X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasha, masz rację. Myślę, że ona sądzi, że ja "siedzę" w domu, więc mogę zajść się dzieckiem. Byłam z moja córka cały lipiec, bo miała przerwę zlobkowa. W sierpniu też z tydzień, z własnej woli 😉 bo była super pogoda i faktycznie trochę szkoda mi było pogody
    We.wrzesniu też dwa tygodnie, raz była chora, a raz pojechałam na wieś,bo była super pogoda. Także zajmuje się nią najlepiej, jak potrafię. Mój mąż też poświęca jej dużo czasu, uważam,.że jest super tata,ale on pracuje, więc wiadomo, to jest opieka późnym popołudniem.

• Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 28 września 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natash cieszę się, że wszystko dobrze po usg III trymestru 🥰

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 29 września 2023, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline dziś Wasza wizyta 😚 trzymam kciuki,daj znać

Madeline lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 29 września 2023, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam u lekarza z Luxmed, zbadał mnie, sprawdził tylko szyjkę -3,3 uff
    Ale ostatnio zauważyłam więcej wydzieliny i też to żadna infekcja
    Teraz Maluszek chyba mi naciska na pęcherz,bo mam większe parcie na pęcherz,a wczoraj jak kichnelam to aż się posikalam - kolejna rzecz dla fizjo....już myślałam, że mi wody odeszły
    W ogóle znowu jakiś stres mnie ogarnął, że zacznę rodzić wcześniej jak Tadzia

Miłego dnia 🥰

Madeline , Giosiek, _Hope lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 29 września 2023, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Madeline dziś Wasza wizyta 😚 trzymam kciuki,daj znać
    Ooo,miło, że pamiętasz!🥰

Szyjka w normie i młody już glowkowo ustawiony, tuż nad spojeniem łonowym (pytałam,czy nie za nisko,powiedział,że okay), brzuszek ma w stronę mojego kręgosłupa a nóżki pod pępkiem. Niestety nie mierzy dzidzi, więc nie mam szacowanej wagi:( zapomniałam sobie zapisać,żeby poprosić, a zaaferowana dobrymi wiadomościami -nie pomyślałam.
    Trochę wleciałam na styk, do położnej spóźniona, więc miałam poczucie zagonienia. W końcu w tej mojej bezsenności udało mi się pospać nad ranem i po budziku się zagadalam z mężem w efekcie czego wyjechałam spóźniona...🙆‍♀️
    Nie podnosi mi dawki Tardyferonu,ale mówił,żeby ten Aspargin (tj.Magnez) brać - przy drętwieniach ma pomagać...no mam nadzieję, nieusłuchaną pacjentką jestem,bo sama sobie odstawiłam 😅

Kolejna wizyta 27.10. Dostałam też skierowanie na prenatalne 3 trymestru, będę celować w 2-3.11. (30+6).

_Hope, Giosiek, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • Madeline Autorytet

Wysłany: 29 września 2023, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ja dziś byłam u lekarza z Luxmed, zbadał mnie, sprawdził tylko szyjkę -3,3 uff
    Ale ostatnio zauważyłam więcej wydzieliny i też to żadna infekcja
    Teraz Maluszek chyba mi naciska na pęcherz,bo mam większe parcie na pęcherz,a wczoraj jak kichnelam to aż się posikalam - kolejna rzecz dla fizjo....już myślałam, że mi wody odeszły
    W ogóle znowu jakiś stres mnie ogarnął, że zacznę rodzić wcześniej jak Tadzia

Miłego dnia 🥰
    Ojej, a w którym TC rodziłas Tadzia?

Trochę się uśmiałam z tym kichnięciem wodami , ale rozumiem stres. Mi się jakoś poprawiło z trzymaniem moczu, mam wrażenie,że się młody przesunął do góry i dzięki temu mi łatwiej. Albo te spacery po górach tak mi wzmocniły mięśnie. Chociaż chyba jestem coraz bardziej tam zaciśnięta, także też obawiam się jak to będzie z tą ochroną krocza🙈 bo u mnie to się ledwie palec mieści.

