Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie boli staw biodrowy- krzyżowy i słabo mi to pomaga - tylko jak sobie przemasuje gruszkowaty to mnie puszcza - bo uwaga on też daje objawy bolącego kręgosłupa jeśli jest przyblokowany - ćwiczenia oddechowe mi pomagają - jak się napina dzieciaczek - i mam wrażenie że chce mi wyjść bokiem - ale proszę nie bierzcie mnie jako wyznacznik bo ja większość czasu to leże - a to nie jest dobre - ani dla mięśni ani dla stawów - a jak przyciągnac mam nogi do brzuszka to mocniej mi się napina - czasem mam dni że super uda mi się może donosić - a czasem jak coś mi dolega - to myślę że zaraz się lejek zrobił mi z szyjki i chce mi dzieciaczek wyjść
Ale może mam takie uczucie bo bardziej odczuwam te rozciągania bo nie mam ruchu na codzien i mam wrażenie że chce mi dziecko wypaść a to jest w głowie ( wiecie o co chodzi )
Ale jak już mi doskwiera to pozycja kolankowo- łokciowa też ją robię by mi się choć na chwilę uspokoiło
Dziś Maluszek tak mnie kopię - pewnie jest niestety nóżkami w dół dlatego czuję jakby chciał mi wyjść - bo nie chodząc na codzień on nie ma jak się naturalnie obrócić - dlatego też staram się nawet pod pupe dać poduszkę by mi poszedł do góry - by zastymulowac do obrotu - ale jest chyba uparty za mocno 🙈🌹
Powodzenia na wizytach mam nadzieję że same dobre wieści przyniesiecie
Ja mam za 2 tyg i tak schizy w głowie będą przed wizytą.. ponieważ już czuję że Maleństwo przybiera na wadze bo w końcu widać mi Brzuszek!! Mówię siedź mi tam jak najdłużej możesz !
Ah ostatnio mam ciężkie dni co widać po mojej aktywności
Miłego dnia Kochane 🌹 -
Młody wczoraj wieczorem też był turbo aktywny, aż byłam w szoku. Nie wiem czy ta glukoza tak późno do niego dotarła 🤣🤷🏼♀️
Dziś wizyta na 10.15, jestem ciekawa jak już tam młody wagowo stoi no i jak leży, na połówkowych był poprzecznie, ale ostatnio czułam go też dosyć wysoko.Kasiastaraczka, Morelka456, Giosiek, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość
-
Ja staram się codziennie rano i wieczorem robić kolankowo-łokciową, kręcenie się jak kocica w czworaczej. Nie przywiązuje się do bólu w krzyżu, bo spacery mi na niego pomagają. Mając dużo prób duetu i w związku z tym siedzenia czy też naporu dziecka na dół, to się uaktywnił...
A jak się młody rozchulał od mojego uspokojenia trybu życia, kopie i kręci się równo. Też mi zależy, żeby się poprzesuwał do góry,bo nieprzyjemne są te ruchy w obszarze kości łonowej... po to właśnie sobie ćwiczę, żywię nadzieję, że to mi da nagrodę 😄 krotkofalowo pomaga na pewno. Ja się zastanawiam jak to możliwe, że aż tak on się turla, ja na lewym boku - on turli turli na lewo,na prawym itd.
I faktycznie jeszcze tak jak Rudzia mówisz ODDYCHANIE z dolnych żeber, to mi też fizjo zaleciła w celu pomocy organizmowi,żeby się przesunął bejbi do góry.
Super Rudzia, że brzuszek już cieszy🥰
Wiewioora i Juska - udanych wizyt!!!RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
Melduje 822g człowieka 😍😱 wszystko ok, szyjka długa. Chciałam zapytać go o łożysko, standardowo zapomniałam. Ale jakby coś było to by powiedział na pewno. Na połówkowych łożysko się podniosło.
Kasiastaraczka, Juśka88, _Hope, Aś_84, Madeline , Giosiek, RedTail_Rudzia, kropeczek, Dudka1997 lubią tę wiadomość
-
Ja mam wizytę dopiero 14.09, i miałam w zeszły piątek bo lekarz mi przesunął z racji jego urlopu, więc nic nie pisałam bo wyszło że miałam badanie dzień po dniu chociaż w piątek miałam USG 3 trymestru więc posprawdzał wszystkie organy 😕 ale wszystko dobrze mała miała 1750g, wód jednak nie 6 a 10, wszystkie parametry ok. Szyjka bez zmian czyli bez szału ale też bez dramatu. Mała nisko ale ona cały czas jest nisko, gin powiedział że tak już pewnie zostanie ale to nic złego czasem tak jest. Niech grzecznie siedzi w brzuszku a wszystko będzie dobrze 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 13:01
Wiewioora, Kasiastaraczka, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość
-
Wiewioora wrote:Melduje 822g człowieka 😍😱 wszystko ok, szyjka długa. Chciałam zapytać go o łożysko, standardowo zapomniałam. Ale jakby coś było to by powiedział na pewno. Na połówkowych łożysko się podniosło.
