Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam cioteczki mam 3mm i serduszko ciąża o tydzień młodsza ale wg mnie idealnie wg owulacji późniejszej. Ta na IP zmierzyła pęcherzyk zoltkowy a nie zarodek i o wiele lepiej na sprzęcie mojego lekarza widać.
Za 2 tyg kontrola. Leczenie takie jak do tej poryAnn_123, Kasiastaraczka, _Hope, Madeline , Morelka456, e_mil_ka lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Morelka456 wrote:Tak piszecie o tych objawach a ja zero jakichkolwiek. Nic nie mam. Piersi są ciężkie. Tylko tyle i się martwię
U mnie objawy również niewielkie. Tkliwe piersi i wzdęty brzuch na wieczór. Głowa do góry 😊Morelka456, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
alex0806 wrote:Witam cioteczki mam 3mm i serduszko ciąża o tydzień młodsza ale wg mnie idealnie wg owulacji późniejszej. Ta na IP zmierzyła pęcherzyk zoltkowy a nie zarodek i o wiele lepiej na sprzęcie mojego lekarza widać.
Za 2 tyg kontrola. Leczenie takie jak do tej poryalex0806 lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
nick nieaktualnyCudowne wieści!
Ja z okazji 8 tygodnia powitałam awersje jedzeniowe. 🤣
Rano stwierdziłam, że zjem kanapki z jajkiem. Ugotowałam jajka, zaczęłam obierać i myślałam, że normalnie zwrócę kolacje. 🤢
Tak jak wcześniej mogłam zjeść całą lodówkę, tak teraz nie mam na nic ochoty z wyjątkiem jabłek. 🤨
-
Super dziewczyny, gratuluję wszystkich dobrych wiadomości ♥️
Daria, Ciebie mocno przytulam, bardzo mi przykro 😟
Ja biorę mama dha premium+ zgodnie z zaleceniami endokrynolog ze względu na kod w składnikach. Co do wizyty to mam kontrolę 31.05 i potem 14.06 prenatalne. A termin porodu na 23.12 🙂
Mam tak samo jak Wy z mdłościami, jak jestem głodna to jest gorzej. Ale przechodziłam to samo w zeszłym roku i już wiem że wystarczy zjeść coś drobnego. Imbir mi nie pomagał.Kasiastaraczka, _Hope, e_mil_ka lubią tę wiadomość
-
Na takie potworne mdłości,to mi ginekolog powiedziała,że może przepisać leki. Może spróbuj dostać się do kogoś na wizytę,żeby Ci pomógł?
Bo coś jeść trzeba...e_mil_ka lubi tę wiadomość
-
Z córką miałam mdłości do 18 TC jakoś. Całodzienne i całonocne. Teraz też mnie zaczyna łapac, ale nie ciągle. Pomaga jak cos po prostu zjadam wtedy. Sok grejpfrutowy, pomarańczowy. Ogólnie coś zimnego do picia. I nie mogę dopuścić do głodu, chociaż i tak nie jest tak tragicznie jak z córką. Wtedy miałam mdłości ale wymiotowałam tylko raz
e_mil_ka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja dziewczyny już w domu po wizycie i po spaniu obudził mnie głód zjadłam szybko banana i tak mi nie dobrze ze leżę 🤢 dziś wymiotowałam już dwa razy, na wizycie ciąża tydzien młodsza wiec ciężko stwierdzić czy będzie grudniowe czy styczniowe bo z usg jest około 4 stycznia a okres 29 grudnia 😂 śmieszne, serduszko bije kontrola za dwa tygodnie dostałam leki na receptę na wymioty zobaczymy czy pomoga podbno jak one już nie pomoga to niestety mam tak żyć do końca 1 trymestru, jest mi okropnie ciężko, wymioty się nasiliły wiec bardzo liczę na tabletki i mam pic elektrolity bo nic nie pije bo tez zwracam, i jeść narazie cokolwiek moge… zobaczymy jak to się rozwinie boje się bardzo
-
Ja biorę xonvea
Jestem chyba jedyną która zaczęła tu z przytupem , od testu dosłownie wymiotowalam śluzem, krwią, Zolcia.
Do tego 3 razy dziennie biorę anaketon
Mam 9+2dzis i jest dużo lepiej
Mam apetyt już ale niestety spanie okropne męczy
Brzuch mnie boli prawie ciągle
Cycki też
Mdłości mam wieczorem okrutne bo już lek tak nie działa ale na początku też miałam rano wieczorem i w body rzyganko
Także ja xonvea chwałę
Na początku dlabonsie na nich czułam ale jest okalex0806 lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Dzella199 wrote:Karmelove mi tez to gin przepisała dwie tabletki a tobie ?
Co to anaketon? Coś tez co mnie uratuje ja dziś oprócz banan nic nie jadłam bo wszystko zwróciłam ;(
Ja biorę dwie na noc
Możesz zwiększyć do 4 na dobę
Masz w ulotce super rozpisane
Nie brałam więcej bo na początku miałam zawroty głowy bardzo
Lek mówiła że mogłabym mdlec a wolę nie
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Dziewczyny nie udało się, serduszko przestało bić 😔 jadę od doktorki już dwie godziny i łzy nie przestają mi płynąć. Jutro mam do szpitala. Miał ktoś taka sytuację ? Raczej muszą zrobić łyzeczkowanie. Wiecie jakie do tego jest znieczulenie ogólne czy do kregosłupa?
-
Evi wrote:Dziewczyny nie udało się, serduszko przestało bić 😔 jadę od doktorki już dwie godziny i łzy nie przestają mi płynąć. Jutro mam do szpitala. Miał ktoś taka sytuację ? Raczej muszą zrobić łyzeczkowanie. Wiecie jakie do tego jest znieczulenie ogólne czy do kregosłupa?
Evi, bardzo mi przykro Znieczulenie ogólne. Całość trwa 10-15 minut. Tego samego dnia wyszłam ze szpitala i potem musiałam iść na kontrolę po 4 tygodniach.