Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Asixxx wrote:Z om na 29.12 z USG na 4.01
Więc różnie to może być tym bardziej że drugi syn urodził się 10 dni przed terminem. Zobaczymy czy będzie 2023 czy 2024Asixxx lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Anu5ia wrote:Cześć dziewczyny! Przyszłam się pożalić. 2 tygodnie temu skończyłam brać antybiotyk na bakterie w moczu i znów mam bakterie, jakby wogóle nie podziałał... do tego piasek z nerek mi schodzi. Czekam na wyniki posiewu ale czekam od poniedziałku więc pewnie są bakterie na 100%. Jak ten antybiotyk nie pomógł to ja już nie wiem. Żurawinę pije, wody dużo i żadnego efektu. Jak mała urośnie to ja nie wiem jak moje nerki to wytrzymają 😂
Bierzesz jakiś probiotyk?Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Madeline wrote:Wyniki mam w normie oprócz hematokrytu i czerwonych (trochę podrosło,ale jeszcze nie jest w normie), także mam nadzieję,że nie da mi czegoś silniejszego 🙏.
W normie też p.ciala przeciw toksoplazmozie, TSH (urosło jakimś cudem😁, może to morze?), krwinki białe, i ta glukoza po wszystkich godzinach👍.
A i hematokryt i krwinki podskoczą 😚Madeline lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dziewczyny,ale się wątek rozhulał😁
Ciężko było nadrobić, szczególnie że od rana latałam jak kot z pęcherzem,na 10 umówiliśmy się z koleżanką i jej córkami na wycieczkę do zoo
Jak wróciliśmy to Tadzio cyc i w 4 minuty zasnął
Ja wzięłam się za obiad
Na 20 jadę do lekarza
Odezwę się w drodze powrotnejlukaszkowa, Nattttal, Linka2019, Madeline , Giosiek, SamiDe, RedTail_Rudzia, _Hope, Dudka1997, Sto_krotka, Juśka88 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Czyli całkiem fajnie 😁
A i hematokryt i krwinki podskoczą 😚
Trzymam kciuki za wizytę
Ja dziś dowiedziałam się,że mój lekarz w ramach Medicover nie waży dziecka.... trochę mi szkoda,bo myślałam,że się dowiem ile ma za tydzień. Może jednak uda mi się go poprosić 🙏😁 Jestem bardzo ciekawa,bo ostatnio wydaje mi się,jakby bardzo urósł. -
Anu5ia wrote:Cześć dziewczyny! Przyszłam się pożalić. 2 tygodnie temu skończyłam brać antybiotyk na bakterie w moczu i znów mam bakterie, jakby wogóle nie podziałał... do tego piasek z nerek mi schodzi. Czekam na wyniki posiewu ale czekam od poniedziałku więc pewnie są bakterie na 100%. Jak ten antybiotyk nie pomógł to ja już nie wiem. Żurawinę pije, wody dużo i żadnego efektu. Jak mała urośnie to ja nie wiem jak moje nerki to wytrzymają 😂
U mnie też nie za ciekawie jeśli chodzi o mocz.. w środę poltora tyg temu tez wykryli bakterie, a zaczelo sie od zwyklej wizyty u ginekologa i siusiu do nerki. Okazalo sie, ze mam skurcze i szyjka skrocona z 44 na 25mm, antybiotyk, badania moczu z 24h... od wczoraj leze w szpitalu na obserwacji przez proteiny w moczu i nadcisnienie, podejrzewali stan przedrzucawkowy.. na szczescie poki co jestem stabilna, cisnienie soe wyregulowało, czekam na wyniki badan moczu, bo znowu musialam zbierac 24h... mam nadzieję, ze bedzie duzo mniej, bo z wczorajszej malej probki nie bylo zle. Ale skurcze nadal miewam, na szczescie malo, a w najgorszym momencie byly nawet 3 w przeciągu 30 minut. Oba badani krwi też wyszły dobre na szczęście, nerki, wątroba i morfologia w normach.
A i dostaje zastrzyki na rozwiniecie płuc u małej.. nastraszyli mnie tym strasznie, ale jak to powiedzieli, lepiej dmuchać na zimne.
Trzymam kciuki za Twoje wyniki! 🍀🍀🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 20:13
RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
SamiDe wrote:U mnie też nie za ciekawie jeśli chodzi o mocz.. w środę poltora tyg temu tez wykryli bakterie, a zaczelo sie od zwyklej wizyty u ginekologa i siusiu do nerki. Okazalo sie, ze mam skurcze i szyjka skrocona z 44 na 25mm, antybiotyk, badania moczu z 24h... od wczoraj leze w szpitalu na obserwacji przez proteiny w moczu i nadcisnienie, podejrzewali stan przedrzucawkowy.. na szczescie poki co jestem stabilna, cisnienie soe wyregulowało, czekam na wyniki badan moczu, bo znowu musialam zbierac 24h... mam nadzieję, ze bedzie duzo mniej, bo z wczorajszej malej probki nie bylo zle. Ale skurcze nadal miewam, na szczescie malo, a w najgorszym momencie byly nawet 3 w przeciągu 30 minut. Oba badani krwi też wyszły dobre na szczęście, nerki, wątroba i morfologia w normach.
A i dostaje zastrzyki na rozwiniecie płuc u małej.. nastraszyli mnie tym strasznie, ale jak to powiedzieli, lepiej dmuchać na zimne.
