X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamy 2023
Odpowiedz

Grudniowe mamy 2023

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m wrote:
    alex0806 - średnia z ostatnich 12m poprzedzająca miesiąc z L4, wszystko co jest oskładkowane wchodzi w skład średniej - premie, nadliczbowe, chyba że masz coś na zleceniu bez składki chorobowej dodatkowo albo na umowie o dzieło - wtedy się nie wliczy
    Mam wszystko na jednym przelewie i pasku, umowa na czas nieokreślony od 2 lat. Dziękuję ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę robiła tylko pappe,w poprzedniej ciąży nie robiłam

Teraz czekam na wizytę,ciekawe co u bobika 🥰

Ann_123 lubi tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2023, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać jak będziesz już po, powodzenia ❤️

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kasiastaraczka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, już po 🙂 wszystko dobrze,bobasek prawie 3 cm, serce 160 ❤️

Ann_123, alex0806, _Hope, Morelka456, Dudka1997, Madeline lubią tę wiadomość

Synek 12.2023
    Starania-2 cykl
    Synek 01.2022
    Starania-23cykl
    ja '88 + on '87
  • Odiodi Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2023, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dołączę się do Waszego wątku chociaż ja będę mieć termin raczej na połowę/koniec stycznia bo tydzień temu dowiedziałam się że jestem w ciąży. W poniedziałek 25 maja (28dc) beta 194 a 18 maj (31dc) wyszła już 997. Niby trochę niedowierzam ale naprawdę się cieszę że się udało, chociaż realnie patrząc szybko, bo w 3 cyklu starań. Oby tylko nie było że jak szybko przyszło tak szybko pójdzie i wszystko ułoży się dobrze.

W którym tygodniu zobaczyłyście serduszku fasolki? Ja mam wizytę pierwsza 31 mają (to będzie początek 6tyg) i zastanawiam się czy już coś będzie widać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2023, 19:58

preg.png
  • Nattttal Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odiodi wrote:
    Cześć dziewczyny, dołączę się do Waszego wątku chociaż ja będę mieć termin raczej na połowę/koniec stycznia bo tydzień temu dowiedziałam się że jestem w ciąży. W poniedziałek 25 maja (28dc) beta 194 a 18 maj (31dc) wyszła już 997. Niby trochę niedowierzam ale naprawdę się cieszę że się udało, chociaż realnie patrząc szybko, bo w 3 cyklu starań. Oby tylko nie było że jak szybko przyszło tak szybko pójdzie i wszystko ułoży się dobrze.

W którym tygodniu zobaczyłyście serduszku fasolki? Ja mam wizytę pierwsza 31 mają (to będzie początek 6tyg) i zastanawiam się czy już coś będzie widać :)

Gratulacje! Trzymamy kciuki, żeby wszystko dobrze się układało ☺️ ja pierwszy raz serduszko zobaczyłam 5t6d, natomiast w 5t0d lekarz sprawdził, czy ciąża jest umiejscowiona w macicy i czy jest ciałko żółte, wtedy jeszcze nie było widać zarodka.

preg.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 20 maja 2023, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, mówcie co chcecie ... Że żem wariat ;) ale znalazłam dziś serducho na detektorze. Szukałam chyba 20minut ale jest.
    A dopiero 9+5!

Jutro mamy wesele... Błagam trzymajcie kciuki żebym od tych zapachów nie pokolorowala stołu, podłogi bądź swoich butów w biegu do toalety.
    Strasznie się tego boję, a wesele ma 300osob 🙈

Ja robię pappe bez nifty ale trochę się boje tej statystyki.

Prenatalne mam 12.06 ale w środę idę na wizytę do lekarki, która przyjmuje w szpitalu , w którym chce rodzić. I mimo, że jestem bardzo zadowolona ze swojej obecnej, to ta druga za wizytę i USG kasuje jednak sporo mniej. Biorąc pod uwagę wszystkie te wizyty, to duża oszczędność, a więc mam nadzieję, że będzie rzeczowa.

Mam kłopot wiecie 🙈😂
    Poszłam do lekarza na NFZ wysepilam krew ta na NFZ. Pierwsze badania +grupa. O ile badania odebrałam sama w lab, to grupę krwi dostaje lekarz do gabinetu. Na drugą wizytę nie poszłam... Bo lekarka mówi tak : jak mdłości takie że zażywa pani xonvea to nie brać nawet żadnych witamin ! To nie są leki ratujące życie więc nie trzeba, dziecko weźmie od pani co mu brak. I tak mnie zniechęciła 🙈 plus kolejka ponad godizne... Że nie poszłam. Jak odzyskać stamtąd grupę krwi ?😂😂

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2023, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odiodi wrote:

U mnie serduszko zaczęło bić 6tyg +3 dniach
    Powodzenia :)

