X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2023, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Ale się cieszę, że tyle osób tu wraca <3 <3 <3
    Myślę sobie, że fb też nie jest przegrany, tylko jak dla mnie forma postów np. w danym temacie byłaby najlepsza :) i hashtagi.

No to zapytam, jak już się zbiera tu szanowne grono :D Czy Wy też macie jakby większą twarz? Ja u siebie widzę, że mi się oczka zmniejszyły xD Co prawda osoby, które mnie widzą, a nie znały, to mówią, że chyba nic nie przytyłam w ciąży, ale ja od początku czułam, że coś mi urosło, bo gula w gardle mi się jakby zrobiła i taki problem z mówieniem, jakbym spuchła, teraz z gadaniem mi lepiej, ale widzę po twarzy, żem większa, więc konkluzję mam, że przytyłam od twarzy aż po dupę :D . Nogi jeszcze ocalały. A jak u Was?

(Mam nadzieję, że teraz nie będziecie mieć wrażenia, że ja zaspamowałam całą stronę wątku xD i'm sorrryyyy - stęskniłam się <3)
    Mi każdy mówi że wyszczuplałam z twarzy ale tak na plus więc ja się tam cieszę 🤣🤣 widzę że te dodatkowe 3kg to idzie tylko w brzuch bo po innych częściach ciała nie zauważyłam żeby były większe;)

Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że się zrobiłam taka ulana. Ale niedawno dopiero odstawiłam steryd więc pewnie przez to. Brzuch to taka sporą kulka, ale widzę też na zdjęciach po rękach i twarzy że przytyłam. Aż się boje ile jutro waga pokaże 🤦

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medeline, może woda Ci się zatrzymała i masz twarz trochę opuchnięta? Ja tak miałam w pierwszej ciąży, ale znacznie później.
    Co do szkoły rodzenia,to ja zapisałam się do przychodni, która mam obok w bloku. Bardziej to takie spotkania, typu, mamy wymyślić zagadnienia, o których chcemy rozmawiać. Ze mną są tylko trzy dziewczyny, także nie ale indywidualnie. Po rozmowie, położna sprawdza puls dziecka.
    Ja wizytę mam w poniedziałek.

• RedTail_Rudzia Ekspertka

Wysłany: 20 września 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie .. zaraz napisze bo z jednej strony mam nerwa a z drugiej chce mi się płakać - normalnie typowo hormonalne mam dziś zachowanie

Rudzia ❤️
    preg.png
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka2019 wrote:
    Medeline, może woda Ci się zatrzymała i masz twarz trochę opuchnięta? Ja tak miałam w pierwszej ciąży, ale znacznie później.
    Co do szkoły rodzenia,to ja zapisałam się do przychodni, która mam obok w bloku. Bardziej to takie spotkania, typu, mamy wymyślić zagadnienia, o których chcemy rozmawiać. Ze mną są tylko trzy dziewczyny, także nie ale indywidualnie. Po rozmowie, położna sprawdza puls dziecka.
    Ja wizytę mam w poniedziałek.
    Być może, ale to mam praktycznie od początku ciąży. Ogólnie nikt z bliskich nie mówił,żeby widział bym przybrała,wszyscy mówią "promienieje aż",a że ja w ogóle twarz i ciało miałam raczej chude,to pewnie jest ten efekt co u mojej mamy, że więcej twarzy i wszyscy uważają, że lepiej wyglądam (bo już nie wychudzona 😜)

