X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś też wizyta Giosiek, trzymamy kciuki 😚

Madeline , Malgo_93, Giosiek lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 21 września 2023, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia Ty to masz te przygody....
    Ta sytuacja ze sklepu...ech..przykre tooo
    Cieszę się, że Bobasek rośnie,to bardzo ważne,i że szyjka się trzyma 🥰
    O matko i jeszcze ta kontrola...

RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 21 września 2023, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy dziś 4 rocznicę ślubu ❤️
    Pójdziemy sobie popołudniu na obiadek,ale z synkiem,bo nie mamy z kim zostawić
    O 14 mam wizytę u fizjo

A jutro zaplanowalysmy z koleżanką wyjście z dziećmi do zoo 😁

Morelka456, Madeline , alex0806, lukaszkowa, _Hope, Wiewioora, Dudka1997, RedTail_Rudzia, Malgo_93, Giosiek lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dużo miłości na kolejne lata ;)

Ja mam wizytę dopiero o 14. Na razie chilli, ostatni dzień przed weekendem bo jutro mam córkę w domu. Na 9.30 idziemy do alergologa to taka godzina że zanim wrócimy to już jej nie zaprowadzę

Byle dzisiaj się okazało że jest wszystko dobrze, że szyjka się wcale nie rozwiera. To dużo mi da na głowę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2023, 08:20

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia, a z tym zdjęciem USG to nie jest tak, że już się dziecko nie mieści na jednym obrazie po prostu?
    Ja ostatnio jak po połówkowych dostałam tylko głowę, to trochę fajnie,a trochę było mi szkoda,ale jak wczoraj na szkołę rodzenia zauważyłam też takie fragmentaryczne (nawet trochę przypominało moje😉),to mi się miło zrobiło. No chyba,że faktycznie masz mózg sam,a nie główkę,to trochę dziwniej 🤔

Super, że pozostałe rzeczy się u Ciebie normują ☺️

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka,
    Słodkiej rocznicy i pięknego rozwijania relacji, dużo czasu dla Was 🧡🧡🧡🥰

Zaraz lecę na jogę dla ciężarnych -pierwsze zajęcia 😁 więc napiszę krótko.
    Szkoła rodzenia - spoko, cieszę się,że mówią te same rzeczy,które słyszałam jako najbardziej aktualne,więc mam spójność ☺️
    Spotkałam dziewczynę, którą poznałam przy zapisach i się zagadalysmy, a cała reszta to uciekła od razu,ale zobaczę,może z czasem się zintegruje grupa (?) . Już jest bardzo pomocny kontakt z nią, więc super ☺️

U fizjo sprawdzasz jakiś konkretny temat,czy ogólnie?

Pięknego dnia wszystkim i udanych wizyt 🧡

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)

Wysłany: 21 września 2023, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Kasia dużo miłości na kolejne lata ;)

Ja mam wizytę dopiero o 14. Na razie chilli, ostatni dzień przed weekendem bo jutro mam córkę w domu. Na 9.30 idziemy do alergologa to taka godzina że zanim wrócimy to już jej nie zaprowadzę

Byle dzisiaj się okazało że jest wszystko dobrze, że szyjka się wcale nie rozwiera. To dużo mi da na głowę..
    Dziękuje 🥰
    Ja jutro mam wizytę dopiero na 20,chyba jajooo zniosę,ale dzień mi szybko zleci,bo jedziemy na wycieczkę
    Tak,oby tylko wszystko było dobrze 🥰

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 21 września 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Kasiastaraczka,
    Słodkiej rocznicy i pięknego rozwijania relacji, dużo czasu dla Was 🧡🧡🧡🥰

Zaraz lecę na jogę dla ciężarnych -pierwsze zajęcia 😁 więc napiszę krótko.
    Szkoła rodzenia - spoko, cieszę się,że mówią te same rzeczy,które słyszałam jako najbardziej aktualne,więc mam spójność ☺️
    Spotkałam dziewczynę, którą poznałam przy zapisach i się zagadalysmy, a cała reszta to uciekła od razu,ale zobaczę,może z czasem się zintegruje grupa (?) . Już jest bardzo pomocny kontakt z nią, więc super ☺️

U fizjo sprawdzasz jakiś konkretny temat,czy ogólnie?

