X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 27 października 2023, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja właśnie też muszę na wizycie o acard zapytać bo nie pamiętam kiedy z córką odstawiałam. W 35 TC jakoś
    Teraz 7.11 mam prenatalne, a 16.11 wizytę u mojego gina
    Gratulacje wieści z wizyty ;) duże już te dzieciaki ;)
    Mój tydzień temu miał 1.4kg prawie więc rośnie jak na drożdżach, odetchnę pewnie jak osiągnie taka wagę jak córka albo jak będzie donoszony.
    Teraz to się bardziej stresuje przeprowadzką niż porodem bo dalej nam zwleka firma i robi odbiory 🤦 także w ostatnich dniach znów stres level milion, to dziecko będzie znerwicowane od początku
    U mnie właśnie wyjdzie że z końcem 35 tc odstawie aspirin cardio
    Heh, współczuję tych stresów...
    No to pewnie przez tydzień maluszek już przykoksil 😁

Linka2019 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 27 października 2023, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś_84 wrote:
    Nie narzekam na te częste wizyty, najważniejsze ŻW mały zdrowo się rozwija. U nas jutro koniec remontu. Potem z tydzień czy dwa sprzątania caaałej chaty no i zacznę pranie i układanie. Trochę na ostatnią chwilę ale ja nie muszę mieć torby ciuchów do szpitala więc najwyżej wszystko spadnie na męża 😉
    Trzymam kciuki za koniec remontu i sprzątanko 😁

Tzn że ubranka będą w szpitalu? Fajnie 😁

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 27 października 2023, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeczek wrote:
    Tak, biorę acard. Ja mam GBS do pobrania 3 listopada i wtedy też ktg i wizyta z USG. Ciekawe kiedy mi będzie kazał odstawić Acard, no i czy heparynę też będę musiała odstawić czy do końca ciąży brać 🤔

Z tego co czytałam to nawet na kilka tygodni przed porodem może odchodzić. Chciałam przyspieszyć wizytę u gina bo dla mnie to też stresujące ale zapomniałam że są święta 🤦🏼‍♀️
    U mnie w szpitalu wymagają gbs z/po 35 tc

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 27 października 2023, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    U mnie z OM termin wypada w święta, a wg USG troszkę wcześniej. Mój lekarz mówi, że CC będzie w 38-39 tc, czyli nawet biorąc pod uwagę termin z miesiączki synek pojawi się przed świętami. 😍 Nie mogę się doczekać!

Wyprawka już gotowa, torba prawie spakowana, muszę dokupić jeszcze wodę i przekąski.

Synek jest bardzo silny, codziennie bolą mnie żebra od jego kopniaków. 🙃 Mam nadzieję, że to dobry znak i rzeczywiście urodzi się zdrowy i silny chłopiec.

Wizytę mam dopiero w połowie listopada i strasznie mi się dłuży. 🙈 Ale nie będę narzekać, bo w poprzedniej ciąży miałam tyle problemów, że zdarzało się mieć wizyty dwa razy w tygodniu.
    Trzeci trymestr to też trochę nieprzyjemnych dolegliwości, męczą mnie zaparcia i bóle żołądka, boli kręgosłup i kość łonowa, ale byle do grudnia, albo przynajmniej do donoszonej ciąży. 🥰
    Kiedy dokładnie masz wizytę? To wpisze na pierwszą stronę 😁 coraz mniej tych wizyt tam 🙃

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 27 października 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natash88 wrote:
    Hej, ja też po wizycie, dzieć ok, środki siatek centylowych, 2200g teraz ma. Ja planuję się wziąc za uzupełnienie wyprawki tak do połowy listopada ;) Podobnie z pakowaniem torby. Mam jakiś duży chill w związku z tym, nie dopuszczam myśli, że akcja zadzieje się w innych terminach niż mniej więcej TP :D Ba, wręcz bym chciała trochę przenosić i już legitnie polenić się na L4 w ostatnim miesiącu, jak skończy się remont i sprzątanie po nim :) Najwyżej wyjdę na naiwną i nieprzygotowaną ;)

Sprawdzałam też wzrok u okulisty, jako żem okularnica od dziesiątek lat :) Ale siatkówka pięknie się trzyma, więc możemy przeć, czyli brak przeciwwskazań do SN :D Bardzo mnie to cieszy, bo wyobrażenie igieł przy CC, później cięcia i rany (!!!) przeraża mnie i od razu rozbudza moje największe fobie. Liczę na SN tak bardzo :D

To co mnie dobija to zgaga, ale co gorsze - częsty refluks. Kuźwa, nie wiem jak młody leży, ale każdy posiłek kończy się refluksem i odruchem wymiotnym. Wkurzające.