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc

Wysłany: 20 września 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem od czego zacząć - o tym że ktoś uderzył w lusterko i uciekł nie chce mi się wspominać
    Rozłożę chyba na kilka wiadomości..
    O tym że po wizycie na chwilę do action podejchalismy ( mój chciał walizkę z narzędziami kupić ) i kiedy Pani w kasie mnie zobaczyła to powiedziała by przejść do 2 klasy i ja kuleje na prawą nogę od tego leżenia - zanim kroki przeszłam to hmm taka stała przede mną proszę nie myśleć że kogoś dyskryminuje - stara gruba baba z tak rozlazła dupą że jak usłyszała kasa otwiera się prawie mnie przewróciła -- i za mną była młoda dziewczyna z mamą a jej mama mówi przepuść Panią w ciąży jest a ta stara raszpla odwróciła się zmierzyła mnie i bliżej kasy ( tam jak się kasuje ) jak już bym miała jej to ukraść ( zanim kasjerka podeszła)
    Nie wytrzymałam
    Poważnie nie dałam rady
    I używałam takich słów
    " Qrwa ja tu nie będę stać wychodzę na zewnątrz"
    I jak zombie wyszłam ze sklepu - on miał tylko jedną rzecz
    Zrobiła się taka malutka i jak siedziałam przed sklepem to zmieniła drogę

Rudzia ❤️
    preg.png
  • Patrycja 128 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin 23.12 w piątek mam wizytę u ginekologa stresuje sie,bo mam nieprzyjemne doświadczenia z ginekologami,a teraz też idę na NFZ. Do tego boje się,że dziecko będzie chore,ciągle widzę gdzieś wokół jakieś chore dzieci.

Wysłany: 20 września 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosiłam swoją gin by mi zrobiła zdjęcie - tak że widać cała postać Dzidziusia bo jako nieliczna nie mam takiego zdjęcia - no i mówie jej przy badaniu przypominam - a ta że już wszystko pomierzyła i zrobiła zdjęcia - nie wiem nie zrozumiała mnie chyba o co mi chodzi - po raz kolejny dostałam noge, brzuch , głowę od strony czubka - chyba złoże sobie puzzle ..
    Dziś mam jakiś gorszy dzień --- a wiem że jak mniejsze Bobo to lepiej widać całość dziecka .. od stopek do Buzi --- i może to głupie ale jak ktoś się mnie pyta a masz zdjęcie ? To mi się robi przykro - po prostu przykro - co mam pokazać mózg ? Żołądek? Nerkę ? Wiecie o co chodzi

Rudzia ❤️
    preg.png

Wysłany: 20 września 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale przejdę do kolejnej wiadomości już bardziej precyzyjne --
    Ogólnie to tak szyjka dalej 1 cm więc stoi w miejscu - zamknięta - wew i zew to jest dla mnie najważniejsze
    Skąd są bóle ? W moim przypadku ? Nie wiadomo - całkiem możliwe że po prostu promieniują - że Gdzieś Bąbel usiądzie i czuję to bardzo mocno - mówiłam że mam takie igiełki jakby w pochwie później linii blizny CC
    Moja wizyta zawsze zaczyna się od samolotu od sprawdzenia - więc mówi że nic złego się nie dzieje
    Że te bóle nie wpływają na szyjkę
    Mam wytrzymać minimum jeszcze 8 tyg. Czyli do 33 TC

Rudzia ❤️
    preg.png

Wysłany: 20 września 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I hmm co dalej ? Kolejna wizyta 18 października -
    Skąd się biorą też moje to że sinieją mi stopy - ze złego krążenia - wiem o tym - przecież leżę
    Mam na kolejną wizytę zrobić morfologię , mocz ogólny sama z siebie chyba zrobię posiew moczu

No i idziemy dalej - co z moim brzuchem że twardnieje ? Całkiem możliwe że dlatego że się codziennie nie wypróżniam - kazała mi na to brać Boldaloin ale hmm nie wysoką dawkę ponieważ hmm mogę dostać biegunki - co borykałam sie z nimi miesiąc temu
    Pytałam się jakie sytuację mogą spowodować że coś się dzieje - mówi że jest wszystko wporzadku raczej już nic nie powinno się dziać bo jest wszystko dobrze
    Mam dalej odpoczywać - odganiać czarne scenariusze - czyli mam głowę przemienić - oglądać seriale czytać książki czymkolwiek
    No i najprzyjemniejsza rzecz to hmm Dzidziuś już ma 740g!!!! A miesiąc temu 16 sierpnia ledwo 312 g
    Więc już prawie kilogramowy człowieczek 😘😘❤️
    Ah no i mam więcej pić wody - bo jak weszłam to powiedziała hmm weszła kobieta bez ciśnienia - moje ciśnienie to było 80-50 - a ona mierzy na słuchawkach
    Mówi ale w książeczce mam jedno ciśnienie 120 - a ja mówię pamięta Pani Dr - jak miałam 120 ciśnienia to miałam migrenę 🤣🙈
    Mówi że chyba zacznie książek pisać na temat moich objawów
    A hmm przytyly mi nogi więc pewnie będę mieć nowe rozstępy tam a na twarzy nic
    Aaaa no i dalej progesteron besins i luteine podjęzykową

