X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2023, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Ale się cieszę, że tyle osób tu wraca <3 <3 <3
    Myślę sobie, że fb też nie jest przegrany, tylko jak dla mnie forma postów np. w danym temacie byłaby najlepsza :) i hashtagi.

No to zapytam, jak już się zbiera tu szanowne grono :D Czy Wy też macie jakby większą twarz? Ja u siebie widzę, że mi się oczka zmniejszyły xD Co prawda osoby, które mnie widzą, a nie znały, to mówią, że chyba nic nie przytyłam w ciąży, ale ja od początku czułam, że coś mi urosło, bo gula w gardle mi się jakby zrobiła i taki problem z mówieniem, jakbym spuchła, teraz z gadaniem mi lepiej, ale widzę po twarzy, żem większa, więc konkluzję mam, że przytyłam od twarzy aż po dupę :D . Nogi jeszcze ocalały. A jak u Was?

(Mam nadzieję, że teraz nie będziecie mieć wrażenia, że ja zaspamowałam całą stronę wątku xD i'm sorrryyyy - stęskniłam się <3)
    Mi każdy mówi że wyszczuplałam z twarzy ale tak na plus więc ja się tam cieszę 🤣🤣 widzę że te dodatkowe 3kg to idzie tylko w brzuch bo po innych częściach ciała nie zauważyłam żeby były większe;)

Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość

08.2022 💔🤰
    31.10. 2023 Marcelinka 🩷
    preg.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że się zrobiłam taka ulana. Ale niedawno dopiero odstawiłam steryd więc pewnie przez to. Brzuch to taka sporą kulka, ale widzę też na zdjęciach po rękach i twarzy że przytyłam. Aż się boje ile jutro waga pokaże 🤦

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medeline, może woda Ci się zatrzymała i masz twarz trochę opuchnięta? Ja tak miałam w pierwszej ciąży, ale znacznie później.
    Co do szkoły rodzenia,to ja zapisałam się do przychodni, która mam obok w bloku. Bardziej to takie spotkania, typu, mamy wymyślić zagadnienia, o których chcemy rozmawiać. Ze mną są tylko trzy dziewczyny, także nie ale indywidualnie. Po rozmowie, położna sprawdza puls dziecka.
    Ja wizytę mam w poniedziałek.

• RedTail_Rudzia Ekspertka

Wysłany: 20 września 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie .. zaraz napisze bo z jednej strony mam nerwa a z drugiej chce mi się płakać - normalnie typowo hormonalne mam dziś zachowanie

Rudzia ❤️
    preg.png
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka2019 wrote:
    Medeline, może woda Ci się zatrzymała i masz twarz trochę opuchnięta? Ja tak miałam w pierwszej ciąży, ale znacznie później.
    Co do szkoły rodzenia,to ja zapisałam się do przychodni, która mam obok w bloku. Bardziej to takie spotkania, typu, mamy wymyślić zagadnienia, o których chcemy rozmawiać. Ze mną są tylko trzy dziewczyny, także nie ale indywidualnie. Po rozmowie, położna sprawdza puls dziecka.
    Ja wizytę mam w poniedziałek.
    Być może, ale to mam praktycznie od początku ciąży. Ogólnie nikt z bliskich nie mówił,żeby widział bym przybrała,wszyscy mówią "promienieje aż",a że ja w ogóle twarz i ciało miałam raczej chude,to pewnie jest ten efekt co u mojej mamy, że więcej twarzy i wszyscy uważają, że lepiej wyglądam (bo już nie wychudzona 😜)

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc

Wysłany: 20 września 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem od czego zacząć - o tym że ktoś uderzył w lusterko i uciekł nie chce mi się wspominać
    Rozłożę chyba na kilka wiadomości..
    O tym że po wizycie na chwilę do action podejchalismy ( mój chciał walizkę z narzędziami kupić ) i kiedy Pani w kasie mnie zobaczyła to powiedziała by przejść do 2 klasy i ja kuleje na prawą nogę od tego leżenia - zanim kroki przeszłam to hmm taka stała przede mną proszę nie myśleć że kogoś dyskryminuje - stara gruba baba z tak rozlazła dupą że jak usłyszała kasa otwiera się prawie mnie przewróciła -- i za mną była młoda dziewczyna z mamą a jej mama mówi przepuść Panią w ciąży jest a ta stara raszpla odwróciła się zmierzyła mnie i bliżej kasy ( tam jak się kasuje ) jak już bym miała jej to ukraść ( zanim kasjerka podeszła)
    Nie wytrzymałam
    Poważnie nie dałam rady
    I używałam takich słów
    " Qrwa ja tu nie będę stać wychodzę na zewnątrz"
    I jak zombie wyszłam ze sklepu - on miał tylko jedną rzecz
    Zrobiła się taka malutka i jak siedziałam przed sklepem to zmieniła drogę

