X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi, bardzo mi przykro 😟 tak jak mówi Ann, ogólne znieczulenie, krótki zabieg. Ja po łyżeczkowaniu byłam jeszcze 4 dni w szpitalu, ale ja poroniłam w 18t i miałam wysokie crp, dalej musieli mnie leczyć.

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro ;( ja nie miałam łyżeczkowania za żadnym razem, 2 razy dostawałam tabletki. Za drugim chcieli zrobić łyżeczkowanie ale się nie zgodziłam i poszło samo.
    Który to był tydzień? Pewnie też zależy od tego na jakim etapie ciąża się zatrzymała

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzella199 wrote:
    Hej dziewczyny !
    Nie wiem czy miałam już przyjemność pisać na forum staraczek 😃 bo uczestniczyłam w nim od grudnia jakoś, a wiec termin mam prawdopodobnie na 29.12 tak wynika z miesiączki, jutro ide do gin bardzo się stresuje jak tam maleństwo rośnie🙏🏻 Tak ze prosze trzymac kciuki ❤️
    Weszłam na forum tez z jednym wielkim pytaniem !!! A mianowicie dziewczyny drugi tydzien nie wychodzę z domu przez ogromne mdłości które trwają cały dzień plus od piątku zaczęły ze wymioty po południu i wieczorem nie radzę sobie już bo praktycznie nic nie moge jeść wszystko mnie obrzydza i powoduje ze mnie mdli nawet rzeczy które kochałam jeść jem tylko trochę owoców ryż i biały chleb!!!! Nie chce narzekać ale nie radzę sobie tez.z tym psychicznie i fizycznie czy macie jakieś rady leki ? Pije imbir jem na sile migdały nic to nie daje ! ☹️

Musisz szukać sposobu każdemu pomaga coś innego ale widzę że tak jak ja większość dziewczyn ma silniejsze mdłości jak jest się głodnym. Mi w poprzedniej ciąży pomagały migdały i hallsy a w tej niestety nic nie pomaga. Mdłości 24 godziny na dobę a dodatkowo chodzę nadal do pracy.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataja wrote:
    Witajcie dziewczyny,ja miałam wczoraj swoją pierwszą wyczekana wizytę 🤗dzidzia jest ,serduszko mocno bije,ma 1,5 cm ,8+0 ,termin przewidywany na 24 grudnia,następne USG za 3 tygodnie,wtedy usłyszymy serce itd,cieszę się bardzo s mój MEN jeszcze bardziej,
    Daria bardzo mi przykro,trzymaj się,
    Ja biorę mieszankę witamin dla kobiet w ciąży. Dostępne w Holandii plus położna poradziła mi łykanie calcium bo nie pije mleka,na pieczenie pęcherza kazała dużo pić,zero badania moczu czy coś,badanie krwi w okolicy 13 tygodnia dopiero,na mdłości polecam spróbować opaskę na chorobę lokomocyjna

No to mamy taki sam termin ;)

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Witam cioteczki ;) mam 3mm i serduszko :) ciąża o tydzień młodsza ale wg mnie idealnie wg owulacji późniejszej. Ta na IP zmierzyła pęcherzyk zoltkowy a nie zarodek :) i o wiele lepiej na sprzęcie mojego lekarza widać.
    Za 2 tyg kontrola. Leczenie takie jak do tej pory :)

Super. Wspaniałe wieści :)

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi wrote:
    Dziewczyny nie udało się, serduszko przestało bić 😔 jadę od doktorki już dwie godziny i łzy nie przestają mi płynąć. Jutro mam do szpitala. Miał ktoś taka sytuację ? Raczej muszą zrobić łyzeczkowanie. Wiecie jakie do tego jest znieczulenie ogólne czy do kregosłupa?

:( Bardzo mi przykro. Ale co się stało? Miałaś jakieś objawy że coś jest nie tak?

