Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
alex0806 wrote:Ja nie nadrabiam bo zwyczajnie za dużo tam wiadomości także chętnie będę pisać tu jak będzie z kim również
Ja się słabo czuje mimo, że do III trymestru jeszcze trochę. Dzisiaj mnie kłuje w pochwie i mam wrażenie że zaraz mi tam rękę wystawi dołem. W czwartek wizyta, mam nadzieję że z tą szyjką jest ok. Tyle że dopiero na 14 to dzień oczekiwania
W tym czasie wkrecilam się w News Amsterdam na Netflixie bo już wszystkie tasiemce pokończyłam
U mnie zawsze coś z tą szyjka i to już skrzywienie 🙄
Jak chcesz sobie pomóc, a już zwłaszcza głowie to np. na czas czytania pozycja łokciowo-kolankowa nawet na parę minut, fajnie odciąża.
Szybko zleci czas do wizyty i będziesz uspokojona ❤
A w ogóle mam podobnie jak chodzi o samopoczucie, ale to chyba kwestia wirusów żłobkowych, które syn przynosi 🙄 I w ogóle cukrów na czczo nie mogę ogarnąć i zdołowana jestem.... A to dopiero 22+6... co będzie pozniej 😭 czytałam, że infekcja moze podnosić cukier, a ja katar mam od 1,5 miesiaca niemal ciagle, ale to marne pocieszenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2023, 17:44
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
Aś_84 wrote:No cóż Dziewczyny, widzę, że ten wątek całkiem przeniósł się na inne platformy a tu życie zamarło. Życzę Wam zatem powodzenia i szczęśliwego grudnia ❤️ 👶🏼
Wracam na Udane IVF2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
alex0806 wrote:Ja nie nadrabiam bo zwyczajnie za dużo tam wiadomości także chętnie będę pisać tu jak będzie z kim również
Ja się słabo czuje mimo, że do III trymestru jeszcze trochę. Dzisiaj mnie kłuje w pochwie i mam wrażenie że zaraz mi tam rękę wystawi dołem. W czwartek wizyta, mam nadzieję że z tą szyjką jest ok. Tyle że dopiero na 14 to dzień oczekiwania
W tym czasie wkrecilam się w News Amsterdam na Netflixie bo już wszystkie tasiemce pokończyłam -
kropeczek wrote:Stokrotka to na kiedy masz termin?2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
Ja na messengerze często odnoszę się do ostatnich wiadomości, bo gdy chwilę nie odczytuję to nie jestem w stanie tego wszystkiego nadrobić. 😂
Tutaj była zupełna cisza, więc udzielałam się tam, ale chętnie będę zaglądać na forum 😉 na początku było tu bardzo fajnie.
I wydaje mi się, że tutaj było łatwiej ogarnąć wszystko, a na msg jest multum wiadomości i raczej takie luźne rozmowy, co też jest fajne, jak się ma czas.
Ja jutro mam wizytę i chyba do 19 jajko zniosę. 😂 Jestem bardzo ciekawa ile synuś już waży i ogólnie mam nadzieję, że będzie u nas w porządku, bo ostatnio naprawdę kiepsko się czuję. 🙏 No i z pewnością dostanę żelazo, bo morfologię mam bardzo kiepską. 😞 Porozmawiam też z lekarzem o tych twardnieniach brzucha, bo pierwszą ciążę z tego powodu miałam obstawioną luteiną.
Na jutrzejsze USG zabieram ze sobą męża i córeczkę. 🥰 Mam nadzieję, że synuś ładnie nam się pokaże.Kasiastaraczka, Sto_krotka, alex0806, Madeline lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Ja czuje się naprawdę dobrze prócz faktu, ze trudno mi już założyć buty👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
W tym czasie wkrecilam się w News Amsterdam na Netflixie bo już wszystkie tasiemce pokończyłam
Tu łatwiej mi ogarnąć
Dobrze, że masz wizytę niedługoSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja czasami też tu zaglądam zdziwiłam się dzisiaj widząc tyle nowych wiadomości, bo faktycznie w pewnym momencie przycichło.
