Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
mimi_m wrote:alex0806 - średnia z ostatnich 12m poprzedzająca miesiąc z L4, wszystko co jest oskładkowane wchodzi w skład średniej - premie, nadliczbowe, chyba że masz coś na zleceniu bez składki chorobowej dodatkowo albo na umowie o dzieło - wtedy się nie wliczyLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Cześć dziewczyny, dołączę się do Waszego wątku chociaż ja będę mieć termin raczej na połowę/koniec stycznia bo tydzień temu dowiedziałam się że jestem w ciąży. W poniedziałek 25 maja (28dc) beta 194 a 18 maj (31dc) wyszła już 997. Niby trochę niedowierzam ale naprawdę się cieszę że się udało, chociaż realnie patrząc szybko, bo w 3 cyklu starań. Oby tylko nie było że jak szybko przyszło tak szybko pójdzie i wszystko ułoży się dobrze.
W którym tygodniu zobaczyłyście serduszku fasolki? Ja mam wizytę pierwsza 31 mają (to będzie początek 6tyg) i zastanawiam się czy już coś będzie widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2023, 19:58
-
Odiodi wrote:Cześć dziewczyny, dołączę się do Waszego wątku chociaż ja będę mieć termin raczej na połowę/koniec stycznia bo tydzień temu dowiedziałam się że jestem w ciąży. W poniedziałek 25 maja (28dc) beta 194 a 18 maj (31dc) wyszła już 997. Niby trochę niedowierzam ale naprawdę się cieszę że się udało, chociaż realnie patrząc szybko, bo w 3 cyklu starań. Oby tylko nie było że jak szybko przyszło tak szybko pójdzie i wszystko ułoży się dobrze.
W którym tygodniu zobaczyłyście serduszku fasolki? Ja mam wizytę pierwsza 31 mają (to będzie początek 6tyg) i zastanawiam się czy już coś będzie widać
Gratulacje! Trzymamy kciuki, żeby wszystko dobrze się układało ☺️ ja pierwszy raz serduszko zobaczyłam 5t6d, natomiast w 5t0d lekarz sprawdził, czy ciąża jest umiejscowiona w macicy i czy jest ciałko żółte, wtedy jeszcze nie było widać zarodka.
-
Dobra dziewczyny, mówcie co chcecie ... Że żem wariat ale znalazłam dziś serducho na detektorze. Szukałam chyba 20minut ale jest.
A dopiero 9+5!
Jutro mamy wesele... Błagam trzymajcie kciuki żebym od tych zapachów nie pokolorowala stołu, podłogi bądź swoich butów w biegu do toalety.
Strasznie się tego boję, a wesele ma 300osob 🙈
Ja robię pappe bez nifty ale trochę się boje tej statystyki.
Prenatalne mam 12.06 ale w środę idę na wizytę do lekarki, która przyjmuje w szpitalu , w którym chce rodzić. I mimo, że jestem bardzo zadowolona ze swojej obecnej, to ta druga za wizytę i USG kasuje jednak sporo mniej. Biorąc pod uwagę wszystkie te wizyty, to duża oszczędność, a więc mam nadzieję, że będzie rzeczowa.
Mam kłopot wiecie 🙈😂
Poszłam do lekarza na NFZ wysepilam krew ta na NFZ. Pierwsze badania +grupa. O ile badania odebrałam sama w lab, to grupę krwi dostaje lekarz do gabinetu. Na drugą wizytę nie poszłam... Bo lekarka mówi tak : jak mdłości takie że zażywa pani xonvea to nie brać nawet żadnych witamin ! To nie są leki ratujące życie więc nie trzeba, dziecko weźmie od pani co mu brak. I tak mnie zniechęciła 🙈 plus kolejka ponad godizne... Że nie poszłam. Jak odzyskać stamtąd grupę krwi ?😂😂
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 534 03.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018. Maleństwo mierzy 4,33 cm Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku -
Odiodi wrote:Cześć dziewczyny, dołączę się do Waszego wątku chociaż ja będę mieć termin raczej na połowę/koniec stycznia bo tydzień temu dowiedziałam się że jestem w ciąży. W poniedziałek 25 maja (28dc) beta 194 a 18 maj (31dc) wyszła już 997. Niby trochę niedowierzam ale naprawdę się cieszę że się udało, chociaż realnie patrząc szybko, bo w 3 cyklu starań. Oby tylko nie było że jak szybko przyszło tak szybko pójdzie i wszystko ułoży się dobrze.