Trzymam kciuki za Twoje wyniki! 🍀🍀🍀
Kochanie ja też w 29 TC dostałam z Małą sterydy na rozwój płucek - a donosilam do 37 TC
Pamiętaj jestem z Tobą ❤️❤️SamiDe lubi tę wiadomość
-
Madeline wrote:Skąd założenie, że podskoczą? Bo bardzo bym sobie tego życzyła,ale nie wiem w jaki sposób może to się samo zadziać,czy też ta produkcja już nie musi być taka duża od któregoś tygodnia (?)
Trzymam kciuki za wizytę
Ja dziś dowiedziałam się,że mój lekarz w ramach Medicover nie waży dziecka.... trochę mi szkoda,bo myślałam,że się dowiem ile ma za tydzień. Może jednak uda mi się go poprosić 🙏😁 Jestem bardzo ciekawa,bo ostatnio wydaje mi się,jakby bardzo urósł.
Dziękuję 😚 jest opóźnienie ponad pół godziny, więc jeszcze czekamSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Mam wyniki z badania ogólnego moczu i nie jest źle. Ale wychwyciło kryształy wiec piasek nadal schodzi. Ale chociaż stanu zapalnego nie ma. Czekam na posiew i będziemy główkować z moim lekarzem 😅 on też już nie wie co robić. Zapytam go o D-mannozę. Czy któraś z Was słyszała o tym? Może to pomoże trochę i ochroni organizm...dwa organizmy 😥
RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
Anu5ia wrote:Mam wyniki z badania ogólnego moczu i nie jest źle. Ale wychwyciło kryształy wiec piasek nadal schodzi. Ale chociaż stanu zapalnego nie ma. Czekam na posiew i będziemy główkować z moim lekarzem 😅 on też już nie wie co robić. Zapytam go o D-mannozę. Czy któraś z Was słyszała o tym? Może to pomoże trochę i ochroni organizm...dwa organizmy 😥
Trzymam kciuki za pomyślne wyleczenieSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Wracam od doktorka,Henio waży 1400 g, leży główką do dołu, ilość wód w normie, tętno też,szyjka 3,8 cm
Śmiać mi się chciało,bo podczas USG dr pyta jak będzie MIAŁA na imię 🤣a ja pytam się czy coś się zmieniło 😁 he he,niee, raczej chłopiec 🙃_Hope, Dudka1997, alex0806, Sto_krotka, Juśka88, SamiDe, Morelka456, RedTail_Rudzia, Nattttal, Giosiek, Madeline , Wiewioora lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Wracam od doktorka,Henio waży 1400 g, leży główką do dołu, ilość wód w normie, tętno też,szyjka 3,8 cm
Śmiać mi się chciało,bo podczas USG dr pyta jak będzie MIAŁA na imię 🤣a ja pytam się czy coś się zmieniło 😁 he he,niee, raczej chłopiec 🙃Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Kasiastaraczka wrote:Wracam od doktorka,Henio waży 1400 g, leży główką do dołu, ilość wód w normie, tętno też,szyjka 3,8 cm
Śmiać mi się chciało,bo podczas USG dr pyta jak będzie MIAŁA na imię 🤣a ja pytam się czy coś się zmieniło 😁 he he,niee, raczej chłopiec 🙃
Super! 🥰 Henio to już duży chłopiec. 😍 Cieszę się, że wszystko u Was dobrze.
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Co do całej machiny produkcji krwinek czerwonych - oprócz żelaza niezbędna jest wit.B12 - jeśli stosujecie dietę wegańska lub wegetariańska, z mniejszą ilością nabiału to zdecydowanie suplementowac! Ja suplentuje ze względu na wegetarianizm i przed zajściem w ciążę w końcu uporządkowałam sobie dzięki suplom morfologię - zawsze miałam poza normami MCV, MCHC, hemoglobina i czerwone krwinki na granicy. Przed samą ciążą już piękne normy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 23:55
Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość
-
alex0806 wrote:Rudzka sterydy to taki standard jeśli coś się dzieje, muszą wspomóc dziecko trochę
Anusia kurcze a miałaś posiew z antybiogramem? I brałaś celowany antybiotyk?
Nie pamiętam ile zastrzyków dostałam
Jednakże chciałam po prostu wesprzeć Sami- że u niej też się uspokoi i jakoś ją wesprzeć i będzie dobrze 🌹🥰❤️
Tak wiem że to standard sporo w poprzedniej ciąży przeszłam ( ale nie będę tego wspominać 🙈🤣)
Mam nadzieję że jak Dzidzia teraz będzie nabierać " masy" znowu nie będę mieć powtórki z rozrywki i że szyjka mi wytrzyma
Finalnie mam wytrzymać minimum jeszcze 8 tyg ( aby przynajmniej donosić do 33 TC)
Mam nadzieję że uda się dłużej i bez żadnych długotrwałych wizyt w szpitaluWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2023, 02:58
SamiDe lubi tę wiadomość
-
Śmiać mi się chciało,bo podczas USG dr pyta jak będzie MIAŁA na imię 🤣a ja pytam się czy coś się zmieniło 😁 he he,niee, raczej chłopiec 🙃
Kasia, super, że na wizycie wszystko w porządku 🥳
Jaka piękna waga! Henio jest już dużym chłopcem ☺️Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Jeśli bierzesz leki na anemię to powinny poprawić się parametry krwi
Dziękuję 😚 jest opóźnienie ponad pół godziny, więc jeszcze czekam
Ale wspaniale,że już taki duży Henio 🧡🧡🧡🧡Kasiastaraczka lubi tę wiadomość