Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystko dobrze, młody ok 370 g, kilka dni mniejszy. Ostatnio był większy więc kwestia pomiaru odstawiamy duphaston i encorton. Trochę się obawiam odstawiania tych leków no ale i tak biorę dłużej niż z córką
RedTail_Rudzia, Dudka1997, Kasiastaraczka, Madeline , _Hope, Olive, Giosiek lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Giosiek wrote:Witajcie dziewczyny, ja już po wizycie ☺️
Z racji, że mam połówkowe we wtorek, to lekarz zbadał mnie tylko palpitacyjnie i zrobił usg transwaginalne. Widziałam tylko kawałek małej, ale wystarczyło by stwierdzić, że się obróciła i jest teraz tyłkiem do dołu 😊
Z szyjką wszystko w porządku, ma około 5 cm.
A co najlepsze, to łożysko mi się podniosło i nie jest już przodujące 🥳 Znajduje się na przedniej ścianie, 3 cm od ujścia szyjki macicy. Lekarz mówił, że to już bezpieczna odległość, a może się jeszcze podnieść ☺️
Pytałam go z ciekawości, o to co by było gdyby szyjka mi się skracała. Nie tyle dla siebie, ale z myślą o niedawnej dyskusji tutaj na forum. Zapytałam go o passer i lekarz powiedział, że już się tego nie robi, tylko zakłada się szew. Ja mieszkam w Niemczech i tutaj są trochę inne standardy leczenia, ale myślę, że Twoi lekarze RedTail_Rudzia wiedzieli co robią 😊
Powiedziałam też o puchnących nogach. Stwierdził, że jedyne co mogę zrobić to dużo chodzić i odpoczywać z nogami w górze. Ktoś zasugerował mi rajstopy uciskowe i zapytałam go o nie. Powiedział, że mogą pomóc i dał mi na nie receptę. Byłam już je zamówić (pani dokładnie zmierzyła moje nogi) i mają być w przyszłym tygodniu do odbioru.
Tyle z newsów u mnie. Teraz czekam na Twoją relację z wizyty Alex 😊
Ja powinnam mieć go wyżej założony więc dlatego też miałam schize ale mam nadzieję że uda się wszystko ❤️ dziś czuję się jak zombie
Cieszę się że masz taką długą szyjkę i że z Dzieciątkiem wszystko wporzadku ❤️❤️🌹
Ściskam mocno
Ja gdzieś pisałam kilka rzeczy jak można sobie poradzić z opuchlizną nóg:) próbowałaś je może ?
Super cieszę się bardzo bardzo mocno 🌹🌹🌹🌹
I że łóżko się podniosło 🌹🌹🌹🌹Giosiek lubi tę wiadomość
-
alex0806 wrote:Wszystko dobrze, młody ok 370 g, kilka dni mniejszy. Ostatnio był większy więc kwestia pomiaru odstawiamy duphaston i encorton. Trochę się obawiam odstawiania tych leków no ale i tak biorę dłużej niż z córką
Będzie dobrze 🥰 jeśli nie masz wskazań do stosowań to znaczy że nie potrzeba ❤️
Ja źle znoszę luteinę dopochwową, musiała mi zmienić na podjęzykowa ( ale mną proszę się nie sugeruj bo ja mam ciążę wysokiego ryzyka i ja praktycznie do końca muszę brać bądź do bezpiecznego terminu aby nie dostać skurczy macicy )
Teraz jak ze mnie wypływa że tak brzydko powiem to tak szczypie eh ale muszę wytrzymać 🌹
Nie piłam dawno nic gazowanego i napisałam się trochę coli jak dzidziuś zaczął mi szaleć ❤️ to mam nadzieję, że uda mi się donosić choćby do 34 TC
Jestem taka szczęśliwa jak słyszę że u Was jest wporzadku bo to daje mi też nadzieję że i u mnie w końcu będzie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2023, 15:41
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
alex0806 wrote:Wszystko dobrze, młody ok 370 g, kilka dni mniejszy. Ostatnio był większy więc kwestia pomiaru odstawiamy duphaston i encorton. Trochę się obawiam odstawiania tych leków no ale i tak biorę dłużej niż z córką
Ja jeszcze 2 tygodnie mam brać progesteron i też mam odstawiać
Wow,ale te dzieciaki rosną,u nas już 700 g,a to różnica tylko 3 tygodnie 🥰Madeline lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Super, że wszystko dobrze. 🥰2021 H🩷
2023 W🩵 -
RedTail_Rudzia wrote:Ja gdzieś pisałam kilka rzeczy jak można sobie poradzić z opuchlizną nóg:) próbowałaś je może ?