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLove trzymam kciuki za wesele ! 🤗 Super,że w tak wczesnym tygodniu usłyszała serduszko!😊 Ja wczoraj jechałam autem i musiałam kupić miskę,bo tak mnie mdliło. Dużo razy kaszlałam,bo mnie dusiło,nie wiem czy na wymioty czy na co 🤷 Dojechalismy do domu i minęło.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Że nie poszłam. Jak odzyskać stamtąd grupę krwi ?😂😂
    Żeby zrobić krew kartę do porodu to i tak musisz 2 razy zrobić badanie grupy krwi. Wiec najlepiej będzie wrócić do tej lekarki. I później też powtórzyć badanie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kataja Znajoma

Wysłany: 20 maja 2023, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kurcze zjadło mi post,ja za wizyty nie płacę tu na szczęście,tylko 30 euro za USG na poznanie płci,reszta,prowadzenie ciąży,USG,badania są poorostu zawarte w ubezpieczeniu zdrowotnym,na USG mój m robi sobie wolne w pracy specjalne bo musi być ze mną ,taki jest szczęśliwy że miło popatrzeć choć wczoraj stwierdził że odkąd jestem w ciąży to się zrobiłam leniwa i marudna 😅

Kasiastaraczka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Morelka456 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2023, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam dziś zapiekankę na mieście z serem bez żadnych dodatków typu mięso warzywa. Sam sos, jakieś śladowe ilości pieczarek a nie prosiłam o nie i ser. Mam nadzieję,że nie zaszkodziłam maleństwu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2023, 22:21

• e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2023, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:
    Zjadłam dziś zapiekankę na mieście z serem bez żadnych dodatków typu mięso warzywa. Sam sos, jakieś śladowe ilości pieczarek a nie prosiłam o nie i ser. Mam nadzieję,że nie zaszkodziłam maleństwu?

Eee co złego jest pieczarkach i serze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2023, 05:36

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Anakin Autorytet

Wysłany: 21 maja 2023, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 wrote:

Błagam, trzeba żyć normalnie😄na zdrowie i smacznego.

Matleena89 lubi tę wiadomość

Lipiec 2018 - synek ♥️
    Październik 2020 - poronienie 6tc
    Kwiecień 2021 - poronienie 6tc
    Listopad 2021 - puste jajo 9tc
    Złoty strzał -> Marzec 2023 - czekam na drugiego synka (Grudzień 2023)
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 21 maja 2023, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morelka456 - ale jaki składnik miał niby zaszkodzić?

Odiodi - jeśli nie masz za sobą cp to przełóż wizytę na min 6t1d, teraz dowiesz się jedynie ze bardzo wczesna ciąża i tyle

KarmeLoVe - no na tym etapie jak Cię bardzo mdli po witaminach na naprawdę lepiej je odstawić i pic soki i jeść warzywa, dziecku nie zaszkodzisz te śladowe ilości które teraz potrzebuje spokojnie sobie dostarczy z "zasobów"

preg.png
  • Ann_123 Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m wrote:
    KarmeLoVe - no na tym etapie jak Cię bardzo mdli po witaminach na naprawdę lepiej je odstawić i pic soki i jeść warzywa, dziecku nie zaszkodzisz te śladowe ilości które teraz potrzebuje spokojnie sobie dostarczy z "zasobów"

U mnie tak jest, witaminy powodowały bardzo silne mdłości przez które nie mogłam normalnie jeść, bez witamin mam duży apetyt i mogę jeść dowoli. Lekarz powiedział, że w takim razie mam brać kwas foliowy i jeść - wyniki mam wszystkie w normie.

mimi_m lubi tę wiadomość

preg.png
  • Anu5ia Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie objawy mi mijają. Żadnego bólu piersi, mdłości, wymiotów. Jak ręką odjął. Z dnia na dzień. W piątek wizyta.. nie wiem jak ja wytrzymam... za 2 dni będzie już 10+0

• Nattttal Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2023, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anu5ia wrote:
    Wszystkie objawy mi mijają. Żadnego bólu piersi, mdłości, wymiotów. Jak ręką odjął. Z dnia na dzień. W piątek wizyta.. nie wiem jak ja wytrzymam... za 2 dni będzie już 10+0

Miałam dokładnie tak samo, chyba jeszcze przed 10 tygodniem. Pewnego dnia się obudziłam i nie czułam, że jestem w ciąży. Żadnych mdłości, zmęczenia, bólu piersi. Przerażona poleciałam do lekarza, wszystko okazało się być w normie. Następnego dnia Objawy wróciły że zdwojoną siła. Objawy czasami zanikają, zmienia się ich intensywność. Jak się stresujesz, podejdź na szybkie USG, ale na pewno wszystko będzie dobrze ☺️

alex0806 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mantis2 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - Hello, zapytam - może Wy wiecie. Jak dlugo (12 miesięcy) trzeba opłacać wyższa składkę zdrowotna do macierzyńskiego i ile on wówczas wyniesie? I drugie pytanie - czy to może dotyczyć tacierzyńskiego?

• Morelka456 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy arbuza myjecie?

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