Ja na messengerze cofam tylko trochę wiadomości, żeby zobaczyć z grubsza o czym była mowa, ale nie sposób nadrobić więc zazwyczaj włączam się w aktualny temat. Tak jak Hope pisze, tam rozmawiamy bardziej na luzie, o tym co tu i teraz, bardzo często tematy są powtarzane, bo nie sposób cokolwiek znaleźć, ale mając trochę wolnego z nudów fajnie z kims popisać jakby "na żywo"
_Hope, Madeline lubią tę wiadomość
-
Hope, trzymam kciuki za wizytę ✊
Ja też zaczynam mieć już problem z wiązaniem butów, depilacją 🤣 a jeszcze 3 miesiące 😱_Hope lubi tę wiadomość
-
O tak, ciężko się ogolić i ubrać skarpetki ;p i boje się aż na wagę stanąć. Bo coś czuję że będzie więcej kg niż z córką. Jednak większa dawka sterydu była, to też ma swój wpływ.
Jutro na 14 wizyta, jajko zniosę do tej pory
Dziś w nocy myślałam że mam jakiś atak bólu nerki. A to były jelita. Tak przesuwało się, bolało mnie właśnie na wysokości lewej nerki z tylu. Wiele godzin nie spalam. Ale czułam że się przesuwa to coś. Więc na bank w jelitach. I dziś po 2 dopiero przeszło 🤦SamiDe lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hej dziewczyny. Pozwólcie że do was dołączę
Termin mam na przełomie grudnia i stycznia. Stawiam bardziej na grudzień. To będzie moje 3 dziecko
Mam dwóch synków 5.5 i 4.5 roku. Teraz będzie dziewuszka 😍alex0806, Dudka1997, Wiewioora, _Hope, SamiDe, Kasiastaraczka, Sto_krotka, Malgo_93, Giosiek lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Ja też tu jestem na bieżąco,ale większość jest na messanger i też mnie to juz męczy,a co dopiero jak pojawi się Bobo
Gdzie teraz jesteście? 🙂
Jak szykowanie wyprawki?
Ale za to brzuszek się ładnie ujawnił, że ludzie juz sami potrafili zauważyć, żem w ciąży Nie wiem, czy to nie zasługa wysiadywania po tyle godzin, ale w sumie to spoko, że się podniósł i wyrósł, dla mnie jest w sam raz
Wyprawka leży odłogiem (chowam twarz w rękach), wróciliśmy w pon. wieczorem i widzę, że nie wyrabiam się teraz (!) Dziś zajrzałam do excelka wyprawkowego w końcu, zaczęłam go edytować dopasowując do siebie, ale to jest masa roboty jeszcze. Czuję się trochę osamotniona z tym tematem, bo lubiłam wyłapywać hinty od grupy no ale muszę sobie poradzić. Myślę, że postawię na plan minimum, tak też podpowiadają nam znajomi i fizjo, także najbliższy cel - wózek i fotelik do auta
Jakoś tak, jak po morzu wróciłam naładowana i z energią do działania, to teraz wróciłam zmęczona i śpiąca i z energią na socjal a nie sprzątanie i latanie po sklepach, olxach itp.
Cóż, byle Dżidżi nie wyskoczył za szybko z brzucha ani mnie nie unieruchomił, to się chyba wyrobię ^^
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:A ja ponad tydzień temu odstawiłam cyclogest i dziś idę na cytologię
Wy już miałyście robioną?Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Natash88 wrote:Chodzicie do szkoły rodzenia?
Ja zostaję tutaj, cenię sobie bardziej prywatność, plus nie chce utonąć w msgr newsfeedzie, a tam wrzuca się jednak dużo, krótkich wiadomości, to męczy.
Cieszę się, że tutaj trochę znajomych nicków wrociło Love, dziewczyny
Morelka, Dudka - super, że macie dobre wiadomości i wow, po tej wadze widać tak mocno ten rozjazd okołomiesięczny w terminach Ja jeszcze 9 dni muszę poczekać na wizytę, bo mój lekarz urlopuje, ale tak mi się zdaje , że te 700 g będzie Rośnie ostatnio i pływa z lewej do prawej, góry do dołu jak najęty ^^ Niesamowite to jest dla mnie.Dudka1997 lubi tę wiadomość
-
Ale się cieszę, że tyle osób tu wraca
Myślę sobie, że fb też nie jest przegrany, tylko jak dla mnie forma postów np. w danym temacie byłaby najlepsza i hashtagi.
No to zapytam, jak już się zbiera tu szanowne grono Czy Wy też macie jakby większą twarz? Ja u siebie widzę, że mi się oczka zmniejszyły xD Co prawda osoby, które mnie widzą, a nie znały, to mówią, że chyba nic nie przytyłam w ciąży, ale ja od początku czułam, że coś mi urosło, bo gula w gardle mi się jakby zrobiła i taki problem z mówieniem, jakbym spuchła, teraz z gadaniem mi lepiej, ale widzę po twarzy, żem większa, więc konkluzję mam, że przytyłam od twarzy aż po dupę . Nogi jeszcze ocalały. A jak u Was?
