Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam nowe dziewczyny! Fajnie, że jesteście 😊
Cieszę się, że same pozytywne wiadomości z badań.. ja czekam z niecierpliwością na jutrzejsze ponowne połówkowe.. mam nadzieję, że pięknie niuńka rośnie 😊
Co do wagi, to powiem Wam, że moja mama urodziła w 27tc, mój brat urodził się z wagą 1350gr. Mówili, że był bardzo duży, bo zazwyczaj wczesniaki w tym tygodniu rodzą się z wagą ok 950gr Gdyby mama dociągnęła do tp podejrzewają, że młody miałby grubo ponad 4kg 😁Kasiastaraczka, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość
-
Chwilę nie zaglądałam na forum a tutaj też piszecie 😉
U nas zrobiło się już bardzo jesiennie 🍂 to tylko uświadamia mi, że do spotkania z maleństwem jest coraz mniej czasu. 🥰
SamiDe, mocno trzymam kciuki za jutrzejsze badanie. Mam nadzieję, że dzidziuś pięknie rośnie i że czekają Cię same dobre wieści. ✊🍀
Jeśli chodzi o wagę, to oczywiście jest to tylko szacunek 😉
Moja córcia wg prognoz dwa tygodnie przed porodem miała prawie 3kg, a urodziła się kruszynka 2500g. Po prostu była długą chudzinką. 😉 Synek teraz jest niemal identyczny co córcia na tym etapie, więc spodziewam się raczej małego bobasa.SamiDe, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Kasiastaraczka, możesz wpisać imię naszej kruszynki na pierwszej stronie 😊 można powiedzieć, że mąż prawie przekonany, jeszcze chwila i będzie urobiony 😂 Będzie Nelcia 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2023, 17:40
Kasiastaraczka, _Hope, RedTail_Rudzia, Giosiek, Morelka456, Dudka1997 lubią tę wiadomość
-
kropeczek wrote:Samide też chciałam Nele 🥲 ale mój za Chiny nie chce się zgodzić
Mój też na początku od razu powiedział "nie ma mowy", ale z biegiem czasu, mydliłam mu głowę, sam mówił, że przeglądał imiona i nic mu się bardzo nie podobało, więc cóż... 🤣Kasiastaraczka, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:SamiDe, Kropeczek trzymamy kciuki za wizyty 🥰
U nas wszystko ok, te ognisko nadal jest, ale mówiła, żeby się nie martwić, czasami to się zdarza, taka jest fizjologia ludzka, a że to ognisko nie ma wpływu na pracę i budowę serduszka, to ona jest spokojna, po prostu obserwować.
Mała waży 654gr, jest na 25 centylu, jak to pani doktor powiedziała, na świecie są ludzie drobniejsi i więksi, tak jak i bobasy jeśli jakikolwiek płód sie mieści między 10, a 90 centylem to jest to całkowicie normalne martwił mnie też kręgosłup, bo w Polsce nie udało się dobrze zobaczyć przez ułożenie, ale udało się sprawdzić i wszystko jest ok. Generalnie mała była bardzo ruchliwa, kopała i się wierciła, usg zaczęła mi robić studentka, bo to szpital uniwersytecki, aż w końcu oddała "paleczke" pani doktor ze śmiechem, że nie da rady złapać tego co trzeba 😂 mała wiercipięta 😁
Widziałam w pewnym momencie pięknie profil dzidzi i bylo widać jak połyka wody płodowe, a potem pcha piąstkę do buzi 🥰 az mi lezka poleciała. Generalnie uspokoiło mnie te drugie polowkowe, ten pan doktor co robil mi w Polsce był bardzo profesjonalny, przez to malo empatyczny i niewiele mi wytłumaczył.. ciesze sie, ze powtórzyłam to badanie😊
Jutro krzywa.. proszę trzymac kciuki 😉
Fota dzidzi 🥰
https://zapodaj.net/plik-abIjNtDkqvWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 14:40
Dudka1997, Giosiek, Morelka456, Kasiastaraczka, _Hope, alex0806, Wiewioora, Sto_krotka, RedTail_Rudzia, Madeline lubią tę wiadomość
-
SamiDe wrote:U nas wszystko ok, te ognisko nadal jest, ale mówiła, żeby się nie martwić, czasami to się zdarza, taka jest fizjologia ludzka, a że to ognisko nie ma wpływu na pracę i budowę serduszka, to ona jest spokojna, po prostu obserwować.
Mała waży 654gr, jest na 25 centylu, jak to pani doktor powiedziała, na świecie są ludzie drobniejsi i więksi, tak jak i bobasy jeśli jakikolwiek płód sie mieści między 10, a 90 centylem to jest to całkowicie normalne martwił mnie też kręgosłup, bo w Polsce nie udało się dobrze zobaczyć przez ułożenie, ale udało się sprawdzić i wszystko jest ok. Generalnie mała była bardzo ruchliwa, kopała i się wierciła, usg zaczęła mi robić studentka, bo to szpital uniwersytecki, aż w końcu oddała "paleczke" pani doktor ze śmiechem, że nie da rady złapać tego co trzeba 😂 mała wiercipięta 😁
Widziałam w pewnym momencie pięknie profil dzidzi i bylo widać jak połyka wody płodowe, a potem pcha piąstkę do buzi 🥰 az mi lezka poleciała. Generalnie uspokoiło mnie te drugie polowkowe, ten pan doktor co robil mi w Polsce był bardzo profesjonalny, przez to malo empatyczny i niewiele mi wytłumaczył.. ciesze sie, ze powtórzyłam to badanie😊
Jutro krzywa.. proszę trzymac kciuki 😉
Fota dzidzi 🥰
https://zapodaj.net/plik-abIjNtDkqv
Ale piękne zdjęcie!!!! ☺️❤️
Cudownie, że drugie połówkowe Cię uspokoiły 😊
Najważniejsze, że córeczka mieści się w normach wzrostu i wagi. A to, że jest zmniejsza, to może dzięki temu będziesz miała łatwiejszy poród 😉SamiDe lubi tę wiadomość
-
SamiDe, cudownie, że dzisiejsza wizyta Cię uspokoiła 🥰 piękne zdjęcie malutkiej 😍
Wiadomo, że urodzimy różnej wielkości bobasy, najważniejsze, że wszystko mieści się w normach! 🥰
Trzymam kciuki za krzywą! ✊SamiDe lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Super, że wizyta się udała, teraz możesz być spokojna 😊
My też nie możemy się zdecydować co do imienia, tragedia 🤣🤣
Jutro krzywa cukrowa, ciekawe jak będzie 😱SamiDe lubi tę wiadomość
-
Hmm Kochana pięknie ! Więc jednak mnie też nie oklamali - że te ognisko nie ma wpływu na pracę serduszka ale zawsze warto posłuchać innej osoby, innego lekarza i co on też myśli na ten temat i że też trzeba je obserwować i się nie stresować nim !
