X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asixxx wrote:
    Z om na 29.12 z USG na 4.01 ;)
    Więc różnie to może być tym bardziej że drugi syn urodził się 10 dni przed terminem. Zobaczymy czy będzie 2023 czy 2024
    Wpisałam na styczeń 😁

Asixxx lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 22 września 2023, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anu5ia wrote:
    Cześć dziewczyny! Przyszłam się pożalić. 2 tygodnie temu skończyłam brać antybiotyk na bakterie w moczu i znów mam bakterie, jakby wogóle nie podziałał... do tego piasek z nerek mi schodzi. Czekam na wyniki posiewu ale czekam od poniedziałku więc pewnie są bakterie na 100%. Jak ten antybiotyk nie pomógł to ja już nie wiem. Żurawinę pije, wody dużo i żadnego efektu. Jak mała urośnie to ja nie wiem jak moje nerki to wytrzymają 😂
    Hej,oj współczuję kolejnych bakterii..
    Bierzesz jakiś probiotyk?

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 22 września 2023, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Wyniki mam w normie oprócz hematokrytu i czerwonych (trochę podrosło,ale jeszcze nie jest w normie), także mam nadzieję,że nie da mi czegoś silniejszego 🙏.
    W normie też p.ciala przeciw toksoplazmozie, TSH (urosło jakimś cudem😁, może to morze?), krwinki białe, i ta glukoza po wszystkich godzinach👍.
    Czyli całkiem fajnie 😁
    A i hematokryt i krwinki podskoczą 😚

Madeline lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 22 września 2023, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ale się wątek rozhulał😁
    Ciężko było nadrobić, szczególnie że od rana latałam jak kot z pęcherzem,na 10 umówiliśmy się z koleżanką i jej córkami na wycieczkę do zoo
    Jak wróciliśmy to Tadzio cyc i w 4 minuty zasnął
    Ja wzięłam się za obiad
    Na 20 jadę do lekarza
    Odezwę się w drodze powrotnej

lukaszkowa, Nattttal, Linka2019, Madeline , Giosiek, SamiDe, RedTail_Rudzia, _Hope, Dudka1997, Sto_krotka, Juśka88 lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Czyli całkiem fajnie 😁
    A i hematokryt i krwinki podskoczą 😚
    Skąd założenie, że podskoczą? Bo bardzo bym sobie tego życzyła,ale nie wiem w jaki sposób może to się samo zadziać,czy też ta produkcja już nie musi być taka duża od któregoś tygodnia (?)

Trzymam kciuki za wizytę:)

Ja dziś dowiedziałam się,że mój lekarz w ramach Medicover nie waży dziecka.... trochę mi szkoda,bo myślałam,że się dowiem ile ma za tydzień. Może jednak uda mi się go poprosić 🙏😁 Jestem bardzo ciekawa,bo ostatnio wydaje mi się,jakby bardzo urósł.

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • SamiDe Ekspertka

Wysłany: 22 września 2023, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anu5ia wrote:
    Cześć dziewczyny! Przyszłam się pożalić. 2 tygodnie temu skończyłam brać antybiotyk na bakterie w moczu i znów mam bakterie, jakby wogóle nie podziałał... do tego piasek z nerek mi schodzi. Czekam na wyniki posiewu ale czekam od poniedziałku więc pewnie są bakterie na 100%. Jak ten antybiotyk nie pomógł to ja już nie wiem. Żurawinę pije, wody dużo i żadnego efektu. Jak mała urośnie to ja nie wiem jak moje nerki to wytrzymają 😂

U mnie też nie za ciekawie jeśli chodzi o mocz.. w środę poltora tyg temu tez wykryli bakterie, a zaczelo sie od zwyklej wizyty u ginekologa i siusiu do nerki. Okazalo sie, ze mam skurcze i szyjka skrocona z 44 na 25mm, antybiotyk, badania moczu z 24h... od wczoraj leze w szpitalu na obserwacji przez proteiny w moczu i nadcisnienie, podejrzewali stan przedrzucawkowy.. na szczescie poki co jestem stabilna, cisnienie soe wyregulowało, czekam na wyniki badan moczu, bo znowu musialam zbierac 24h... mam nadzieję, ze bedzie duzo mniej, bo z wczorajszej malej probki nie bylo zle. Ale skurcze nadal miewam, na szczescie malo, a w najgorszym momencie byly nawet 3 w przeciągu 30 minut. Oba badani krwi też wyszły dobre na szczęście, nerki, wątroba i morfologia w normach.

