Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ann_123 wrote:Przy pierwszym poronieniu zaaferowana zrobiłam te badania i wyszedł mi z tych dwóch wymienionych PAI I 4G. Natomiast z tego co zdążyłam się zorientować nie ma to żadnej wartości diagnostycznej.
Pai to jeszcze pół biedy. Gorzej właśnie z tą MTHFR c667t,bo organizm nie przyswaja zwykłego kwasu foliowego i trzeba brać zmetylowany. A ja biorę zmetylowany w Femibion 1,ale to 400 tam ma i myślę czy nie za mało żeby wady rozwojowe płodu się nie zaczęły pojawiać. -
Femibion ma 2 formy. Mi wywalił kwas foliowy powyżej normy kilkukrotnie a to nie jest dobrze. Wtedy nie wiedziałam o mutacjach.
Ja mam Pai homo, leiden hetero i mthfr homo. Biorę heparynę, acard, encorton i same metylowane witaminyLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Femibion ma 2 formy. Mi wywalił kwas foliowy powyżej normy kilkukrotnie a to nie jest dobrze. Wtedy nie wiedziałam o mutacjach.
Ja mam Pai homo, leiden hetero i mthfr homo. Biorę heparynę, acard, encorton i same metylowane witaminy
Encorton? Jak długo jeszcze masz brać?
Ja brałam z córką,tylko ja miałam ivf z nią,tutaj zaszłam naturalnie. Metylowane witaminy- jakie? -
alex0806 wrote:Ja dziś miałam w pracy trudną sytuację. Pracuje z dziećmi niepełnosprawnymi, mój podopieczny wpadł w szał i zaczął uderzać glową, miotać się strasznie. Chciałam uchronić brzuch i wysunelam ręce, on się policzkiem nadział na mój paznokieć i mu zrobiłam szramę na policzku ;( popłakałam się z tego wszystkiego.
Myślę że powinnam iść na l4 żeby coś się nie wydarzyło. To niebezpieczna praca, ciągle ktoś może wpaść na mnie, przynoszą różne choroby.Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Morelka456 wrote:Pai to jeszcze pół biedy. Gorzej właśnie z tą MTHFR c667t,bo organizm nie przyswaja zwykłego kwasu foliowego i trzeba brać zmetylowany. A ja biorę zmetylowany w Femibion 1,ale to 400 tam ma i myślę czy nie za mało żeby wady rozwojowe płodu się nie zaczęły pojawiać.
W tej ciąży suple oddzielnie biorę
B complex z Bicaps polecam - super składSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
alex0806 wrote:Ja dziś miałam w pracy trudną sytuację. Pracuje z dziećmi niepełnosprawnymi, mój podopieczny wpadł w szał i zaczął uderzać glową, miotać się strasznie. Chciałam uchronić brzuch i wysunelam ręce, on się policzkiem nadział na mój paznokieć i mu zrobiłam szramę na policzku ;( popłakałam się z tego wszystkiego.
Myślę że powinnam iść na l4 żeby coś się nie wydarzyło. To niebezpieczna praca, ciągle ktoś może wpaść na mnie, przynoszą różne choroby.
No to pewnie, że L4 jeśli praca to zagrazone dla Ciebie. Ja pracuję w szkole ale w sekretariacie i poprostu nie wychodzę na przerwach na korytarz żeby żadne z dzieci na mnie nie wpadło. U Ciebie czasem nie da się uniknąć pewnych rzeczy więc ja bym się nie zastanawiała. -
Morelka456 wrote:Mam dziwne boleści tam na dole,przy wejściu do pochwy. Kłuje mnie i na brzuchu też 😔 Oby to nic złego
Czuję jakbym chodziła z jakąś kulka w pochwie 🙈
No i boli mnie brzuch i jelita
Ale nie plamie nic się nie dzieje więc ok
No i mdli mnie tak bardzo dzisiaj...
Co jakieś dwa dni mam taki rzut że dramat
Plus zgaga do tego
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Przyszedł mi dziś detektor
Miałam w pierwszej ciąży i bardzo chwaliłam
Można było wysłuchać już od 11tc
Teraz mam 9+4 i narazie nic nie znalazłam 😁
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
KarmeLoVe wrote:Przyszedł mi dziś detektor
Miałam w pierwszej ciąży i bardzo chwaliłam
Można było wysłuchać już od 11tc
Teraz mam 9+4 i narazie nic nie znalazłam 😁
Mi lekarz stanowczo odradził dla mojego zdrowia psychicznego. Pamiętam jak na naszej ciążowej grupie dziewczyny się stresowały bo przy malodejbciazy nie mogły czasem wyszukać tętna, a w starszej ciąży zdarzają się skoki itd więc posłuchałam i byłam naprawdę o wiele spokojniejsza a od 21 tygodnia i tak oprócz wizyt u gina miałam wizyty u położnej gdzie mogłam posłuchać tętna. -
Morelka456 wrote:Miałam taki skurcz na brzuchu,że ledwo mogłam złapać oddech. Trwał przez kilka minut razem z tymi kłuciami na dole i minęło. Napiszcie,że to normalne. Bo skurcz to mi się z jednym kojarzy
Mnie łapią takie skurcze jak zrobię jakiś gwałtowny ruch np. Wyciągnę gdzie daleko rękę żeby coś sięgnąć. Ale to naprawdę różni się od takich skurczy porodowych. Ale jeśli Cię to niepokoi to skontaktuj się z lekarzem może magnez powinnaś brać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2023, 21:16