Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiastaraczka wrote:A ja ponad tydzień temu odstawiłam cyclogest i dziś idę na cytologię
Wy już miałyście robioną?♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Ja miałam robiona cytologię na początku ciąży. Była okej. W poprzedniej ciąży tak samo, kolejna miałam robiona chyba na tej wizycie popołogowej? Już sama nie pamiętam.
Wstydzie przyznać, ale ja z wyprawki nie mam nic, zupełnie o tym nie myślę, nawet nie szukam. Fakt, że dużo rzeczy będę.miec po córce,bo w brzuchu też córka.w większych rzeczy mam do kupienia fotelik. Myślę, że na przywiezienie ubranek, które są u teściów, przebranie i uprasowanie mam jeszcze czas. Nowych póki co nic nie kupuje.
Jesteśmy w trakcie odświeżania mieszkania i tym jestem pochłonięta. Potem kolej na urządzenie pokoju córki, a potem, to już chyba urodzę 🤣Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
kropeczek wrote:Ja nie, a w ciąży się robi jakoś na tych późniejszych etapach? Ja wgl miałam ostatnią we wrześniu 2022 i ginekolog na początku ciąży mi nie robił bo mówił że tamta jeszcze jest ważna
Ja miałam ostatnią robioną w maju 2022, więc już był czasSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja cyto miałam w pierwszym trymestrze i nic póki co nie mówił doktor o powtórce.
Jeśli chodzi o przepływy to świta mi w głowie, ze są dwa rodzaje i na wizycie 26tc doktor sprawdzał jeden z nich a na ten drugi rodzaj mówił, ze jeszcze za szybko .
Wyprawkę mam na takie „must have” jakby się przydarzyła nagła sytuacja a w kolejnych tygodniach będę dokupować już mniej priorytetowe rzeczy.
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Kasiastaraczka wrote:Oj trzeba będzie przetrwać połóg,a na wiosnę będzie już lepiej 😚
Jeśli byście przenosili córeczkę do tego przedszkola bliżej to ile byście mieli?
Ja miałam ważna cytologię do sierpnia ale ginekolog już mi pobierał na początku drugiego trymestru jakoś czyli wczesniejKasiastaraczka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
lukaszkowa wrote:Ja cyto miałam w pierwszym trymestrze i nic póki co nie mówił doktor o powtórce.
Jeśli chodzi o przepływy to świta mi w głowie, ze są dwa rodzaje i na wizycie 26tc doktor sprawdzał jeden z nich a na ten drugi rodzaj mówił, ze jeszcze za szybko .
Wyprawkę mam na takie „must have” jakby się przydarzyła nagła sytuacja a w kolejnych tygodniach będę dokupować już mniej priorytetowe rzeczy.Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja miałam cytologię w czerwcu zeszłego roku i w tym roku gin mi jej nie powtarzał, tamta była ok.
Kropeczek, ja zwykle czekam 2 dni na wyniki posiewu, czasem 3. 2 dni to minimum to przez te 48h czekają czy coś wyrośnie 😜
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj miała wizytę moja córeczka waży już 1573g więc jest dużą kluseczką wszystko ogólnie dobrze, rośnie zdrowo ,wód płodowych dużo,Szyjka się nie skraca więc oby tak dalej następna wizyta 10 października i to będzie już usg 3 trymestru 😊
Kasiastaraczka, _Hope, Wiewioora, Morelka456, alex0806, Sto_krotka, RedTail_Rudzia, Giosiek, Madeline lubią tę wiadomość
-
Dudka1997 wrote:Ja dzisiaj miała wizytę moja córeczka waży już 1573g więc jest dużą kluseczką wszystko ogólnie dobrze, rośnie zdrowo ,wód płodowych dużo,Szyjka się nie skraca więc oby tak dalej następna wizyta 10 października i to będzie już usg 3 trymestru 😊
Super, że wszystko dobrze 🥰
Ja mam wizytę w piątek, będzie 28+4, ciekawe ile Heniutek ważySynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:O wow,już 1,5 kg 🥰
Super, że wszystko dobrze 🥰
Ja mam wizytę w piątek, będzie 28+4, ciekawe ile Heniutek ważyKasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Dudka1997 wrote:Ja dzisiaj miała wizytę moja córeczka waży już 1573g więc jest dużą kluseczką wszystko ogólnie dobrze, rośnie zdrowo ,wód płodowych dużo,Szyjka się nie skraca więc oby tak dalej następna wizyta 10 października i to będzie już usg 3 trymestru 😊
Dudka1997 lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Ja miałam cytologię w I trymestrze, bo poprzednia była już nieważna.