Aaaa no i jak ten raszplon mnie zdenerwował to obok był Boboland i kupiłam kilka rzeczy dla siebie i dla Dzidziusia

Dudka1997, _Hope, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

Rudzia ❤️
    preg.png

Wysłany: 20 września 2023, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i najważniejsze te ognisko hipo coś co zawsze zapominam się nauczyć tej nazwy powoli zaczyna się wchłaniać .. już jest o wiele mniejsze jak było

Dudka1997, _Hope, Kasiastaraczka, Juśka88, Madeline , Malgo_93, Giosiek lubią tę wiadomość

Rudzia ❤️
    preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wizycie wszystko dobrze. 🥰 Oczywiście dostałam żelazo, bo wyniki kiepskie, ale poza tym wszystko ok.
    Synuś jest sporym bobasem 😊 przekroczył już 1kg 🥰
    i dziś dostałam super zdjęcie buźki. 😍🥰

Synuś zmienił ułożenie i teraz jest w pozycji poprzecznej 🙃 dlatego czuję takie wielkie rozpychanie.

Kolejna wizyta 17.10 i będzie to USG III trymestru.

Dudka1997, Morelka456, RedTail_Rudzia, alex0806, Kasiastaraczka, Madeline , Malgo_93 lubią tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2023, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedTail_Rudzia wrote:
    I hmm co dalej ? Kolejna wizyta 18 października -
    Skąd się biorą też moje to że sinieją mi stopy - ze złego krążenia - wiem o tym - przecież leżę
    Mam na kolejną wizytę zrobić morfologię , mocz ogólny sama z siebie chyba zrobię posiew moczu

No i idziemy dalej - co z moim brzuchem że twardnieje ? Całkiem możliwe że dlatego że się codziennie nie wypróżniam - kazała mi na to brać Boldaloin ale hmm nie wysoką dawkę ponieważ hmm mogę dostać biegunki - co borykałam sie z nimi miesiąc temu
    Pytałam się jakie sytuację mogą spowodować że coś się dzieje - mówi że jest wszystko wporzadku raczej już nic nie powinno się dziać bo jest wszystko dobrze
    Mam dalej odpoczywać - odganiać czarne scenariusze - czyli mam głowę przemienić - oglądać seriale czytać książki czymkolwiek
    No i najprzyjemniejsza rzecz to hmm Dzidziuś już ma 740g!!!! A miesiąc temu 16 sierpnia ledwo 312 g
    Więc już prawie kilogramowy człowieczek 😘😘❤️
    Ah no i mam więcej pić wody - bo jak weszłam to powiedziała hmm weszła kobieta bez ciśnienia - moje ciśnienie to było 80-50 - a ona mierzy na słuchawkach
    Mówi ale w książeczce mam jedno ciśnienie 120 - a ja mówię pamięta Pani Dr - jak miałam 120 ciśnienia to miałam migrenę 🤣🙈
    Mówi że chyba zacznie książek pisać na temat moich objawów
    A hmm przytyly mi nogi więc pewnie będę mieć nowe rozstępy tam a na twarzy nic
    Aaaa no i dalej progesteron besins i luteine podjęzykową

Aaaa no i jak ten raszplon mnie zdenerwował to obok był Boboland i kupiłam kilka rzeczy dla siebie i dla Dzidziusia
    Super że bobasek już taki duży 🥰

RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤

Wysłany: 21 września 2023, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochana za miłe słowa ❤️
    Gratuluje udanych wizyt ❤️
    Tym mamą co mają przed sobą życzę dużo zdrówka i samych dobrych wieści ❤️

