Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
RedTail_Rudzia wrote:Kochana niech zaklada Ci Twoją dr ... Mi teraz założył ktoś inny ( mojej nie było bo akurat urlop miała ) - i mi zjebali zabieg...
Dlatego może mam takie teraz podejście --- bo w poprzedniej mi zakładała moja i byłam spokojniejsza bo moja to b. Dobry chirurg gin. Jest
Ah
Oby akcja sie powiodła 🙏 bo już późno trochę, zaczynam 3 trymestr 🙈
A i boję się znieczulenia i bólu 😬
W głowie mam, że do grudnia nie rodzę i koniec kropka 🙏💞 trzymamy się!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2023, 09:07
2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
Sto_krotka wrote:Ech 😔 a myślisz, że gorzej jakoś trzyma? Ja sobie mówię, że to rutynowe postępowanie dla nich i bułka z masłem, inaczej oszaleję 🙈
Oby akcja sie powiodła 🙏 bo już późno trochę, zaczynam 3 trymestr 🙈
A i boję się znieczulenia i bólu 😬
W głowie mam, że do grudnia nie rodzę i koniec kropka 🙏💞 trzymamy się!!!
No jakoś dziwnie czasem czuję coś w pochwie jak chodzę ( więc tuptam sobie )
Czuję kopniaki nisko też - może to dlatego aż - dziś już wspominałam niektórym - że czasem mam wrażenie że wyciągnie rączkę przez pochwę pomacha mi i powie - mamo halo tutaj jestem
Może też tak czuję że wiesz promieniuje mi
Wyniki posiew moczu jest negatywny - więc nie mam pojęcia dlaczego mnie pobolewa
Staram się dużo wody pić nie mieć pełnego pęcherza no ale będę w szoku jak się okaże że nie mam rozwarcia wewnętrznego
Ogólnie powiem Ci tak tego szwu nie czuć - kłucia mogą się pojawić to jest normalne
Ale ja wiesz może jakoś stresuje się podświadomie - teraz nie czuje stresu ale wiesz - jak gdzieś masz czasem gdzieś iść to Cię mocno coś boli itp
Też sobie mówię że ma być to grudzień i jużSto_krotka lubi tę wiadomość
-
U nas po USG III trymestru wszystko dobrze. Maluszek waży 1636 g i jest na 54 centylu. 🥰 Obawiałam się, że będzie bardzo duży, ale zapowiada się średniej wielkości dzidziuś. Rozmawiałam też z lekarzem na temat CC i znając moje wskazania mówi, że cięcie będzie w 38-39 tc. Kolejna wizyta w połowie listopada i może już wtedy poznamy termin cięcia. 😍
Kasiastaraczka, Sto_krotka, Wiewioora, RedTail_Rudzia, Giosiek lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
_Hope wrote:U nas po USG III trymestru wszystko dobrze. Maluszek waży 1636 g i jest na 54 centylu. 🥰 Obawiałam się, że będzie bardzo duży, ale zapowiada się średniej wielkości dzidziuś. Rozmawiałam też z lekarzem na temat CC i znając moje wskazania mówi, że cięcie będzie w 38-39 tc. Kolejna wizyta w połowie listopada i może już wtedy poznamy termin cięcia. 😍
Henio bardzo podobnie ważył jak Wojtuś na tym etapie,ja robiłam USG w 30+0Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2023, 22:56
_Hope lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Ojej,to taki poważny remont
Podciekalo Wam coś? Jakaś wilgoć wchodziła?
Przytulam 🥰
Hej, kupiliśmy stara kostkę z piwnicą, więc trochę wilgoci w tynkach się pojawiło przy podłodze piwnicy, ale dom (jak się okazało) nie miał żadnej izolacji
Ja dziś byłam na szczepieniu - niestety, lekarka nie chciała na raz podać obu szczepień, więc dziś grypa, a za dwa tygodnie pofatyguje się ponownie do przychodni po szczepienie na krztusiec. Po grypie nie czuje nic, nawet nie mam bolu ręki.