Rudzia ❤️
    preg.png
  • Patrycja 128 Koleżanka

Wysłany: 20 września 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin 23.12 w piątek mam wizytę u ginekologa stresuje sie,bo mam nieprzyjemne doświadczenia z ginekologami,a teraz też idę na NFZ. Do tego boje się,że dziecko będzie chore,ciągle widzę gdzieś wokół jakieś chore dzieci.

Wysłany: 20 września 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosiłam swoją gin by mi zrobiła zdjęcie - tak że widać cała postać Dzidziusia bo jako nieliczna nie mam takiego zdjęcia - no i mówie jej przy badaniu przypominam - a ta że już wszystko pomierzyła i zrobiła zdjęcia - nie wiem nie zrozumiała mnie chyba o co mi chodzi - po raz kolejny dostałam noge, brzuch , głowę od strony czubka - chyba złoże sobie puzzle ..
    Dziś mam jakiś gorszy dzień --- a wiem że jak mniejsze Bobo to lepiej widać całość dziecka .. od stopek do Buzi --- i może to głupie ale jak ktoś się mnie pyta a masz zdjęcie ? To mi się robi przykro - po prostu przykro - co mam pokazać mózg ? Żołądek? Nerkę ? Wiecie o co chodzi

Rudzia ❤️
    preg.png

Wysłany: 20 września 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale przejdę do kolejnej wiadomości już bardziej precyzyjne --
    Ogólnie to tak szyjka dalej 1 cm więc stoi w miejscu - zamknięta - wew i zew to jest dla mnie najważniejsze
    Skąd są bóle ? W moim przypadku ? Nie wiadomo - całkiem możliwe że po prostu promieniują - że Gdzieś Bąbel usiądzie i czuję to bardzo mocno - mówiłam że mam takie igiełki jakby w pochwie później linii blizny CC
    Moja wizyta zawsze zaczyna się od samolotu od sprawdzenia - więc mówi że nic złego się nie dzieje
    Że te bóle nie wpływają na szyjkę
    Mam wytrzymać minimum jeszcze 8 tyg. Czyli do 33 TC

Rudzia ❤️
    preg.png

Wysłany: 20 września 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I hmm co dalej ? Kolejna wizyta 18 października -
    Skąd się biorą też moje to że sinieją mi stopy - ze złego krążenia - wiem o tym - przecież leżę
    Mam na kolejną wizytę zrobić morfologię , mocz ogólny sama z siebie chyba zrobię posiew moczu

No i idziemy dalej - co z moim brzuchem że twardnieje ? Całkiem możliwe że dlatego że się codziennie nie wypróżniam - kazała mi na to brać Boldaloin ale hmm nie wysoką dawkę ponieważ hmm mogę dostać biegunki - co borykałam sie z nimi miesiąc temu
    Pytałam się jakie sytuację mogą spowodować że coś się dzieje - mówi że jest wszystko wporzadku raczej już nic nie powinno się dziać bo jest wszystko dobrze
    Mam dalej odpoczywać - odganiać czarne scenariusze - czyli mam głowę przemienić - oglądać seriale czytać książki czymkolwiek
    No i najprzyjemniejsza rzecz to hmm Dzidziuś już ma 740g!!!! A miesiąc temu 16 sierpnia ledwo 312 g
    Więc już prawie kilogramowy człowieczek 😘😘❤️
    Ah no i mam więcej pić wody - bo jak weszłam to powiedziała hmm weszła kobieta bez ciśnienia - moje ciśnienie to było 80-50 - a ona mierzy na słuchawkach
    Mówi ale w książeczce mam jedno ciśnienie 120 - a ja mówię pamięta Pani Dr - jak miałam 120 ciśnienia to miałam migrenę 🤣🙈
    Mówi że chyba zacznie książek pisać na temat moich objawów
    A hmm przytyly mi nogi więc pewnie będę mieć nowe rozstępy tam a na twarzy nic
    Aaaa no i dalej progesteron besins i luteine podjęzykową

