Grudniowe mamy 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja choruje na niedoczynność tarczycy, więc niektóre objawy się pokrywają... No szkoda, jedno badanie a od razu wiadomo co i jak, czasem wystarczy tak niewiele. Cóż, mi nie pozostało nic innego niż czekać na telefon od gin. Niestety teraz muszę czekać aż do środy, bo jutro go nie ma
-
Ja już się nauczyłam że czasem trzeba być swoim własnym lekarzem i podsuwać temu w kitlu pomysły gdyby nie to, pewnie nie zaszlabym w ciążę. Gdybym nie zrobiła badań po pierwszym poronieniu, pewnie byłoby ich więcej. Tak samo z tarczycą i wszystkim innym, jak cos nas niepokoi to trzeba szukać.
I czasem też się łokciami rozpychać żeby zadbać o siebie
Ktoś wizytuje w najbliższym czasie? Ja za tydzień i już odliczam. Jeśli wszystko będzie dobrze to pewnie założy mi kartę ciąży bo tak mówił, jutro zrobię zlecone badania. Teraz same podstawy dał plus toksoplazmoza, ale zrobię jeszcze tarczycowe. Mam mocne objawy ciążowe to jakoś mi łatwiej wytrwać do wizyty, ale pewnie bliżej wtorku zacznę świrować. Uspokoję się pewnie jak poczuje ruchy. Z córką to było koło 17-18 TC chyba, już nawet nie pamietam
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja 26 maja robię test Pappa i 30 maja usg prenatalne także odliczam z niecierpliwością 😉
alex0806 lubi tę wiadomość
-
Następną wizytę mam 5 czerwca i mam trzy terminy zapisane na prenatalne ( mój lekarz nie robi już). PAPP-a robię tego samego dnia co prenatalne. W ogóle dzidziuś jak na 8+1 wczoraj to już duży no nie? Z usg wyszło 8+4 o 3 dni więcej.
aga255 lubi tę wiadomość
-
Ginekolog sam kazał mi drugi raz sprawdzić ferrytynę, więc mam nadzieję że się tym zajmie 😀
Ja też wczoraj robiłam cały ten panel infekcyjny. Babka w diagnostyce z takim impetem mi się wbiła, że aż zrobiłam duże oczy, a chwilę później mocno mi to krwawiło jakby co to u mnie w diagnostyce nie prosili o grupę krwi (robiłam tylko przeciwciała) -
Mój mąż to ma ferrytyny prawie 400 czyli grubo ponad normę i nie wiadomo dlaczego 🤦 a żelazo w normie
Ja myślę że u mnie prenatalne pod koniec czerwca, dowiem się pewnie we wtorek żeby tylko wszystko było w porządku, chce się cieszyć tą ciąża bo więcej dzieci nie planujemy
Chce mi się dzisiaj mega jajek na miękko, niby nie można ale chyba zdechnę jak nie zjem 🤣Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Teraz sprawdziłam to ja ferrytyne w 2020 miałam 32. Żelazo miałam ładnie powyżej 100. Ale z ciekawości chyba poproszę mojego lekarza rodzinnego o zbadanie ferrytyny,żelaza i Wit B12.
Czy jeśli jej powiem,że chce skierowanie na badanie morfologii i moczu,bo jestem w ciąży to mi da? Mój ginekolog poprosił,żebym na następną wizytę za 2 tyg zrobiła znowu te badania. -
Morelka, nawet bez ciąży Ci da, bo raz w roku to normalnie na NFZ możesz robić kontrolnie morfologię. Także śmiało pytaj.
-
Ginekolog powiedział, że po 16t będziemy działać z żelazem, że w wczesnej ciąży może szkodzić. Ale mam jeszcze sprawdzić morfologię, bo zależy też od tego czy tam wszystko jest ok.
-
Ja na szczęście w tej ciąży nie mam anemii, ale mam cukrzycę. 😔 W piątek mam konsultację u diabetologa.
Prenatalne mam 15.06 a 5 dni wcześniej robię Pappę i PlGF. I bardzo martwię się co te badania pokażą, bo przez cukrzycę ryzyko wad wzrasta i ciąża jest określana ciążą wysokiego ryzyka.. 😞😔
I chciałam Was zapytać czy Wasze brzuszki też już się zaokrągliły? 🤰
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Ja nie ważyłam się, więc nie wiem czy przytyłam, ale jestem bardzo szczupła i niska (mam niedowagę) i brzuszek już stał się widoczny. 🙈
W pierwszej ciąży z córką też szybko było widać brzuch. Wtedy przytyłam aż 15kg, co przy mojej wadze było bardzo dużo. Po porodzie bardzo szybko wróciłam do wagi wyjściowej.
2021 H🩷
2023 W🩵 -
Ja miałam tydzień wcześniej i wyniki były u lekarza na USG. Teraz nie wiem w sumie, dużo się pozmieniało z tymi prenatalnym i, ale zamierzam pójść w to samo miejsce co wtedy. Mój ginekolog nie wykonuje ale daje skierowanieLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