Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Natasha, masz rację. Myślę, że ona sądzi, że ja "siedzę" w domu, więc mogę zajść się dzieckiem. Byłam z moja córka cały lipiec, bo miała przerwę zlobkowa. W sierpniu też z tydzień, z własnej woli 😉 bo była super pogoda i faktycznie trochę szkoda mi było pogody
We.wrzesniu też dwa tygodnie, raz była chora, a raz pojechałam na wieś,bo była super pogoda. Także zajmuje się nią najlepiej, jak potrafię. Mój mąż też poświęca jej dużo czasu, uważam,.że jest super tata,ale on pracuje, więc wiadomo, to jest opieka późnym popołudniem. -
Ja dziś byłam u lekarza z Luxmed, zbadał mnie, sprawdził tylko szyjkę -3,3 uff
Ale ostatnio zauważyłam więcej wydzieliny i też to żadna infekcja
Teraz Maluszek chyba mi naciska na pęcherz,bo mam większe parcie na pęcherz,a wczoraj jak kichnelam to aż się posikalam - kolejna rzecz dla fizjo....już myślałam, że mi wody odeszły
W ogóle znowu jakiś stres mnie ogarnął, że zacznę rodzić wcześniej jak Tadzia
Miłego dnia 🥰Madeline , Giosiek, _Hope lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Madeline dziś Wasza wizyta 😚 trzymam kciuki,daj znać
Szyjka w normie i młody już glowkowo ustawiony, tuż nad spojeniem łonowym (pytałam,czy nie za nisko,powiedział,że okay), brzuszek ma w stronę mojego kręgosłupa a nóżki pod pępkiem. Niestety nie mierzy dzidzi, więc nie mam szacowanej wagi:( zapomniałam sobie zapisać,żeby poprosić, a zaaferowana dobrymi wiadomościami -nie pomyślałam.
Trochę wleciałam na styk, do położnej spóźniona, więc miałam poczucie zagonienia. W końcu w tej mojej bezsenności udało mi się pospać nad ranem i po budziku się zagadalam z mężem w efekcie czego wyjechałam spóźniona...🙆♀️
Nie podnosi mi dawki Tardyferonu,ale mówił,żeby ten Aspargin (tj.Magnez) brać - przy drętwieniach ma pomagać...no mam nadzieję, nieusłuchaną pacjentką jestem,bo sama sobie odstawiłam 😅
Kolejna wizyta 27.10. Dostałam też skierowanie na prenatalne 3 trymestru, będę celować w 2-3.11. (30+6)._Hope, Giosiek, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Kasiastaraczka wrote:Ja dziś byłam u lekarza z Luxmed, zbadał mnie, sprawdził tylko szyjkę -3,3 uff
Ale ostatnio zauważyłam więcej wydzieliny i też to żadna infekcja
Teraz Maluszek chyba mi naciska na pęcherz,bo mam większe parcie na pęcherz,a wczoraj jak kichnelam to aż się posikalam - kolejna rzecz dla fizjo....już myślałam, że mi wody odeszły
W ogóle znowu jakiś stres mnie ogarnął, że zacznę rodzić wcześniej jak Tadzia
Miłego dnia 🥰
Trochę się uśmiałam z tym kichnięciem wodami , ale rozumiem stres. Mi się jakoś poprawiło z trzymaniem moczu, mam wrażenie,że się młody przesunął do góry i dzięki temu mi łatwiej. Albo te spacery po górach tak mi wzmocniły mięśnie. Chociaż chyba jestem coraz bardziej tam zaciśnięta, także też obawiam się jak to będzie z tą ochroną krocza🙈 bo u mnie to się ledwie palec mieści.
-
Udało nam się z imieniem ♥️ Będzie Nelcia 💗
lukaszkowa, Giosiek, Asixxx, _Hope, RedTail_Rudzia, Kasiastaraczka, Wiewioora lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Hej Dziewczyny! Dziękuję za troskę ❤Wybaczcie, ale nie miałam siły i musiałam się psychicznie poskładać...
W pon wyszło u lek. prowadzącego małowodzie, szyjka 2,9cm. We wt stwierdziłam, że za bardzo się stresuje i poszłam na sprawdzenie z pakietu czy nie sączą się wody. Wyszło nie jednoznacznie (ale stosuje luteinę, więc ciężko ocenić) i w dodatku arytmia u dziecka. Miałam podejść na Patologię na sprawdzenie i mnie zostawili z ulicy...
Szyjka 1,9 cm (wczoraj niby 2,4, ale ja tu malo się ruszam),echo ponoć wygląda ok, AFI 10 bez szału, prof. twierdzi, że nie ma sączenia. Dostałam sterydy na rozwój płucek i neuroprotekcje z MgSO4... wymazy pobrane i proponują mi założenie szwu jak będzie się dalo.
Ech, mam wrażenie, że znów walczę o przetrwanie dziecka 😭A myślałam, że ta ciąża będzie "normalna" 😥2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
Sto_krotka wrote:Hej Dziewczyny! Dziękuję za troskę ❤Wybaczcie, ale nie miałam siły i musiałam się psychicznie poskładać...