(Mam nadzieję, że teraz nie będziecie mieć wrażenia, że ja zaspamowałam całą stronę wątku xD i'm sorrryyyy - stęskniłam się )Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2023, 15:35
Kasiastaraczka, Malgo_93 lubią tę wiadomość
-
Madeline, jeśli chodzi o twarz to ja mam wrażenie, że to jedyna część ciała, która nie uległa zmianie 😂 poza tym, że jestem strasznie blada, ale to chyba wynik anemii.
Ja co pójdę do ginekologa czy diabetologa to pytają czy w ogóle tyję, a przecież mam dużą kulkę z przodu (mam największy brzuch z wszystkich dziewczyn, które pokazywały swoje brzuszki na msg 🙊🙈😱) i 10kg na plusie 😂🤦♀️
Ostatnio sama pytałam ginekologa czy sprawdzamy wagę (jeszcze wtedy nie miałam swojej w łazience 😂) to mi powiedział, że ja jestem taka szczupła, że nie ma czego sprawdzać. 😂🤣 A pielęgniarka w karcie ciąży zapisała mi zaniżoną wartość bo mi nie wierzyła, że aż tyle ważę.
Ciekawe co mi dziś powiedzą 😆
Madeline , Kasiastaraczka, Malgo_93 lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Cześć Dziewczyny 🙂 widzę, że życie wróciło na forum 😀. Ja mam kolejną wizytę w piątek 22.09. Do zeszłego piątku umierałam przez zgagę i mega refluks. Potrafiłam się zakrztusić tym co mi się ulewa we śnie i budzić się jakbym się topiła... nie mogłam spać, jeść czy nawet pić wody. Już byłam bez sił. Dostałam od internisty Contix (Pantoprazol 40) I jak ręką odjął. Zero dolegliwości, znów żyję. Zobaczymy co powie gin bo to niby w ciąży niezbyt wskazane ale internista sprawdzała w systemach i na jakiś swoich magicznych listach i wybrała to. Najwyżej zmniejszymy dawkę.
W pon zaczęliśmy szkołę rodzenia 😀Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
Invimed Poznań - 05.2022 ICSI 7 dojrzałych, 7 zapłodnionych, 5 blastek (3BA, 3x3BB z 5d, 1x3BB z 6d)
05.2022 ET 🍀 zostały ❄️❄️❄️❄️ - beta < 1
06.2022 FET + EG 2x 3BB z 5d zostają ❄️❄️
Beta 10dpt-15,5 mlU/ml, 12dpt-55,9 14dpt-53,5 😞 cb
08.2022 Diagnoza endo IV stopnia
12.2022 Operacja laparoskopowa endometriozy
28.03.2023 FET + EG 3BB z 5d i 3BB z 6d
03.04 6dpt ⏸️
Beta: 8dpt - 129 😍 prog 60; 10dpt - 231 🥰; 14dpt - 1083 💟; 18dpt - 5007 🩷; 24dpt - 22 020 💜; 35dpt - 105 005 💚
18.04 21dpt - CRL 2,6mm i migoczące ❤️
26.04 29dpt - słychać serduszko ❤️
CRL: 8+5 2,09cm, 10+5 3,94cm, 12+5 6,46cm, 14+1 8,48cm
01.06 NIFTY (z 10+6) ok! Chłopak 💙
19+0 ok 306g 💙
21+5 ok 463g, połówkowe ok👍
25+1 ok 946g 🙀
30+5 ok 1958g 🙉
38+0 ok 4000g 🐳
11.12.2023 19:18 👶🏻 Czaruś 4320g 60cm -
Fajnie że odżyło! Ja i tutaj i na Messengerze planuję się udzielać 🤍 jak wyjdzie się okaże bo przy mojej 3latce czasami jest bardzo ciężko. Teraz po przedszkolu jak wraca do domu staram się jak najwięcej uwagi jej poświęcać, zajmować różnymi rzeczami 💗
No i dopadł mnie ogromny stres jak ja sobie poradzę z dwójką ❕ Całymi dniami jestem sama, partner wraca późno, tu starszą do przedszkola wozić i odbierać, młodsza też pewnie noce nieprzespane będą 🥴 Zaczęłam się obawiać że nie podołam w roli matki♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina