Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
alex0806 wrote:Też mam cellulit, czuje się tak ciężko, ale mam nadzieję że po porodzie pójdzie jak z córką. Wtedy przy kp mocno schudłam, wyregulowane hormony też pozwoliły na utrzymanie wagi
Po stosunku mi się strasznie macica spina. Aż kłuje, chwilę muszę poleżeć, nie jest to przyjemne. Czasem w pochwie coś zakłuje też, zależy od pozycji. Ale ogólnie mam wrażenie od bardzo długiego czasu że mam wszystko spuchnięte na dole 🤦 wy też tak macie?
Aj czasem jak dochodzi do orgazmu to może się macica spiąć i to jest normalne - dlatego ja mam zakaz stosunku by nie dochodziło do tego - ale w normalnej ciąży jest to najbardziej normalne pojawia się endorfina (że szczęście ),oksytocyna (i to przez nią się spina macica )i jak nic dodatkowo się nie dzieje - to po prostu tak macica reaguje po stosunku jeśli ciąża jest zdrowa, wszystko jest wporzadku - to jest normalne hm możesz tak mieć pod wpływem hormonów że czujesz się bardziej opuchnięta - ponieważ krew inaczej krąży i jesteś wrażliwsza - dobrze jest zrobić siusiu przed stosunkiem - umyć się - później po też - można sobie przyłożyć nawet kostkę lodu bądź chłodniejszy prysznic - schłodzić broszkę że tak powiem i można też po wypić szklankę wody po by później też oddać siusiuWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2023, 22:49
-
Ja od czasu do czasu mam wrażenie opuchnięcia na dole,raz mniej,raz więcej
Właśnie czekam na pobranie krwi
Dziś m.in.ogtt
Anu5ia dziś Twoja wizyta -trzymamy kciuki 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2023, 07:33
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
To ekstra! Póki co,Kasia świetnie Ci idzie, bez anemii, bez cukrzycy - gratulacje (bo to widać Twoje starania z dietą 😄) oby tak dalej 👐
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
U mnie stresów ciąg dalszy. Wczoraj rano dowiedziałam się że tato miał wypadek. Nogi złamane, jest po jednej operacji, czeka go kolejna. Do tego mama ledwo wyszła ze szpitala. Z tego stresu dostałam wysokiego ciśnienia, bolał mnie brzuch, pojechałam do lekarza. Kazał jechać do szpitala więc pojechałam na IP ginekologiczną. Zbadali mnie, niby wszystko w porządku, wieczorem miałam jeszcze USG i mały ma prawie 700 g i wszystkie przepływy w normie. Dziś już ciśnienie niskie (nie odbieram telefonów od rodziców, przez męża się kontaktują). Ale jak mnie zbadali rano to się okazało że szyjka ma 4.5 cm ale zewnętrzne rozwarcie na dwa palce. Niby do obserwacji tylko i mnie wypisali, dostanę luteine, ale mam taki stres że nie wiem co ze sobą zrobić. To 23t5d dzisiaj.
Stresuje się bardzo. W ciąży z córką nie miałam problemów z szyjką. Wizyta u gina 21.09.RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:U mnie stresów ciąg dalszy. Wczoraj rano dowiedziałam się że tato miał wypadek. Nogi złamane, jest po jednej operacji, czeka go kolejna. Do tego mama ledwo wyszła ze szpitala. Z tego stresu dostałam wysokiego ciśnienia, bolał mnie brzuch, pojechałam do lekarza. Kazał jechać do szpitala więc pojechałam na IP ginekologiczną. Zbadali mnie, niby wszystko w porządku, wieczorem miałam jeszcze USG i mały ma prawie 700 g i wszystkie przepływy w normie. Dziś już ciśnienie niskie (nie odbieram telefonów od rodziców, przez męża się kontaktują). Ale jak mnie zbadali rano to się okazało że szyjka ma 4.5 cm ale zewnętrzne rozwarcie na dwa palce. Niby do obserwacji tylko i mnie wypisali, dostanę luteine, ale mam taki stres że nie wiem co ze sobą zrobić. To 23t5d dzisiaj.
Stresuje się bardzo. W ciąży z córką nie miałam problemów z szyjką. Wizyta u gina 21.09.
Przykre sytuacje Cię spotkały, bardzo stresujące.. Niech wracają szybko do zdrowia, a Tobie dużo sił i mocy kobiety w ciąży, wierzę, że uda Ci się złapać głęboki oddech i wszystko się ułoży tak, w swoim czasie,na spokojnie. 😘 -
alex0806 wrote:U mnie stresów ciąg dalszy. Wczoraj rano dowiedziałam się że tato miał wypadek. Nogi złamane, jest po jednej operacji, czeka go kolejna. Do tego mama ledwo wyszła ze szpitala. Z tego stresu dostałam wysokiego ciśnienia, bolał mnie brzuch, pojechałam do lekarza. Kazał jechać do szpitala więc pojechałam na IP ginekologiczną. Zbadali mnie, niby wszystko w porządku, wieczorem miałam jeszcze USG i mały ma prawie 700 g i wszystkie przepływy w normie. Dziś już ciśnienie niskie (nie odbieram telefonów od rodziców, przez męża się kontaktują). Ale jak mnie zbadali rano to się okazało że szyjka ma 4.5 cm ale zewnętrzne rozwarcie na dwa palce. Niby do obserwacji tylko i mnie wypisali, dostanę luteine, ale mam taki stres że nie wiem co ze sobą zrobić. To 23t5d dzisiaj.