Ale teraz się do niej cofnęłam (17.08. 😊), zrobiłam sobie screen shota i mam zamiar wypróbować 😊
Dziękuję! 😙RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
Rozumiem, że masz obawy przed odstawieniem leków, ale jeśli wszystko jest w porządku, to spokojnie możesz to zrobić. Progesteron już dawno produkuje Twój organizm w wystarczających ilościach, a immunologia ma największy wpływ w pierwszym trymestrze 😊
Teraz byleby do wtorku 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2023, 07:45
alex0806, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Przeczytałam wtedy Twoją wiadomość, ale że mnie to wtedy jeszcze nie dotyczyło, to tylko tak jednym okiem 😅
Ale teraz się do niej cofnęłam (17.08. 😊), zrobiłam sobie screen shota i mam zamiar wypróbować 😊
Dziękuję! 😙
Super ! Mam nadzieję że pomogą i nie będziesz musiała mieć rajstop ❤️🥰 koniecznie daj znać 🥰❤️Giosiek lubi tę wiadomość
-
Talunia219 wrote:Hej dziewczyny powiedzcie mi jak było u was lub u znajomych od początku do końca ta sama płeć czy cos się zmieniło lub przy porodzie niespodzianka
W moim przypadku badania usg ją potwierdzały i nie zdarzyło się by lekarz zasugerował inną płeć.
Wiem jednak, że to się może zdarzyć, bo na wczesnym etapie, gdy narządy dziecka nie są jeszcze ostatecznie uformowane, to lekarze nie mają pewności co do płci i mogą ją wtedy nietrafnie obstawić 🙃 -
Talunia219 wrote:Hej dziewczyny powiedzcie mi jak było u was lub u znajomych od początku do końca ta sama płeć czy cos się zmieniło lub przy porodzie niespodzianka
W pierwszej ciąży od I USG prenatalnego lekarz przewidywał, że będzie dziewczynka, na połówkowych był już pewny i urodziłam córeczkę.
Teraz, w drugiej ciąży, na pierwszym badaniu prenatalnym bobas nie współpracował i płeć poznaliśmy na kolejnym USG, a na połówkowym już nie ma wątpliwości, że to synek. Mamy zdjęcie potwierdzające chłopca.
Ale podobno zdarzają się jeszcze pomyłki odnośnie płci i na porodówce bywają niespodzianki 😉Juśka88 lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Pisałam Wam kiedyś, że na co dzień nie używam Facebooka i zupełnie się na nim nie znam.
No więc, dziś zajęło mi parę minut zanim udało mi się dodać tam zdjęcie 🫣 Nawet zaczęłam już szukać pomocy na necie 😅
Boję się myśleć, co by było gdybym zechciała samodzielnie dodać post 😬
-
Kasiastaraczka, alex0806, Dudka1997 lubią tę wiadomość
-
W pierwszej ciąży poznałam płeć w 16 tygodniu i od początku była dziewczynka. Teraz miałam robiony test NIPT, więc również nie mam wątpliwości, że dziewczynka. Ale mamy w rodzinie przypadek, że miała być dziewczynka, 2 lekarzy tak powiedziało, na połówkowych było, że dziewczynka, a na osatnim usg wyszło, że chłopiec, no i wyszedł chłopiec. Musial dobrze jajka ukrywać 😂Juśka88, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość
-
Moja siostrzenica lat 6 jeszcze dwa dni przez cc była Bartkiem 🤷🏼♀️ także może się zdarzyć pomyłka. U mnie dopiero na połówkowych dowiedzieliśmy się, że będzie chłopak o na kolejnej wizycie zamierzam to potwierdzić 😜 tylko test Nipt da pewność co do płci.
Juśka88 lubi tę wiadomość
-
Ja się nie wypowiem bo jako nieliczna nie przykładam do tego wagi jaka płeć ( co często nie jest rozumiane w moim otoczeniu )
Dla mnie najważniejsze jest czy dziecko jest zdrowe
Ale słyszałam o różnych przypadkach - ale to wynika mi się zdaje jak dziecko się ułoży jak rozwinięte są narządy itp -
Rudzia jak się czujesz? Ja czuję się jak księżniczka zamknięta we wieży, bo mam zakaz chodzenia po schodach a te w domu są, więc okupuje pierwsze piętro na którym mam sypialnię i łazienkę ale do kuchni i ogrodu dostępu już nie mam. 🙈 No nie spodziewałam się, że ciąża może tak wyglądać 😔
RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
Juśka88 wrote:Rudzia jak się czujesz? Ja czuję się jak księżniczka zamknięta we wieży, bo mam zakaz chodzenia po schodach a te w domu są, więc okupuje pierwsze piętro na którym mam sypialnię i łazienkę ale do kuchni i ogrodu dostępu już nie mam. 🙈 No nie spodziewałam się, że ciąża może tak wyglądać 😔Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Ojej,mam nadzieję, że masz pomoc i dostęp do jedzonka 😚