Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja słyszałam dwa razy w 7tc (lekarz z kliniki niepłodności) i 8tc (wybrany prowadzący). Lekarze w dużym mieście, jeden starszy, drugi młodszy, obaj z ogromnym doświadczeniem, duże miasto wojewódzkie - wspominam, żeby zobrazować, że to nie jakieś leśne dziadki w 'Pcimiu'.
Madeline lubi tę wiadomość
-
Madeline wrote:Dziewczyny,a jak byłyście na USG w 6tc to moglyscie posłuchać serduszka? Mi gin.powiedziala,że jeszcze byśmy zarodek ugotowały, ale moje bratowa w tym czasie,najpóźniej w 7tc mogła usłyszeć bicie serca. Wiecie coś na ten temat? Wujek google mało się konkretnie mi odpowiada;)
Ani w tej ani w poprzedniej ciąży na tym etapie nie słuchaliśmy serduszka. Ja mam jutro wizyte8+0 i myślę że jeszcze nie usłyszę tylko zobaczę jeśli jeszcze bije 🙏Madeline lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży też słyszałam po 6tc, wtedy jeszcze nie wiedziałam że tak wcześnie nie powinno się słuchać serduszka. Teraz tylko widziałam, ale nie słuchaliśmy bicia
Madeline lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
kropeczek wrote:Ja w pierwszej ciąży też słyszałam po 6tc, wtedy jeszcze nie wiedziałam że tak wcześnie nie powinno się słuchać serduszka. Teraz tylko widziałam, ale nie słuchaliśmy bicia
A wtedy z maleństwem się nic nie stało?
Ja byłam u ginekologa 5+4 i słyszałam serduszko, później na następnej wizycie u mojego ginekologa 6+1 pokazał tylko parametry,nie włączał Dopplera.Madeline lubi tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:A wtedy z maleństwem się nic nie stało?
Ja byłam u ginekologa 5+4 i słyszałam serduszko, później na następnej wizycie u mojego ginekologa 6+1 pokazał tylko parametry,nie włączał Dopplera.♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
U mnie wszystko ok. Maluszek żyje, serduszko bije 🙏. Wszystko wg terminu miesiączki. Termin na 25 grudnia. Karta ciąży założona. Następna wizyta 30 maja. Nie slyszałam jeszcze serduszka.
Ann_123, Morelka456, _Hope, Kasiastaraczka, alex0806, Madeline lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Napiszcie mi dziewczyny ile uderzeń serca mają Wasze maluchy. Trochę się martwie. Lekarz nic nie mówił że coś jest nie tak ale w porównaniu z poprzednią ciazą to jest różnica. 8 tydzień i mamy 147 uderzeń chyba trochę mało.🤔
-
Dziewczyny jakie bierzecie witaminy? Ja biorę Femibion 1 i pregna dha. Oprócz tego luteina dopochwowo,heparyna i wit D 2000j. I tak patrzę,że Femibion 2 ma luteinę 9,0mg. Ma sporo nie potrzebnych witamin w składzie. I myślę czy jak wejdę w 13 tydzień nie zmienić na inny suplement? Co myślicie na ten temat?
-
e_mil_ka wrote:Napiszcie mi dziewczyny ile uderzeń serca mają Wasze maluchy. Trochę się martwie. Lekarz nic nie mówił że coś jest nie tak ale w porównaniu z poprzednią ciazą to jest różnica. 8 tydzień i mamy 147 uderzeń chyba trochę mało.🤔
Ostatnie badanie - 8t6d - 181 uderzeń, czyli w górnej granicy normy. Ale na pewno lekarz zwróciłby uwagę, gdyby coś było nie tak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2023, 11:43
e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:Dziewczyny jakie bierzecie witaminy? Ja biorę Femibion 1 i pregna dha. Oprócz tego luteina dopochwowo,heparyna i wit D 2000j. I tak patrzę,że Femibion 2 ma luteinę 9,0mg. Ma sporo nie potrzebnych witamin w składzie. I myślę czy jak wejdę w 13 tydzień nie zmienić na inny suplement? Co myślicie na ten temat?
Pregna plus i pregna dha, ale dha niestety dopiero od paru dni, bo nie doczytałam, jakie są wskazania do suplementacji dha 🫣 sama nie wiem, jakie witaminy brać. Ginekolog polecał mama dha +, ale mam zbyt duży problem z łykaniem tabletek takiej wielkości. Po wielu podejściach, jestem w stanie połknąć tylko pregnaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2023, 11:58
-
Ja w pierwszej ciąży słyszałam serduszko w 8+1 wg OM, ale bardzo króciutko.
Teraz lekarz pokazał mi tylko pulsujące serduszko na ekranie. Do 10 tygodnia nie powinno się używać Dopplera, więc cierpliwie czekam aż usłyszę bijące serduszko na badaniach prenatalnych. 😍❤
Emilka, cieszę się, że wszystko u Was dobrze. 😊 Mamy bardzo zbliżony termin porodu. 😉
U mnie też wartość uderzeń serca jest sporo mniejsza niż w pierwszej ciąży z córeczką i nawet odrobinę mniejsza niż u Ciebie z dzisiaj. Na badaniu byłam w 7t2d. Mój lekarz mówił, że wszystko jest super.😊
Ann, trzymam kciuki. 🍀 Daj znać po wizycie. 😊
e_mil_ka, Ann_123 lubią tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
_Hope wrote:Ja w pierwszej ciąży słyszałam serduszko w 8+1 wg OM, ale bardzo króciutko.
Teraz lekarz pokazał mi tylko pulsujące serduszko na ekranie. Do 10 tygodnia nie powinno się używać Dopplera, więc cierpliwie czekam aż usłyszę bijące serduszko na badaniach prenatalnych. 😍❤
Emilka, cieszę się, że wszystko u Was dobrze. 😊 Mamy bardzo zbliżony termin porodu. 😉
U mnie też wartość uderzeń serca jest sporo mniejsza niż w pierwszej ciąży z córeczką i nawet odrobinę mniejsza niż u Ciebie z dzisiaj. Na badaniu byłam w 7t2d. Mój lekarz mówił, że wszystko jest super.😊
Ann, trzymam kciuki. 🍀 Daj znać po wizycie. 😊
Nie wiem na ile to się sprawdza ale te niższe tętna mają chłopcy więc zobaczymy co tam rośnie_Hope lubi tę wiadomość