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 29 września 2023, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natash, super, że wszystko u Was dobrze po USG III trymestru! 🥰

Madeline, cieszę się, że u Was również wszystko w porządku. 🥰😍

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • kropeczek Autorytet

Wysłany: 29 września 2023, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało nam się z imieniem ♥️ Będzie Nelcia 💗

lukaszkowa, Giosiek, Asixxx, _Hope, RedTail_Rudzia, Kasiastaraczka, Wiewioora lubią tę wiadomość

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2023, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, ze Stokrotka się nie odzywa :(

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Sto_krotka Autorytet

Wysłany: 30 września 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Dziękuję za troskę ❤Wybaczcie, ale nie miałam siły i musiałam się psychicznie poskładać...
    W pon wyszło u lek. prowadzącego małowodzie, szyjka 2,9cm. We wt stwierdziłam, że za bardzo się stresuje i poszłam na sprawdzenie z pakietu czy nie sączą się wody. Wyszło nie jednoznacznie (ale stosuje luteinę, więc ciężko ocenić) i w dodatku arytmia u dziecka. Miałam podejść na Patologię na sprawdzenie i mnie zostawili z ulicy...

Szyjka 1,9 cm (wczoraj niby 2,4, ale ja tu malo się ruszam),echo ponoć wygląda ok, AFI 10 bez szału, prof. twierdzi, że nie ma sączenia. Dostałam sterydy na rozwój płucek i neuroprotekcje z MgSO4... wymazy pobrane i proponują mi założenie szwu jak będzie się dalo.
    Ech, mam wrażenie, że znów walczę o przetrwanie dziecka 😭A myślałam, że ta ciąża będzie "normalna" 😥

2021 (4FET)💙
    2022 naturals 💔
    2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
    3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka wrote:
    Hej Dziewczyny! Dziękuję za troskę ❤Wybaczcie, ale nie miałam siły i musiałam się psychicznie poskładać...
    W pon wyszło u lek. prowadzącego małowodzie, szyjka 2,9cm. We wt stwierdziłam, że za bardzo się stresuje i poszłam na sprawdzenie z pakietu czy nie sączą się wody. Wyszło nie jednoznacznie (ale stosuje luteinę, więc ciężko ocenić) i w dodatku arytmia u dziecka. Miałam podejść na Patologię na sprawdzenie i mnie zostawili z ulicy...

Szyjka 1,9 cm (wczoraj niby 2,4, ale ja tu malo się ruszam),echo ponoć wygląda ok, AFI 10 bez szału, prof. twierdzi, że nie ma sączenia. Dostałam sterydy na rozwój płucek i neuroprotekcje z MgSO4... wymazy pobrane i proponują mi założenie szwu jak będzie się dalo.
    Ech, mam wrażenie, że znów walczę o przetrwanie dziecka 😭A myślałam, że ta ciąża będzie "normalna" 😥
    O rety :(
    Trzymajcie się, aby każdy dzień do przodu!!

U mnie w głowie tez atmosfera się zagęszcza, we wtorek mam wizytę. Nie mam jakiś czarnych myśli ale ogólnie czasu nie zostało dużo a co dopiero jakby miało się coś wydarzyć to już w ogóle… niby zostało mi 9 tygodni a jak by miało się zrobić z tego 6 to już właściwie teraz zaraz. W pierwszej ciąży w 37 tygodniu szyjkę już miałam zgładzona i tutaj tez tak się zapowiada.

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g

Wysłany: 1 października 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Ooo,miło, że pamiętasz!🥰

Szyjka w normie i młody już glowkowo ustawiony, tuż nad spojeniem łonowym (pytałam,czy nie za nisko,powiedział,że okay), brzuszek ma w stronę mojego kręgosłupa a nóżki pod pępkiem. Niestety nie mierzy dzidzi, więc nie mam szacowanej wagi:( zapomniałam sobie zapisać,żeby poprosić, a zaaferowana dobrymi wiadomościami -nie pomyślałam.
    Trochę wleciałam na styk, do położnej spóźniona, więc miałam poczucie zagonienia. W końcu w tej mojej bezsenności udało mi się pospać nad ranem i po budziku się zagadalam z mężem w efekcie czego wyjechałam spóźniona...🙆‍♀️
    Nie podnosi mi dawki Tardyferonu,ale mówił,żeby ten Aspargin (tj.Magnez) brać - przy drętwieniach ma pomagać...no mam nadzieję, nieusłuchaną pacjentką jestem,bo sama sobie odstawiłam 😅

