wyprawkami dziewczyny wygladacie?
brakuje paru rzeczy aptecznych, pieluszek
więc na prawdę jest spokoSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Wiewioora wrote:Madeline, super że wszystko dobrze. A czemu mieliście tyle USG?
Wow, nie wiedziałam że takie talenty mamy na grupie 😀
Ja też staram walczyć z tym żelazem, jutro mam wizytę to zapytam lekarza o jakieś wspomagacze, właśnie jakiś probiotyk czy coś, słyszałam że Wit C też pomaga.
Lukaszkowa super, mała już coraz większa 😍
przy witaminie c lepiej się wchłania żelazoMadeline lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja tez walczę o morfologię… teraz zaczynam feroplex. Kasiu ja tez mam właśnie sporo po synku. Będę teraz zamawiać właśnie apteczne rzeczy dla siebie na szpital bo to dla mnie priorytet w razie jakby się coś wykrzaczylo nagle
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Ja tez walczę o morfologię… teraz zaczynam feroplex. Kasiu ja tez mam właśnie sporo po synku. Będę teraz zamawiać właśnie apteczne rzeczy dla siebie na szpital bo to dla mnie priorytet w razie jakby się coś wykrzaczylo nagle
ale ta wyprawka dla dziewczynek, ojjj, popłynęłabym
może przy następnym bobo uda się
trzymam kciuki :*
ja idę na pobranie krwi w piątek, mam nadzieję, że jest lepiej po domowych sposobach i floradix
będę też robić ogttSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja nie mam nic z wyprawki, ale chce najpierw kupić komodę, żeby od razu było miejsce 🙂
-
Kasiastaraczka wrote:przy witaminie c lepiej się wchłania żelazo
-
Madeline, super, że u Was wszystko dobrze. 😊
Lukaszkowa, super, Basia to już spora dziewczynka 😍
Jeśli chodzi o wyprawkę to ja w tym tygodniu będę miała komodę i czeka mnie małe przemeblowanie. 🥰 Jak już to ogarnę to przejrzę tak dokładnie ubranka po córce i ewentualnie coś jeszcze dokupię.
Dziś też zrobiłam małe zakupy dla Wojtusia i zamówiłam smoczki, butelki, suszarkę do butelek itp
Czasu nie zostało już tak dużo, więc w planach mam więcej zakupów. 🙊🙈
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Morelka456 wrote:Cieszę się,że u Ciebie wszystko dobrze 😊
Kiedy masz teraz wizytę? Bierzesz żelazo jako lek czy próbujesz się ratować dieta?Morelka456, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka: ale czadersko, próba chóru mam! Będziecie w chustach mieć dzieci,czy mają,jakaś opiekę obok załatwioną? To pewnie i Twój Henio na nich skorzysta 😍
Właśnie od żelaza w tabletkach na odwrót niż tendencyjnie,bo zaczęłam od biegunek.... Probiotyk włączyłam też od paru dni (Lacibios, Sanprobi,zależy co mam pod ręką), i też zaczęło zaczyna skręcać w stronę zatwardzeń... Natomiast z grubsza widzę, że temat idzie w dobrą stronę... Chyba też po koncercie (w sobotę) się lekko podziębiłam, więc tak od wczoraj regeneruję siły, jesteśmy tam, gdzie ostatnio, bo u cioci, czyli za Kołobrzegiem.
3 USG miałam,bo od teraz położna robi przed wizytą, szukając tętna dziecka, potem mój ginekolog,a popołudniu prenatalne. Już wiem, żeby lepiej nie powtarzać tego komba... Choć tak mało siedzimy na miejscu,że trochę nie miałam wyboru😅
Z tą Wit.C, to właśnie mąż też słyszał, że wspomaga, wolałabym więcej supli nie dodawać, zadbam więcej o łączenie fasoli z pietruszką 🙃 jak na razie to mam wrażenie,że jem go dostatecznie dużo 😄
Dzięki za miłe słowa Kasia, Wiewioora,Hope🥰
Lukaszkowa: ja dopiero zacznę temat ogarniać, jak osiądę na miejscu na koniec września 🫣 Chciałabym najpierw uszykowac miejsce, powyrzucać co się da, a potem kupować.