Ps . Zapomniałam dodać, do tych moich wrażeń dziś ( ja już L4 mam do końca rozwiązania ciąży ) że po wystawieniu L4 20 sierpnia na drugi dzień ZUS postanowił mnie skontrolować 🤣🙈🤣🙈🤣 i moja doktuuur musiała całą moją dokumentację im wysłać 🙈🤣🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2023, 02:49

Rudzia ❤️
    preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asixxx wrote:
    Hej dziewczyny. Pozwólcie że do was dołączę ;)
    Termin mam na przełomie grudnia i stycznia. Stawiam bardziej na grudzień. To będzie moje 3 dziecko
    Mam dwóch synków 5.5 i 4.5 roku. Teraz będzie dziewuszka 😍
    Heej 🥰
    Wpisać Cię na pierwszą stronę z terminem i imieniem oraz kolejną wizyta?
    Super, że teraz będziecie mieć córeczkę 🥰

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2023, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedTail_Rudzia wrote:
    Dziękuję Kochana za miłe słowa ❤️
    Gratuluje udanych wizyt ❤️
    Tym mamą co mają przed sobą życzę dużo zdrówka i samych dobrych wieści ❤️

Ps . Zapomniałam dodać, do tych moich wrażeń dziś ( ja już L4 mam do końca rozwiązania ciąży ) że po wystawieniu L4 20 sierpnia na drugi dzień ZUS postanowił mnie skontrolować 🤣🙈🤣🙈🤣 i moja doktuuur musiała całą moją dokumentację im wysłać 🙈🤣🙈
    I mi juz wypisał L4 do 15 grudnia a termin porodu mam na 6 😁

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤

Wysłany: 21 września 2023, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline jak po pierwszych zajęciach na szkole rodzenia?
    Oj tak, polecam kogoś poznać kto będzie w podobnej sytuacji
    Mi pomagało to forum, dopiero na wiosnę wybralysmy się z koleżanką na forum na spacer do parku
    Ona bardziej doświadczona,bo to było jej 3 dziecko na ziemi,teraz oczekuje na czwarte,wiosenne,majowe 🥰
    Hmm ja też tak odczuwam, że gdy się zasiedze to ciężko jest mi cokolwiek zrobić
    Lubię planować i odhaczac rzeczy, które zrobiłam,to mnie napędza
    A wczoraj byliśmy z Tadziem na trzecim już spotkaniu chóru mam i nawet mój mąż zauważył, że dobrze mi to robi 🥰
    Ja zauważyłam, że i Tadziowi coraz bardziej się podoba, oswoił się z tym miejscem, uśmiecha się, tańczy. Na dzieci mało co zwraca uwagi, ale taki wiek, że nie potrzebuje jeszcze,by się z nimi bawić
    Ha ha ,ja na twarzy jakoś chyba bardzo nie przytyłam,ale ogólnie to tak, więcej pewnie jak w pierwszej ciąży,ale nic to

Madeline , alex0806 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 21 września 2023, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex trzymam kciuki za dzisiaj i dawaj znać,jak tam kilogramy 😁🥰

alex0806 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 21 września 2023, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja 128 wrote:
    Ja mam termin 23.12 w piątek mam wizytę u ginekologa stresuje sie,bo mam nieprzyjemne doświadczenia z ginekologami,a teraz też idę na NFZ. Do tego boje się,że dziecko będzie chore,ciągle widzę gdzieś wokół jakieś chore dzieci.
    Hmm,a co mówią wyniki badań i USG,masz jakieś podejrzenia? Chyba sobie coś dobijasz do głowy...
    Dolaczylas do nas? Bo jakoś nie kojarzę Cię

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 21 września 2023, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudka1997 wrote:
    I mi juz wypisał L4 do 15 grudnia a termin porodu mam na 6 😁
    Oo to tak można już na taki czas wypisać zwolnienie?
    Mój doktorek twierdzi, że co miesiąc trzeba,bo właśnie kontrole i takie inne...
    Ale fajnie, że już masz do 15 grudnia zwolnienie 🥰

Madeline lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