Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Asixxx wrote:Z om na 29.12 z USG na 4.01
Więc różnie to może być tym bardziej że drugi syn urodził się 10 dni przed terminem. Zobaczymy czy będzie 2023 czy 2024Asixxx lubi tę wiadomość
-
Anu5ia wrote:Cześć dziewczyny! Przyszłam się pożalić. 2 tygodnie temu skończyłam brać antybiotyk na bakterie w moczu i znów mam bakterie, jakby wogóle nie podziałał... do tego piasek z nerek mi schodzi. Czekam na wyniki posiewu ale czekam od poniedziałku więc pewnie są bakterie na 100%. Jak ten antybiotyk nie pomógł to ja już nie wiem. Żurawinę pije, wody dużo i żadnego efektu. Jak mała urośnie to ja nie wiem jak moje nerki to wytrzymają 😂
Bierzesz jakiś probiotyk? -
Madeline wrote:Wyniki mam w normie oprócz hematokrytu i czerwonych (trochę podrosło,ale jeszcze nie jest w normie), także mam nadzieję,że nie da mi czegoś silniejszego 🙏.
W normie też p.ciala przeciw toksoplazmozie, TSH (urosło jakimś cudem😁, może to morze?), krwinki białe, i ta glukoza po wszystkich godzinach👍.
A i hematokryt i krwinki podskoczą 😚Madeline lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,ale się wątek rozhulał😁
Ciężko było nadrobić, szczególnie że od rana latałam jak kot z pęcherzem,na 10 umówiliśmy się z koleżanką i jej córkami na wycieczkę do zoo
Jak wróciliśmy to Tadzio cyc i w 4 minuty zasnął
Ja wzięłam się za obiad
Na 20 jadę do lekarza
Odezwę się w drodze powrotnejlukaszkowa, Nattttal, Linka2019, Madeline , Giosiek, SamiDe, RedTail_Rudzia, _Hope, Dudka1997, Sto_krotka, Juśka88 lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Czyli całkiem fajnie 😁
A i hematokryt i krwinki podskoczą 😚
Trzymam kciuki za wizytę
Ja dziś dowiedziałam się,że mój lekarz w ramach Medicover nie waży dziecka.... trochę mi szkoda,bo myślałam,że się dowiem ile ma za tydzień. Może jednak uda mi się go poprosić 🙏😁 Jestem bardzo ciekawa,bo ostatnio wydaje mi się,jakby bardzo urósł. -
Anu5ia wrote:Cześć dziewczyny! Przyszłam się pożalić. 2 tygodnie temu skończyłam brać antybiotyk na bakterie w moczu i znów mam bakterie, jakby wogóle nie podziałał... do tego piasek z nerek mi schodzi. Czekam na wyniki posiewu ale czekam od poniedziałku więc pewnie są bakterie na 100%. Jak ten antybiotyk nie pomógł to ja już nie wiem. Żurawinę pije, wody dużo i żadnego efektu. Jak mała urośnie to ja nie wiem jak moje nerki to wytrzymają 😂
U mnie też nie za ciekawie jeśli chodzi o mocz.. w środę poltora tyg temu tez wykryli bakterie, a zaczelo sie od zwyklej wizyty u ginekologa i siusiu do nerki. Okazalo sie, ze mam skurcze i szyjka skrocona z 44 na 25mm, antybiotyk, badania moczu z 24h... od wczoraj leze w szpitalu na obserwacji przez proteiny w moczu i nadcisnienie, podejrzewali stan przedrzucawkowy.. na szczescie poki co jestem stabilna, cisnienie soe wyregulowało, czekam na wyniki badan moczu, bo znowu musialam zbierac 24h... mam nadzieję, ze bedzie duzo mniej, bo z wczorajszej malej probki nie bylo zle. Ale skurcze nadal miewam, na szczescie malo, a w najgorszym momencie byly nawet 3 w przeciągu 30 minut. Oba badani krwi też wyszły dobre na szczęście, nerki, wątroba i morfologia w normach.
A i dostaje zastrzyki na rozwiniecie płuc u małej.. nastraszyli mnie tym strasznie, ale jak to powiedzieli, lepiej dmuchać na zimne.
Trzymam kciuki za Twoje wyniki! 🍀🍀🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 20:13
RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
SamiDe wrote:U mnie też nie za ciekawie jeśli chodzi o mocz.. w środę poltora tyg temu tez wykryli bakterie, a zaczelo sie od zwyklej wizyty u ginekologa i siusiu do nerki. Okazalo sie, ze mam skurcze i szyjka skrocona z 44 na 25mm, antybiotyk, badania moczu z 24h... od wczoraj leze w szpitalu na obserwacji przez proteiny w moczu i nadcisnienie, podejrzewali stan przedrzucawkowy.. na szczescie poki co jestem stabilna, cisnienie soe wyregulowało, czekam na wyniki badan moczu, bo znowu musialam zbierac 24h... mam nadzieję, ze bedzie duzo mniej, bo z wczorajszej malej probki nie bylo zle. Ale skurcze nadal miewam, na szczescie malo, a w najgorszym momencie byly nawet 3 w przeciągu 30 minut. Oba badani krwi też wyszły dobre na szczęście, nerki, wątroba i morfologia w normach.
A i dostaje zastrzyki na rozwiniecie płuc u małej.. nastraszyli mnie tym strasznie, ale jak to powiedzieli, lepiej dmuchać na zimne.