Pięknego dnia wszystkim i udanych wizyt 🧡
    Dziękuję 😚
    U nas na szkole też raczej każdy się rozchodzi do domów
    Ale wystarczy jedna taka koleżanka 🥰
    Ooo nowe zajęcia czy już chodziłaś?
    Ja idę z moimi mięśniami gruszkowatymi przede wszystkim,a ogólnie to może już zacznie przygotowywać mnie do porodu

Miłego dnia 🥰

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj tez byłam na szkole i dotarło do mnie jak obuchem w twarz, ze niewiele nam zostało…

Kasiu kolejnych lat pięknego małżeństwa <3
    Cieszę się dziewczyny, ze u wszystkich do przodu - na razie wszystko oki u wszystkich, żadna nie leży w szpitalu, git :)

Kasiastaraczka, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Patrycja 128 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Hmm,a co mówią wyniki badań i USG,masz jakieś podejrzenia? Chyba sobie coś dobijasz do głowy...
    Dolaczylas do nas? Bo jakoś nie kojarzę Cię
    Nie. Bardziej sobie wbijam. Nie dołączyłam jestem tu nowa,ale chce dołączyć jak to zrobić?

• Linka2019 Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia trafiłaś na jakąś chamską babę. A z tymi zdjęciami, to jest właśnie tak, jak napisała Medeline, że niż dziecko jest za duże, aby zrobić zdjęcie. Jak się urodzi, to zrobisz zdjęć ile będziesz chciała 😊 ja w pierwszej ciąży robiłam zdjęcia brzucha jak rośnie chyba co miesiąc na pamiątek. Teraz nie mam czasu. 😔

• _Hope Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, dużo dużo miłości na kolejne lata. 🥰💕

Alex, trzymam kciuki za wizytę. ✊🍀 Oby z szyjką było wszystko w porządku. ✊

Rudzia, wydaje mi się, że na tym etapie ciąży nie da się już zrobić zdjęcia, na którym będzie widać całego bobasa 🤔 ja już dawno takiego nie miałam 😉
    I współczuję Ci tych niemiłych przygód.. 🤗🤗🤗

Super, że chodzicie już do szkoły rodzenia i na inne zajęcia dla kobiet w ciąży. 🥰

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ciąża to wielki stres, bo co chwilę coś dziwnie boli, coś ciągle niepokoi i gdzieś z tyłu głowy mam myśli oby tym razem nie było takich problemów jak w ciąży z córką... 😞
    Ale po wczorajszej wizycie jestem bardzo szczęśliwa.🥰 Nie ma żadnego rozwarcia ani innych większych problemów. Mam się nie przemęczać to brzuch nie powinien twardnieć. I dostałam takie cudne zdjęcie maluszka, że nie mogę się na nie napatrzeć. 🥰🙈

Synuś jest sporo większy od córci, bo ona na tym etapie ciąży była zaledwie na 27 centylu, a Wojtuś jest na 77 😲

alex0806, Madeline , Kasiastaraczka, Nattttal, RedTail_Rudzia, Giosiek lubią tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia, ale do domu Ci nie przyszli na kontrolę? Ja się w ogóle zaczęłam zastanawiać czy na L4 możemy iść na wybory....
    Kasia wszystkiego najlepszego !!❤️
    Kciuki za dzisiejsze wizyty!! ❤️
    Dziewczyny podsyłam listę wyprawkową - coś byście dodały, odjęły?
    https://www.mamalekarz.pl/wp-content/uploads/2017/02/Wyprawka-MamaLekarz.pdf

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 21 września 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Dziękuję 😚
    U nas na szkole też raczej każdy się rozchodzi do domów
    Ale wystarczy jedna taka koleżanka 🥰
    Ooo nowe zajęcia czy już chodziłaś?
    Ja idę z moimi mięśniami gruszkowatymi przede wszystkim,a ogólnie to może już zacznie przygotowywać mnie do porodu

Miłego dnia 🥰
    Pierwszy raz byłam. Ale nie będę chodzić, prowadząca niecierpliwa, nieempatyczna, opowiadała mi tylko, że nie mam siły i że wszystko robię źle,nawet relaksację i odkładanie wałka 🙈. Wróciłam do domu, wypłakałam mężowi w ramię i będę szukać czegoś innego. Szkoda,bo blisko,pora fajna, bardzo się cieszyłam na nie, ale nie będę chodzić do osoby, która odbiera mi siły psychiczne...