Kolejna wizyta 27.10. Dostałam też skierowanie na prenatalne 3 trymestru, będę celować w 2-3.11. (30+6).
    Cieszę się, że wszystko dobrze 🥰
    Ooj TK jest, najpierw spać nie można,a później ciężko wyrobić się i zdążyć 😁

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 1 października 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeline wrote:
    Ojej, a w którym TC rodziłas Tadzia?

Trochę się uśmiałam z tym kichnięciem wodami , ale rozumiem stres. Mi się jakoś poprawiło z trzymaniem moczu, mam wrażenie,że się młody przesunął do góry i dzięki temu mi łatwiej. Albo te spacery po górach tak mi wzmocniły mięśnie. Chociaż chyba jestem coraz bardziej tam zaciśnięta, także też obawiam się jak to będzie z tą ochroną krocza🙈 bo u mnie to się ledwie palec mieści.
    Tadzia urodziłam w 36+5, ale nic nie wskazywało, że urodzę wcześniej i dlatego się martwię...tak, myślę że ma to związek z położeniem dziecka,u mnie to były takie dwa dni, że czułam większe napieranie,siusiu częściej robiłam,a teraz znowu po staremu
    Ćwiczysz mięśnie Kegla? Co mówi fizjo?
    Ja mam teraz iść w 35 tc

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto_krotka wrote:

Ale z tego co piszesz, to rzeczywiście jest ok. Arytmi nie stwierdzono, nic się nie saczy
    Z tego co pamiętam, to wody są w przedziale między 5 a 20,więc też nie jest źle. W którym tygodniu jesteś? Niech Ci szew założą i będziesz spokojniejsza.

Wysłany: 1 października 2023, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Udało nam się z imieniem ♥️ Będzie Nelcia 💗
    Suuuper 🥰

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 1 października 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka trzymam kciuki 🙏🥰
    Przykro mi, że musisz przez to przechodzić i martwić się...

Lukaszkowa w którym tygodniu urodziłas Jasia?
    Głowa do góry, będzie dobrze 🥰

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 1 października 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Stokrotka trzymam kciuki 🙏🥰
    Przykro mi, że musisz przez to przechodzić i martwić się...

Lukaszkowa w którym tygodniu urodziłas Jasia?
    Głowa do góry, będzie dobrze 🥰
    Finalnie w 41 tc :) od 37 tc bez szyjki i z małym rozwarciem

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Basia - 6/12/2023 3680g

Wysłany: 1 października 2023, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa wrote:
    Finalnie w 41 tc :) od 37 tc bez szyjki i z małym rozwarciem
    Rozumiem, że miałaś stresa 🙃
    Ale teraz też będzie dobrze,zobaczysz 🥰😚

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 2 października 2023, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja już po USG III trymestru 🥰
    Henio wszystko ładnie dał pomierzyć,z pomiarów wychodzi takie 1650 g, ułożony główkowo

Morelka456, Madeline , Wiewioora, alex0806, Sto_krotka, lukaszkowa, _Hope, Linka2019, Giosiek lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Asixxx Koleżanka

Wysłany: 2 października 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Ja już po wizycie dziś. Szyjka dluga 3.9 miałam pobrana cytologię. Żelazo mi podrosło chociaż jeszcze muszę brać żeby podskoczyło. Maleńka waży 1030g.
    Cukrzycy ciążowej też nie mam

Miałam jechać do położnej ale auto mi nie odpaliło i musiałam odwołać. A ja nie mam totalnie dziś energii.

Kasiastaraczka, Wiewioora, alex0806, kropeczek, _Hope lubią tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