Aaaa no i jak ten raszplon mnie zdenerwował to obok był Boboland i kupiłam kilka rzeczy dla siebie i dla Dzidziusia

Dudka1997, _Hope, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

Rudzia ❤️
    preg.png

Wysłany: 20 września 2023, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i najważniejsze te ognisko hipo coś co zawsze zapominam się nauczyć tej nazwy powoli zaczyna się wchłaniać .. już jest o wiele mniejsze jak było

Dudka1997, _Hope, Kasiastaraczka, Juśka88, Madeline , Malgo_93, Giosiek lubią tę wiadomość

Rudzia ❤️
    preg.png
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 20 września 2023, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po wizycie wszystko dobrze. 🥰 Oczywiście dostałam żelazo, bo wyniki kiepskie, ale poza tym wszystko ok.
    Synuś jest sporym bobasem 😊 przekroczył już 1kg 🥰
    i dziś dostałam super zdjęcie buźki. 😍🥰

Synuś zmienił ułożenie i teraz jest w pozycji poprzecznej 🙃 dlatego czuję takie wielkie rozpychanie.

Kolejna wizyta 17.10 i będzie to USG III trymestru.

Dudka1997, Morelka456, RedTail_Rudzia, alex0806, Kasiastaraczka, Madeline , Malgo_93 lubią tę wiadomość

2021 🩷
    2023 🩵
    07.2025 ⏸️🥹🤞

preg.png
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 20 września 2023, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedTail_Rudzia wrote:
    I hmm co dalej ? Kolejna wizyta 18 października -
    Skąd się biorą też moje to że sinieją mi stopy - ze złego krążenia - wiem o tym - przecież leżę
    Mam na kolejną wizytę zrobić morfologię , mocz ogólny sama z siebie chyba zrobię posiew moczu

No i idziemy dalej - co z moim brzuchem że twardnieje ? Całkiem możliwe że dlatego że się codziennie nie wypróżniam - kazała mi na to brać Boldaloin ale hmm nie wysoką dawkę ponieważ hmm mogę dostać biegunki - co borykałam sie z nimi miesiąc temu
    Pytałam się jakie sytuację mogą spowodować że coś się dzieje - mówi że jest wszystko wporzadku raczej już nic nie powinno się dziać bo jest wszystko dobrze
    Mam dalej odpoczywać - odganiać czarne scenariusze - czyli mam głowę przemienić - oglądać seriale czytać książki czymkolwiek
    No i najprzyjemniejsza rzecz to hmm Dzidziuś już ma 740g!!!! A miesiąc temu 16 sierpnia ledwo 312 g
    Więc już prawie kilogramowy człowieczek 😘😘❤️
    Ah no i mam więcej pić wody - bo jak weszłam to powiedziała hmm weszła kobieta bez ciśnienia - moje ciśnienie to było 80-50 - a ona mierzy na słuchawkach
    Mówi ale w książeczce mam jedno ciśnienie 120 - a ja mówię pamięta Pani Dr - jak miałam 120 ciśnienia to miałam migrenę 🤣🙈
    Mówi że chyba zacznie książek pisać na temat moich objawów
    A hmm przytyly mi nogi więc pewnie będę mieć nowe rozstępy tam a na twarzy nic
    Aaaa no i dalej progesteron besins i luteine podjęzykową

Aaaa no i jak ten raszplon mnie zdenerwował to obok był Boboland i kupiłam kilka rzeczy dla siebie i dla Dzidziusia
    Super że bobasek już taki duży 🥰

RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość

08.2022 💔🤰
    31.10. 2023 Marcelinka 🩷
    preg.png

Wysłany: 21 września 2023, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochana za miłe słowa ❤️
    Gratuluje udanych wizyt ❤️
    Tym mamą co mają przed sobą życzę dużo zdrówka i samych dobrych wieści ❤️

