Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
_Hope wrote:Niestety tak 😞 w osadzie moczu wyszły mi bakterie dość liczne
Ja jutro idę sprawdzić jeszcze raz badanie moczu i posiew zrobię. Może karze Ci zrobić posiew tak czuję. -
Ja też biorę femibion 1 i zastanawiam się na co zdecydować się od 13 tygodnia. Na razie mętlik w głowie...
Co do bólu podbrzusza, to ja do tej pory odczuwam co jakiś czas. Lekarz mówi, że to normalne. -
Po konsultacji odebranych wyników dostałam skierowanie na test obciążenia glukozą. Prawidłowa glikemia na czczo to 3,9–5,5 mmol/l a mój wynik 5.39 mmol/l. Bardzo obawiam się cukrzycy ciążowej. 😣 Ech, ta ciąża chyba nie będzie dla mnie zbyt spokojnym czasem.😖2021 H🩷
2023 W🩵 -
_Hope wrote:Po konsultacji odebranych wyników dostałam skierowanie na test obciążenia glukozą. Prawidłowa glikemia na czczo to 3,9–5,5 mmol/l a mój wynik 5.39 mmol/l. Bardzo obawiam się cukrzycy ciążowej. 😣 Ech, ta ciąża chyba nie będzie dla mnie zbyt spokojnym czasem.😖
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! Może zjadłaś coś ciężkiego i z dużą ilością cukru przed badaniami i po powtórzonych wszystko się wyprostuje_Hope lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nattttal wrote:A czy któraś z Was w tym tygodniu albo w przyszłym robi NIFTY?
Teraz nawet o tym nie myślałam. Strasznie się stresuje czy wszystko będzie w porzadku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2023, 18:36
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Jeśli chodzi o witaminki to w pierwszej ciazy brałam pregne a teraz lekarz przepisal mi prenatal uno i duo a od 13 tyg jak mi się skończą te to kazał brac dha do tego biorę witaminkę D 1000j bo miałam na granicy 😊
-
Nattttal wrote:A czy któraś z Was w tym tygodniu albo w przyszłym robi NIFTY?
Ja w piątek idę na test Nace24 do Invicta i będę czekać na wyniki 6dni.
Nattttal lubi tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Dziewczyny gratulacje udanych wizyt i pięknych widoków na usg ❤️
Ja dziś robiłam badania z krwi i moczu,w piątek wizyta
USG i trymestru umówiłam na 5 czerwca
Ja w pierwszej ciąży brałam mama dha premium plus,a teraz biorę witaminy oddzielnie
Wit D, jod, foliany i dha
Oprócz tego aspirin cardio i cyclogest na zalecenie lekarza
Lekarz kazał jeszcze sprawdzić progesteron i mam 42, więc ładnieNattttal lubi tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Hej dziewczyny !
Nie wiem czy miałam już przyjemność pisać na forum staraczek 😃 bo uczestniczyłam w nim od grudnia jakoś, a wiec termin mam prawdopodobnie na 29.12 tak wynika z miesiączki, jutro ide do gin bardzo się stresuje jak tam maleństwo rośnie🙏🏻 Tak ze prosze trzymac kciuki ❤️
Weszłam na forum tez z jednym wielkim pytaniem !!! A mianowicie dziewczyny drugi tydzien nie wychodzę z domu przez ogromne mdłości które trwają cały dzień plus od piątku zaczęły ze wymioty po południu i wieczorem nie radzę sobie już bo praktycznie nic nie moge jeść wszystko mnie obrzydza i powoduje ze mnie mdli nawet rzeczy które kochałam jeść jem tylko trochę owoców ryż i biały chleb!!!! Nie chce narzekać ale nie radzę sobie tez.z tym psychicznie i fizycznie czy macie jakieś rady leki ? Pije imbir jem na sile migdały nic to nie daje ! ☹️ -
Hej, ja jem na sile i czasami się przyjmuje a czasami nie 🤷🏻♀️
Ale zauważyłam, że jak jestem głodna to bardziej mnie mdli i odpycha od jedzenia. Czasami w nocy czuje przez chwile, że mnie mdli to albo pije słodkie napoje albo jem bananka 😁 po jedzonku najlepiej leżeć i się nie ruszać.
Ja już nie mogę się doczekać wizyty a do 31.05 jeszcze dużo czasu.
e_mil_ka lubi tę wiadomość
HCG
20.04.23- 1131,9
18.04.23- 543
Pozytywny test
11.04.23
💔25.12.23
💔 14.02.22 cp laparoskopia -
Mnie też zdecydowanie bardziej mdli jak jestem głodna, dlatego staram się jeść częściej, ale mniejsze porcje. W nocy też się zdarza, że mnie mdli i zazwyczaj jadłam banana albo herbatnika, ale teraz wyszedł mi zły wynik glukozy więc takie "przekąski" muszę odpuścić. 🤷♀️
e_mil_ka lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Modelka to się ciesz u mnie w rodzinie żadna kobieta nie miała objawów, a u mnie od 6 tygodnia na początku miłe bo czułam cały czas się głodna wiec myśle sobie takie coś moge mieć i nagle zamieniło się w to w cało dziennie mdłości i wymioty, właśnie teraz wymiotowałam a nie miałam czym bo jadłam tylko kilka krakersów, ledwo zyje muszę wstać zrobić sobie ten imbir bo zaraz mam ginekologa bardzo się martwie co z dzieckiem bo śniły mi się zęby nie jestem jakaś przesadna No ale taki sen obudził mnie zalana potem, jestem teraz kłębkiem nerwów, a wczoraj chciałam wizytę odowolywac bo dojazd tam to 20 min a ja nie wychodzę wgl z domu przez to co się ze mną dzieje serio dziewcyzny nie radzę sobie
-
Witajcie dziewczyny,ja miałam wczoraj swoją pierwszą wyczekana wizytę 🤗dzidzia jest ,serduszko mocno bije,ma 1,5 cm ,8+0 ,termin przewidywany na 24 grudnia,następne USG za 3 tygodnie,wtedy usłyszymy serce itd,cieszę się bardzo s mój MEN jeszcze bardziej,
Daria bardzo mi przykro,trzymaj się,
Ja biorę mieszankę witamin dla kobiet w ciąży. Dostępne w Holandii plus położna poradziła mi łykanie calcium bo nie pije mleka,na pieczenie pęcherza kazała dużo pić,zero badania moczu czy coś,badanie krwi w okolicy 13 tygodnia dopiero,na mdłości polecam spróbować opaskę na chorobę lokomocyjnaMorelka456, Kasiastaraczka, alex0806, _Hope, Ann_123 lubią tę wiadomość