A z tym chórem to Ci mega zazdroszczę! Ja chciałam iść na zajęcia dla kobiet z brzuszkami, gdzie miałyśmy też śpiewać,ale w dniu zajęć dowiedziałam się,że są poza miastem w takiej malutkiej miejscowości, więc zrezygnowałam. Nie byłam też mocno przekonana do jakości tych spotkań, także no...;) będę się karmić inaczej :)

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)

Wysłany: 21 września 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ja wczoraj tez byłam na szkole i dotarło do mnie jak obuchem w twarz, ze niewiele nam zostało…

Kasiu kolejnych lat pięknego małżeństwa <3
    Cieszę się dziewczyny, ze u wszystkich do przodu - na razie wszystko oki u wszystkich, żadna nie leży w szpitalu, git :)
    noo, leci nam ten czas, a w drugiej ciąży to już w ogóle... chciałam świętować studniówkę do porodu, a jak się ocknęłam to już zostało 92 dni wtedy, więc noooo :D

dziękuję :*

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 21 września 2023, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja 128 wrote:
    Nie. Bardziej sobie wbijam. Nie dołączyłam jestem tu nowa,ale chce dołączyć jak to zrobić?
    myślę, że powinnaś zmienić myślenie :)
    kiedyś żonie naszego kolegi lekarz powiedział wprost, że to ona powinna zacząć się leczyć (terapia), a nie wmawiać dziecku choroby, bo wszystko było ok
    przepraszam za taki przykład, ale wiadomo, że każda z nas martwi się, ważne żeby te myśli nie dominowały
    już w ciąży można mieć depresję poporodową-powinnaś zwrócić się o pomoc do psychologa, po porodzie może nie być lepiej

przedstaw nam się, napisz na kiedy masz termin-chcesz żebym wpisała Cię na pierwszą stronę? zobacz sobie jak to wygląda
    zapraszamy :)

Madeline , SamiDe, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 21 września 2023, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka2019 wrote:
    Rudzia trafiłaś na jakąś chamską babę. A z tymi zdjęciami, to jest właśnie tak, jak napisała Medeline, że niż dziecko jest za duże, aby zrobić zdjęcie. Jak się urodzi, to zrobisz zdjęć ile będziesz chciała 😊 ja w pierwszej ciąży robiłam zdjęcia brzucha jak rośnie chyba co miesiąc na pamiątek. Teraz nie mam czasu. 😔
    ojaaaaa, mam tak samo-w pierwszej ciąży comiesięczne zdjęcie, a teraz przegapiłam studniówkę :D i w ogóle nie ogarniam jak te tygodnie szybko lecą :P

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 21 września 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Kasiu, dużo dużo miłości na kolejne lata. 🥰💕

Alex, trzymam kciuki za wizytę. ✊🍀 Oby z szyjką było wszystko w porządku. ✊

Rudzia, wydaje mi się, że na tym etapie ciąży nie da się już zrobić zdjęcia, na którym będzie widać całego bobasa 🤔 ja już dawno takiego nie miałam 😉
    I współczuję Ci tych niemiłych przygód.. 🤗🤗🤗

Super, że chodzicie już do szkoły rodzenia i na inne zajęcia dla kobiet w ciąży. 🥰
    dziękuję :*

a powiedz jeszcze jakie żelazo dostałaś?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 21 września 2023, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Dla mnie ciąża to wielki stres, bo co chwilę coś dziwnie boli, coś ciągle niepokoi i gdzieś z tyłu głowy mam myśli oby tym razem nie było takich problemów jak w ciąży z córką... 😞
    Ale po wczorajszej wizycie jestem bardzo szczęśliwa.🥰 Nie ma żadnego rozwarcia ani innych większych problemów. Mam się nie przemęczać to brzuch nie powinien twardnieć. I dostałam takie cudne zdjęcie maluszka, że nie mogę się na nie napatrzeć. 🥰🙈

Synuś jest sporo większy od córci, bo ona na tym etapie ciąży była zaledwie na 27 centylu, a Wojtuś jest na 77 😲
    kurcze ja też teraz jakoś bardziej się martwię, jednak pierwsza ciąża to taka niewiadoma
    boję się, że znowu zacznie się wcześniej albo tak już...czasami mam takie myśli jak mi twardnieje brzuch
    na szczęście lekarz uspokaja i szyjka długa
    widziałam zdjęcie Wojtusia, cudny chłopczyk :)
    ooo to kawał chłopa z Wojciecha :D

_Hope lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