Super, że wszystkie Wasze wizyty takie pozytywne!
    Oo to waga jak mój Henio,takie średnie te nasze chłopaki 😁
    Super, że u okulisty wszystko w porządku i możesz rodzić naturalnie

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Kiedy dokładnie masz wizytę? To wpisze na pierwszą stronę 😁 coraz mniej tych wizyt tam 🙃

Wizytę mam 14 listopada. 😊

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope wrote:
    Wizytę mam 14 listopada. 😊

W moje urodziny 😊

• RedTail_Rudzia Ekspertka

Wysłany: 28 października 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po .. 15 listopada

Rudzia ❤️
    preg.png
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w którym sklepie/aptece robicie wyprawkę typowo higieniczną? Apteka Gemini czy inna?

• kropeczek Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wapteka wychodzi korzystniej

♥️ 2020 - 👧🏼

25.10.22 🕊👼🤍
    13.03.23 🕊👼🤍

🌈💜 12.2023 👶🏼

PAI1 hetero, MTHFR hetero
    💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina

Wysłany: 29 października 2023, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zamawiałam teraz tylko witaminę D i podkłady, najbardziej opłaciło mi się z olmed

Linka2019 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 29 października 2023, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiastaraczka wrote:
    Ja to zamawiałam teraz tylko witaminę D i podkłady, najbardziej opłaciło mi się z olmed
    Ja też chcę sobie zamówić majtki siateczkowe na połóg, pamiętam, że długo w nich chodziłam (miałam CC i chciałam wietrzyć ranę), podkłady na przewijak-super się przydały, chusteczki, płatki kosmetyczne kindii, których używałam w domu podczas zmiany pieluchy. Muszę się za to wziąć, bo nic nie mam a czasu coraz mniej. A Wit. D dawałam córkę devikap, oj jest chyba na receptę.

• RedTail_Rudzia Ekspertka

Wysłany: 29 października 2023, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów zamawiałam z apteline z dostawą do apteki

Rudzia ❤️
    preg.png

Wysłany: 30 października 2023, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka2019 wrote:
    Ja też chcę sobie zamówić majtki siateczkowe na połóg, pamiętam, że długo w nich chodziłam (miałam CC i chciałam wietrzyć ranę), podkłady na przewijak-super się przydały, chusteczki, płatki kosmetyczne kindii, których używałam w domu podczas zmiany pieluchy. Muszę się za to wziąć, bo nic nie mam a czasu coraz mniej. A Wit. D dawałam córkę devikap, oj jest chyba na receptę.
    Mi te majty jeszcze zostały z poprzedniej pologowej przygody, kupiłam więcej 😁
    Chusteczki,waciki,pieluszki mam,a wit D u nas sprawdzała się vigantol

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 30 października 2023, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedTail_Rudzia wrote:
    Ja znów zamawiałam z apteline z dostawą do apteki
    Oo też czasami robię zamówienia w tej aptece, allecco też czasami ma konkurencyjne ceny

RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87

Wysłany: 30 października 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka ma dziś wizytę, trzymamy kciuki 😚

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Asixxx Koleżanka

Wysłany: 30 października 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tez dziś po wizycie.;)
    Mała waży 1550 g i jest w 46 centylu;)
    Ale ogólnie jest rozwalona po całym brzuchu dlatego czuje ja z każdej strony

Ostatnio daje mega popalić. I jestem mega zmęczona ta ciąża. Wszystko mnie boli. W poprzednich jakoś miałam więcej energii

Teraz mam 7.11 USG 3 trymestru a 27.11 kolejną wizytę u lekarza prowadzacego

Sto_krotka, Kasiastaraczka, _Hope, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 30 października 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Mały waży 1969g,ale sam ginekolog stwierdził,że nie mógł w ciągu 5 dni przybrać ponad 250g, no i bardziej bym się sugerowała terminem z usg. Poprosiłam o zmniejszenie dawki luteiny na 100 raz dziennie,bo szyjka ponad 5 cm

Kasiastaraczka, _Hope, Sto_krotka, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość

• lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, ze u wszystkich do przodu <3

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g

Wysłany: 30 października 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asixxx wrote:
    Hej ja tez dziś po wizycie.;)
    Mała waży 1550 g i jest w 46 centylu;)
    Ale ogólnie jest rozwalona po całym brzuchu dlatego czuje ja z każdej strony

Ostatnio daje mega popalić. I jestem mega zmęczona ta ciąża. Wszystko mnie boli. W poprzednich jakoś miałam więcej energii

Teraz mam 7.11 USG 3 trymestru a 27.11 kolejną wizytę u lekarza prowadzacego
    Oo to malutka też taki sredniaczek centylowy🙃

U mnie to druga ciąża,ale również czuję się gorzej

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