Gratuluję wizyt, mój dzieć - z ostatniej wizyty - też spadł bliżej 50 centyla, więc może nie będzie wielki. Jak dla mnie ok
To co mnie wkurza w obecnym momencie, to że od tych 2-3 tygodni realnie czuje 'niewygode' ciąży - jakoś taka jestem bardziej ociężała, mimo że nie mam poczucia, że dużo się zmieniło np. co do wagi. Uroki 3 trymestru.
-
Natash88 wrote:Hej, kupiliśmy stara kostkę z piwnicą, więc trochę wilgoci w tynkach się pojawiło przy podłodze piwnicy, ale dom (jak się okazało) nie miał żadnej izolacji
Ja dziś byłam na szczepieniu - niestety, lekarka nie chciała na raz podać obu szczepień, więc dziś grypa, a za dwa tygodnie pofatyguje się ponownie do przychodni po szczepienie na krztusiec. Po grypie nie czuje nic, nawet nie mam bolu ręki.
Gratuluję wizyt, mój dzieć - z ostatniej wizyty - też spadł bliżej 50 centyla, więc może nie będzie wielki. Jak dla mnie ok
To co mnie wkurza w obecnym momencie, to że od tych 2-3 tygodni realnie czuje 'niewygode' ciąży - jakoś taka jestem bardziej ociężała, mimo że nie mam poczucia, że dużo się zmieniło np. co do wagi. Uroki 3 trymestru.
Kurcze mam to samo z tym samopoczuciem, czuję że ciąża mi ciąży, wczoraj na prawdę słabo się czułam, myślałam że coś z ciśnieniem,ale nie,bo mierzyłam, ciężko mi było oddychać,sama nie wiem
Oby dziś było lepiejSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Natash88 wrote:Hej, kupiliśmy stara kostkę z piwnicą, więc trochę wilgoci w tynkach się pojawiło przy podłodze piwnicy, ale dom (jak się okazało) nie miał żadnej izolacji
Wczoraj miałam wizytę i Barb wazy „jak na promocji” 1999g. Mam wizytę 7 listopada i potem 28 ze względu na urlop lekarza ale wszystko pozamykane, przepływy ok, szyjka trzyma. Tego 28 już będzie ostatnia wizyta i najpewniej 7 grudnia rozwiązanie - to będzie 39+3.alex0806, Kasiastaraczka, _Hope, Giosiek lubią tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
lukaszkowa wrote:My tez remontujemy dom z lat 80 i tez bywamy sfrustrowani ale lokalizacja nam to wynagradza. Kiedyś będzie pięknie . Za dziecka ten dom w tym miejscu zaaaawsze mi się podobał i jak zobaczyłam, ze jest za sprzedaż to z dnia na dzień rzuciliśmy działkę, budowę i kupiliśmy go. Także wiem co czujesz bo my rok temu o tej porze robiliśmy drenaż i fundamenty izolowalismy. Kto by wtedy pomyślał, ze będę w ciąży.
Wczoraj miałam wizytę i Barb wazy „jak na promocji” 1999g. Mam wizytę 7 listopada i potem 28 ze względu na urlop lekarza ale wszystko pozamykane, przepływy ok, szyjka trzyma. Tego 28 już będzie ostatnia wizyta i najpewniej 7 grudnia rozwiązanie - to będzie 39+3.
To już na horyzoncie poród 🙃Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Dziewczyny kupujecie coś w rozmiarze 50? Janek urodził się duży 58cm i 4180g i w sumie na wyjście miałam dla niego 56 i było mu przydużej i zastanawiam się bo Basia pewnie będzie drobniejsza czy nie kupić z dwóch rzeczy w tym rozmiarze…👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:Dziewczyny kupujecie coś w rozmiarze 50? Janek urodził się duży 58cm i 4180g i w sumie na wyjście miałam dla niego 56 i było mu przydużej i zastanawiam się bo Basia pewnie będzie drobniejsza czy nie kupić z dwóch rzeczy w tym rozmiarze…Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
lukaszkowa wrote:My tez remontujemy dom z lat 80 i tez bywamy sfrustrowani ale lokalizacja nam to wynagradza. Kiedyś będzie pięknie . Za dziecka ten dom w tym miejscu zaaaawsze mi się podobał i jak zobaczyłam, ze jest za sprzedaż to z dnia na dzień rzuciliśmy działkę, budowę i kupiliśmy go. Także wiem co czujesz bo my rok temu o tej porze robiliśmy drenaż i fundamenty izolowalismy. Kto by wtedy pomyślał, ze będę w ciąży.