W pon wyszło u lek. prowadzącego małowodzie, szyjka 2,9cm. We wt stwierdziłam, że za bardzo się stresuje i poszłam na sprawdzenie z pakietu czy nie sączą się wody. Wyszło nie jednoznacznie (ale stosuje luteinę, więc ciężko ocenić) i w dodatku arytmia u dziecka. Miałam podejść na Patologię na sprawdzenie i mnie zostawili z ulicy...
Szyjka 1,9 cm (wczoraj niby 2,4, ale ja tu malo się ruszam),echo ponoć wygląda ok, AFI 10 bez szału, prof. twierdzi, że nie ma sączenia. Dostałam sterydy na rozwój płucek i neuroprotekcje z MgSO4... wymazy pobrane i proponują mi założenie szwu jak będzie się dalo.
Ech, mam wrażenie, że znów walczę o przetrwanie dziecka 😭A myślałam, że ta ciąża będzie "normalna" 😥
Trzymajcie się, aby każdy dzień do przodu!!
U mnie w głowie tez atmosfera się zagęszcza, we wtorek mam wizytę. Nie mam jakiś czarnych myśli ale ogólnie czasu nie zostało dużo a co dopiero jakby miało się coś wydarzyć to już w ogóle… niby zostało mi 9 tygodni a jak by miało się zrobić z tego 6 to już właściwie teraz zaraz. W pierwszej ciąży w 37 tygodniu szyjkę już miałam zgładzona i tutaj tez tak się zapowiada.👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Madeline wrote:Ooo,miło, że pamiętasz!🥰
Szyjka w normie i młody już glowkowo ustawiony, tuż nad spojeniem łonowym (pytałam,czy nie za nisko,powiedział,że okay), brzuszek ma w stronę mojego kręgosłupa a nóżki pod pępkiem. Niestety nie mierzy dzidzi, więc nie mam szacowanej wagi:( zapomniałam sobie zapisać,żeby poprosić, a zaaferowana dobrymi wiadomościami -nie pomyślałam.
Trochę wleciałam na styk, do położnej spóźniona, więc miałam poczucie zagonienia. W końcu w tej mojej bezsenności udało mi się pospać nad ranem i po budziku się zagadalam z mężem w efekcie czego wyjechałam spóźniona...🙆♀️
Nie podnosi mi dawki Tardyferonu,ale mówił,żeby ten Aspargin (tj.Magnez) brać - przy drętwieniach ma pomagać...no mam nadzieję, nieusłuchaną pacjentką jestem,bo sama sobie odstawiłam 😅
Kolejna wizyta 27.10. Dostałam też skierowanie na prenatalne 3 trymestru, będę celować w 2-3.11. (30+6).
Ooj TK jest, najpierw spać nie można,a później ciężko wyrobić się i zdążyć 😁
Madeline lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Madeline wrote:Ojej, a w którym TC rodziłas Tadzia?
Trochę się uśmiałam z tym kichnięciem wodami , ale rozumiem stres. Mi się jakoś poprawiło z trzymaniem moczu, mam wrażenie,że się młody przesunął do góry i dzięki temu mi łatwiej. Albo te spacery po górach tak mi wzmocniły mięśnie. Chociaż chyba jestem coraz bardziej tam zaciśnięta, także też obawiam się jak to będzie z tą ochroną krocza🙈 bo u mnie to się ledwie palec mieści.
Ćwiczysz mięśnie Kegla? Co mówi fizjo?
Ja mam teraz iść w 35 tcSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Sto_krotka wrote:Hej Dziewczyny! Dziękuję za troskę ❤Wybaczcie, ale nie miałam siły i musiałam się psychicznie poskładać...
Ech, mam wrażenie, że znów walczę o przetrwanie dziecka 😭A myślałam, że ta ciąża będzie "normalna" 😥
Ale z tego co piszesz, to rzeczywiście jest ok. Arytmi nie stwierdzono, nic się nie saczy
Z tego co pamiętam, to wody są w przedziale między 5 a 20,więc też nie jest źle. W którym tygodniu jesteś? Niech Ci szew założą i będziesz spokojniejsza. -
Kasiastaraczka wrote:Stokrotka trzymam kciuki 🙏🥰
Przykro mi, że musisz przez to przechodzić i martwić się...
Lukaszkowa w którym tygodniu urodziłas Jasia?
Głowa do góry, będzie dobrze 🥰Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Hej,
Ja już po USG III trymestru 🥰
Henio wszystko ładnie dał pomierzyć,z pomiarów wychodzi takie 1650 g, ułożony główkowoMorelka456, Madeline , Wiewioora, alex0806, Sto_krotka, lukaszkowa, _Hope, Linka2019, Giosiek lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Hej hej
Ja już po wizycie dziś. Szyjka dluga 3.9 miałam pobrana cytologię. Żelazo mi podrosło chociaż jeszcze muszę brać żeby podskoczyło. Maleńka waży 1030g.
Cukrzycy ciążowej też nie mam
Miałam jechać do położnej ale auto mi nie odpaliło i musiałam odwołać. A ja nie mam totalnie dziś energii.Kasiastaraczka, Wiewioora, alex0806, kropeczek, _Hope lubią tę wiadomość