Co do wyprawki - trochę mam, ale zapał do zbierania opadł, bo utonelismy w powaznym remoncie fundamentów domu, tak więc czekam na drugą połowę października jak odzyskam spokój i zakończy się jedna gruba sprawa
Chodzicie do szkoły rodzenia?
Ja zostaję tutaj, cenię sobie bardziej prywatność, plus nie chce utonąć w msgr newsfeedzie, a tam wrzuca się jednak dużo, krótkich wiadomości, to męczy.
Btw, od jutra u mnie III trymestr - jak Wasze samopoczucie w III trymestrze? Ja na razie czuje się świetnie, liczę na moc organizmu do końca Czasami jestem bardziej rozlazła i śpiąca, ale uważam, że to kwestia wolnego. Osobiście - lubię siebie bardziej aktywną (jak za czasów pracy), mimo że tak długo czekałam na wolneWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2023, 14:30
Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość
-
Natash88 wrote:Ja miałam cytologię w I trymestrze, bo poprzednia była już nieważna.
Co do wyprawki - trochę mam, ale zapał do zbierania opadł, bo utonelismy w powaznym remoncie fundamentów domu, tak więc czekam na drugą połowę października jak odzyskam spokój i zakończy się jedna gruba sprawa
Chodzicie do szkoły rodzenia?
Ja zostaję tutaj, cenię sobie bardziej prywatność, plus nie chce utonąć w msgr newsfeedzie, a tam wrzuca się jednak dużo, krótkich wiadomości, to męczy.
Btw, od jutra u mnie III trymestr - jak Wasze samopoczucie w III trymestrze? Ja na razie czuje się świetnie, liczę na moc organizmu do końca Czasami jestem bardziej rozlazła i śpiąca, ale uważam, że to kwestia wolnego. Osobiście - lubię siebie bardziej aktywną (jak za czasów pracy), mimo że tak długo czekałam na wolne -
Ja idę dokładnie jutro na pierwsze spotkanie szkoły rodzenia choć to moja druga ciąża ale agenda jest fajna - chustonoszenie np. a to mi nigdy nie wychodziło i się zrażałam. Jest tez spotkanie z dietetykiem i fizjoterapeutka uroginekologiczna. Teraz tez spodziewam się dziewczynki a mam synka wiec pielęgnacja będzie inna itp. Idę, a co mi tam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2023, 16:03
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Natash my byliśmy na dwóch zajęciach szkoły rodzenia, kolejne przed nami,na razie chodzimy z naszym synkiem, który ma prawie 20 m-cy. Jest tam mile widziany i fajnie sobie tam radzi,uff
Ja chyba też wracam tu
Dla mnie grupa na fb jest ok, tak funkcjonowałam w pierwszej ciąży i po,teraz czasami też dziewczyny coś napiszą , łatwiej to ogarnąć
Messanger mnie przerasta
Wystarczyło, że wyjdziemy gdzieś na spacer,porobie coś w domu,pobawimy się i wiadomości jest od groma
A żeby nadrobić to... ciężko i dużo czasu pochłania
Wolę poczytać książkę czy np.porobic na drutach
Już czas zamówić nową wełnę i zrobić kocyk dla Heniutka
Mam nadzieję, że uporacie się z kłopotami fundamentowych i będziesz mogła na spokojnie zająć się wyprawką
Hi hi ja zaczęłam III trymestr wczoraj i jak na razie nie odczuwałam większych zmian 😁Madeline lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Linka2019 wrote:Pytanie do Mam, które już mają dzieci, kotr chodzą do żłobka/przedszkola. Czy przed porodem/po porodzie planujedzoe zatrzymać Wasze starsze pociechy w domu. Chodzi mi głównie o wirusy, choroby,. katary itd. Jeśli tak, to na jaki czas?2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
Ja nie nadrabiam bo zwyczajnie za dużo tam wiadomości także chętnie będę pisać tu jak będzie z kim również
Ja się słabo czuje mimo, że do III trymestru jeszcze trochę. Dzisiaj mnie kłuje w pochwie i mam wrażenie że zaraz mi tam rękę wystawi dołem. W czwartek wizyta, mam nadzieję że z tą szyjką jest ok. Tyle że dopiero na 14 to dzień oczekiwania
W tym czasie wkrecilam się w News Amsterdam na Netflixie bo już wszystkie tasiemce pokończyłamRedTail_Rudzia, Madeline lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