X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś_84 wrote:
    No cóż Dziewczyny, widzę, że ten wątek całkiem przeniósł się na inne platformy a tu życie zamarło. Życzę Wam zatem powodzenia i szczęśliwego grudnia ❤️ 👶🏼
    Wracam na Udane IVF
    Rzeczywiście tu wątek umarł, mało co piszemy...
    Szkoda, że nie wszystkie jesteśmy tam 🙁
    Tobie też szczęśliwego rozwiązania w grudniu 💙

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • RedTail_Rudzia Ekspertka

Wysłany: 15 września 2023, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ja też ostatnio też źle się czuję -- właśnie też zostałam skopana przez dziecko po pęcherzu - ja ja tego nie lubię - ostatnio to jakoś taka osłabiona jestem
    Raz czuję ruchy nisko raz wysoko raz po boku
    Nie wiem co to znaczy Udane IVF

Życzę Tobie wszystkie dobrego i szczęśliwego rozwiązania 🥰🥰

Rudzia ❤️
    preg.png
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś po prostu wróciła na inny wątek na forum, gdzie na pewno więcej się dzieje niż u nas tutaj po przejściu na Messenger 🙂

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • Magdalena1984 Znajoma

Wysłany: 15 września 2023, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny🙂 z racji tego ,ze jest tu bardzo dużo mam ,przyszłych mam , chciałabym Wam przedstawić ofertę dodatkowego zarobku ,która być może Was zainteresuje .
    Od półtora roku działam w branży marketingowej z fajnym zyskiem ,prowadzę prywatną grupę informacyjna gdzie możecie sobie dołączyć poprzez link poniżej 🙂

https://bit.ly/Magdalena-Markowska-praca-zdalna

Dodatkowo jeśli ta oferta Was nie zainteresuje działam również w Livegood ,mega mlm gdzie zarabia każdy ! bez jakiejkolwiek sprzedaży 🙂

Poniżej przesyłam również dostęp do stronki 🙂

Więcej informacji na stronie ⬇️

♾️ https://magdalenamarkowska.my.canva.site/livegood

Serdecznie Was pozdrawiam 🙂😉🥰

• Linka2019 Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do Mam, które już mają dzieci, kotr chodzą do żłobka/przedszkola. Czy przed porodem/po porodzie planujedzoe zatrzymać Wasze starsze pociechy w domu. Chodzi mi głównie o wirusy, choroby,. katary itd. Jeśli tak, to na jaki czas?

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś ja raczej dążę do tego żeby ograniczać wszystkie grupy i czaty bo to dla mnie pożeracz czasu, czasem tez ryje banie wiec będę raczej tu zaglądać :)

Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka2019 wrote:
    Pytanie do Mam, które już mają dzieci, kotr chodzą do żłobka/przedszkola. Czy przed porodem/po porodzie planujedzoe zatrzymać Wasze starsze pociechy w domu. Chodzi mi głównie o wirusy, choroby,. katary itd. Jeśli tak, to na jaki czas?
    Ja niestety nie pomogę w tym temacie, ale z tego co widziałam na innych grupach to często mamy starszaki zostawiają w domu 🙂

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 15 września 2023, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka2019 wrote:
    Ja mam 4 latke, chodzi do przedszkola. Jeszcze nie wiem co zrobię. Też kminie nad tym. Ale koleżanki mające starsze dzieci, puszczają do przedszkola. Wirusy i tak przyniesie. Nie będę trzymać jej kilka mc w domu bo oszaleje ;) może z tydzień póki mąż będzie w domu, później trzeba wyrobić nową rutyne

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • RedTail_Rudzia Ekspertka

Wysłany: 15 września 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 9 latke też będzie chodzić do szkoły

Najwyżej przyniesie mi wszy do domu 🤣🤣🙈🙈 co często w tej szkole bywa oraz inne rzeczy ale tak naprawdę myślę że lepiej by było jakby nic nie przyniosla ale to różnie bywa ponieważ rodzice chore dzieci puszczają do szkoły
    Więc mam nadzieję że jakoś to przetrwamy

Rudzia ❤️
    preg.png
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka2019 wrote:
    Moja córeczka teraz od września zaczęła przedszkole. W jedną stronę mamy 8km, też zastanawiam się co zrobić jak już pojawi się noworodek bo jednak trzeba wcześnie wstawać, będzie zima, te dojazdy trochę czasu pochłaniają a nikt inny niż ja nie będzie miał możliwości jej dowożenia

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 17 września 2023, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Aś ja raczej dążę do tego żeby ograniczać wszystkie grupy i czaty bo to dla mnie pożeracz czasu, czasem tez ryje banie wiec będę raczej tu zaglądać :)
    Ja dokładnie tak samo, trochę się dla mnie też mija z celem to, że mamy strumień wszystkich wątków. Nie sposob znaleźć tam podobne problemy lub tematy przydatne, jak np wyprawkowe... Jak o czymś napiszę, to odpisze mi tylko osoba, która akurat patrzy na czat, i umyka dużo wartości i mądrości, które płynęły od dziewczyn. Przykro, ale rozumiem, że tak wszystkim poza mną pasuje.
    Dlatego ja też raczej tutaj zaglądam. :))
    Jestem teraz na wyjeździe, gdzie telefon mam rzucony w kąt, dlatego też się nie odzywam, ale tulę Was wszystkie 😘

