Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
RedTail_Rudzia wrote:Już Ci tłumacze bo jak leżymy Nasze dzieci się mocniej ruszają - i wtedy jak Dzidzia mocniej kopie może wariować wypinać plecki to napięcia mogą być przez to że np dzieciątko napina na ścianki macicy, jak będzie Ci się chciało siusiu ,problem z zatwardzeniem biegunka też będzie napinać się brzuszek .. kiedy jest więcej tłuszczyku to działa jak amortyzacja - ja też nie mam - i myślałam że wczoraj to mi dziecko pępkiem wyjdzie tak się napinalo
Aaa jakbyśmy były aktywne mogły robić to nasza aktywność by działała jako naturalna kołyska - i wtedy kopniaki byłby lżejsze . Ja się pocieszam że jak tak się dzieje to mówię do siebie że dziecko mi mówi : "Mamo Mamo tutaj jestem , dlaczego leżysz "
A i nie głaskaj brzuszka on też powoduje napięcia
Dziękuję Kochane za wsparcie ❤️RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja już po prenatalnych 😊
Wszystko z malutką w porządku. Według pomiarów ma 28 cm długości i waży już 563 gramy 😍
Łożysko z przodu, ale wysoko 🥳
Niestety nie dostałam żadnego zdjęcia, bo miała zarzucone wszystkie kończyny na głowę. Mała akrobatka 🤸♀️☺️RedTail_Rudzia, Morelka456, Juśka88, Madeline , Kasiastaraczka, _Hope, alex0806, SamiDe, Dudka1997, Poziomka 123 lubią tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Dziewczyny, ja już po prenatalnych 😊
Wszystko z malutką w porządku. Według pomiarów ma 28 cm długości i waży już 563 gramy 😍
Niestety nie dostałam żadnego zdjęcia, bo miała zarzucone wszystkie kończyny na głowę. Mała akrobatka 🤸♀️☺️
Super że wszystko wporzadku ❤️❤️❤️ ja też nie mam zdjęć z prentalnych mam nadzieję że na 3 się pokażę ❤️Giosiek lubi tę wiadomość
-
Juśka88 wrote:Dziękuję za ten tekst, twoje wypowiedzi naprawdę podnoszą mnie na duchu i dają siłę na dalsze leżenie. Dziękuję Ci ❤️❤️❤️❤️
Nie martw się po to jestem ❤️ dziękuję że tak to odczuwasz ❤️ bardzo mi miło tak samo Kochana będzie jak będziesz mieć mniej wód płodowych tzn jak Dzidziuś mniej siusia też kopniaki będą mocniejsze , a jak się będzie prężyć to będziesz odczuwać tak jakby chciało coś Cię rozerwać - rozsadzić może się pręży - może nóżkę prostuje rączkę - i sobie tak trzyma jakiś czas a my się już martwimy że napina się brzuch a może to tylko ćwiczenia - jak nie masz bóli jak na okres które idą z krzyża z pleców i promieniują do przodu to jest to dobrze ❤️Juśka88 lubi tę wiadomość
-
Niestety nie dostałam żadnego zdjęcia, bo miała zarzucone wszystkie kończyny na głowę. Mała akrobatka 🤸♀️☺️Giosiek, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość
-
RedTail_Rudzia wrote:Nie martw się po to jestem ❤️ dziękuję że tak to odczuwasz ❤️ bardzo mi miło tak samo Kochana będzie jak będziesz mieć mniej wód płodowych tzn jak Dzidziuś mniej siusia też kopniaki będą mocniejsze , a jak się będzie prężyć to będziesz odczuwać tak jakby chciało coś Cię rozerwać - rozsadzić może się pręży - może nóżkę prostuje rączkę - i sobie tak trzyma jakiś czas a my się już martwimy że napina się brzuch a może to tylko ćwiczenia - jak nie masz bóli jak na okres które idą z krzyża z pleców i promieniują do przodu to jest to dobrze ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2023, 20:53
RedTail_Rudzia, Madeline lubią tę wiadomość
-
Niestety nie dostałam żadnego zdjęcia, bo miała zarzucone wszystkie kończyny na głowę. Mała akrobatka 🤸♀️☺️
Cudownie, że wszystko u Was w porządku. 🥰🥳🎉Giosiek lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
U nas tez po prenatalnych wczoraj, mały ma 415 g około, wszystkie pomiary w normie. Jedynie miedniczki nerkowe w górnej granicy normy (ma 3.8 a norma jest do 4). Więc w normie ale do obserwacji na późniejszym etapie bo ponoć szczególnie u chłopców mogą się robić zastoje moczu.
