Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Linka2019 wrote:U mnie okej. Miałam USG 3trymestru. Dziewczynka jest nadal dziewczynka 🙂 waży 1400 gramów, wody w normie, przepływy okej, szyjka ma już 17mm, ale pessar trzyma i to najważniejsze. Była bardzo ruchliwa i niestety trudno było uchwycić buzię, cały czas zasłaniala się rękami, więc widziałam bardziej takie mszy, zamiast buzi, ale to nic, najważniejsze, że jej dobrze w brzuchu.
Super, że wszystko u Was dobrze 🥰😍 i że pessar trzyma!Linka2019 lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Linka2019 wrote:U mnie okej. Miałam USG 3trymestru. Dziewczynka jest nadal dziewczynka 🙂 waży 1400 gramów, wody w normie, przepływy okej, szyjka ma już 17mm, ale pessar trzyma i to najważniejsze. Była bardzo ruchliwa i niestety trudno było uchwycić buzię, cały czas zasłaniala się rękami, więc widziałam bardziej takie mszy, zamiast buzi, ale to nic, najważniejsze, że jej dobrze w brzuchu.
Linka2019 lubi tę wiadomość
-
Linka2019 rewelka:)
Gratuluję dobrych wieści! Jak się rusza to też zdrowo 😁
Patrycja, ja nie, chyba najlepiej Ci będzie poszukać jakiejś grupy na Facebooku, np. rodzę w Rzeszowie, czy coś. -
SamiDe wrote:Ojej to faktycznie z przygodami! Ciśnienie masz ok? Bo mi powiedzieli, że przy nadcisnieniu i bialkomoczu szybko sie tyje, bo zatrzymuje sie wode w organizmie, dlatego robilam ten bilans hydrologiczny czy jakos tak to sie nazywa i dlatego mnie tez wazyli codziennie, no ale nastepnego dnia na innej wadze 2kg mniej, takie to ważenie 🙈
Dawaj znać jak Twoja szyjka i chętnie skorzystam z polecajki na jogę z YT! 😊
Muszę się Wam pożalić, byłam na wizycie. O dziecku się nic nie dowiedziałam w sumie poza tym, że zgodnie z terminem, szyjka ma tradycyjnie mało 29mm, ale jestem na granicy szpitala, bo mam małowodzie 😔😭
Dostałam jakiś lek na przepływy i mam więcej odpoczywać i pić. Nie wiem jak to zrobić.
Podłamana jestem całkiem. Myślałam, że ta ciąża będzie mniej stresująca i łatwiejsza a tu ciagle coś...
Teraz to już w ogóle walka by dotrwać z 2 miesiące i dziecko przeżyło i było względnie zdrowe 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2023, 17:45
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
RedTail_Rudzia wrote:Wiesz co nie lubię tego wspominać ale mam to już przerobione w głowie w piątek byłam na wizycie było wporzadku - we wtorek urodziłam
Kiedy trafiłam do szpitala to spinał mi się mocno brzuch ale to już było za późno - oczywiście u mnie przetrzymali mnie - zanim trafiłam do szpitala innego - i jak usłyszałam " niechcący" że jakbym trafiła szybciej to możliwe że taki specjalnym balonikiem ( jeden lekarz się chciał tego podjąć ) by wypchnęli dziecko - to w głowie beznadziejna pustka - ale hmm bylo za późno Mały był w kanale rodnym akcja porodowa w trakcie mimo brakuje skurczy - pękły wody - szybko na stół - CC - lekarze dzielnie walczyli o życie Synka - nikomu nie życzę patrzeć jak dziecko walczy o każdy dzień w inkubatorze - ( nie będę śmiecila o tym 🥺)
No i później przez to co się stało w kolejnej miałam profilaktyczny szew założony
Oczywiście niektórzy lekarze komentowali, że dlaczego ja mam mieć szew założony skoro nie widać u mnie cech
Mówię że nagłe mi szyjka nie wytrzymuje otwiera się i jak trafiam do szpitala jest już za późno ( więc spojrzenia w tamtych czasach były czasem naprawdę nie do pojęcia )
Pamiętaj każdy przypadek z Nas jest inny - ja jestem dość niespotykanym by nie mając niby cech niewydolności na pierwszy rzut oka - je posiadam
Moja doktor mnie zna i wie jak to się objawia - dzieki niej Mam córeczkę która ma 9 lat
I teraz mam porównanie co było ponad 10 lat temu a dziś
Więc teraz mam założony szew profilaktyczny przez moje doświadczenia i poronienia w poprzednich ciążach
Zmienione podejście lekarzy, położnych - które często wbrew pozorom kibicują takim Mamom by się nie poddawały - życzą powodzenia - niektóre z nich są młode położne, niektóre starsze podejście całkiem inne - coraz więcej kobiet ginekologów jest - więc jak ponad 10 lat patrzyli niektórzy na mnie jak na ufoludka to teraz wiem, że jest nas coraz więcej i podejście się zmieniło
Podejscie sie faktycznie zmienia 👍 ale patrz, rzeczywiście wbrew pozorom sporo dziewczyn ma z tą szyjką przygody.