Kasiastaraczka, Sto_krotka lubią tę wiadomość

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Moja córeczka teraz od września zaczęła przedszkole. W jedną stronę mamy 8km, też zastanawiam się co zrobić jak już pojawi się noworodek bo jednak trzeba wcześnie wstawać, będzie zima, te dojazdy trochę czasu pochłaniają a nikt inny niż ja nie będzie miał możliwości jej dowożenia
    My po przeprowadzce będziemy mieć 6 km, teraz mamy 100m. Więc duża zmiana. Rozważam przeniesienie córki do innego przedszkola bliżej jeśli będzie taka potrzeba i dojazdy nas pochłoną. Bo autobusem będę miała ciężki dojazd o ile nie otworzą nowej linii. Niby coś w planach jest.
    Może rano będzie jeździła z mężem a ja będę ją odbierać. W połogu pewnie w obie strony mąż, będzie przez to już od 6.30 w przedszkolu, ale jakoś damy rade

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam synka w wieku żłobkowym ale daje dopiero za rok od września do przedszkola jak Basia będzie miała 9mcy bo boje się bomby biologicznej. Nie ukrywam, ze dla mnie chore dziecko to męka wiec już wole go w domu zdrowego niż w sumie w domu chorego + chora ja i niemowlę bo u nas bankowo by tak bylo…

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 18 września 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na wizycie. Mały ma 856g, wrócił do poprzecznej pozycji,ale mam się tym nie przejmować,bo ma sporo miejsca. Szyjka długa jak kosmos tak powiedział,bo ponad 5,5 cm,pytałam czy nie trzeba będzie zmienić albo odstawić po jakimś czasie luteiny,żeby szyjka mogła się skrócić,to mówił że gdzieś w okolicach donoszonej ciąży można,bo luteina nie wpływa na jej wydłużenie tylko ma zapobiegać nie skracaniu się jej, ona sama będzie wiedzieć kiedy ma zacząć sie robić miękka i przygotowywać do porodu.
    Nadal twierdzi,że nie robi zdjęć 4D,bo nie jest fotografem, dla niego są ważne czy dziecko się prawidłowo rozwija,więc w międzyczasie się wcisne do innego ginekologa i będę chciała zdjęcie oraz przepływy. Też zapytałam o przepływy to mówił,że na tym etapie nie robi,bo to za wcześnie a poza tym ciąża przebiega prawidłowo.
    Zmienił mi na Tardyferon i też mogę brać Sanprobi ibs na lepsze wchłanianie żelaza, mówił,że to może pomóc choć nie musi i wynik 11,1 i płytki krwi poniżej 150 nie są tragicznymi wynikami. Zobaczymy jak to będzie. Następna wizyta 9 października u niego

Wiewioora, Kasiastaraczka, kropeczek, _Hope, lukaszkowa, Giosiek, Dudka1997, Sto_krotka lubią tę wiadomość

Wysłany: 18 września 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Ojej to rzeczywiście będzie trochę komplikować sprawę,ale trzymam kciuki żebyście dali radę 🥰

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 18 września 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Ja dokładnie tak samo, trochę się dla mnie też mija z celem to, że mamy strumień wszystkich wątków. Nie sposob znaleźć tam podobne problemy lub tematy przydatne, jak np wyprawkowe... Jak o czymś napiszę, to odpisze mi tylko osoba, która akurat patrzy na czat, i umyka dużo wartości i mądrości, które płynęły od dziewczyn. Przykro, ale rozumiem, że tak wszystkim poza mną pasuje.
    Dlatego ja też raczej tutaj zaglądam. :))
    Jestem teraz na wyjeździe, gdzie telefon mam rzucony w kąt, dlatego też się nie odzywam, ale tulę Was wszystkie 😘
    Ja też tu jestem na bieżąco,ale większość jest na messanger i też mnie to juz męczy,a co dopiero jak pojawi się Bobo

Gdzie teraz jesteście? 🙂
    Jak szykowanie wyprawki?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 18 września 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    My po przeprowadzce będziemy mieć 6 km, teraz mamy 100m. Więc duża zmiana. Rozważam przeniesienie córki do innego przedszkola bliżej jeśli będzie taka potrzeba i dojazdy nas pochłoną. Bo autobusem będę miała ciężki dojazd o ile nie otworzą nowej linii. Niby coś w planach jest.
    Może rano będzie jeździła z mężem a ja będę ją odbierać. W połogu pewnie w obie strony mąż, będzie przez to już od 6.30 w przedszkolu, ale jakoś damy rade
    Oj trzeba będzie przetrwać połóg,a na wiosnę będzie już lepiej 😚
    Jeśli byście przenosili córeczkę do tego przedszkola bliżej to ile byście mieli?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 18 września 2023, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ja mam synka w wieku żłobkowym ale daje dopiero za rok od września do przedszkola jak Basia będzie miała 9mcy bo boje się bomby biologicznej. Nie ukrywam, ze dla mnie chore dziecko to męka wiec już wole go w domu zdrowego niż w sumie w domu chorego + chora ja i niemowlę bo u nas bankowo by tak bylo…
    I mój synek niby już by mógł iść do żłobka,ale jest ze mną w domu, później też zobaczymy czy pójdzie do przedszkola czy ten początek to będzie edukacja domowa plus jakieś zajęcia raz/dwa razy w tygodniu
    Oj ja też nie lubię gdy chorujemy
    Akurat teraz dopadł nas katar i jak już praktycznie zdrowa,ale synek widać że zmęczony tym
    Na szczęście szybko zareagowałam i na prawdę widać efekty
    Przy takim maluszku to też strach,bo często szpital zaraz

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 18 września 2023, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka to fajnie rośnie maluszek 🥰
    Oby teraz te wyniki się poprawiły

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 18 września 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ponad tydzień temu odstawiłam cyclogest i dziś idę na cytologię
    Wy już miałyście robioną?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