Ps . Zapomniałam dodać, do tych moich wrażeń dziś ( ja już L4 mam do końca rozwiązania ciąży ) że po wystawieniu L4 20 sierpnia na drugi dzień ZUS postanowił mnie skontrolować 🤣🙈🤣🙈🤣 i moja doktuuur musiała całą moją dokumentację im wysłać 🙈🤣🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2023, 02:49

Rudzia ❤️
    preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asixxx wrote:
    Hej dziewczyny. Pozwólcie że do was dołączę ;)
    Termin mam na przełomie grudnia i stycznia. Stawiam bardziej na grudzień. To będzie moje 3 dziecko
    Mam dwóch synków 5.5 i 4.5 roku. Teraz będzie dziewuszka 😍
    Heej 🥰
    Wpisać Cię na pierwszą stronę z terminem i imieniem oraz kolejną wizyta?
    Super, że teraz będziecie mieć córeczkę 🥰

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2023, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedTail_Rudzia wrote:
    Dziękuję Kochana za miłe słowa ❤️
    Gratuluje udanych wizyt ❤️
    Tym mamą co mają przed sobą życzę dużo zdrówka i samych dobrych wieści ❤️

Ps . Zapomniałam dodać, do tych moich wrażeń dziś ( ja już L4 mam do końca rozwiązania ciąży ) że po wystawieniu L4 20 sierpnia na drugi dzień ZUS postanowił mnie skontrolować 🤣🙈🤣🙈🤣 i moja doktuuur musiała całą moją dokumentację im wysłać 🙈🤣🙈
    I mi juz wypisał L4 do 15 grudnia a termin porodu mam na 6 😁

08.2022 💔🤰
    31.10. 2023 Marcelinka 🩷
    preg.png

Wysłany: 21 września 2023, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline jak po pierwszych zajęciach na szkole rodzenia?
    Oj tak, polecam kogoś poznać kto będzie w podobnej sytuacji
    Mi pomagało to forum, dopiero na wiosnę wybralysmy się z koleżanką na forum na spacer do parku
    Ona bardziej doświadczona,bo to było jej 3 dziecko na ziemi,teraz oczekuje na czwarte,wiosenne,majowe 🥰
    Hmm ja też tak odczuwam, że gdy się zasiedze to ciężko jest mi cokolwiek zrobić
    Lubię planować i odhaczac rzeczy, które zrobiłam,to mnie napędza
    A wczoraj byliśmy z Tadziem na trzecim już spotkaniu chóru mam i nawet mój mąż zauważył, że dobrze mi to robi 🥰
    Ja zauważyłam, że i Tadziowi coraz bardziej się podoba, oswoił się z tym miejscem, uśmiecha się, tańczy. Na dzieci mało co zwraca uwagi, ale taki wiek, że nie potrzebuje jeszcze,by się z nimi bawić
    Ha ha ,ja na twarzy jakoś chyba bardzo nie przytyłam,ale ogólnie to tak, więcej pewnie jak w pierwszej ciąży,ale nic to

Madeline , alex0806 lubią tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 21 września 2023, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex trzymam kciuki za dzisiaj i dawaj znać,jak tam kilogramy 😁🥰

alex0806 lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 21 września 2023, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja 128 wrote:
    Ja mam termin 23.12 w piątek mam wizytę u ginekologa stresuje sie,bo mam nieprzyjemne doświadczenia z ginekologami,a teraz też idę na NFZ. Do tego boje się,że dziecko będzie chore,ciągle widzę gdzieś wokół jakieś chore dzieci.
    Hmm,a co mówią wyniki badań i USG,masz jakieś podejrzenia? Chyba sobie coś dobijasz do głowy...
    Dolaczylas do nas? Bo jakoś nie kojarzę Cię

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png

Wysłany: 21 września 2023, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudka1997 wrote:
    I mi juz wypisał L4 do 15 grudnia a termin porodu mam na 6 😁
    Oo to tak można już na taki czas wypisać zwolnienie?
    Mój doktorek twierdzi, że co miesiąc trzeba,bo właśnie kontrole i takie inne...
    Ale fajnie, że już masz do 15 grudnia zwolnienie 🥰

Madeline lubi tę wiadomość

Trzecie Bobo w drodze ❤️
    Starania-1 cykl
    Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

preg.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