Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Giosiek wrote:Kasiastaraczka, jak tam po weselu? 😊
Choć zapewne, znając polskie wesela, nadal imprezujecie 😬
Jesli tak, to bawcie się dobrze! ☺️
Zgadlas, wczoraj jeszcze poprawiny, wróciliśmy koło 20
W pierwszy dzień byliśmy do 2,synek spał w wózku,a wcześniej tańczył z babcią 😁
Jedzonko pyszne,my też się wybawilismy . Ostatnia taka impreza przed porodemGiosiek lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
kropeczek wrote:Dzisiaj miałam wizytę 🤍 Nelcia ułożenie główkowe, waży 1200g (1200coś, nie pamiętam dokładnie 😅). Szyjka od ostatniej wizyty bez zmian 32mm . Będzie z tych drobniejszych dzieciaczków, przynajmniej na razie na to się zapowiada bo może jeszcze nadrobi wagę.
Rozmawiałam też o tej cesarce i decyzja podjęta że będzie na pewno więc tydzień wcześniej będzie z nami 💗
A Twoja starsza córeczka też była mniejsza?
Wy z mężem byliście dużymi dziećmi?
CC z jakichś wskazań medycznych? Pierwszy poród też CC bylo?Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Morelka456 wrote:Ja po wizycie. Mały ma 1212g, szyjka u niego wychodzi prawie 5 cm robił usg dopochwowe i jest wydolna, zamknięta i twarda. Co do rozwarcia zewnętrznego on czuje rozpulchnienie,ale że już rodziłam naturalnie to jest normalne. Nie mam żadnych powodów do zmartwień,jeśli chodzi o przedwczesny poród.
Co do wagi teraz jest na 45 centylu wg jego rozpiski z poprzednich usg.
Tydzień temu u innego ginekologa mały miał 1190g. Ale parametry się zgadzają,więc jest dobrze co do wagi. Zdjęcia oczywiście malucha nie mam 🤦
Oo to szyjka naprawdę długaSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
To ja jestem jedna z tych krótszych szyjek chyba bo u mnie ostatnio było 2.9, wcześniej 3.3 a startowałam z 3.5.
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Kasiastaraczka wrote:Super, że wszystko dobrze 🙂
A Twoja starsza córeczka też była mniejsza?
Wy z mężem byliście dużymi dziećmi?
CC z jakichś wskazań medycznych? Pierwszy poród też CC bylo?
Pierwszy poród zakończony cesarskim cięciem. Teraz cc z racji tego że ja tak chcę, a że pierwszy poród CC to nie będzie problemu z tymKasiastaraczka lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
U mnie tez cc ze wskazania - bardzo niskie położenie spojenia lonowego, liczymy chociaż na skurcze czy coś żeby nie ciąć na zimno ale planowane rozwiązanie na około 10 grudnia
Kasiastaraczka, kropeczek lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
U mnie 1 cm - było 20 września xd teraz może być mniej 🙈🤣
A startowałam około 4 cm
Wiadomo że będą się one teraz fizjologicznie skracać - ale muszę się skracać powoli taka jest kolej rzeczy najważniejsze by były zamknięte jak najdłużej i każdej z Was tego życzę ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2023, 20:36
-
Linka2019 wrote:Nie mam si czym chwalić, ale u mnie 1,7 mm👪🐶🌲
Invimed Poznań
kropeczek wrote:Ważyła 3380. My to nawet nie wiem 😀
Pierwszy poród zakończony cesarskim cięciem. Teraz cc z racji tego że ja tak chcę, a że pierwszy poród CC to nie będzie problemu z tym
U mnie Tadek zapowiadał się duży,my z mężem też raczej więksi urodziliśmy się
Ale ostatecznie urodził się 3140 w 36+5, więc też duży jak na ten moment ciąży
Oo to fajnie, że lekarz nie robi problemu
Mój też pytał czy chce drugie CC,ale ja chcę akurat spróbować urodzić naturalnieSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
lukaszkowa wrote:U mnie tez cc ze wskazania - bardzo niskie położenie spojenia lonowego, liczymy chociaż na skurcze czy coś żeby nie ciąć na zimno ale planowane rozwiązanie na około 10 grudniaSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
My właśnie wracamy od mojej mamy
Mam takie dziwne myśli, że to ostatni taki wyjazd. Następny bedzie w 4🙂 trochę nie dociera do mnie
Teraz to może jeszcze pojedziemy do teściów,bo bliżej mieszkamy, chcemy odwiedzić jeszcze koleżankę
Później przyjedzie moja mama do opieki nad starszym synkiem
Czuję ekscytację, trochę przerażenie
Wieziemy te małe ciuszki, niedługo zrobię pranie, szuflada już czeka
Zamówię resztę do wyprawki
A jak u Was dziewczyny?