Aczkolwiek włączyło mi się już w mózgu wicie gniazdka, mam na to ochotę i w ogóle ogromnie w ostatnich dniach poczułam się przywiązana do młodego. Niby od początku nie chcialam go stracić,bo ciąża wystarana i w ogóle, ale jakoś od tych ruchów nabrał dla mnie osobowosci i go bardzo pokochałam. A Wy jak to czujecie? ☺️Giosiek lubi tę wiadomość
-
lukaszkowa wrote:Ja tez walczę o morfologię… teraz zaczynam feroplex. Kasiu ja tez mam właśnie sporo po synku. Będę teraz zamawiać właśnie apteczne rzeczy dla siebie na szpital bo to dla mnie priorytet w razie jakby się coś wykrzaczylo nagle
Ja też od 8 dni biorę Feroplex.
15 września sprawdzam morfologię i robię krzywa i zobaczymy jak z hemoglobiną. -
Kasiastaraczka wrote:z jednej strony fajnie,że mamy wszystko po synkach
ale ta wyprawka dla dziewczynek, ojjj, popłynęłabym
może przy następnym bobo uda się
trzymam kciuki :*
ja idę na pobranie krwi w piątek, mam nadzieję, że jest lepiej po domowych sposobach i floradix
będę też robić ogtt
Madeline co do wicia gniazda to ja tez mam na maksa, szczególnie, ze jestem jesieniara wiec i bez ciąży bym o tej porze kręciła się w takich klimatach. Ale co do przywiązania to ja jeszcze tak nie mam - chyba u nas będzie synek mamusi a córeczka - tatusia bo Janek to taka moja iskierka.
Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Madeline będziemy śpiewały razem z dziećmi 😁 myślę, że niektóre mamy w chustach,ja na razie nie noszę Tadzia w nosidle ze względu na brzuszek,a skorzystają obaj 🥰
Jutro będziemy miały pierwsze spotkanie, jestem bardzo ciekawa
Na FB chór mam widziałam, że poszukują koordynatorki z Poznania, więc i u Was się szykuje 😁
Rozumiem, najlepiej chciałoby się naturalnie wspomagać, rozumiem bardzo
Papryka też ma dużo wit C
Och,to teraz macie super pogodę
Nasi znajomi są w Kołobrzegu z roczną córeczką, mała zachwycona wielką piaskownicą,a co śmieszne to bardzo ciągnie ją do dużego "basenu"(oni chodzą z nią na basen)
Dla mnie pomimo, że to druga ciąża to nadal abstrakcja, że w brzuchu jest człowiek😁
Ale teraz jak tak szaleje w środku to coraz bardziej go urzeczywistniam, zastanawiam się jak będzie wyglądał,czy będzie podobny do starszego brata czy zupełnie inny
Mi doskwiera ból pośladków (mięsień gruszkowaty), czekam na kolejną wizytę u fizjo...
Jest ciężko...
Madeline lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja już czuję ogromne przywiązanie i kocham całym sercem tego mojego aktobatę Wojtusia. 🥰
Cudownie było pooglądać jego buźkę podczas USG i to jak uroczo pchał rączki do buzi i ssał kciuk. 🥰🥰🥰
Z niecierpliwością czekam na kolejne badanie. Już nie mogę się doczekać aż wezmę go w ramiona. 🤗
Córeczka jest wywalczona, wymarzona, wyczekana i jest naszym oczkiem w głowie, ale na synka czekam równie mocno! 🩷🩵
Kasiastaraczka, Giosiek lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
_Hope wrote:Ja już czuję ogromne przywiązanie i kocham całym sercem tego mojego aktobatę Wojtusia. 🥰
Cudownie było pooglądać jego buźkę podczas USG i to jak uroczo pchał rączki do buzi i ssał kciuk. 🥰🥰🥰
Z niecierpliwością czekam na kolejne badanie. Już nie mogę się doczekać aż wezmę go w ramiona. 🤗
Córeczka jest wywalczona, wymarzona, wyczekana i jest naszym oczkiem w głowie, ale na synka czekam równie mocno! 🩷🩵. To nie jest tak, ze na nią nie czekam albo czekam mniej niż na syna ale on tu już ze mną jest i spędzam z nim całe dnie póki co wiec inaczej to czuje chyba
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Kasiastaraczka: o rety,ale mega, wyślesz mi linka? Nie wiem,czy się wybiorę, bo nie śpiewam (oprócz tego,co dla siebie;)), ale może jeśli formuła jest luźna 🤩
Haha "duży basen", no ja jeszcze się nie oswoiłam by wejść cała,ale fakt,pogodę mamy wymarzoną, nie zauważyłam nawet,ale tata mój zauważył, że w końcu nie mamy deszczu i pogodęCały rok wyjeżdżaliśmy w trudnych warunkach,ale dla mnie wyjazdy to i tak radość
Odnośnie bólów, to magnez bierzesz? Ja to już żongluje nim, bo na zmianę skurcze i Restless Legs Syndrome (czyli taka potrzeba ruszania) i odrętwienia mam xD Ale rozumiem,że nie wszystko da się w domu rozciągnąć, też pewnie będę wracać do fizjo za jakiś czas. Mi z kolei ból w krzyżu od tygodnia się odzywa. Ewidentnie od Dżidżiego,jak napiera np.po siedzeniu.