A i dostaje zastrzyki na rozwiniecie płuc u małej.. nastraszyli mnie tym strasznie, ale jak to powiedzieli, lepiej dmuchać na zimne.

Trzymam kciuki za Twoje wyniki! 🍀🍀🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 20:13

RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość

Baby girl 🩷
    preg.png
  • RedTail_Rudzia Ekspertka

Wysłany: 22 września 2023, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe wrote:
    U mnie też nie za ciekawie jeśli chodzi o mocz.. w środę poltora tyg temu tez wykryli bakterie, a zaczelo sie od zwyklej wizyty u ginekologa i siusiu do nerki. Okazalo sie, ze mam skurcze i szyjka skrocona z 44 na 25mm, antybiotyk, badania moczu z 24h... od wczoraj leze w szpitalu na obserwacji przez proteiny w moczu i nadcisnienie, podejrzewali stan przedrzucawkowy.. na szczescie poki co jestem stabilna, cisnienie soe wyregulowało, czekam na wyniki badan moczu, bo znowu musialam zbierac 24h... mam nadzieję, ze bedzie duzo mniej, bo z wczorajszej malej probki nie bylo zle. Ale skurcze nadal miewam, na szczescie malo, a w najgorszym momencie byly nawet 3 w przeciągu 30 minut. Oba badani krwi też wyszły dobre na szczęście, nerki, wątroba i morfologia w normach.

A i dostaje zastrzyki na rozwiniecie płuc u małej.. nastraszyli mnie tym strasznie, ale jak to powiedzieli, lepiej dmuchać na zimne.

Trzymam kciuki za Twoje wyniki! 🍀🍀🍀

Kochanie ja też w 29 TC dostałam z Małą sterydy na rozwój płucek - a donosilam do 37 TC :)
    Pamiętaj jestem z Tobą ❤️❤️

SamiDe lubi tę wiadomość

Rudzia ❤️
    preg.png

Wysłany: 22 września 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Skąd założenie, że podskoczą? Bo bardzo bym sobie tego życzyła,ale nie wiem w jaki sposób może to się samo zadziać,czy też ta produkcja już nie musi być taka duża od któregoś tygodnia (?)

Trzymam kciuki za wizytę:)

Ja dziś dowiedziałam się,że mój lekarz w ramach Medicover nie waży dziecka.... trochę mi szkoda,bo myślałam,że się dowiem ile ma za tydzień. Może jednak uda mi się go poprosić 🙏😁 Jestem bardzo ciekawa,bo ostatnio wydaje mi się,jakby bardzo urósł.
    Jeśli bierzesz leki na anemię to powinny poprawić się parametry krwi

Dziękuję 😚 jest opóźnienie ponad pół godziny, więc jeszcze czekam

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzka sterydy to taki standard jeśli coś się dzieje, muszą wspomóc dziecko trochę
    Anusia kurcze a miałaś posiew z antybiogramem? I brałaś celowany antybiotyk?

SamiDe, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 22 września 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SamiDe mocno trzymam kciuki za Was 😚🙏🥰

SamiDe lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Anu5ia Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioora wrote:
    Głupio zapytam, ale jak brałaś ten antybiotyk to miałaś posiew moczu z antybiogramem?
    Tak :D bakteria wrażliwa na wszystkie antybiotyki :D poprzednim razem (w lipcu) wymiotło wszystkie bakterie. A teraz znów

• Anu5ia Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki z badania ogólnego moczu i nie jest źle. Ale wychwyciło kryształy wiec piasek nadal schodzi. Ale chociaż stanu zapalnego nie ma. Czekam na posiew i będziemy główkować z moim lekarzem 😅 on też już nie wie co robić. Zapytam go o D-mannozę. Czy któraś z Was słyszała o tym? Może to pomoże trochę i ochroni organizm...dwa organizmy 😥

RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 września 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anu5ia wrote:
    Mam wyniki z badania ogólnego moczu i nie jest źle. Ale wychwyciło kryształy wiec piasek nadal schodzi. Ale chociaż stanu zapalnego nie ma. Czekam na posiew i będziemy główkować z moim lekarzem 😅 on też już nie wie co robić. Zapytam go o D-mannozę. Czy któraś z Was słyszała o tym? Może to pomoże trochę i ochroni organizm...dwa organizmy 😥
    Ja nie słyszałam
    Trzymam kciuki za pomyślne wyleczenie

