X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Juśka88 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedTail_Rudzia wrote:
    Już Ci tłumacze :) bo jak leżymy Nasze dzieci się mocniej ruszają - i wtedy jak Dzidzia mocniej kopie może wariować wypinać plecki to napięcia mogą być przez to że np dzieciątko napina na ścianki macicy, jak będzie Ci się chciało siusiu ,problem z zatwardzeniem biegunka też będzie napinać się brzuszek .. kiedy jest więcej tłuszczyku to działa jak amortyzacja - ja też nie mam - i myślałam że wczoraj to mi dziecko pępkiem wyjdzie tak się napinalo
    Aaa jakbyśmy były aktywne mogły robić to nasza aktywność by działała jako naturalna kołyska - i wtedy kopniaki byłby lżejsze . Ja się pocieszam że jak tak się dzieje to mówię do siebie że dziecko mi mówi : "Mamo Mamo tutaj jestem , dlaczego leżysz "
    A i nie głaskaj brzuszka on też powoduje napięcia
    Dziękuję Kochane za wsparcie ❤️
    Dziękuję za ten tekst, twoje wypowiedzi naprawdę podnoszą mnie na duchu i dają siłę na dalsze leżenie. Dziękuję Ci ❤️❤️❤️❤️

RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już po prenatalnych 😊
    Wszystko z malutką w porządku. Według pomiarów ma 28 cm długości i waży już 563 gramy 😍
    Łożysko z przodu, ale wysoko 🥳
    Niestety nie dostałam żadnego zdjęcia, bo miała zarzucone wszystkie kończyny na głowę. Mała akrobatka 🤸‍♀️☺️

RedTail_Rudzia, Morelka456, Juśka88, Madeline , Kasiastaraczka, _Hope, alex0806, SamiDe, Dudka1997, Poziomka 123 lubią tę wiadomość

age.png
  • RedTail_Rudzia Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Wszystko z malutką w porządku. Według pomiarów ma 28 cm długości i waży już 563 gramy 😍
    Niestety nie dostałam żadnego zdjęcia, bo miała zarzucone wszystkie kończyny na głowę. Mała akrobatka 🤸‍♀️☺️

Super że wszystko wporzadku ❤️❤️❤️ ja też nie mam zdjęć z prentalnych mam nadzieję że na 3 się pokażę ❤️

Giosiek lubi tę wiadomość

Rudzia ❤️
    preg.png

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juśka88 wrote:
    Dziękuję za ten tekst, twoje wypowiedzi naprawdę podnoszą mnie na duchu i dają siłę na dalsze leżenie. Dziękuję Ci ❤️❤️❤️❤️

Nie martw się po to jestem ❤️ dziękuję że tak to odczuwasz ❤️ bardzo mi miło tak samo Kochana będzie jak będziesz mieć mniej wód płodowych tzn jak Dzidziuś mniej siusia też kopniaki będą mocniejsze , a jak się będzie prężyć to będziesz odczuwać tak jakby chciało coś Cię rozerwać - rozsadzić może się pręży - może nóżkę prostuje rączkę - i sobie tak trzyma jakiś czas a my się już martwimy że napina się brzuch a może to tylko ćwiczenia - jak nie masz bóli jak na okres które idą z krzyża z pleców i promieniują do przodu to jest to dobrze ❤️

Juśka88 lubi tę wiadomość

Rudzia ❤️
    preg.png
  • Juśka88 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Świetne wieści niech rośnie kruszynka zdrowo🤗🤗🤗🤗

Giosiek, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość

• Juśka88 Ekspertka

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedTail_Rudzia wrote:
    Nie martw się po to jestem ❤️ dziękuję że tak to odczuwasz ❤️ bardzo mi miło tak samo Kochana będzie jak będziesz mieć mniej wód płodowych tzn jak Dzidziuś mniej siusia też kopniaki będą mocniejsze , a jak się będzie prężyć to będziesz odczuwać tak jakby chciało coś Cię rozerwać - rozsadzić może się pręży - może nóżkę prostuje rączkę - i sobie tak trzyma jakiś czas a my się już martwimy że napina się brzuch a może to tylko ćwiczenia - jak nie masz bóli jak na okres które idą z krzyża z pleców i promieniują do przodu to jest to dobrze ❤️
    U mnie etap kopniaczków się zakończył, teraz etap rozciągania w pełni i uczucie, że coś mnie próbuje rozciągnąć z dwóch stron a stupeczka albo rączka wpychana jest czasem z taką siłą, że mam wrażenie, że ona zrobi mi cc od środka i najlepiej, cały dzień przespać albo lekko się rozpychać by później nie spać całą noc i budzić mamę co godzinę. Najgorsze jak dotyka szyjkę czy tam na nią napiera, mam wtedy takie uczucie jakby już się rodziła tylko bez bólu. Taki skurcz na szyjce, nie wiem jak to opisać.🙈🙈🙈 Bóli takich nie mam, czasem boli mnie z prawej albo lewej strony brzucha jakby w pachwinie ale to boli jakby mi mięśnie rozrywało i kilka razy mi się tylko zdarzyło więc raczej niegroźne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2023, 20:53

RedTail_Rudzia, Madeline lubią tę wiadomość

• _Hope Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2023, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:

Cudownie, że wszystko u Was w porządku. 🥰🥳🎉

Giosiek lubi tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina trzymamy kciuki za wizytę 😙

Paulina_98 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez po prenatalnych wczoraj, mały ma 415 g około, wszystkie pomiary w normie. Jedynie miedniczki nerkowe w górnej granicy normy (ma 3.8 a norma jest do 4). Więc w normie ale do obserwacji na późniejszym etapie bo ponoć szczególnie u chłopców mogą się robić zastoje moczu.
    Piękne zdjęcia mam, aż się popłakałam jak zobaczyłam podobieństwo do córki ;) bo wyglądała niemal identycznie jako noworodzio.
    U mojego gina mam wizytę 21.09

