X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne wiadomości po wizycie ♥️

Linka2019 lubi tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • Patrycja 128 Koleżanka

Wysłany: 25 września 2023, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tu ktoś kto rodził naturalnie w Rzeszowie? Zastanawiam się jaki szpital wybrać.

• _Hope Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka2019 wrote:
    U mnie okej. Miałam USG 3trymestru. Dziewczynka jest nadal dziewczynka 🙂 waży 1400 gramów, wody w normie, przepływy okej, szyjka ma już 17mm, ale pessar trzyma i to najważniejsze. Była bardzo ruchliwa i niestety trudno było uchwycić buzię, cały czas zasłaniala się rękami, więc widziałam bardziej takie mszy, zamiast buzi, ale to nic, najważniejsze, że jej dobrze w brzuchu.

Super, że wszystko u Was dobrze 🥰😍 i że pessar trzyma!

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka, super wiadomości 😍😍

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka2019 wrote:
    U mnie okej. Miałam USG 3trymestru. Dziewczynka jest nadal dziewczynka 🙂 waży 1400 gramów, wody w normie, przepływy okej, szyjka ma już 17mm, ale pessar trzyma i to najważniejsze. Była bardzo ruchliwa i niestety trudno było uchwycić buzię, cały czas zasłaniala się rękami, więc widziałam bardziej takie mszy, zamiast buzi, ale to nic, najważniejsze, że jej dobrze w brzuchu.
    Super wiadomości 😊😊

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka super wieści ;) duża już ;) najważniejsze że szyjkę kontrolujesz, pessar jest, będzie dobrze.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka2019 rewelka:)

Gratuluję dobrych wieści! Jak się rusza to też zdrowo 😁

Patrycja, ja nie, chyba najlepiej Ci będzie poszukać jakiejś grupy na Facebooku, np. rodzę w Rzeszowie, czy coś.

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe wrote:
    Ojej to faktycznie z przygodami! Ciśnienie masz ok? Bo mi powiedzieli, że przy nadcisnieniu i bialkomoczu szybko sie tyje, bo zatrzymuje sie wode w organizmie, dlatego robilam ten bilans hydrologiczny czy jakos tak to sie nazywa i dlatego mnie tez wazyli codziennie, no ale nastepnego dnia na innej wadze 2kg mniej, takie to ważenie 🙈
    Dawaj znać jak Twoja szyjka i chętnie skorzystam z polecajki na jogę z YT! 😊
    Tak, ciśnienie i mocz mam ok 🤷‍♀️

Muszę się Wam pożalić, byłam na wizycie. O dziecku się nic nie dowiedziałam w sumie poza tym, że zgodnie z terminem, szyjka ma tradycyjnie mało 29mm, ale jestem na granicy szpitala, bo mam małowodzie 😔😭
    Dostałam jakiś lek na przepływy i mam więcej odpoczywać i pić. Nie wiem jak to zrobić.
    Podłamana jestem całkiem. Myślałam, że ta ciąża będzie mniej stresująca i łatwiejsza a tu ciagle coś...
    Teraz to już w ogóle walka by dotrwać z 2 miesiące i dziecko przeżyło i było względnie zdrowe 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2023, 17:45

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
    2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
    3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0
  • Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedTail_Rudzia wrote:
    Wiesz co nie lubię tego wspominać ale mam to już przerobione w głowie w piątek byłam na wizycie było wporzadku - we wtorek urodziłam
    Kiedy trafiłam do szpitala to spinał mi się mocno brzuch ale to już było za późno - oczywiście u mnie przetrzymali mnie - zanim trafiłam do szpitala innego - i jak usłyszałam " niechcący" że jakbym trafiła szybciej to możliwe że taki specjalnym balonikiem ( jeden lekarz się chciał tego podjąć ) by wypchnęli dziecko - to w głowie beznadziejna pustka - ale hmm bylo za późno Mały był w kanale rodnym akcja porodowa w trakcie mimo brakuje skurczy - pękły wody - szybko na stół - CC - lekarze dzielnie walczyli o życie Synka - nikomu nie życzę patrzeć jak dziecko walczy o każdy dzień w inkubatorze - ( nie będę śmiecila o tym 🥺)
    No i później przez to co się stało w kolejnej miałam profilaktyczny szew założony
    Oczywiście niektórzy lekarze komentowali, że dlaczego ja mam mieć szew założony skoro nie widać u mnie cech
    Mówię że nagłe mi szyjka nie wytrzymuje otwiera się i jak trafiam do szpitala jest już za późno ( więc spojrzenia w tamtych czasach były czasem naprawdę nie do pojęcia )
    Pamiętaj każdy przypadek z Nas jest inny - ja jestem dość niespotykanym by nie mając niby cech niewydolności na pierwszy rzut oka - je posiadam
    Moja doktor mnie zna i wie jak to się objawia - dzieki niej Mam córeczkę która ma 9 lat

I teraz mam porównanie co było ponad 10 lat temu a dziś
    Więc teraz mam założony szew profilaktyczny przez moje doświadczenia i poronienia w poprzednich ciążach
    Zmienione podejście lekarzy, położnych - które często wbrew pozorom kibicują takim Mamom by się nie poddawały - życzą powodzenia - niektóre z nich są młode położne, niektóre starsze podejście całkiem inne - coraz więcej kobiet ginekologów jest - więc jak ponad 10 lat patrzyli niektórzy na mnie jak na ufoludka to teraz wiem, że jest nas coraz więcej i podejście się zmieniło
    Przykro mi i współczuję, ile my kobiety musimy przejść i przeżyć, ech.. Dzięki, że napisałaś ❤
    Podejscie sie faktycznie zmienia 👍 ale patrz, rzeczywiście wbrew pozorom sporo dziewczyn ma z tą szyjką przygody.

