Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Biorę teraz samą Puerię. Wcześniej brałam każda witaminę osobno bo pueria ma jod a ja w ciąży jedynie mogę go brać, bo mam Hashimoto.
Idę od jutra na l4,umówiłam na rano internistęMorelka456, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
e_mil_ka wrote:Wiecie o czym marzyłam? O zupce pomidorowej z amino 🤣 no i sobie jem na kolacje 😅 no nie mogłam się oprzeć.
Ja ostatnio wcinalam makrelę w pomidorach z puszki 🤣
Zupełnie rozumiem 😁
e_mil_ka, frezja87 lubią tę wiadomość
Synek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja ostatnio miałam totalna ochotę na konserwę turystyczna 🤣🤣 Ja sobie też zamówiłam detektor, jutro przyjdzie. W pierwszej ciąży nie chciałam go kupować właśnie dlatego, żeby się nie stresować jak nie będę mogła znaleźć tętna. Ale jak zaczęły się problemy to bicie serca było czymś czego potrzebowałam, chciałam wtedy kupić detektor i nie zdążyłam. Teraz po prostu kupiłam. Pamiętam cały czas tę ulgę jak słyszałam bicie serca.
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Boże dziewczyny zazdroszczę ze macie zachcianki ja jak myśle o jedzeniu to 🤢🤢🤢 jem nadal chleb biały z masłem i jakieś przekąski nic innego nie moge , a co do leków przestraszylyscie mnie ze bierzecie tyle tego jezu ja biorę tylko kwa foliowy omegamed (taka marka) i łykam dodatkowo wit d,c cynk i magnez, nie wiem powinnam coś jeszcze brac ? Jestem trochę panikara plus boje się ze jestem zielona doradźcie !
Madeline pytanie tez do Ciebie napisałaś ze tworzy ze z genów ojca a jak to sprawdzić zobaczyć bo do końca nie rozumiem?
Plus chodźcie na wizyty ze swoimi? Mój mąż bardzo chce ale u mojej lekarki od covida jest zakaz i tak do teraz u drugiego ewetualnie lekarza co bym mogła pójść tez zakaz, w państwowym tez bo dzwoniłam a on tak marzył żeby chodzić ze mną później na wizyty może jesteście z Warszawy o znacie takie lek co pozwala i jest spoko:)??
Jest prawie 3 a ja nie śpię i tak już mnie trzyma z 3 dni ze chodzę spac o 5 nie moge spac dramat ! -
Mi teraz jeśli chodzi o zachcianki to codziennie wlatuje po kilka nektarynek lub brzoskwin najlepiej turbo kwasne 🤣🤣
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Mi się to zmienia, tydzień temu w piątek mogłam jeść rybę i w ogóle, a teraz mdli mnie na samą myśl. Mniej jem na pewno, tydzień temu miałam takie napady objadania się a teraz to jest mi ciągle niedobrze, cały dzień. Wszystko mi śmierdzi. Nawet dzieci w przedszkolu 🤣
Coś mnie gardło pobolewa, lecę zaraz po imbir, cytrynę i będę parzyć. Nie wiem czy od soków żołądkowych bo mi się dźwiga czy coś mi któreś dziecko sprzedaloLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dzella199 a Twoi lekarze nie zalecają jakie suple masz brać?
Przecież PTGiP wydało zalecenia dla ciężarnych. Brakuje Ci jodu i dha
Ja chodzę sama do gin tylko dlatego, że w domu synek i mąż zostaje z nim
W pierwszej ciąży (2021) mąż mógł być na każdej wizycie
Ja w wwa chodzę do instytutu rodziny,do naprotechnologa,po leczeniu niepłodnościSynek 12.2023
Starania-2 cykl
Synek 01.2022
Starania-23cykl
ja '88 + on '87 -
Ja też na razie chodzę sama do gina, w ciąży z córką był ze mną kilka razy. Ale ten obecny przyjmuje do południa a mąż jest do 15 w pracy. Może na prenatalne ze mną pójdzie, zobaczymy.
Córka w przedszkolu, czekam na teleporade i biorę l4 do tego 30.05. wtedy mam kolejną wizytę u gina
Mdłości level hard, to chociaż nie mam wyrzutów sumienia. Dziewczyny w pracy też są za tym żebym szła na l4Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja też chodzę sama. Na pewno moi lekarz na połówkowe zaprasza z ojcem dziecka 😃 w zeszłym roku tylko raz mój mąż poszedł ze mną, ale ogólnie lekarz nie robi problemu.
Alex, syrop z cebuli zrób 😀
Ale jeżeli o jedzenie to też mam takie fazy, w jednym tygodniu jestem głodna, w następnym nie ciągnie mnie do jedzenia 🤷🏼♀️ -
Obawiam się że bym tego nie przełknęła nawet bez ciąży 🤣
Imbir starty na tarce i zaparzony, do tego cytryną i miód. Zawsze mi pomaga na przeziębienia w ciąży a teraz to jeszcze na mdłości ideolo
Dostałam właśnie l4 do tego 30.05. kocham moją internistkę bo to złota kobieta i zawsze daje to, co chce. Skierowanie, zwolnienie, cokolwiek. Wpisała że ciąża wysokiego ryzyka i mdłościLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja tak wariowałam po tym krwawieniu. Cycki przestały boleć, mdłości wtedy nie miałam jeszcze. W piątek krwawienie, a w sobotę zaczęły się mdłości i się nasilają do dziś. Do tego pojawiły się zawroty głowy i zadyszkę łapie odprowadzając córkę 100 m do przedszkola. Poszłam jeszcze do sklepu po imbir i wróciłam jak po maratonie.
Piersi też mniej bolą ale urosły i są takie pełne, z wyraźnymi żyłkami. To tak chyba będzie że objawy będą się pojawiać i zanikać.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja dziś 11+3. Jadę właśnie na test Nace24. Obudziłam się bez objawów (brzuch płaski etc) ale może to też dlatego się "lekko" czuje, bo wczoraj jadłam tylko zupę a widzę, że jednak takie płynne delikatne jedzenie służy lepiej niż burger z falafelem
alex0806, Matleena89 lubią tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Co to za test?
Ja mam wrażenie że od mojej ciąży z Laurą tyle się pozmieniało. Wcześniej zalecali tylko pappę i USG prenatalne, teraz jakieś różne testy itd. ciekawa jestem co zaleci mój lekarz, jeszcze o prenatalnych nie rozmawialiśmy. Dopiero tego 30 mi założy kartę ciąży, mam dlatego zrobić badania krwi. Pojadę w tygodniu skoro mam l4.
Orientujecie się jak to jest z l4 ciążowym? Po 33 dniach płaci ZUS, to wiem, bo moja firma zatrudnia poniżej 20 osób. I płaci średnia z wypłat na konto z 12 mc? Bo mam mniej na podstawie z umowy a o wiele więcej realnie dostaje bo premia, terapię, zajęcia dodatkoweLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