Piękne zdjęcia mam, aż się popłakałam jak zobaczyłam podobieństwo do córki bo wyglądała niemal identycznie jako noworodzio.
U mojego gina mam wizytę 21.09Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 08:24
Giosiek, Juśka88, Kasiastaraczka, RedTail_Rudzia, Madeline , _Hope, SamiDe, Dudka1997 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:U nas tez po prenatalnych wczoraj, mały ma 415 g około, wszystkie pomiary w normie. Jedynie miedniczki nerkowe w górnej granicy normy (ma 3.8 a norma jest do 4). Więc w normie ale do obserwacji na późniejszym etapie bo ponoć szczególnie u chłopców mogą się robić zastoje moczu.
Piękne zdjęcia mam, aż się popłakałam jak zobaczyłam podobieństwo do córki bo wyglądała niemal identycznie jako noworodzio.
U mojego gina mam wizytę 21.09
Fantastycznie wieści! ☺️ Zazdroszczę Ci pięknych fotek 😬
Trzymam kciuki by okazało się, że z nerkami maleństwa wszystko w porządku 🍀✊🍀✊
Znowu będziemy miały wizytę w ten sam dzień - 21.09 😬
Kasiu, możesz mnie zapisać?alex0806, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Gratuluje udanych wizyt!! Cieszę się z całego serducha !!
Juśka kiedy się tak dzieje postaraj się podusie daj pod pupcie ale nie aż taka wysoka - nogi wyżej by wtedy dzieciaczek poszedł siła grawitacji bardziej do góry powinno pomóc - ale uwaga może wtedy pojawić się zgaga ale bym wolała zgagę niż te uczucie napierania
Ja Kochana w poprzedniej ciąży miałam takie coś ze jak mi kopniaki były w dole brzuchu to aż czułam prąd po szwie który mi założyli i się martwiłam czy wytrzyma i wytrzymał !
Główka do góry staraj się też pozycja tak zwana na pieska czyli pupa do góry , Twoja głową w dół leży na podłożu i delikatnie oddychaj uspokój oddech ..musisz znaleźć odpowiednią pozycje dla siebie by była komfortowa ... A i jak masz te podusie pod pupa głowa musi być w dole na płasko dlatego może pojawić się refluks .. no i Dzidzia ma coraz mniej miejsca - może się mocno przeciągać prostować nóżki - nudzi się jej w brzuszku - pozytywnie mi myśl ! -
Hej Dziewczyny 🙂 Czy mogę do Was dołączyć? 🙂 Co prawda termin mam na 15.01, ale podejrzewam, że tyle nie doczekam 🙈 Mamy już synka z 2021 i rodziłam 11 dni przed terminem.
Poza tym ostatnio miałam połówkowe i na szczęście z dzidziusiem wszystko ok, natomiast mam niewielki lejek na szyjce i ogólnie jak poprzednio, szyjka nie należy do za długich. Więc mam nadzieję dotrzymać chociaż do 30 tc. 🙏👀Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 21:19
RedTail_Rudzia, Kasiastaraczka, Madeline , SamiDe lubią tę wiadomość
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
Sto_krotka wrote:Hej Dziewczyny 🙂 Czy mogę do Was dołączyć? 🙂 Co prawda termin mam na 15.01, ale podejrzewam, że tyle nie doczekam 🙈 Mamy już synka z 2021 i rodziłam 11 dni przed terminem.
Poza tym ostatnio miałam połówkowe i na szczęście z dzidziusiem wszystko ok, natomiast mam niewielki lejek na szyjce i ogólnie jak poprzednio, szyjka nie należy do za długich. Więc mam nadzieję dotrzymać chociaż do 30 tc. 🙏👀
Będzie dobrze ! 🌹 a który to Twój tydzień ?
Pewnie im Nas więcej tym weselej 🌹
Witam w gronie krótkich szyjek hihi takich jak ja 🌹 nie jesteś z tym sama ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 22:29
Sto_krotka lubi tę wiadomość
-
RedTail_Rudzia wrote:Będzie dobrze ! 🌹 a który to Twój tydzień ?
Pewnie im Nas więcej tym weselej 🌹
Witam w gronie krótkich szyjek hihi takich jak ja 🌹 nie jesteś z tym sama ❤️
Okazuje się, że dość często ta szyjka jest poniżej normy. Często się lekarze zastanawiają czy poprostu tak mam czy coś się "dzieje" 🤷♀️
Dziękuje zawsze raźniej ❤🤗RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0