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 22 września 2023, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam od doktorka,Henio waży 1400 g, leży główką do dołu, ilość wód w normie, tętno też,szyjka 3,8 cm
    Śmiać mi się chciało,bo podczas USG dr pyta jak będzie MIAŁA na imię 🤣a ja pytam się czy coś się zmieniło 😁 he he,niee, raczej chłopiec 🙃

_Hope, Dudka1997, alex0806, Sto_krotka, Juśka88, SamiDe, Morelka456, RedTail_Rudzia, Nattttal, Giosiek, Madeline , Wiewioora lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Wracam od doktorka,Henio waży 1400 g, leży główką do dołu, ilość wód w normie, tętno też,szyjka 3,8 cm
    Śmiać mi się chciało,bo podczas USG dr pyta jak będzie MIAŁA na imię 🤣a ja pytam się czy coś się zmieniło 😁 he he,niee, raczej chłopiec 🙃
    Duży chłopiec, super! Oby tak dalej

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 22 września 2023, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:

Super! 🥰 Henio to już duży chłopiec. 😍 Cieszę się, że wszystko u Was dobrze.

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Natash88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2023, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do całej machiny produkcji krwinek czerwonych - oprócz żelaza niezbędna jest wit.B12 - jeśli stosujecie dietę wegańska lub wegetariańska, z mniejszą ilością nabiału to zdecydowanie suplementowac! Ja suplentuje ze względu na wegetarianizm i przed zajściem w ciążę w końcu uporządkowałam sobie dzięki suplom morfologię - zawsze miałam poza normami MCV, MCHC, hemoglobina i czerwone krwinki na granicy. Przed samą ciążą już piękne normy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2023, 23:55

Kasiastaraczka, Madeline lubią tę wiadomość

preg.png
  • RedTail_Rudzia Ekspertka

Wysłany: 23 września 2023, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Rudzka sterydy to taki standard jeśli coś się dzieje, muszą wspomóc dziecko trochę
    Anusia kurcze a miałaś posiew z antybiogramem? I brałaś celowany antybiotyk?
    Misia ja musiałam dostać ponieważ miałam skurcze i plamienia - i to było w razie "wu" jeśli miałoby się nie uspokoić
    Nie pamiętam ile zastrzyków dostałam
    Jednakże chciałam po prostu wesprzeć Sami- że u niej też się uspokoi i jakoś ją wesprzeć i będzie dobrze 🌹🥰❤️
    Tak wiem że to standard sporo w poprzedniej ciąży przeszłam ( ale nie będę tego wspominać 🙈🤣)
    Mam nadzieję że jak Dzidzia teraz będzie nabierać " masy" znowu nie będę mieć powtórki z rozrywki i że szyjka mi wytrzyma
    Finalnie mam wytrzymać minimum jeszcze 8 tyg ( aby przynajmniej donosić do 33 TC)
    Mam nadzieję że uda się dłużej i bez żadnych długotrwałych wizyt w szpitalu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2023, 02:58

SamiDe lubi tę wiadomość

Rudzia ❤️
    preg.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 23 września 2023, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:

Kasia, super, że na wizycie wszystko w porządku 🥳
    Jaka piękna waga! Henio jest już dużym chłopcem ☺️

age.png

Starania od 06.2012
    Dwie kliniki w DE (2016-2019): 3 IUI, 1x IVF, 4x ICSI (6 zarodków, 4 transfery)
    Eurofertil Ostrava (2020-2022): 2x ICSI (6 zarodków, 5 transferów - 1x cb i poronienie zatrzymane 14 tc/18 tc)
    Reprofit Brno (2023): 1x ICSI (5 zarodków, 2 transfery - 1x cb i Princess na świecie 😍)
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 23 września 2023, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Jeśli bierzesz leki na anemię to powinny poprawić się parametry krwi

Dziękuję 😚 jest opóźnienie ponad pół godziny, więc jeszcze czekam
    Z tym,że biorę od miesiąca,a poprawa jest niewielka i jeszcze poniżej normy... dlatego obawiam się,że mi podwyższy dawkowanie, albo zmieni lek.

Ale wspaniale,że już taki duży Henio 🧡🧡🧡🧡

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