Trzymam kciuki za Twoje wyniki! 🍀🍀🍀
Kochanie ja też w 29 TC dostałam z Małą sterydy na rozwój płucek - a donosilam do 37 TC
Pamiętaj jestem z Tobą ❤️❤️SamiDe lubi tę wiadomość
-
Madeline wrote:Skąd założenie, że podskoczą? Bo bardzo bym sobie tego życzyła,ale nie wiem w jaki sposób może to się samo zadziać,czy też ta produkcja już nie musi być taka duża od któregoś tygodnia (?)
Trzymam kciuki za wizytę
Ja dziś dowiedziałam się,że mój lekarz w ramach Medicover nie waży dziecka.... trochę mi szkoda,bo myślałam,że się dowiem ile ma za tydzień. Może jednak uda mi się go poprosić 🙏😁 Jestem bardzo ciekawa,bo ostatnio wydaje mi się,jakby bardzo urósł.
Dziękuję 😚 jest opóźnienie ponad pół godziny, więc jeszcze czekam -
Mam wyniki z badania ogólnego moczu i nie jest źle. Ale wychwyciło kryształy wiec piasek nadal schodzi. Ale chociaż stanu zapalnego nie ma. Czekam na posiew i będziemy główkować z moim lekarzem 😅 on też już nie wie co robić. Zapytam go o D-mannozę. Czy któraś z Was słyszała o tym? Może to pomoże trochę i ochroni organizm...dwa organizmy 😥
RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
-
Anu5ia wrote:Mam wyniki z badania ogólnego moczu i nie jest źle. Ale wychwyciło kryształy wiec piasek nadal schodzi. Ale chociaż stanu zapalnego nie ma. Czekam na posiew i będziemy główkować z moim lekarzem 😅 on też już nie wie co robić. Zapytam go o D-mannozę. Czy któraś z Was słyszała o tym? Może to pomoże trochę i ochroni organizm...dwa organizmy 😥
Trzymam kciuki za pomyślne wyleczenie -
Wracam od doktorka,Henio waży 1400 g, leży główką do dołu, ilość wód w normie, tętno też,szyjka 3,8 cm
Śmiać mi się chciało,bo podczas USG dr pyta jak będzie MIAŁA na imię 🤣a ja pytam się czy coś się zmieniło 😁 he he,niee, raczej chłopiec 🙃_Hope, Dudka1997, alex0806, Sto_krotka, Juśka88, SamiDe, Morelka456, RedTail_Rudzia, Nattttal, Giosiek, Madeline , Wiewioora lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Wracam od doktorka,Henio waży 1400 g, leży główką do dołu, ilość wód w normie, tętno też,szyjka 3,8 cm
Śmiać mi się chciało,bo podczas USG dr pyta jak będzie MIAŁA na imię 🤣a ja pytam się czy coś się zmieniło 😁 he he,niee, raczej chłopiec 🙃Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Kasiastaraczka wrote:Wracam od doktorka,Henio waży 1400 g, leży główką do dołu, ilość wód w normie, tętno też,szyjka 3,8 cm
Śmiać mi się chciało,bo podczas USG dr pyta jak będzie MIAŁA na imię 🤣a ja pytam się czy coś się zmieniło 😁 he he,niee, raczej chłopiec 🙃
Super! 🥰 Henio to już duży chłopiec. 😍 Cieszę się, że wszystko u Was dobrze.
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
2021 🩷
2023 🩵
...⏳🦋 -
Co do całej machiny produkcji krwinek czerwonych - oprócz żelaza niezbędna jest wit.B12 - jeśli stosujecie dietę wegańska lub wegetariańska, z mniejszą ilością nabiału to zdecydowanie suplementowac! Ja suplentuje ze względu na wegetarianizm i przed zajściem w ciążę w końcu uporządkowałam sobie dzięki suplom morfologię - zawsze miałam poza normami MCV, MCHC, hemoglobina i czerwone krwinki na granicy. Przed samą ciążą już piękne normy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 23:55
Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość
-
alex0806 wrote:Rudzka sterydy to taki standard jeśli coś się dzieje, muszą wspomóc dziecko trochę
Anusia kurcze a miałaś posiew z antybiogramem? I brałaś celowany antybiotyk?
Nie pamiętam ile zastrzyków dostałam
Jednakże chciałam po prostu wesprzeć Sami- że u niej też się uspokoi i jakoś ją wesprzeć i będzie dobrze 🌹🥰❤️
Tak wiem że to standard sporo w poprzedniej ciąży przeszłam ( ale nie będę tego wspominać 🙈🤣)
Mam nadzieję że jak Dzidzia teraz będzie nabierać " masy" znowu nie będę mieć powtórki z rozrywki i że szyjka mi wytrzyma
Finalnie mam wytrzymać minimum jeszcze 8 tyg ( aby przynajmniej donosić do 33 TC)
Mam nadzieję że uda się dłużej i bez żadnych długotrwałych wizyt w szpitaluWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2023, 02:58
SamiDe lubi tę wiadomość
-
Śmiać mi się chciało,bo podczas USG dr pyta jak będzie MIAŁA na imię 🤣a ja pytam się czy coś się zmieniło 😁 he he,niee, raczej chłopiec 🙃
Kasia, super, że na wizycie wszystko w porządku 🥳
Jaka piękna waga! Henio jest już dużym chłopcem ☺️Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Jeśli bierzesz leki na anemię to powinny poprawić się parametry krwi
Dziękuję 😚 jest opóźnienie ponad pół godziny, więc jeszcze czekam
Ale wspaniale,że już taki duży Henio 🧡🧡🧡🧡Kasiastaraczka lubi tę wiadomość