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi przykro Evi 😏 dokładnie jeśli to nie problem to dołączam się do pytania dziewczyn wyżej? Miałaś jakieś objawy? Który to tydzień? 😔

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2023, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi wrote:
    Dziewczyny nie udało się, serduszko przestało bić 😔 jadę od doktorki już dwie godziny i łzy nie przestają mi płynąć. Jutro mam do szpitala. Miał ktoś taka sytuację ? Raczej muszą zrobić łyzeczkowanie. Wiecie jakie do tego jest znieczulenie ogólne czy do kregosłupa?
    Bardzo mi przykro 😥

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 2.15 a ja nie śpię bo dopiero skończyłam myć podlogi, przebierać pościel drugi raz, siebie i córkę. Od 24 do teraz ciągle córka wymiotowala. Ja w domu sama bo mąż w delegacji. Do tego moje mdłości i sprzątanie tego wszystkiego. Uwierzcie mi że ledwo żyje. Nie wiem czy pójdę do pracy bo po takiej nocy i ja i córka to chyba będziemy spały do południa.

Emilka
    preg.png
    21.04.23 - beta 411
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi, bardzo mi przykro. 😢

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, współczuję trudnej nocy i życzę Ci siły i zdrowia dla córeczki. 😊🤗

e_mil_ka lubi tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka zdrówka dla Ciebie o córeczki 🤗

e_mil_ka lubi tę wiadomość

• Morelka456 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie się martwie tym,że nie mam objawów. Teraz między 8 a 12 tyg powinien być największy wzrost bety czyli cokolwiek powinnam mieć. Prócz piersi nic. Nawet nie ciągnie mnie na dole,nie kłuje,nie boli 😔

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evi przykro mi. Trzymam za Ciebie kciuki! Bądź dzielna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ugh Emilka współczuję, zdrówka!
    Morelka spokojnie:) Ja jedyne co mam poza piersiami to spanie o czasem odrzuci mnie od jakiego jedzenia. Moja przyjaciółka przez całą ciążę nie czuła żadnych objawów i wszystko skończyło się ok. :)

Byłam wczoraj na takim krótkim, darmowym USG u swojego prowadzącego i nasza Krewetka rozwija się super! Serce przyspieszyło już do 140, a Krewetka urosła już do ponad 1.1 cm 🍤❤️

Morelka456, _Hope, Madeline , alex0806 lubią tę wiadomość

• Dudka1997 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2023, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka współczuję ciężkiej nocy 😔

preg.png

08.2022 💔🤰
    31.03 ⏸️
    USG1 20.04 7t+1d ❤
    USG2 5.05 9t+2d ❤ zalozona karta ciazy, CRL 2.6cm
    USG 3 30.05 12t+6dn CRL 6.9cm Płeć: dziewczynka
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga255 wrote:
    Ugh Emilka współczuję, zdrówka!
    Morelka spokojnie:) Ja jedyne co mam poza piersiami to spanie o czasem odrzuci mnie od jakiego jedzenia. Moja przyjaciółka przez całą ciążę nie czuła żadnych objawów i wszystko skończyło się ok. :)

Byłam wczoraj na takim krótkim, darmowym USG u swojego prowadzącego i nasza Krewetka rozwija się super! Serce przyspieszyło już do 140, a Krewetka urosła już do ponad 1.1 cm 🍤❤️

Wspaniałe wieści! 🤗 Ja mam wizytę za 5 dni. Jestem w szoku,że przyjął Cię za darmo. Ja musiałam płacić pamiętam,mniej bo 100 zł,ale płaciłam

aga255 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U swojego prowadzącego mam te małe USG co tydzień do końca 1 trymestru za darmo bo sam powiedział, że rozumie strach po stratach i tyle. Mam przychodzić, a nie siedzieć i się stresować.:)

Do tego wczoraj pierwszy raz był mój mąż ze mną. Biedaka aż zamurowało i się popłakał jak wyszliśmy. 🥺

e_mil_ka, Morelka456, Nattttal, _Hope, Madeline , Kasiastaraczka, alex0806 lubią tę wiadomość

• _Hope Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, super wieści. 🥰 Niech maleństwo dalej pięknie rośnie. 🍀

Masz super fantastycznego lekarza. Takie podejście to naprawdę rzadkość.

USG to wielkie przeżycie nie tylko dla nas, ale dla naszych mężów również. Pamiętam jak mój mąż był ze mną na badaniu w poprzedniej ciąży. Piękne wspomnienia. 🥰

aga255 lubi tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniały lekarz,super podejście! 😍
    Chodzenie razem z mężem czy partnerem to dla obydwojga wielkie przeżycie.

aga255 lubi tę wiadomość

‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