Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Linka2019 wrote:Ja z trzy tygodnie temu miałam nagły, ostry atak bólu spojenia łonowego. Przy wstawaniu, przekręcaniu się na łóżku, wiadomo, że coś tam poboli. Ale ja po prostu nie mogłam wysiąść z auta,nie mogłam chodzić, chodziłam jakbym miała porażenie kończyn dolnych-nie przesadzam. Przeleżałam pierwszy raz w tej ciąży weekend. Córkę udało się odstawić do babci. Z nudów przeczytałam książkę, bo było na mojej liście 'co zrobić przed porodem'. Po weekendzie było lepiej tj. rano wstawałam, ale już wieczorem bolało, u odwołam się do fizjo i już jest lepiej. Ale ból okropny, myślałam, że.mi miednicę rozrywa.
Cała ciążę się super chorobowo trzymałam a teraz na sam koniec mam okropny kaszel, jaki zatykający. Już dwa razy byłam u lekarza, w płucach nic nie słyszy, covidy, gruby wykluczone. Mam nadzieję, że uda mi się pozbierać do porodu,bo mi Blizne rozerwie, tak kaszle. Już chyba z 3 tydzień.
Ech,oby ten kaszel przeszedł... mój mąż też już ze 3 tygodnie tak kaszle...Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Natash88 wrote:Hej, super Wasze wyniki dotychczasowych wizyt!
Ja się czuję już ok, ale dwa tygodnie temu zaliczyłam taka grypę?/covid? przez 4 dni, że nie czułam się tak źle od 20 lat (ogólnie ja nie choruje praktycznie w ogóle, bardzo nikłe przeziębienia co najwyżej). Masakra. Nie wiedziałam, że tak może boleć każdy staw, kość i mięsień
Obecnie jest już ok, ale trochę swedziało mnie po tej chorobie ciało i zrobiłam próby wątrobowe, niestety lekko podwyższone. Dziś powtarzałam, w czw gin. Mam nadzieję, ze to nie cholestaza, bo nie chce przyspieszać porodu Będzie mi na pewno ciężko pogodzić się z ew. cesarka
Co wczoraj u lekarza wyszło po badaniu?Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
_Hope wrote:U nas po wizycie wszystko ok. Maluszek waży 2384 g i jest na 43 centylu.🥰
Jutro muszę dzwonić i umówić wizytę już bezpośrednio u lekarza, który wykona CC i wtedy ustalimy dokładny termin przyjęcia do szpitala.
Umówiłas wizytę?_Hope lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
_Hope wrote:Tak, synuś nie zapowiada się zbyt duży. 😊
Umówiłam się na KTG za tydzień, a 01.12 mam ostatnią wizytę przed porodem u lekarza, który wykona cięcie 🙀 i wtedy wyznaczy mi dzień cesarki. Już nie mogę się doczekać. 🙊
Oby tylko maluch grzecznie poczekał do tego czasu 🙏 ale jestem w dobrej myśli, bo szyjka jeszcze zamknięta.
Cieszę się, że to już ostatnia prosta i wkrótce będę tulić mojego Wojtusia. 🥰_Hope lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Wiewioora wrote:Hej 😊 byłam dzisiaj na wizycie, młody już 2.5 kg 🙈 szyjka zamknięta, czy długa nie wiem bo lekarz powiedział że już tego nie mierzymy, tylko sprawdza czy zamknięta 🤷🏼♀️ i powiedział że za 3 a nawet 2 tygodnie mogę już w sumie rodzic, bo będzie donoszona 😀 mąż nie jest zachwycony tą informacją i jest przerażony 🤣 za 3 tyg umówiona już w sumie chyba ostatnia wizyta, nie dowierzam że jest na tym etapie ciąży 😱
Z negatywów to mam dodatni gbs, ale po prostu będzie ten antybiotyk i tyle 🤷🏼♀️
Dobrze, że poza tym wszystko ok 🥰Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:Ojej, dałaś radę z tym bólem czy fizjo pomogło?