🥰Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:My właśnie wracamy od mojej mamy
Mam takie dziwne myśli, że to ostatni taki wyjazd. Następny bedzie w 4🙂 trochę nie dociera do mnie
Teraz to może jeszcze pojedziemy do teściów,bo bliżej mieszkamy, chcemy odwiedzić jeszcze koleżankę
Później przyjedzie moja mama do opieki nad starszym synkiem
Czuję ekscytację, trochę przerażenie
Wieziemy te małe ciuszki, niedługo zrobię pranie, szuflada już czeka
Zamówię resztę do wyprawki
A jak u Was dziewczyny?
🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2023, 21:52
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Do mnie co chwilę spływają paczki - ale mam 2 worki do przejrzenia - ubranek
Do tego muszę na nowo spisać co już mam
Bo trochę chaotycznie to zrobiłam - kosmetyki już mam, pampersy, wanienka itp
Ale muszę zobaczyć koniecznie jak to wygląda z ubrankami
Ponieważ kombinezony mam na wyjście ze szpitala też mam
Ale muszę koniecznie sprawdzić stan ubranek do szpitala - czy aby napewno mam
Dla siebie też mam staniki, podkłady , majtki, wkładki, laktator
Napewno brakuje mi mleko ( mimo że chce karmic piersią ale po CC to różnie bywa na początku - więc będę musiała pewnie dokarmiać )
Leki też mam ( do pielęgnacji pepuszka też )
Jedynie co to koniecznie muszę sprawdzić ubranka jeszcze razKasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Rudzia ja też listę muszę dokładną zrobić i zobaczyć czego brakuje
No mm to tak na końcu albo jak już w szpitalu będziesz, żeby było świeże, chociaż i teraz już coraz bliżej porodu to można kupićSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiu, współczuję zgagi. 🤗 Mnie męczyła w pierwszej ciąży, więc wiem jakie to okropne uczucie. Teraz natomiast boli mnie żołądek i mam zaparcia, ale to oczywiście przez przyjmowane żelazo. 😖
Jeśli chodzi o wyprawkę, to ja mam już prawie wszystko. 😊 Muszę jeszcze tylko dokupić parę rzeczy z apteki i parę artykułów higienicznych i będę gotowa na pojawienie się maluszka. 🥰
Ubrankową wyprawkę dla Wojtusia na początek mam gotową. 🥰 Teraz będę musiała się powstrzymywać gdy zobaczę coś ładnego. 😂🙈 Ubranek w rozmiarze 68 i większym mam niewiele. Troszkę mam po córce, a więcej będę kupowała w późniejszym czasie. 😉
Dziś mam wizytę u diabetologa, w sobotę jadę oddać krew do badań (jestem bardzo ciekawa czy zażywanie żelaza coś pomogło) a za tydzień mam wizytę u ginekologa, której już nie mogę się doczekać. 🙈Giosiek, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
A ja Wam się pochwalę, że właśnie apka zwróciła mi uwagę, że jestem od 200 dni w ciąży (28+4).
Masakra! Jak to szybko zleciało! 🫣RedTail_Rudzia, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
-
Fajnie Wam dziewczyny, że już kończycie szykowanie wyprawki 😊
Ja dopiero zaczynam i dopiero jak się w to „wgryzłam”, to widzę ile jeszcze rzeczy mi brakuje 😅Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Kasiastaraczka, współczuję zgagi. Ja na szczęście póki co nie mam, ale ponoć graviscon można i fajnie pomaga. Oby Ci szybko przeszło! 😊
Hope, daj znać, co powie Ci diabetolog, bo też mam tę nieszczęsną cukrzycę ciążową 😐