Gratulacje, spory maluszek! 🥰🥳 Cieszę się, że wszystko u Was w porządku.
Ja jestem bardzo ciekawa ile teraz waży mój maluch. Już nie mogę się doczekać wizyty. 🤭
Wiewioora lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Świetnie wieści, dziewczyny!
Ja nie mam boli jako takich, co jakiś czas spięta macicę, głównie jak dużo robię w ciągu dnia. Najbardziej doskwiera mi samopoczucie w dni, kiedy jestem rozlazła i śpiąca - nie cierpię tego, nie lubię spać, wkurza mnie, że nie korzystam z dnia, co skutkuje moim rozdrażnieniem Tak więc wtedy dzień z głowy na własne życzenie ostatecznie. Moje pytanie do Was - ogólnie nie miałam nigdy zbyt dużego cellulitu, ot taki mini, jak to u 35letniej kobiety bez specjalnie sportowego życia (ale aktywnego i z dobra dieta dopiero od jakiegoś czasu), a teraz to mam nogi od kolan do dupska w grudach, bleh! Wiadomo, nie ma co świrować - więcej wody, lepsza dieta (znowu mam duże parcie na słodkie, z którym walczyłam ostatnie dwa lata), masaże, ale kurde - irytujący jest brak kontroli nad tym ciałemWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 14:40
-
Juśka hihi w ciąży to normalne 🤣
Natash u mnie cellulit zawsze, ale też nie ogromny,a teraz rzeczywiście jest spory. Estetycznie nie wygląda to dobrze, ale nie chodzę w kusych sukienkach 😁 później będę się martwić i dbać o poprawęRedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja też Natash mam więcej cellulitu, po pośladkach zauważyłam 🫣 dupsko mi urosło po prostu i się skapnelam nagle, że ja tu smaru smaru brzuszek i piersi, a w tym czasie dupa rośnie 😁
RedTail_Rudzia, Kasiastaraczka, Giosiek lubią tę wiadomość
-
Ej,mam pytanie do Was po raz drugi, bo jak w czerwcu pytałam, to żadna nie miała tego problemu...
Czy w trakcie stosunku nie macie (i Wasi partnerzy) poczucia, że szyjka jest niżej? Ja przy głębszej penetracji niestety czuję ból, zastanawiam się,czy muszę się zrelaksować bardziej czy też mam jednak za nisko szyjkę, tylko lekarz nie zauważa problemu. -
Kasiastaraczka wrote:Juśka hihi w ciąży to normalne 🤣
Natash u mnie cellulit zawsze, ale też nie ogromny,a teraz rzeczywiście jest spory. Estetycznie nie wygląda to dobrze, ale nie chodzę w kusych sukienkach 😁 później będę się martwić i dbać o poprawęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 18:14
RedTail_Rudzia, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
Invimed Poznań - 05.2022 ICSI 7 dojrzałych, 7 zapłodnionych, 5 blastek (3BA, 3x3BB z 5d, 1x3BB z 6d)
05.2022 ET 🍀 zostały ❄️❄️❄️❄️ - beta < 1
06.2022 FET + EG 2x 3BB z 5d zostają ❄️❄️
Beta 10dpt-15,5 mlU/ml, 12dpt-55,9 14dpt-53,5 😞 cb
08.2022 Diagnoza endo IV stopnia
12.2022 Operacja laparoskopowa endometriozy
28.03.2023 FET + EG 3BB z 5d i 3BB z 6d
03.04 6dpt ⏸️
Beta: 8dpt - 129 😍 prog 60; 10dpt - 231 🥰; 14dpt - 1083 💟; 18dpt - 5007 🩷; 24dpt - 22 020 💜; 35dpt - 105 005 💚
18.04 21dpt - CRL 2,6mm i migoczące ❤️
26.04 29dpt - słychać serduszko ❤️
CRL: 8+5 2,09cm, 10+5 3,94cm, 12+5 6,46cm, 14+1 8,48cm
01.06 NIFTY (z 10+6) ok! Chłopak 💙
19+0 ok 306g 💙
21+5 ok 463g, połówkowe ok👍
25+1 ok 946g 🙀
30+5 ok 1958g 🙉
38+0 ok 4000g 🐳
11.12.2023 19:18 👶🏻 Czaruś 4320g 60cm -
Ja też chodzę w sukienkach ale do lekarza hahaha przepraszam ale w mojej sytuacji to mnie rozsmiesza - ale na pocieszenie powiem że mam fioletowe rozstępy między nogami takie jakbym siadała nie powiem na czym hehe
Bo nic nie mogę robić co czasem siada mi na głowę - mówię choćby do 34 TC dotrwać .. oby .. a stresu coraz więcej ..