Stresuje się bardzo. W ciąży z córką nie miałam problemów z szyjką. Wizyta u gina 21.09.
Kochanie trzymaj się cieplutko - najważniejsze byś nie miała rozwarcia wewnętrznego ❤️ oszczędzaj się , wypoczywaj wiem że jest Ci bardzo ciężko, tulę mocno Trzymaj się mi tam Skarbie 😘 -
Alex, życzę Twoim rodzicom szybkiego powrotu do zdrowia!
Nie wyobrażam sobie, jaki to dla Ciebie stres, ale najważniejsze, że nic poważnego im się nie stało.
Zupełnie nie znam się na sytuacji z szyjką, ale jeśli jest tak długa, to wydaje mi się, że jest bezpiecznie. Oby jak najszybciej wszystko wróciło do normy!!! ✊🍀✊🍀 -
Kasia, tak w ogóle to możesz mi wpisać kolejną wizytę, 4.10. Lekarz mówił, że to będzie jednocześnie zwykła wizyta i USG III trymestru 😉
-
Dawno mnie nie było. U dzidzi wszystko okej. U mnie znów bakterie w moczu i dostałam znowu antybiotyk. Nie wiem juz co mam robić żeby to się nie pojawiało... Mała uciska mi na pęcherz, kopie w niego, ja oddaje mocz małymi ilościami. Może jakiś urofizjo mi pomoże .
Następna wizyta 6 październikaRedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
Anu5ia wrote:Dawno mnie nie było. U dzidzi wszystko okej. U mnie znów bakterie w moczu i dostałam znowu antybiotyk. Nie wiem juz co mam robić żeby to się nie pojawiało... Mała uciska mi na pęcherz, kopie w niego, ja oddaje mocz małymi ilościami. Może jakiś urofizjo mi pomoże .
Następna wizyta 6 października
Łączę się z Tobą... u mnie też bakterie w moczu i antybiotyk. Pisałam już dziewczynom na messengerze, ale wiem, że nie wszystkie tam są lub nie mają tyle czasu by nadrobić. Do tego skrócona szyjka z 44 na 25mm, prawdopodobnie przez tą infekcję. Podwyższone ciśnienie, no i skurcze macicy też przez infekcję prawdopodobnie. Jutro wracam na kontrolne usg. -
SamiDe wrote:Łączę się z Tobą... u mnie też bakterie w moczu i antybiotyk. Pisałam już dziewczynom na messengerze, ale wiem, że nie wszystkie tam są lub nie mają tyle czasu by nadrobić. Do tego skrócona szyjka z 44 na 25mm, prawdopodobnie przez tą infekcję. Podwyższone ciśnienie, no i skurcze macicy też przez infekcję prawdopodobnie. Jutro wracam na kontrolne usg.
Ja zaglądam jedynie na forum i czasem na Facebooka, także nawet nie wiem jak bardzo nie jestem na bieżąco 🤦♀️ Zaraz go sobie zainstaluję 😅
SamiDe, daj koniecznie znać, co powie Ci lekarz na wizycie. Mam nadzieję, że skracanie się zatrzyma i nie będziesz musiała wprowadzać dodatkowych środków zapobiegawczych. 🍀✊🍀✊SamiDe lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a od dawna piszecie na Messengerze? Bo ja już od godziny przewijam wiadomości do początku konwersacji, a jestem dopiero na 30 sierpnia 😅
-
Giosiek wrote:Dziewczyny, a od dawna piszecie na Messengerze? Bo ja już od godziny przewijam wiadomości do początku konwersacji, a jestem dopiero na 30 sierpnia 😅
Giosiek lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
No cóż Dziewczyny, widzę, że ten wątek całkiem przeniósł się na inne platformy a tu życie zamarło. Życzę Wam zatem powodzenia i szczęśliwego grudnia ❤️ 👶🏼
Wracam na Udane IVF
Invimed Poznań - 05.2022 ICSI 7 dojrzałych, 7 zapłodnionych, 5 blastek (3BA, 3x3BB z 5d, 1x3BB z 6d)
05.2022 ET 🍀 zostały ❄️❄️❄️❄️ - beta < 1
06.2022 FET + EG 2x 3BB z 5d zostają ❄️❄️
Beta 10dpt-15,5 mlU/ml, 12dpt-55,9 14dpt-53,5 😞 cb
08.2022 Diagnoza endo IV stopnia
12.2022 Operacja laparoskopowa endometriozy
28.03.2023 FET + EG 3BB z 5d i 3BB z 6d
03.04 6dpt ⏸️
Beta: 8dpt - 129 😍 prog 60; 10dpt - 231 🥰; 14dpt - 1083 💟; 18dpt - 5007 🩷; 24dpt - 22 020 💜; 35dpt - 105 005 💚
18.04 21dpt - CRL 2,6mm i migoczące ❤️
26.04 29dpt - słychać serduszko ❤️
CRL: 8+5 2,09cm, 10+5 3,94cm, 12+5 6,46cm, 14+1 8,48cm
01.06 NIFTY (z 10+6) ok! Chłopak 💙
19+0 ok 306g 💙
21+5 ok 463g, połówkowe ok👍
25+1 ok 946g 🙀
30+5 ok 1958g 🙉
38+0 ok 4000g 🐳
11.12.2023 19:18 👶🏻 Czaruś 4320g 60cm