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 08:24

Giosiek, Juśka88, Kasiastaraczka, RedTail_Rudzia, Madeline , _Hope, SamiDe, Dudka1997 lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    U nas tez po prenatalnych wczoraj, mały ma 415 g około, wszystkie pomiary w normie. Jedynie miedniczki nerkowe w górnej granicy normy (ma 3.8 a norma jest do 4). Więc w normie ale do obserwacji na późniejszym etapie bo ponoć szczególnie u chłopców mogą się robić zastoje moczu.
    Piękne zdjęcia mam, aż się popłakałam jak zobaczyłam podobieństwo do córki ;) bo wyglądała niemal identycznie jako noworodzio.
    U mojego gina mam wizytę 21.09
    Witaj Alex, czekałam na info od Ciebie 😊
    Fantastycznie wieści! ☺️ Zazdroszczę Ci pięknych fotek 😬
    Trzymam kciuki by okazało się, że z nerkami maleństwa wszystko w porządku 🍀✊🍀✊

Znowu będziemy miały wizytę w ten sam dzień - 21.09 😬
    Kasiu, możesz mnie zapisać?

alex0806, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt!! Cieszę się z całego serducha !!
    Juśka kiedy się tak dzieje postaraj się podusie daj pod pupcie ale nie aż taka wysoka - nogi wyżej by wtedy dzieciaczek poszedł siła grawitacji bardziej do góry :) powinno pomóc - ale uwaga może wtedy pojawić się zgaga ale bym wolała zgagę niż te uczucie napierania
    Ja Kochana w poprzedniej ciąży miałam takie coś ze jak mi kopniaki były w dole brzuchu to aż czułam prąd po szwie który mi założyli i się martwiłam czy wytrzyma i wytrzymał !
    Główka do góry staraj się też pozycja tak zwana na pieska czyli pupa do góry , Twoja głową w dół leży na podłożu i delikatnie oddychaj uspokój oddech ..musisz znaleźć odpowiednią pozycje dla siebie by była komfortowa ... A i jak masz te podusie pod pupa głowa musi być w dole na płasko dlatego może pojawić się refluks .. no i Dzidzia ma coraz mniej miejsca - może się mocno przeciągać prostować nóżki - nudzi się jej w brzuszku - pozytywnie mi myśl !

Rudzia ❤️
    preg.png
  • Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny 🙂 Czy mogę do Was dołączyć? 🙂 Co prawda termin mam na 15.01, ale podejrzewam, że tyle nie doczekam 🙈 Mamy już synka z 2021 i rodziłam 11 dni przed terminem.
    Poza tym ostatnio miałam połówkowe i na szczęście z dzidziusiem wszystko ok, natomiast mam niewielki lejek na szyjce i ogólnie jak poprzednio, szyjka nie należy do za długich. Więc mam nadzieję dotrzymać chociaż do 30 tc. 🙏👀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 21:19

RedTail_Rudzia, Kasiastaraczka, Madeline , SamiDe lubią tę wiadomość

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
    2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
    3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka wrote:
    Hej Dziewczyny 🙂 Czy mogę do Was dołączyć? 🙂 Co prawda termin mam na 15.01, ale podejrzewam, że tyle nie doczekam 🙈 Mamy już synka z 2021 i rodziłam 11 dni przed terminem.
    Poza tym ostatnio miałam połówkowe i na szczęście z dzidziusiem wszystko ok, natomiast mam niewielki lejek na szyjce i ogólnie jak poprzednio, szyjka nie należy do za długich. Więc mam nadzieję dotrzymać chociaż do 30 tc. 🙏👀

Będzie dobrze ! 🌹 a który to Twój tydzień ?
    Pewnie im Nas więcej tym weselej 🌹
    Witam w gronie krótkich szyjek hihi takich jak ja 🌹 nie jesteś z tym sama ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 22:29

Sto_krotka lubi tę wiadomość

Rudzia ❤️
    preg.png
  • Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedTail_Rudzia wrote:
    Będzie dobrze ! 🌹 a który to Twój tydzień ?
    Pewnie im Nas więcej tym weselej 🌹
    Witam w gronie krótkich szyjek hihi takich jak ja 🌹 nie jesteś z tym sama ❤️
    Teraz 20 tydz. 🙂 Do krótkiej szyjki już przywykłam, ostatnio trzymała elegancko mimo wszystko, ale ten lejek mnie psychicznie zbił...🤦‍♀️
    Okazuje się, że dość często ta szyjka jest poniżej normy. Często się lekarze zastanawiają czy poprostu tak mam czy coś się "dzieje" 🤷‍♀️

Dziękuje zawsze raźniej ❤🤗

RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
    2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
    3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka jasne,witaj 🥰
    A teraz wiecie kto jest w brzuszku?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juśka dziś masz wizytę?
    Trzymamy kciuki 😚

Juśka88 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do Dziewczyn,które robią/robiły sobie iniekcje. Gdzie wyrzucacie/utylizujecie zużyte strzykawki?

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że całkiem sporo nowych dziewczyn 🥰 Dzień dobry wszystkim 😚

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zbieram do pojemnika i wyrzucam normalnie do kosza. Bo nigdzie niestety ich oddać nie można 🤦 także kupiłam sobie takie na odpady medyczne i wyrzucam całość z pojemnikiem

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka, witaj na naszym forum🥰 gratulacje 🥳 razem zawsze raźniej 😉

Juśka, trzymam kciuki za wizytę.

Juśka88, Sto_krotka lubią tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