Teraz się zastanawiam co muszę się zapytać swojej gin bo ja i tak będę CC mieć jakie ułożenie dzidziusia byłoby najlepsze by mi na szyjkę nie naciskał i żeby mi się ona nie otworzyła - jakoś słabo wierzę w ten szew który mi założyli - ale mam nadzieję że wytrzyma jak najdłużej
Dowiem się 20.09 jak z nią jest.
A co do stosunku nie wypowiem się mam zakaz może Kochana zmień pozycję by penetracja była płytsza ? Może to by pomoglo ?
Gratuluje udanych wizyt 🌹
Wiewióra super duży bobas już 🌹 Juśka już bliżej jak dalej 🌹❤️
Aaaa cellulit mam taki że heheh się kompletnie się nie przejmuję ponieważ może on być spowodowany nadmiarem wody hormonami itp
Kochane a w du.... 🙈 z cellulitem - inne nie są w ciąży i pewnie wyglądają gorzej jak my i się nie przejmują pośladki do góry i heja🙈❤️❤️🌹
Juśka88, Kasiastaraczka, Wiewioora, Madeline lubią tę wiadomość
-
Madeline wrote:Ej,mam pytanie do Was po raz drugi, bo jak w czerwcu pytałam, to żadna nie miała tego problemu...
Czy w trakcie stosunku nie macie (i Wasi partnerzy) poczucia, że szyjka jest niżej? Ja przy głębszej penetracji niestety czuję ból, zastanawiam się,czy muszę się zrelaksować bardziej czy też mam jednak za nisko szyjkę, tylko lekarz nie zauważa problemu.
Może porozmawiaj o tym z fizjo urogin
Mi po cc pomogła
Teraz też będę musiała z nią poruszyć ten temat,bo na razie to walkowalysmy moje poslady 🙃Madeline lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Aś_84 wrote:A widzisz, u mnie i cellulit się pojawił, pajączki wyszły prawie jak siniaki i chodzę w kieckach i krótkich spodenkach. Mam duży dystans do tego 😀
Ja również mam dystans do siebie, dlatego teraz nie przejmuję się nadmiarowymi kg czy cellulitem,a mój ubiór to mój styl 😁 nigdy nie przepadałam za krótkimi ubraniami,a teraz to chodzę tylko w sukienkach ( w domu również)- jednak dresy nie dla mnie 🤣Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Madeline, ja mam lekki dyskomfort przy stosunku, ale raczej w samej pochwie, nie powiedziałabym że to od szyjki. Może faktycznie zapytaj ginekologa albo fizjo 🤔
Ja też mam cellulit, zawsze miałam, w dupie z nim 🤣
Chociaż ostatnio sobie uświadomiłem że tak nawilzam brzuch i biust, ale jakoś uda i pośladki nie, a tam też przecież mogą się zrobić rozstępy 🤣Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość
-
Też mam cellulit, czuje się tak ciężko, ale mam nadzieję że po porodzie pójdzie jak z córką. Wtedy przy kp mocno schudłam, wyregulowane hormony też pozwoliły na utrzymanie wagi
Po stosunku mi się strasznie macica spina. Aż kłuje, chwilę muszę poleżeć, nie jest to przyjemne. Czasem w pochwie coś zakłuje też, zależy od pozycji. Ale ogólnie mam wrażenie od bardzo długiego czasu że mam wszystko spuchnięte na dole 🤦 wy też tak macie?RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Moje uda też nie wyglądają idealnie 😏 też mam cellulit, ale za bardzo się tym nie przejmuję.
W pierwszej ciąży smarowałam ciało, a rozstępy pojawiły się po porodzie.. 🤷♀️ Na szczęście niewielkie i w takich niewidocznych miejscach. 😉
Po porodzie miałam mega spuchnięte nogi. Do wagi sprzed ciąży wróciłam błyskawicznie.
Chociaż ja osobiście nie miałabym nic przeciwko jakby kilka dodatkowych kg mi zostało. 😂2021 H🩷
2023 W🩵