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
Sto_krotka wrote:Tak, ciśnienie i mocz mam ok 🤷♀️
Muszę się Wam pożalić, byłam na wizycie. O dziecku się nic nie dowiedziałam w sumie poza tym, że zgodnie z terminem, szyjka ma tradycyjnie mało 29mm, ale jestem na granicy szpitala, bo mam małowodzie 😔😭
Dostałam jakiś lek na przepływy i mam więcej odpoczywać i pić. Nie wiem jak to zrobić.
Podłamana jestem całkiem. Myślałam, że ta ciąża będzie mniej stresująca i łatwiejsza a tu ciagle coś...
Teraz to już w ogóle walka by dotrwać z 2 miesiące i dziecko przeżyło i było względnie zdrowe 😔
Trzymam kciuki żeby jakoś się ułożyło. Dobrze pamietam, ze prowadzisz ciąże u tego lekarza co poprzednio w Poznaniu? Myślałaś żeby potwierdzić to u kogoś innego?Sto_krotka lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
lukaszkowa wrote:Ojej Stokrotka
Trzymam kciuki żeby jakoś się ułożyło. Dobrze pamietam, ze prowadzisz ciąże u tego lekarza co poprzednio w Poznaniu? Myślałaś żeby potwierdzić to u kogoś innego?
Tzn. ja czarno na białym widziałam, że mało wód.
Ale tak, mam pakiet z pracy i nawet dla własnego spokoju za tydzień chciałabym iść sprawdzic czy picie i lek u mnie coś pomoże...
W sumie nie o przepływach sie nie dowiedziałam, ale być może sprawdzała skoro lek dostałam. A ja znów w szoku i nie dopytałam, prawie sie tam rozpłakałam 🙄 Niby czlowiek prowadzi prywatnie, a nic nie wie. Tyle, że ufam intuicji tej Dr i ogólnemu oglądowi, doświadczenie położnicze i dlatego nie zmieniam
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
Sto_krotka wrote:Dzięki 🙏W Krakowie, ale tak, u tej samej Dr.
Tzn. ja czarno na białym widziałam, że mało wód.
Ale tak, mam pakiet z pracy i nawet dla własnego spokoju za tydzień chciałabym iść sprawdzic czy picie i lek u mnie coś pomoże...
W sumie nie o przepływach sie nie dowiedziałam, ale być może sprawdzała skoro lek dostałam. A ja znów w szoku i nie dopytałam, prawie sie tam rozpłakałam 🙄 Niby czlowiek prowadzi prywatnie, a nic nie wie. Tyle, że ufam intuicji tej Dr i ogólnemu oglądowi, doświadczenie położnicze i dlatego nie zmieniamSto_krotka lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Teraz to już w ogóle walka by dotrwać z 2 miesiące i dziecko przeżyło i było względnie zdrowe 😔
Czy mogę wiedzieć,.ile.miala wód? Bierzesz może clexane/neoparin?
29 to nie jest źle, byleby rozwarcia nie było. Głową do góry, ważne, że kontrolujesz. -
Linka2019 wrote:Czy mogę wiedzieć,.ile.miala wód? Bierzesz może clexane/neoparin?
29 to nie jest źle, byleby rozwarcia nie było. Głową do góry, ważne, że kontrolujesz.
Biorę tylko Acxard 75. I teraz jakiś lek na rozrzedzenie krwi dostałam.
Tak, poprzednio też miałam krótką szyjkę... Oby dotrwać i te wody ruszyły 🙏RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
Sto_krotka wrote:Włansie nie wiem ile było wód, bo nie dostałam konkretnej wartości. Tylko zalecenia.
Tak, poprzednio też miałam krótką szyjkę... Oby dotrwać i te wody ruszyły 🙏
Misia z Moją Lila brałam acard oraz miałam mało wód piłam wodę 2 - 3 litry dziennie wody ( unormowało się ) o wodach późno się dowiedziałam - jakoś na początku 3 trymestru
Fakt leżałam plackiem bo musiałam
Ale będzie dobrze ! Musisz w to wierzyć i tak będzie koniec kropka !! ❤️❤️❤️❤️
Buziole ❤️❤️Sto_krotka lubi tę wiadomość
-
Sto_krotka wrote:Włansie nie wiem ile było wód, bo nie dostałam konkretnej wartości. Tylko zalecenia.
Tak, poprzednio też miałam krótką szyjkę... Oby dotrwać i te wody ruszyły 🙏
Pij dużo, będzie okej. Wody są na bieżąco produkowane, trzymam kciuki. Byleby się nie sączyły.Sto_krotka lubi tę wiadomość
-
Kurcze,zawsze coś...Sto_krotka lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Anu5ia wrote:A to Acard pomaga w utrzymaniu ilości wód? Czy o co chodzi z acardem? Bo ja od początku ciąży biorę praktycznie2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0