W którym tygodniu zobaczyłyście serduszku fasolki? Ja mam wizytę pierwsza 31 mają (to będzie początek 6tyg) i zastanawiam się czy już coś będzie widać
Powodzenia -
KarmeLove trzymam kciuki za wesele ! 🤗 Super,że w tak wczesnym tygodniu usłyszała serduszko!😊 Ja wczoraj jechałam autem i musiałam kupić miskę,bo tak mnie mdliło. Dużo razy kaszlałam,bo mnie dusiło,nie wiem czy na wymioty czy na co 🤷 Dojechalismy do domu i minęło.
-
KarmeLoVe wrote:Że nie poszłam. Jak odzyskać stamtąd grupę krwi ?😂😂
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dziewczyny kurcze zjadło mi post,ja za wizyty nie płacę tu na szczęście,tylko 30 euro za USG na poznanie płci,reszta,prowadzenie ciąży,USG,badania są poorostu zawarte w ubezpieczeniu zdrowotnym,na USG mój m robi sobie wolne w pracy specjalne bo musi być ze mną ,taki jest szczęśliwy że miło popatrzeć choć wczoraj stwierdził że odkąd jestem w ciąży to się zrobiłam leniwa i marudna 😅
Kasiastaraczka lubi tę wiadomość
-
Zjadłam dziś zapiekankę na mieście z serem bez żadnych dodatków typu mięso warzywa. Sam sos, jakieś śladowe ilości pieczarek a nie prosiłam o nie i ser. Mam nadzieję,że nie zaszkodziłam maleństwu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2023, 22:21
-
Morelka456 wrote:Zjadłam dziś zapiekankę na mieście z serem bez żadnych dodatków typu mięso warzywa. Sam sos, jakieś śladowe ilości pieczarek a nie prosiłam o nie i ser. Mam nadzieję,że nie zaszkodziłam maleństwu?
Eee co złego jest pieczarkach i serze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2023, 05:36
-
Morelka456 wrote:Zjadłam dziś zapiekankę na mieście z serem bez żadnych dodatków typu mięso warzywa. Sam sos, jakieś śladowe ilości pieczarek a nie prosiłam o nie i ser. Mam nadzieję,że nie zaszkodziłam maleństwu?
Błagam, trzeba żyć normalnie😄na zdrowie i smacznego.
Matleena89 lubi tę wiadomość
Lipiec 2018 - synek ♥️
Październik 2020 - poronienie 6tc
Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
Listopad 2021 - puste jajo 9tc
Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
-
Morelka456 - ale jaki składnik miał niby zaszkodzić?
Odiodi - jeśli nie masz za sobą cp to przełóż wizytę na min 6t1d, teraz dowiesz się jedynie ze bardzo wczesna ciąża i tyle
KarmeLoVe - no na tym etapie jak Cię bardzo mdli po witaminach na naprawdę lepiej je odstawić i pic soki i jeść warzywa, dziecku nie zaszkodzisz te śladowe ilości które teraz potrzebuje spokojnie sobie dostarczy z "zasobów" -
mimi_m wrote:KarmeLoVe - no na tym etapie jak Cię bardzo mdli po witaminach na naprawdę lepiej je odstawić i pic soki i jeść warzywa, dziecku nie zaszkodzisz te śladowe ilości które teraz potrzebuje spokojnie sobie dostarczy z "zasobów"
U mnie tak jest, witaminy powodowały bardzo silne mdłości przez które nie mogłam normalnie jeść, bez witamin mam duży apetyt i mogę jeść dowoli. Lekarz powiedział, że w takim razie mam brać kwas foliowy i jeść - wyniki mam wszystkie w normie.mimi_m lubi tę wiadomość
-
Anu5ia wrote:Wszystkie objawy mi mijają. Żadnego bólu piersi, mdłości, wymiotów. Jak ręką odjął. Z dnia na dzień. W piątek wizyta.. nie wiem jak ja wytrzymam... za 2 dni będzie już 10+0
Miałam dokładnie tak samo, chyba jeszcze przed 10 tygodniem. Pewnego dnia się obudziłam i nie czułam, że jestem w ciąży. Żadnych mdłości, zmęczenia, bólu piersi. Przerażona poleciałam do lekarza, wszystko okazało się być w normie. Następnego dnia Objawy wróciły że zdwojoną siła. Objawy czasami zanikają, zmienia się ich intensywność. Jak się stresujesz, podejdź na szybkie USG, ale na pewno wszystko będzie dobrze ☺️
alex0806 lubi tę wiadomość