Hm,ciekawe co mówicie z tymi płciami, bo ja jak się dowiedziałam że będzie syn,to miałam poczucie obcości z kolei, że jest bardziej męża,nie mój... dopiero od tego kontaktu z ruchem bardziej go przyjęłam. Mąż na razie przez mój brzuch nic nie czuje... nawet jak mówi do brzuszka,to młody jakby się chował że strachu🫣 a Wasi partnerzy czują już ruchy?
-
Mój jak kładzie rękę to tak się mu trzęsie ręka jak galaretka, że nie wiem czy to brzuch się rusza czy ręka !
Super gratuluję udanych wizyt 🌹
Ja walcze ze zgaga ale to wynika z tego że większość leżę
Biorę magnez od dawna więc nie mam skurczy
I pije sok pomidorowy
No a ból kręgosłupa i stawów mam od dawna ah -
Ja zupełnie nie czuję różnicy w oczekiwaniu na córeczkę czy synka. Równie mocno się cieszę i nie mogę doczekać się spotkania. 🥰
Jestem też bardzo ciekawa jak Helenka przyjmie braciszka.
Mój mąż już od jakiegoś czasu czuje ruchy malucha. Synek mocno kopie i już od dawna te ruchy są wyraźnie wyczuwalne i widoczne na brzuchu.RedTail_Rudzia, Giosiek, Madeline lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Madeline wrote:Kasiastaraczka: o rety,ale mega, wyślesz mi linka? Nie wiem,czy się wybiorę, bo nie śpiewam (oprócz tego,co dla siebie;)), ale może jeśli formuła jest luźna 🤩
Haha "duży basen", no ja jeszcze się nie oswoiłam by wejść cała,ale fakt,pogodę mamy wymarzoną, nie zauważyłam nawet,ale tata mój zauważył, że w końcu nie mamy deszczu i pogodęCały rok wyjeżdżaliśmy w trudnych warunkach,ale dla mnie wyjazdy to i tak radość
Odnośnie bólów, to magnez bierzesz? Ja to już żongluje nim, bo na zmianę skurcze i Restless Legs Syndrome (czyli taka potrzeba ruszania) i odrętwienia mam xD Ale rozumiem,że nie wszystko da się w domu rozciągnąć, też pewnie będę wracać do fizjo za jakiś czas. Mi z kolei ból w krzyżu od tygodnia się odzywa. Ewidentnie od Dżidżiego,jak napiera np.po siedzeniu.
Hm,ciekawe co mówicie z tymi płciami, bo ja jak się dowiedziałam że będzie syn,to miałam poczucie obcości z kolei, że jest bardziej męża,nie mój... dopiero od tego kontaktu z ruchem bardziej go przyjęłam. Mąż na razie przez mój brzuch nic nie czuje... nawet jak mówi do brzuszka,to młody jakby się chował że strachu🫣 a Wasi partnerzy czują już ruchy?
Na kręgosłup to fajna jest ta pozycja kolankowo łokciowa,mi bardzo odciąża i fizjo poleciła kołyskę na boku -nogi podkulam do siebie ile mogę,a później na boki się bujam przez 2 min
Heniu wczoraj skopał tatusia 😁
Ale rzeczywiście często bywa tak, że jak mąż dotyka to wtedy maluch zastygaMadeline lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87