Ech,oby ten kaszel przeszedł... mój mąż też już ze 3 tygodnie tak kaszle...
Ja też już któryś tydzień. Teraz okazało się, że już w oskrzelach słuchać. Bardzo mnie bolą tak jakby oskrzela jak kaszle. Wjechał antybiotyk, wziewki, erdomed. Już nie mam czasu na.same.domowe sposoby 🥺 -
Linka2019 wrote:Trochę przeszło samo, po weekendowym leżeniu, a trochę fizjo.
Ja też już któryś tydzień. Teraz okazało się, że już w oskrzelach słuchać. Bardzo mnie bolą tak jakby oskrzela jak kaszle. Wjechał antybiotyk, wziewki, erdomed. Już nie mam czasu na.same.domowe sposoby 🥺Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
U mnie dziś 36+5
W takim terminie urodziłam pierwszego Synka 💙
W poniedziałek ciąża donoszona 🥰Morelka456, Linka2019, Wiewioora, _Hope, RedTail_Rudzia lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Kasiastaraczka wrote:U mnie dziś 36+5
W takim terminie urodziłam pierwszego Synka 💙
W poniedziałek ciąża donoszona 🥰
Ja już ledwo chodzę, zostało 19 dni👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
A robiliście dziewczyny jakieś zapasy jedzonka?
Czy ja jestem tylko najgorsza i powiedziałam, ze na święta w tym roku nigdzie nie idę i nikogo nie zapraszam? 🥴RedTail_Rudzia lubi tę wiadomość
👪🐶🌲
Invimed Poznań
My zrobiliśmy pierogi, dziś robimy uszka i będzie choinkami wszystko ale no po prostu zostaniemy się objadać w domu przed tv i z książeczkami, ja się nawet nie łudzę, ze nie będę zaorana 🤪👪🐶🌲
Invimed Poznań
lukaszkowa wrote:A robiliście dziewczyny jakieś zapasy jedzonka?
Czy ja jestem tylko najgorsza i powiedziałam, ze na święta w tym roku nigdzie nie idę i nikogo nie zapraszam? 🥴
Jedynie moja mama jutro do nas przyjeżdża,ale to do starszego Synka, żeby miał kto z nim zostać na poródSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Do nas na święta przyjedzie moja mama z tatą i poza nimi mam nadzieję że nikt z mojej rodziny nie przyjedzie nieproszony.. Teściowa wyjeżdża do swojej rodziny w świat, a z rodzeństwa mojego partnera to jestem pewna że nie przyjedzie nikt więc tutaj się nie martwię.
Kasiu możesz dopisać do mnie imię Nelcia 💗 ostatecznie się dogadaliśmy i pozostaje imię bez zmian 💗
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Piszę, bo mnie obudziły bóle podbrzusza Już przeszły, ale coraz częściej w ciągu dnia i nocami się pojawiają. Co prawda na wizycie w czwartek wszystko pozamykane na 4 spusty, więc obstawiam ćwiczenia macicy + brzuch oddaje mi czasem, jak się przeforsuje. A Wy macie już jakieś epizody bólowe/skurczowe/twardnienia brzucha?
Co do świąt - to nasze 1 dziecko i na razie zakładam, że pierwszy miesiąc, póki partner będzie w domu siedzimy razem bez gości Trochę nie chce się mierzyć z tymi wszystkimi 'pomocnikami' (moi czy partnera rodzice/matki) przy tych pierwszych etapach układania się nam na nowo zasad i funkcjonowania rodziny po takiej rewolucji. Aczkolwiek mam z tyłu głowy, że przy totalnym chaosie skorzystam z ich oferowanej pomocy i odwiedzin.
A jedzenia w ogóle nie przygotowujemy, jakoś nie mam na to flow. Może zamówimy na pierwszy tydzień pudełka, a potem już partner/ew. ja będziemy te obiady robić, póki oboje będziemy w domu. A później się zobaczy, co się wykokosi Osobiście też nie lubię odgrzewanych mrożonych/wekowanych obiadow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2023, 07:14