Super że wszystko wporzadku ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 09:18
SamiDe lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Madeline a co u Was? 🥰Dawno Cię nie było tu i na grupie fb
U nas dobrze, młody straumatyzowany po 3usg w ciągu dnia przez kolejny tydzień się nie ruszał 🫣 Ale potem wrócił do siebie i to fajne, że można go tak poznać (lub wyobrazić) trochę z charakteru po tym, jak się rusza i kiedy....
Zauważam jego stałe pory aktywności i to jest też fajne
A u nas intensywnie, zagraliśmy duet muzyczny, po raz pierwszy ever a na przygotowanie repertuaru mieliśmy tydzień,ale było to cudowne odkrycie,że możemy i wyszło świetnie! (Skrzypce i flet,to nieintuicyjne Duo;))
Następnego dnia pakowania i wyjechaliśmy teraz nad morze, workation i natura 🥰
Z żelazem (Tardyferon) powoli się dogaduję, zmuszam się do jedzenia wołowiny, ale ciągle czuję, że jelita dostają w kość.
To chyba tyle w skrócie 😁
Cieszę się z Waszych wielkich i mniejszych pięknych bobasków! 😍 Sama jestem ciekawa,czy mój z tych większych czy mniejszych,czy średnich,ale może bliżej terminu się dowiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 11:54
alex0806, Giosiek, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość
-
Madeline wrote:Hej, miło,że pytasz. Grupa czat na Facebooku mnie przerosła, nie jestem w stanie nadążyć za tym, wolałam wątki typu posty, więc pozostaję tutaj i Was podczytuję
U nas dobrze, młody straumatyzowany po 3usg w ciągu dnia przez kolejny tydzień się nie ruszał 🫣 Ale potem wrócił do siebie i to fajne, że można go tak poznać (lub wyobrazić) trochę z charakteru po tym, jak się rusza i kiedy....
Zauważam jego stałe pory aktywności i to jest też fajne
A u nas intensywnie, zagraliśmy duet muzyczny, po raz pierwszy ever a na przygotowanie repertuaru mieliśmy tydzień,ale było to cudowne odkrycie,że możemy i wyszło świetnie! (Skrzypce i flet,to nieintuicyjne Duo;))
Następnego dnia pakowania i wyjechaliśmy teraz nad morze, workation i natura 🥰
Z żelazem powoli się dogaduję, zmuszam się do jedzenia wołowiny, ale ciągle czuję, że jelita dostają w kość.
To chyba tyle w skrócie 😁
Cieszę się z Waszych wielkich i mniejszych pięknych bobasków! 😍 Sama jestem ciekawa,czy mój z tych większych czy mniejszych,czy średnich,ale może bliżej terminu się dowiem...
Cieszę się,że u Ciebie wszystko dobrze 😊
Kiedy masz teraz wizytę? Bierzesz żelazo jako lek czy próbujesz się ratować dieta?
-
Morelka456 wrote:Cieszę się,że u Ciebie wszystko dobrze 😊
Kiedy masz teraz wizytę? Bierzesz żelazo jako lek czy próbujesz się ratować dieta? -
Madeline mi też ciężko nadążyć za messangerem, zaglądam tam, coś czasami napiszę, ale ciężko mi być na bieżąco dlatego jestem też tu
jeju 3 usg miałaś w ciągu jednego dnia? dlaczego?
ooo, ale jesteście zdolni, super
zazdroszczę morza gdzie jesteście/byliście?
masz problemy z wypróżnianiem?
ja brałam syrop lactulosum, pomagał, ale od kiedy dosypuję do owsianki chia to powiem, że jest super
co prawda ja jeszcze nie muszę suplementować żelaza, ale już miałam problemy
co do jelit to może kup sobie probiotyk sanprobi ibs, polecany przy wchłanianiu żelaza z diety, ja cały czas biorę
dodatkowo od wczoraj włączyłam probiotyk omni biotic panda, chcę brać do porodu. Nauczona doświadczeniem z pierwszego porodu, który był niestety cc to chcę się już wspierać nim, ewentualnie po porodzie będę dawać Heniowi. Mój Tadzio miał problemy brzuszkowe, alergiczne , wtedy nie znałam tego probiotyku
jutro z Tadziem idziemy na pierwszą próbę Chóru Mam
Madeline lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
My dziś po wizycie - Barb ma 900g, szyjka 3.3 i póki co do przodu
Kasiastaraczka, Morelka456, Wiewioora, SamiDe, alex0806, _Hope, Giosiek, Madeline , RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g