Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Xoxo92 wrote:Dziewczyny ja jestem w 8t1d, czy czujecie może jeszcze od czasu do czasu pobolewanie podbrzusza jakby na okres ? Czy już wam to minęło ?
Ja nadal czuję. Wczoraj dość mocno mnie bolał brzuch, dziś jest lepiej. Wszystko zależy od dnia 🤷🏻♀️ mój lekarz mówił, że takie bóle, póki nie są skurczami, nie powinny martwić. -
Morelka456 wrote:W takim razie zapytań lekarza o te witaminy. W pierwszej ciąży brałam Femibion,ale chyba nie było aż tyle tego w składzie,bo skład się zmienił. Bez sensu brać tyle witamin, prawda?
Ja oczywiście nie jestem lekarzem, ale sama póki co uważam, że o ile nie cierpimy na niedobory witamin i jesteśmy w stanie dostarczyć je organizmowi wraz z posiłkami, to niekoniecznie trzeba/warto przyjmować ich aż tyle ☺️Ann_123 lubi tę wiadomość
-
Xoxo92 wrote:Dziewczyny ja jestem w 8t1d, czy czujecie może jeszcze od czasu do czasu pobolewanie podbrzusza jakby na okres ? Czy już wam to minęło ?
Ja już dawno nie mam takich objawów ale w pierwszej ciąży na pewno na tym etapie odczuwałam jeszcze takie bóle. Wydaje mi się że w tej ciąży w ogóle mniej mam takich bolesnych objawów bo ta macica poprostu już jest trochę rozciągnięta🤔Nattttal lubi tę wiadomość
-
Morelka456 wrote:W takim razie zapytań lekarza o te witaminy. W pierwszej ciąży brałam Femibion,ale chyba nie było aż tyle tego w składzie,bo skład się zmienił. Bez sensu brać tyle witamin, prawda?
Ja w pierwszej ciąży też brałam femibion w tej biorę Pregne. -
Nattttal wrote:Pregna plus i pregna dha, ale dha niestety dopiero od paru dni, bo nie doczytałam, jakie są wskazania do suplementacji dha 🫣 sama nie wiem, jakie witaminy brać. Ginekolog polecał mama dha +, ale mam zbyt duży problem z łykaniem tabletek takiej wielkości. Po wielu podejściach, jestem w stanie połknąć tylko pregna
A kiedy powinno się brać te dha?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2023, 13:39
-
Ja biorę Pueria Uno, od września (wskazanie do suplementacji 3mies.przed staraniami). Lekarze się cieszą, bo tam jest wszystko co potrzeba. I jest w dwóch kapsułkach (jedna z witaminami i kwasem foliowym,druga z DHA) X1 dziennie, wielkość ok. 2cm i 1,2 obłe i śliskie, do przełknięcia.
-
e_mil_ka wrote:A kiedy powinno się brać te dwa?
W pregna plus jest 150 mg DHA, a zalecane dzienne spożycie to 200 mg przy diecie bogatej w owoce morza i ryby (a moja aktualnie zupełnie taka nie jest), więc tak czy inaczej w tej zwykłej wersji jest za mało dha. Dlatego biorę też wersję z dha, żeby dobić chociaż do 450 mg (przy diecie ubogiej zalecane jest 600 mg).e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
e_mil_ka wrote:Ja już dawno nie mam takich objawów ale w pierwszej ciąży na pewno na tym etapie odczuwałam jeszcze takie bóle. Wydaje mi się że w tej ciąży w ogóle mniej mam takich bolesnych objawów bo ta macica poprostu już jest trochę rozciągnięta🤔
Hmm to chyba nie reguła bo to też moja druga ciąża, tez mam wrażenie że boli mnie mniej niż w poprzedniej ale jednak się zdradza.e_mil_ka lubi tę wiadomość