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka wrote:

Muszę się Wam pożalić, byłam na wizycie. O dziecku się nic nie dowiedziałam w sumie poza tym, że zgodnie z terminem, szyjka ma tradycyjnie mało 29mm, ale jestem na granicy szpitala, bo mam małowodzie 😔😭
    Dostałam jakiś lek na przepływy i mam więcej odpoczywać i pić. Nie wiem jak to zrobić.
    Podłamana jestem całkiem. Myślałam, że ta ciąża będzie mniej stresująca i łatwiejsza a tu ciagle coś...
    Teraz to już w ogóle walka by dotrwać z 2 miesiące i dziecko przeżyło i było względnie zdrowe 😔
    Ojej Stokrotka :(
    Trzymam kciuki żeby jakoś się ułożyło. Dobrze pamietam, ze prowadzisz ciąże u tego lekarza co poprzednio w Poznaniu? Myślałaś żeby potwierdzić to u kogoś innego?

Sto_krotka lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Ojej Stokrotka :(
    Trzymam kciuki żeby jakoś się ułożyło. Dobrze pamietam, ze prowadzisz ciąże u tego lekarza co poprzednio w Poznaniu? Myślałaś żeby potwierdzić to u kogoś innego?
    Dzięki 🙏W Krakowie, ale tak, u tej samej Dr.
    Tzn. ja czarno na białym widziałam, że mało wód.
    Ale tak, mam pakiet z pracy i nawet dla własnego spokoju za tydzień chciałabym iść sprawdzic czy picie i lek u mnie coś pomoże...

W sumie nie o przepływach sie nie dowiedziałam, ale być może sprawdzała skoro lek dostałam. A ja znów w szoku i nie dopytałam, prawie sie tam rozpłakałam 🙄 Niby czlowiek prowadzi prywatnie, a nic nie wie. Tyle, że ufam intuicji tej Dr i ogólnemu oglądowi, doświadczenie położnicze i dlatego nie zmieniam

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka wrote:
    Dzięki 🙏W Krakowie, ale tak, u tej samej Dr.
    Tzn. ja czarno na białym widziałam, że mało wód.
    Ale tak, mam pakiet z pracy i nawet dla własnego spokoju za tydzień chciałabym iść sprawdzic czy picie i lek u mnie coś pomoże...

W sumie nie o przepływach sie nie dowiedziałam, ale być może sprawdzała skoro lek dostałam. A ja znów w szoku i nie dopytałam, prawie sie tam rozpłakałam 🙄 Niby czlowiek prowadzi prywatnie, a nic nie wie. Tyle, że ufam intuicji tej Dr i ogólnemu oglądowi, doświadczenie położnicze i dlatego nie zmieniam
    Rozumiem. Ciężko tez zmienić lekarza już na takim etapie. Ja zmieniałam w połowie ciąży i tez zbierałam się długo. Ale jak masz gdzie potwierdzić to myśle, ze to rozsądne i pozostaje tylko życzyć spokoju, jakoś wszystko się ułoży…

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka wrote:

Czy mogę wiedzieć,.ile.miala wód? Bierzesz może clexane/neoparin?
    29 to nie jest źle, byleby rozwarcia nie było. Głową do góry, ważne, że kontrolujesz.

• Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka2019 wrote:
    Czy mogę wiedzieć,.ile.miala wód? Bierzesz może clexane/neoparin?
    29 to nie jest źle, byleby rozwarcia nie było. Głową do góry, ważne, że kontrolujesz.
    Włansie nie wiem ile było wód, bo nie dostałam konkretnej wartości. Tylko zalecenia.
    Biorę tylko Acxard 75. I teraz jakiś lek na rozrzedzenie krwi dostałam.
    Tak, poprzednio też miałam krótką szyjkę... Oby dotrwać i te wody ruszyły 🙏

RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
  • RedTail_Rudzia Ekspertka

Wysłany: 25 września 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka wrote:
    Włansie nie wiem ile było wód, bo nie dostałam konkretnej wartości. Tylko zalecenia.

Misia z Moją Lila brałam acard oraz miałam mało wód piłam wodę 2 - 3 litry dziennie wody ( unormowało się ) o wodach późno się dowiedziałam - jakoś na początku 3 trymestru
    Fakt leżałam plackiem bo musiałam
    Ale będzie dobrze ! Musisz w to wierzyć i tak będzie koniec kropka !! ❤️❤️❤️❤️
    Buziole ❤️❤️

Rudzia ❤️
    preg.png
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka wrote:

Pij dużo, będzie okej. Wody są na bieżąco produkowane, trzymam kciuki. Byleby się nie sączyły.

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 25 września 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka wrote:

Ojej przytulam mocno 😚🙏❤️ oby tylko nie szpital,ale jak będzie trzeba to myślę, że będziecie tam bezpieczni
    Kurcze,zawsze coś...

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Anu5ia Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2023, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Acard pomaga w utrzymaniu ilości wód? Czy o co chodzi z acardem? Bo ja od początku ciąży biorę praktycznie

• Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anu5ia wrote:
    A to Acard pomaga w utrzymaniu ilości wód? Czy o co chodzi z acardem? Bo ja od początku ciąży biorę praktycznie
    Rozrzedza krew, chyba lepsze przepływy i ukrwienie? Ja też od początku. Profilaktyka zakrzepow 🤔

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 września 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acard poprawia przepływy. Ja biorę cały czas 150 i heparynę ze względu na trombofilie

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