Wczoraj miałam wizytę i Barb wazy „jak na promocji” 1999g. Mam wizytę 7 listopada i potem 28 ze względu na urlop lekarza ale wszystko pozamykane, przepływy ok, szyjka trzyma. Tego 28 już będzie ostatnia wizyta i najpewniej 7 grudnia rozwiązanie - to będzie 39+3.
Eh, dziś to już mi się pojawiła mega frustracja, bo kasa na izolacje ogromna, a remonty kolejnych pomieszczeń czekają nas rozłożone na kolejne lata - niecierpliwa się zrobiłam A najgorsze, że ten remont jest podstawowy, ale niewidoczny! W końcu nie o estetykę chodzi
Ja mam sporo ubranek po znajomych, w tym także naprawdę małe rozmiary na 50/52cm. Obstawiam, że może któreś użyje raz
Waga jak na promocji, rzeczywiście, tak samo oszukuje mózg jak z cenami, nie przeraża - 2 z przodu brzmi poważniej ("duży bobas"), niż 1 ("mały dzieć") -
lukaszkowa wrote:Dziewczyny kupujecie coś w rozmiarze 50? Janek urodził się duży 58cm i 4180g i w sumie na wyjście miałam dla niego 56 i było mu przydużej i zastanawiam się bo Basia pewnie będzie drobniejsza czy nie kupić z dwóch rzeczy w tym rozmiarze…
Ja ubranek w rozmiarze 50 mam dosłownie kilka sztuk po córce. Dla synka najmniejsze kupowałam 56, bo jak dotąd Wojtuś nie zapowiadał się być bardzo mały. 😊
Przy córeczce natomiast nastawiona byłam na maleństwo i urodziła się bardzo maleńka i tych ubranek w rozmiarze 50 musieliśmy po porodzie troszkę dokupić, bo w rozmiarze 56 ginęła. 😉 Nawet niektóre ubranka 50 były na nią za duże. 🙈
Teraz też w razie potrzeby dokupimy już po, bo nie chcę bezsensownie wydawać pieniędzy.
RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Kupiłam na Vinted dwa pajace z newbie ale w podwójnym rozmiarze 56 i 50 bo wkurzało mnie u Janka, ze w pierwszych dnia wyglada jak taki lujek - wszystko popodwijane👪🐶🌲
Invimed Poznań
Linka2019 wrote:Stokrotka, zero stresu, szwu nie czuć, to nie boli.
Ale ja fiksuję, żeby wytrzymał do grudnia 🤯 🙏🙏🙏2021 (4FET)💙
2022 naturals 💔
2023 (5FET)ostatni 💝 ❄ 3.1.2 🙏🍀
3-7dpt II, 7dpt bhcg 83,32| 9dpt 267,7| 11dpt 626,6 🙏 | 17dpt 6006,0 -
Stokrotko da rade! Oby każdy dzień do przodu.
Sto_krotka lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
Hej, już zbieram się od paru dni,by zadać to samo pytanie co Kropeczek 😁
Tak, wczoraj miałam wizytę, wszystko dobrze 🙂
Henio waży 2200,szyjka długa, tętno dobre, przepływy też, ilość wód, leży sobie główką do dołu
Jest na 51 centylu, lekarz zadowolony, że rośnie tak równo,bo trzyma się tej średniej
Oby tak dalej to zwiększają się moje szanse na vbac
W niedzielę skończyliśmy szkołę rodzenia
Tadzio co parę dni rezygnuje z drzemki.... np dziś jej nie ma...masakra
Byliśmy dziś na chórze dla mam,Tadzik śpiewa ze mną aaaa,eeee, słodkie to😁 przy okazji mamy wycieczkę metrem co uwielbia, zawsze macha do pociągu,a jak wychodzimy mówi ludziom pa pa. Niektórzy z uśmiechem reagują i odpowiadają muSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87