Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Evi, bardzo mi przykro 😟 tak jak mówi Ann, ogólne znieczulenie, krótki zabieg. Ja po łyżeczkowaniu byłam jeszcze 4 dni w szpitalu, ale ja poroniłam w 18t i miałam wysokie crp, dalej musieli mnie leczyć.
-
Bardzo mi przykro ;( ja nie miałam łyżeczkowania za żadnym razem, 2 razy dostawałam tabletki. Za drugim chcieli zrobić łyżeczkowanie ale się nie zgodziłam i poszło samo.
Który to był tydzień? Pewnie też zależy od tego na jakim etapie ciąża się zatrzymałaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dzella199 wrote:Hej dziewczyny !
Nie wiem czy miałam już przyjemność pisać na forum staraczek 😃 bo uczestniczyłam w nim od grudnia jakoś, a wiec termin mam prawdopodobnie na 29.12 tak wynika z miesiączki, jutro ide do gin bardzo się stresuje jak tam maleństwo rośnie🙏🏻 Tak ze prosze trzymac kciuki ❤️
Weszłam na forum tez z jednym wielkim pytaniem !!! A mianowicie dziewczyny drugi tydzien nie wychodzę z domu przez ogromne mdłości które trwają cały dzień plus od piątku zaczęły ze wymioty po południu i wieczorem nie radzę sobie już bo praktycznie nic nie moge jeść wszystko mnie obrzydza i powoduje ze mnie mdli nawet rzeczy które kochałam jeść jem tylko trochę owoców ryż i biały chleb!!!! Nie chce narzekać ale nie radzę sobie tez.z tym psychicznie i fizycznie czy macie jakieś rady leki ? Pije imbir jem na sile migdały nic to nie daje ! ☹️
Musisz szukać sposobu każdemu pomaga coś innego ale widzę że tak jak ja większość dziewczyn ma silniejsze mdłości jak jest się głodnym. Mi w poprzedniej ciąży pomagały migdały i hallsy a w tej niestety nic nie pomaga. Mdłości 24 godziny na dobę a dodatkowo chodzę nadal do pracy. -
Kataja wrote:Witajcie dziewczyny,ja miałam wczoraj swoją pierwszą wyczekana wizytę 🤗dzidzia jest ,serduszko mocno bije,ma 1,5 cm ,8+0 ,termin przewidywany na 24 grudnia,następne USG za 3 tygodnie,wtedy usłyszymy serce itd,cieszę się bardzo s mój MEN jeszcze bardziej,
Daria bardzo mi przykro,trzymaj się,
Ja biorę mieszankę witamin dla kobiet w ciąży. Dostępne w Holandii plus położna poradziła mi łykanie calcium bo nie pije mleka,na pieczenie pęcherza kazała dużo pić,zero badania moczu czy coś,badanie krwi w okolicy 13 tygodnia dopiero,na mdłości polecam spróbować opaskę na chorobę lokomocyjna
No to mamy taki sam termin -
alex0806 wrote:Witam cioteczki mam 3mm i serduszko ciąża o tydzień młodsza ale wg mnie idealnie wg owulacji późniejszej. Ta na IP zmierzyła pęcherzyk zoltkowy a nie zarodek i o wiele lepiej na sprzęcie mojego lekarza widać.
Za 2 tyg kontrola. Leczenie takie jak do tej pory
Super. Wspaniałe wieści -
Evi wrote:Dziewczyny nie udało się, serduszko przestało bić 😔 jadę od doktorki już dwie godziny i łzy nie przestają mi płynąć. Jutro mam do szpitala. Miał ktoś taka sytuację ? Raczej muszą zrobić łyzeczkowanie. Wiecie jakie do tego jest znieczulenie ogólne czy do kregosłupa?
Bardzo mi przykro. Ale co się stało? Miałaś jakieś objawy że coś jest nie tak? -
Bardzo mi przykro Evi 😏 dokładnie jeśli to nie problem to dołączam się do pytania dziewczyn wyżej? Miałaś jakieś objawy? Który to tydzień? 😔
-
Evi wrote:Dziewczyny nie udało się, serduszko przestało bić 😔 jadę od doktorki już dwie godziny i łzy nie przestają mi płynąć. Jutro mam do szpitala. Miał ktoś taka sytuację ? Raczej muszą zrobić łyzeczkowanie. Wiecie jakie do tego jest znieczulenie ogólne czy do kregosłupa?
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Jest 2.15 a ja nie śpię bo dopiero skończyłam myć podlogi, przebierać pościel drugi raz, siebie i córkę. Od 24 do teraz ciągle córka wymiotowala. Ja w domu sama bo mąż w delegacji. Do tego moje mdłości i sprzątanie tego wszystkiego. Uwierzcie mi że ledwo żyje. Nie wiem czy pójdę do pracy bo po takiej nocy i ja i córka to chyba będziemy spały do południa.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUgh Emilka współczuję, zdrówka!
Morelka spokojnie:) Ja jedyne co mam poza piersiami to spanie o czasem odrzuci mnie od jakiego jedzenia. Moja przyjaciółka przez całą ciążę nie czuła żadnych objawów i wszystko skończyło się ok.
Byłam wczoraj na takim krótkim, darmowym USG u swojego prowadzącego i nasza Krewetka rozwija się super! Serce przyspieszyło już do 140, a Krewetka urosła już do ponad 1.1 cm 🍤❤️Morelka456, _Hope, Madeline , alex0806 lubią tę wiadomość
-
aga255 wrote:Ugh Emilka współczuję, zdrówka!
Morelka spokojnie:) Ja jedyne co mam poza piersiami to spanie o czasem odrzuci mnie od jakiego jedzenia. Moja przyjaciółka przez całą ciążę nie czuła żadnych objawów i wszystko skończyło się ok.
Byłam wczoraj na takim krótkim, darmowym USG u swojego prowadzącego i nasza Krewetka rozwija się super! Serce przyspieszyło już do 140, a Krewetka urosła już do ponad 1.1 cm 🍤❤️
Wspaniałe wieści! 🤗 Ja mam wizytę za 5 dni. Jestem w szoku,że przyjął Cię za darmo. Ja musiałam płacić pamiętam,mniej bo 100 zł,ale płaciłamaga255 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU swojego prowadzącego mam te małe USG co tydzień do końca 1 trymestru za darmo bo sam powiedział, że rozumie strach po stratach i tyle. Mam przychodzić, a nie siedzieć i się stresować.
Do tego wczoraj pierwszy raz był mój mąż ze mną. Biedaka aż zamurowało i się popłakał jak wyszliśmy. 🥺e_mil_ka, Morelka456, Nattttal, _Hope, Madeline , Kasiastaraczka, alex0806 lubią tę wiadomość
-
Aga, super wieści. 🥰 Niech maleństwo dalej pięknie rośnie. 🍀
Masz super fantastycznego lekarza. Takie podejście to naprawdę rzadkość.
USG to wielkie przeżycie nie tylko dla nas, ale dla naszych mężów również. Pamiętam jak mój mąż był ze mną na badaniu w poprzedniej ciąży. Piękne wspomnienia. 🥰
aga255 lubi tę wiadomość
2021 H🩷
2023 W🩵